04. NOVEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V noci na 21. oktobra z parkoviska na Nalepkovej ulici v Brezne zmizol Seat Cordoba 6K ev. c. BR-055AD. Autickar kradezou auta sposobil leasingovej spolocnosti SKO-FIN, spol s. r. o., Bratislava skodu za 383 420 korun.

...

Pol hodina rano 21. oktobra stacila neznamemu pachatelovi na to, aby z volne polozenej kabelky ukradol ciernu damsku penazenku, v ktorej bolo 9580 korun. Stalo sa to v Materskej skole na Ulici B. Nìmcovej v Brezne a poskodenou je V. H., ktorej pachatel sposobil skodu dovedna za 9700 korun.

...

Privesny vozik ev. c. 09-BB-27 ukradli niekedy medzi 20. a 22. oktobrom z Ulice CSA v Brezne. Skoda sposobena majitelovi M. A. predstavuje sumu asi 10 000 korun.

...

Farebny televizor Funai s teletextom, chladnicku Samsung Calex a 8000 korun ukradol v noci 22. oktobra neznamy pachatel z rodinneho domu J. P. v Ciernom Balogu, cast Puste. Dovedna s poskodenim zariadenia skoda cini 28 000 korun.

...

Pri zemnych pracach na moste cez Hron pri Valaskej nasli v koryte rieky 22. oktobra o desiatej hodin granat. Pyrotechnik zistil, ze ide o 38-milimetrovy funkcny delostrelecky granat z druhej svetovej vojny a odviezol ho na likvidaciu.

...

V objekte a. s. Zeleziarne Podbrezova v noci z 22. na 23. oktobra sa ktosi vlamal do kancelarie oddelenia dopravy. Z trezoru ukradol 14 596 korun. Skoda sposobena zeleziarnam dovedna cini 18 796 korun.

...

Medzi deviatou a jedenastou hodinou nocnou 23. oktobra ktosi sarapatil v objekte Obecneho uradu v Hronci. Z fotosluzby ukradol objektiv Minolta, sedemnast farebnych a sedemnast ciernobielych filmov. Spolu s poskodenim fotopapiera sposobil majitelovi M. M. skodu za 6150 korun.

Okrem toho z klubu dochodcov ukradol farebny televizor, cim obecnemu uradu sposobil skodu za 16 000 korun.

...

Nezelanu navstevu mali v noci 24. oktobra v predajni Katka a v podnikovej predajni Slovenka na Razusovej ulici v Brezne. Kradezou roznej damskej konfekcie sposobil neznamy pachatel majitelke predajne Katka K. O. z Predajnej 100 000-korunovu skodu. Z predajne Slovenka odniesol rozny textilny tovar za 60 000 korun.

...

O jednej v noci 24. oktobra na Hronskej ulici vo Valaskej vodic za volantom zelenej Skody 100 jazdil smerom od pohostinstva Pod lipou k bytovemu podniku. Presiel do protismeru, kde narazil do Warburgu, ktory tam odstavil P. I. z Predajnej. Vodic, ktory nehodu zavinil, usiel. Podbrezovski policajti v spolupraci s dopravnou policiou onedlho zistili, ze pachatelom je G. M. z Valaskej, ktoremu zadrzali vodicsky preukaz.

...

Dvadsatstyri litrov alkoholickych napojov a sto krabiciek cigariet roznych znaciek si odnasal neznamy pachatel z pohostinstva Pod orechom v Dolnej Lehote v noci na 25. oktobra. Majitelke M. J. z Podbrezovej sposobil skodu asi za 10 200 korun.

...

Akysi vandal vycinal v noci na 26. oktobra v prevadzke firmy Polysan, a. s., v areali Slovpumpu v Zavadke nad Hronom. Ukradol a mechanicky poskodil sedem specialnych unikatnych foriem vyhotovenych na objednavku. Tieto formy na liatie sanitarnych zariadeni, dalej nepouzitelne, nasli za oplotenim arealu podniku. Podla predbezneho odhadu odcudzenim a poskodenim foriem bola firme Polysan sposobena asi milionkorunova skoda.

...

O pol piatej popoludni 27. oktobra nasli v kuchyni rodinneho domu v Telgarte mrtveho 63-rocneho P. S. Mrtvolu ohliadol sudny znalec z odboru sudneho lekarstva. Bola nariadena pitva.

...

Vedla cesty na Jilemnickeho ulici v Hronci nasli 28. oktobra o stvt na osem rano mrtvolu 70-rocneho P. V. Lekarka konstatovala smrt nasledkom podchladenia bez zavinenia inou osobou. Bola nariadena pitva.

...

Vrtacka Narex, vrtacka Black, rozbrusovacka Bosch, elektricky hoblik, umyvadlo a tri vodovodne baterie. Toto vsetko bolo v lupe, ktory si pod ruskom noci 28. oktobra odnasal zlodej z novostavby rodinneho domu M. M. v Myte pod Dumbierom. Skodu odhadli na 19 700 korun.

Co sa udialo v tyzdni od  22. do 29. oktobra

V piatok 23. oktobra poziarnici v Brezne hasili vysokym tlakom poziar auta Skoda 120. Vytiahnuta palivova hadicka sposobila, ze po nastartovani sa benzin vznietil. V sobotu sa "prehnali" az do Drabska, odkial obcan hlasil, ze v dialke vidi ohen. Pravdepodobne takto klamne posobil zapad slnka. Pri vytahovani havarovaneho vozidla pomohli 25. oktobra v Lopeji. V utorok zaznamenali najprv jedno zneuzitie, potom vedlajsia poziarna jednotka z Pohorelej hasila poziar v Helpe. V komine zacali horiet sadze. Hodinu po polnoci 29. oktobra horela v Pohronskej Polhore zo zatial nezistenych pricin jednoucelova budova - pristavba na uskladnenie sena a materialu. Hasit pomahali aj domaci dobrovolni poziarnici.

V nedelu 25. oktobra pol hodinu pred obedom na mokrej vozovke v Lopeji dostal smyk Peugeot 309 a havaroval. Jedna osoba sa lahko zranila. Slovakisti upozornuju vodicov na prichod zimy: je potrebne skontrolovat pneumatiky, doliat Fridex, vo vyssich polohach dat pozor na sneh, aby sa motoristi nemuseli stat cislom v statistike dopravnych nehod. V tomto tyzdni cestni zachranari 4-krat odtahovali vozidla, 24-krat poskytli vodicom pomoc vo svojom stredisku a jedenkrat vystartoval na cesty Zlty anjel.

 V tomto tyzdni sanitka RZP vystartovala do terenu sestnastkrat, co je oproti inym tyzdnom pomerne malo. K nahlym prihodam srdca a obehu smerovalo sest vyjazdov, k mozgovym styri, k brusnym dva, jeden vyjazd bol k inemu pripadu, dvakrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice a zaznamenali jedno umrtie pred prichodom sanitky.

Maria Sulejova z Pohorelej, Slavomir Kan z Brezna, Barbora Dovalova z Brezna, Barbora Filova z Polomky, Lucia Bartosova z Cierneho Balogu, Richard Kupec z Brezna, Karolina Daskova z Cierneho Balogu, Boris Nather z Podbrezovej, Terezia Klacanova z Nemeckej, Michal Komora z Jasenia, Ivana Tschampova z Brezna, Maros Harvan z Helpy, Alexandra Kovacova z Nemeckej, Michal Pikula z Podbrezovej.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, susedom a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste 21. oktobra nasu drahu mamu, staru mamu a prastaru mamu

Veroniku Roncakovu.

Kvetinovymi darmi a prejavmi sustrasti zmiernili nas hlboky zarmutok.

Smutiaca rodina

Magdalena Vernarska z Polomky, Sarlota agdalena Vernarska (78) z Ambrozova (74) z Jasenia, Maria Mikloskova (69) z Dolnej Lehoty, Jozef Vojtek (61) z Valaskej, Jan Medved (87) z Podbrezovej, Agnesa Cabanova (72) z Brezna, Emilia Turcanova (68) z Brezna, Adela Dubeciova (78) z Myta pod Dumbierom, Ladislav Kochan (71) z Predajnej, Maria Belkova (84) z Cierneho Balogu - Fajtova, Maria Bercikova (78) z Cierneho Balogu - Medvedova, Frantiska Medvedova (70) z Cierneho Balogu - Pusteho.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.

Piateho novembra uplynie patnast rokov od smrti nasho manzela, otca, svokra, a starkeho

Silvestra Motyku
z Cierneho Balogu - Dobroce.

S uctou si spominaju manzelka, synovia, dcera, nevesty, zat a vnucata.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den. Ty si uz na cintorine a spis svoj vecny sen. Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi co je bolest a zial.

Siedmeho novembra uplynie rok, co nas bez slovka rozlucenia opustil vo veku dvadsatsedem rokov nas milovany syn

Stefan Sulik
z Brezna.

S laskou a uctou spominaju rodicia a smutiaca rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stihol i tvoj mily hlas. Odisla si nahle bez rozlucky, draha nasa a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Osmeho novembra uplynie dvanast rokov odvtedy, co nas po zakernej chorobe vo veku dvadsatdevat rokov opustila

Anka Resutikova
z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju mama, bratia, sestra s rodinami a ostatna rodina.


BARAN

Cim menej hovorite, tym efektivnejsie su vase ciny. V citovych vztahoch robite chybu, ze sa viac nezaujimate o mienku inych. Nezabudajte, ze pre dobre vztahy je potrebna vola vsetkych zucastnenych. Hrozia konflikty s Rakom.

BYK

Najblizsie dni budu plne tvoriveho elanu, preto neodmietnite ziadne ponuky a moznosti. Niektore z nich mozu zasadne zmenit vase postavenie v zamestnani. S doverou narabajte opatrne, nieci podraz moze prekazit niektore vase plany.

BLIZENCI

Ste prilis urecneni a vasim rozpravkam uz nikto neveri. Ak neprestanete presviedcat okolie, v tomto tyzdni stratite niektorych priatelov. Aj voci najblizsim sa prestante spravat ako ochranca. Niekto sa radsej uci na vlastnych chybach.

RAK

Uz cez vikend nastane vyrazne zlepsenie v citovych vztahoch. Ak chcete tento stav udrzat nadalej, budte k okoliu pozorni. Skor ako sa pustite do nejakej zodpovednej prace, porozmyslajte, ci by ste si ju nemohli nejako sprijemnit.

LEV

Pracovne povinnosti si vyzaduju vela casu. Dobre urobia ti, ktori si povinnosti a aj urcitu zodpovednost podelia. Po vikende sa objavia problemy v rodine a asi vyvolaju prudku vymenu nazorov. Pozor, hrozia vam neprimerane reakcie.

PANNA

Postavenie Slnka vam prinesie sebadoveru a ctiziadostivost. S touto skutocnostou sa spaja aj riesenie nevsedneho problemu. Vase myslenie a vyjadrovanie budu rychle a vase postoje nekompromisne. Vyhnite sa ale unahlenym rozhodnutiam.

VAHY

Na pracovisku sa presadite vasim tvorivym a pracovnym zapalom. Do diskusii sa vsak nepustajte, lebo mozu viest k prenahlenym reakciam. Stretnutie s pribuznymi vyvola vo vas zbytocnu precitlivenost. Potrebujete nadhlad a viac humoru.

SKORPION

Mate viac ponuk a v ziadnom pripade sa nezamerajte na jediny ciel. Vyskusajte stastie vo viacerych oblastiach. Uspesni by ste mali byt v odbore, ktory vyzaduje presnost a svedomitost. Iste symptomy upozornuju na problemy s laskou.

STRELEC

Vyborny tyzden! Hviezdy vam daju zivotnu silu, harmonicky citovy vztah a vyborne podmienky na studium a obchodne zalezitosti. Ste prilis samolubi? Asi prehliadnete mensie nedostatky, ktore vam vsak mozu sposobit obrovske problemy.

KOZOROZEC

Ak sa vam v praci bude lepit smola na paty, netrapte sa! Nie je to len vasa chyba. Zaciatkom noveho tyzdna zistite, ze mate schopnost ziskavat moc a aj ju vyuzivat. Coskoro by ste sa mali dockat aj skveleho financneho ohodnotenia.

VODNAR

Tuzite po niecom? Vsetko, co len chcete, mozete v najblizsom obdobi dosiahnut, musite vsak zvolit spravne postupy. Plnte si len vlastne povinnosti a vyhnite sa praci za inych. Prilis vas to unavuje a brzdi vo vasich cieloch.

RYBY

Niekto vam objasni urcite vztahy a vdaka tomu objavite nejake skryte moznosti. Ak vyuzijete nove poznatky a podari sa vam ich aj uviest do praxe, vas uspech je isty. V pripade, ze bude situacia neprehladna, nebojte sa improvizovat.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT