18. NOVEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Dva drevoobrabacie stroje, priamociara elektricka pilka, tri platkove pilky - to je lup za 10 250 korun, s ktorym odisiel neznamy pachatel medzi 20. oktobrom a 5. novembrom z dielne zahradnej chatky v doline Kulbova v katastri Brezna. Ukradnute veci patrili S. N. z Brezna.
...
V case od 29. oktobra do 5. novembra v katastri Brezna v mieste Gliany sa vlamal do zahradnej chatky zlodej. Ukradol strunovu kosacku zn. Viking, dve vlnene deky, budik, gumene cizmy, cim majitel J. B. z Brezna utrpel skodu za 4500 korun.
...

Skodu za 53 020 korun sposobil neznamy kmin majitelovi zahradnej chatky v Padlickove L. P. z Brezna. V case od 3. do 5. novembra odniesol farebny televizor, prenosne radio, kazetovy magnetofon, porcelanovy luster, kukuckove hodiny, starozitne zehlicky, maziar, mlyncek na kavu, kozacku sablu, srnciu trofej, elektricku kosacku, elektricke ponorne cerpadlo a elektricke panelove ohrievace zn. ETA.
...
Na statnej ceste I/66 v smere od Brezna do Podbrezovej sa 6. novembra o 1.45 hodine v noci stala dopravna nehoda. Vodic osobneho auta zn. Ford Siera na mokrej vozovke v lavotocivej zakrute dostal smyk, presiel do protismeru a celne narazil do oplotenia objektu Zeleziarni Podbrezova. Vodic z miesta nehody usiel. Na vozidle je skoda asi za 50 tisic korun a na oploteni 5 tisic korun.
...
Aj z miesta nehody, ktora sa stala 6. novembra patnast minut pred polnocou na statnej ceste II/529 v smere Brezno - Mazornikovo, vodic osobneho auta usiel. Zrazil chodkynu O. K. z Brezna, ktora utrpela zlomeninu clenkov lavej nohy, odreniny na cele a kolenach s pravdepodobnou praceneschopnostou asi tri mesiace. Po vodicovi a motorovom vozidle vyhlasili patranie.
...

Nezelanu navstevu mali medzi 3. a 7. novembrom v rekreacnej chate na Taloch, do ktorej sa vlamal neznamy pachatel. So sebou si zobral pat televizorov zn. Philips s dialkovym ovladanim, dve radia zn. LCE 320, dva vankuse a obliecku na paplon. Slovensku spravu ciest Investorsky utvar Banska Bystrica, ktoremu chata patri, poskodil o 75 600 korun.

Z benzinoveho cerpadla OKTAN na SLN v Brezne ktosi 7. novembra medzi 17.30 a 21.15 hodinou vypacil ochranny kryt na servisnom vysavaci zn. WAP SB Station a ukradol ho. Firme OKTAN s. r. o. Kezmarok sposobil skodu za 95 tisic korun.
...
Vodic J. P. z Detvy 8. novembra o 20.30 hodine na miestnej komunikacii na Krpacove zasiel s osobnym autom zn. Renault Megane mimo vozovky, kde prednou castou vozidla narazil do betonoveho piliera telefonneho stlpa. Skoda na aute je za 35 tisic korun.
...
Cez vikend medzi 7. a 9. novembrom z predajneho stanku v Ciernom Balogu - Dobroci zmizla prirucna pokladnicka s financnou hotovostou asi 800 korun, peciatka na meno Eva M., ICO 35312041, kalkulacka, cigarety, sampony, baterie zn. Wonder. Majitelku E. M. z Cierneho Balogu poskodil o 8581 korun.
...
V case od 25. oktobra do 9. novembra neznamy pachatel z rekreacnej chaty na Krpacove odcudzil dva konvertory, radiomagnetofon, elektricky mixer. Majitel J. M. z Banoviec nad Bebravou ma skodu za 7100 korun.
...
Z pivnice I. B. na Stiavnicke v Podbrezovej ukradli medzi 8. a 10. novembrom dva pary kozenych damskych ciziem, tri pary detskych ciziem, dva pary detskych ciziem Snehule, dva pary damskych topanok a horsky bicykel zn. Apollo striebornej farby. Skodu vycislili na 11 200 korun.
...
V noci z 9. na 10. novembra neznamy pachatel na parkovisku na Clementisovej ulici v Brezne odmontoval z osobneho auta zn. WV Polo Clasic vsetky styri kolesa so zimnymi pneumatikami zn. Dunlop s rozmermi 175/70 R14 za 18 tisic korun. Auto patri firme Dentik s. r. o. Podbrezova.
...
Okresne riaditelstvo PZ v Brezne v poslednom obdobi zaznamenalo zavaznu trestnu cinnost a zvyseny vyskyt kradezi do rekreacnych a zahradnych chat, preto ziada obcanov o pomoc a spolupracu pri patrani po pachateloch. Akekolvek poznatky o tejto trestnej cinnosti oznamte v najblizsom utvare obvodneho oddelenia PZ alebo na znamom telefonnom cisle 158

Co sa udialo v tyzdni od  5. oktobra do 12. novembra

V piatok 6. novembra poziarnici medzi Bystrou a Talami hasili Tatru 148. Pravdepodobne od elektrickeho skratu zacala horiet motorova cast. V sobotu v Podbrezovej havarovalo osobne vozidlo. Z prevrateneho auta vytiahli jednu zranenu osobu.Plany poplach, ze hori lesny porast v Predajnej, im hlasili 11. novembra. Po prichode na miesto zistili, ze ide o neohlasene palenie. Po polnoci 12. novembra ich o technicku pomoc pri poruche poziadali Zeleziarne Podbrezova.

Slovakisti tentokrat vystartovali k dvom dopravnym nehodam. Prvykrat 6. novembra do Podbrezovej, kde hodinu po polnoci vodic s Fordom Sierra narazil do plotu pri zeleziarnach. Pri tejto nehode muselo byt pouzite vyprostovacie zariadenie. Nasledujuci den opat v Podbrezovej vodic Peugeotu 405 dostal smyk, narazil do znacky a skoncil mimo vozovky. Technicku pomoc poskytovali az 32-krat. Pricinuje sa o to aj prichod zimy, lebo niektori vodici vyuzivaju moznost a davaju si vymienat Fridex. Odtahovali sedem aut.

V statistike vyjazdov sanitky RZP je za sledovany tyzden zapisanych dovedna tridsatdva vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu ich bolo sedem, k mozgovym osem, k dychacim styri, po tri k urazom a k otravam, troch pacientov prevazali do Banskej Bystrice, zaznamenali dva umrtia pred prichodm sanitky, jednu neuspesnu resuscitaciu a jeden vyjazd k pacientovi s psychiatrickym ochorenim.
Juliana Mravcova (79) z Podbrezovej, Peter Gemzicky (77) z Brezna, Anna Hrnciarikova (76) z Pohronskej Polhory, Jan Kochan (65) z Brezna, Mikulas Gordan (62) zo Sumiaca, Gejza Lilko (90) z Brezna, Pavol Forgac (56) z Brezna.

Marek Pista z Telgartu, Adam Bartos z Cierneho Balogu, Jozef Fizolin z Brezna, Lenka Stajerova z Polomky, Gabriela Kovacikova z Brezna, Pavol Nosko zo Zavadky nad Hronom, Adam Engler z Podbrezovej, Dominika Molotova z Polomky, Veronika Kupcova z Cierneho Balogu, Veronika Vernarska z Polomky, Lucia Vrabcova z Lomu nad Rimavicou.

 

BARAN
Vzali ste na seba vela uloh, nesnazte sa ich riesit naraz. Nechajte si trochu volna, venujte sa aj svojim zalubam. Potom sa vam bude lepsie pracovat. Rady, ktore ste dostali, nemusite respetovat do pismena. Pridu aj lepsie casy.

BYK
Za cenu ostrej vymeny nazorov sa vam na profesionalnom stretnuti podari dokazat svoju pravdu.Nepozerajte sa na protivnikov pohrdavo, aj tak vedia, ze prehrali. Napriek vyhre chodite s ovisnutym nosom. Nieco vam lezi na srdci, co vas nesmierne trapi.

BLIZENCI
V tomto obdobi sa nesetrite, pracujte a premyslajte, v laske budte aktivni a stedro rozdavajte. Budte bez obav, ved coskoro sa vam vsetko bohato, niekolkonasobne vrati. Ale dbajte na zdravie, vyhladajte zavcasu lekara, ved na sviatky nesmiete ochoriet.

RAK
Svojho vyvoleneho rozmaznavate zaplavou darov a pozornosti. Rozmyslajte radsej o tom, ako by ste mu mohli pomoct v znovuziskavani narusenej dusevnej rovnovahy. Cez vikend sa mozete venovat svojim piplavym zalubam.

LEV
Nebudte netrpezlivi voci svojmu okoliu. Starostlivo zvazte kazde kriticke slovo, ktore by ste chceli vypustit z ust. Kritika by sa vam mohla vratit ako bumerang. Pod vplyvom biologickej sily ozije vo vas dusa romantika. Zatuzite po dobrodruzstve.

PANNA
Citite sa ako slavny rytier po prehranej bitke. Horuckovito lietate z obchodu do obchodu a samozrejme vsetko maju okrem toho, co prave hladate. Nemusite kupit co nechcete, hladajte trpezlivo dalej. Nie ste celkom zdravi, pre istotu si uvarte bylinkovy caj.

VAHY
Mali by ste sa viac zaujimat o ludi zo svojho blizkeho okolia. Inak aj z priatelov sa lahko mozu stat nepriatelia. Nedoverujte tym, ktori vam poklonkuju a lichotia. Podari sa vam nadviazat kontakt so zaujimavou osobou. Nevnucujte vsak svoje nazory.

SKORPION
Bezproblemovy stav v praci u vas sposobuje dobru naladu a optimizmus, ktory sa prenesie aj na vase okolie. Vase predstavy vzbudia zaujem. Dopredu vas pozenie zvedavost. U partnera mate stopercentne pochopenie, ale pozor na ziarlivost.

STRELEC
Vasa psychika a vonkajsi svet je v dokonalom sulade. Vo blizkom okoli sa stretnete s porozumenim, lebo ste toleratni. Najma pre Strelcov z tretej delady je tento tyzden vyznamny. Mozu ziskat velmi cenne obchodne informacie.

KOZOROZEC
Najdete vhodny priestor na to, aby ste znovu zacali a vyuzili iste prvky, ktore ste si v uplynulych dnoch osvojili.Oporou vam budu citove vztahy. Vasu naladu ovplyvni pocasie. Mozne su aj male neprijemnosti, ale prejdu skor, nez by ste zazili stres.

VODNAR
Na priatelskom stretnuti doslova ocarite kazdeho svojou prirodzenostou. Netvarte sa prilis mudro, vasa inteligencia sa aj tak prejavi na zaklade perfektnych odpovedi. Vas dusevny svet zatienuju chmurne myslienky, chceli by ste byt niekde osamote.

RYBY
Spravidla ste otvoreni, zhovorcivi, teraz vsak vase odpovede su strohe a svedcia o nervozite. Rozmyslate o tom, ako by ste si mohli zaobstarat viac panazi. Ludia vo vasom okoli sa boja vasich ostrych reakcii. Prekvapte ich svojou privetivostou.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT