25. NOVEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Bohaty lup si odnasal zlodej z rekreacnej chaty v Tajchu v katastri Hornej Lehoty niekedy medzi 10. a 12. novembrom. Boli v nom chladnicka s mraznickou, disektor, krbova suprava, mosadzny luster, dve bocne mosadzne lampy, styri keramicke ozdobne predmety, pat obrazov, rychlovarna kanvica, servirovaci stolik, pat panelovych vykurovacich lamiel, termoregulator, elektricka vrtacka, suprava keramickych salok, drziak na sprchu, pruteny kos. Okrem tohto majitelovi Z. K. z Brezna poskodili aj neonove svetlo a infraohrievac. Dovedna aj s poskodenim zariadenia je to skoda za 85 800 korun.

V tom istom case mali nezelanu navstevu aj v bare na futbalovom stadione v Helpe. Majitela J. D. kmin obral o stereovezu s reproduktormi, piecku na propan-butan, propanbutanovu flasu, alkoholicke napoje, 25 CD platni a cigarety. Skoda cini 105 700 korun.

Dve stresne okna zn. Velux a 250 m stresnej krytiny zn. Ika (kanadsky sindel) zmizli v noci z 10. na 11. novembra z novostavby zdravotneho strediska na Brezenskej ulici v Brezne. Majitelovi novostavby J. K. z Brezna vznikla skoda za 97 000 korun.

Cigarety, konzervy, sladkosti, kavu a polievky si nezmamy pachatel odnasal z predajne ovocia a zeleniny v Pohorelej v noci na 13. novembra. Firme L & SZ Univerzal Nove Zamky sposobil skodu za 25 500 korun.

V rieke Hron pod Baldovskym mostom v Brezne nasli 15. novembra o jednej popoludni mrtvolu muza. Neznamy 20 az 30-rocny muz, stihlej postavy, hnedych vlasov mal na sebe cierne rifle, sede tricko, cierny sveter a cierne topanky. Okrem zvazku klucov nemal pri sebe ziadne doklady. Ohliadku mrtveho vykonal lekar, ktory za pricinu smrti oznacil udusenie utopenim. Presnu pricinu a cas umrtia urci pitva.

Patnast minut po polnoci 17. novembra na Clementisovej ulici v Brezne nasli mrtvolu muza. Predpokladanou pricinou jeho smrti bolo zlyhanie cinnosti srdca, presnu pricinu urci az pitva. Dodatocne sa zistilo, ze ide o 59-rocneho Ing. J. K. z Brezna.

V noci z 15. na 16. novomebra sa neznamy pachatel vlamal do predajne potravin Mix v Rohoznej. Odniesol si pampersky, sampony, damsku a pansku kozmetiku, alkoholicke napoje, cokolady, vianocne kolekcie, cigarety, kavu, mrazene ryby, kurcata a drobne mince. Predbezna skoda pre HSD Brezno je vo vyske 100 000 korun.

Velkemu zaujmu vykradacov chat sa tesi chatarska oblast na Kriznom v katastri Cierneho Balogu. Svedcia o tom tieto policajne zaznamy: od 9. do 11. novembra vykradli chatu F. P. z Brezna so skodou 3000 korun, od 18. oktobra do 14. novembra chatu V. P. z Banskej Bystrice (3710 korun), od 8. do 14. novembra chatu L. C. z Nesvad (5370), od 25. oktobra do 13. novembra chatu D. K. z Bratislavy (bezmala 12 000). Cinili sa aj inde: v Piesku sa v noci z 12. na 13. novembra vlamali do chaty V. C. z Podbrezovej (bezmala 62 000 korun), v Richtarove v katastri Hornej Lehoty zo 16. na 17. novembra do chaty L. L. z Hornej Lehoty (28 000), medzi 9. a 17. novembrom sarapatili v chate Slovenskej spravy post, Investorsky utvar Banska Bystrica (31 700).

Do budovy Obecneho uradu v Zavadke nad Hronom, kde su v prenajme priestory obvodneho zdravotneho strediska, sa ktosi vlamal pod ruskom noci 11. novembra. Z laboratoria zubnej techniky ukradol mikromotor a flasu konaku, cim majitelke J. Ch. zo Zavadky sposobil skodu za 13 440 korun. Asi sa mu malilo a este sa vlamal do ambulancie, odkial uchmatol pocitacovu tlaciaren, klavesnicu a radiomagnetofon, cim majitelovi P. K. z Helpy sposobil skodu za 11 600 korun. Poskodenim zariadenia vznikla obecnemu uradu dvetisickorunova skoda.

Obvodnemu oddeleniu Policajneho zbpru v Podbrezovej K. M. z Brezna 11. novembra oznamil kradez vlamanim do rodinneho domu na Tatranskej ulici vo Valaskej. Zlodej si odniesol 15 litrov vina, kozenkovu bundu, dva pary pracovnej obuvi a styri spiezovce, dovedna za 6500 korun. Policajti vypatrali, ze pachatelom tejto kradeze je J. H. z Valaskej.

Vo dvore pri brane rodinneho domu vo Valkovni nasli 13. novembra mrtvolu 72-rocnej M. E. Tato zena, liecena v psychiatrickej ambulancii, sa poliala neznamou horlavou latkou a zapalila. Uz v minulosti sa vyjadrovala, ze spacha samovrazdu upalenim. Pricina smrti bude upresnena po vykonani pitvy.

Hotovost 10 100 korun, retiazka s priveskom v tvare krizika a naramok zmizli na Kolkarni v Podbrezovej. Kradez sa odohrala 17. novembra medzi 9.45 a 16.50 hodinou v byte E. U., ktoremu vznikla dovedna skoda za 15 400 korun.

Kradez kabelky J. R. z Michalovej zo 16. oktobra ma na svedomi 24-rocny nezamestnany M. H. z Brezna. Pachatela z kradeze so skodou za 4800 korun usvedcili breznianski policajti.

Co sa udialo v tyzdni od  12. do 19. novembra

Poziarnici 15. novembra pomahali policii vytiahnut z rieky Hron v Brezne utopeneho muza. Nasledujuci den im prisla pani oznamit, ze u susedov hori. Islo o plany poplach. Potom otvarali zabuchnute dvere bytu na Ulici MPCL. V utorok sa zucastnili poziarno-taktickeho cvicenia na Banisku, ktore preverilo akcieschopnost poziarnikov a dopadlo dobre. V Rohoznej 18. novembra ostalo na ceste auto Nisan Sunny s poskodenou napravou a tvorilo prekazku na ceste. Poziarnici ho odtiahli a pomohli opravit. Rano 19. novembra hasili poziarnici udiaren na Skolskej ulici v Brezne.

 

Tri vyjazdy so zachrannym vozom absolvovali slovakisti. Rano 13. novembra v Jarabej vodic Avie, aby sa vyhol cestarom, strhol riadenie, vysiel do svahu a prevratil sa. Nastastie sa nezranil. S lahkym zranenim skoncil v Tisovci v sobotu rano vodic, ktory zaspal za volantom S Felicie. V zakrute vysiel z vozovky a v priekope sa prevratil. Za Bujakovom 16. novembra dostal na mokrej vozovke smyk Wartburg a skoncil na luke. Cestni zachranari poskytli vodicom 24-krat technicku pomoc vo svojom stredisku a 4-krat odtahovali auta.

 

 Zima klope na dvere a prinasa so sebou nielen radosti, ale i starosti. Aj ked sanitka RZP v tomto tyzdni vystartovala dovedna len patnastkrat, lekari varuju soferov i chodcov. Opatrnosti na cestach nikdy nie je dost, preto davajte pozor, aby ste sa nestali aj vy pripadom v statistike RZP. Ta dnesna vyzera nasledovne: styri vyjazdy k nahlym prihodam srdca a obehu, po jednom k dychacej, mozgovej prihode a k urazu, jeden prevoz do Banskej Bystrice a sedem inych pripadov.

Margita Pospisilova (77) z Valaskej, Rudolf Guzma (66) z Brezna, Rudolf Svantner (87) z Bacucha, Jozef Medved (72) z Brezna, Stefan Oravsky (74) z Brezna, Antonia Luptovciakova (66) z Benusa, Ing. Jan Kandera (59) z Brezna.

 

Kristina Kovacikova z Benusa, Lenka Kubizniakova z Pohronskej Polhory, Klaudia Svecova z Jasenia, Karin Romancikova z Podbrezovej, Viktoria Melicherova z Cierneho Balgou, Marek Pustaj zo Sumiaca, Patrik Figlus z Brezna, Jakub Simicak z Michalovej, Lucia Goceliakova z Michalovej, Radoslav Stajer z Polomky, Pavol Durcenka z Polomky,.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dvadsiateho stvrteho novembra uplynie rok plny spomienok na nasho otca a stareho otca

h9847g.jpg (1889 bytes)Michala Kuzma
z Hronca.

Cas plynie, ale srdcia neprestavaju krvacat, oci sa zalievaju slzami.
   S laskou spominaju dcery, syn s rodinami a vnucata.

Zila si len pre nas a my sme ti ani nestihli povedat mami "dakujem". Cas plynie, zivot ide vdial, nam po tebe ostala velka bolest a zial.

Dvadsiateho piateho novembra uplynie sest rokov plnych spomienok na nasu drahu mamu a staru mamu

h9847h.jpg (1805 bytes)Amaliu Kuzmovu
z Hronca.

Odisla si bez slovka rozlucenia, uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat.

S uctou a laskou spominaju dcery s rodinami, syn s rodinou a vnucata.

Dna 22. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara mama, sestra, svagrina
                Margita Kupcova

Dna 25. novembra si pripominame nedozitych sestdesiatjeden rokov nasho otca, stareho otca, brata, svagra
                Jana Kupca
z Cierneho Balogu - Dobroce.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.
Spominaju deti s rodinami.

BARAN
Prekonate prekazky a tak dosiahnete mimoriadne uspechy. A kedze naroky budu velke, mozete zozat aj obdiv pritomnych. Ovacie a gratulacie prijimajte triezvo. Ak vam to podmienky na pracovisku dovoluju, vyberte si dovolenku alebo pracovne volno.

BYK
Tyzden prezijete v pokoji. Hviezdy vas nebudu drazdit a provokovat na nezhody. Dokonca ani vase inak nepokojne telo neprednesie svoje prirodzene poziadavky. Zo dna na den sa bude zlepsovat vasa fyzicka kondicia i chut do prace.

BLIZENCI
Nastartovali ste s nezadrzatelnym elanom a take je aj vase pokracovanie v praci. Uspesne zapasy posilnuju vase sebavedomie a pocit istoty. Veduci vas privita s akousi prednaskou trhoveho mechanizmu. Nevyvracajte jeho tvrdenia.

RAK
Zabudnite na nepodstatne nedorozumenia, snazte sa udrzat dobry vztah so spolupracovnikmi. Ak nebudete diplomatmi, konflikty narusia vasu vyrovnanost i dalsi postup. Oplati sa vam zucastnit sa na podujati, kde vas pozyvaju. Bude to prijemny vylet.

LEV
Vacsinou mate stastnu ruku. Ked sa niecoho ujmete, uspech sa coskoro dostavi. Pred bliziacimi sa sviatkami, ked mate prace viac ako dost, sefstvo vam ponukne zahranicnu cestu. Ido o dolezite obchodne rokovanie, co nijako nemozete odmietnut.

PANNA
Posobenim kozmobiologickych vplyvov siahnete aj hlbsie do vrecka. Doprajte potesenie sebe i svojim blizkym. Zadostucinenim vam bude usmev na tvarach milych. Vikend mozete venovat predvianocnemu upratovaniu.

VAHY
Mate pred sebou vazne problemy. Nerieste vsak hned vsetko so slzami v ociach. Ovladajte sa a snazte sa zistit, odhalit a odstranit pricinu konfliktov. Budte triezvi. Cez vikend sa vyhybajte najma ostrym predmetom, lahko by ste mohli utrpiet vazny uraz.

SKORPION
Dostali ste sa do pozicie, v ktorej nie je mozne uhybat pred problemami. Nie je nijaky dovod, aby ste sa vzdavali. Predsviatocne starosti a prekazky akoby mobilizovali vase schopnosti. Plne nasadenie vam prinesie zasluzene uspechy.

STRELEC
Mate mimoriadne dobry start, neskor sa vsak nahromadi tolko uloh a starosti, ze nebudete vediet, kam z konopi. Nestracajte hlavu, postupne sa zorientujete. Ste v podstate stastni. Klucom k tomu je skutocnost, ze radi sposobujete radost.

KOZOROZEC
Je uz cas, aby ste zakupili vianocne pozdravy. Zanechajte na nich aj tentoraz svoje typicke stopy vo forme vtipnych symbolickych kresieb. V pracovnych vztahoch niektore veci nemozete ovplyvnit, preto sa nimi nezaoberajte.

VODNAR
Neda sa nic robit, musite si priznat, ze ste v jednej vyznamnej zalezitosti nemali vobec pravdu. Pri troske uprimnosti otvorene prehlasite, ze ste boli nezvycajne povrchni - nestacil totiz len letmy pohlad na celkovu situaciu.

RYBY
Budete sa musiet sustredit na riesenie novovzniknutych tazkosti. Ak chcete dosiahnut vytuzeny ciel, koncentrujte vsetky schopnosti vratane skusenosti na jedinu vec. Ak preukazete svoje herecke nadanie, mozete sa vyhnut klamstvam.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT