2. SEPTEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Traktor Zetor 8145, zaparkovany na dvore Polnohospodarskeho druzstva Sumiac, z neznamych pricin zacal horiet vecer 20. augusta medzi osmou a pol jedenastou. O jedenastej poziar lokalizovali obecni poziarnici. Traktor asi za 500 000 korun poziar uplne znicil a poskodil aj vedla ulozenu kosacku. Agrospolu, a. s., Polomka vznikla skoda dovedna asi za 510 000 korun.

...

Na ceste medzi Nemeckou a Predajnou sa 21. augusta dvadsat minut pred 15. hodinou stala smrtelna dopravna nehoda. Vodic Hondy-civic, 21-rocny B. J. M. z Pariza, pri jazde smerom do Brezna presiel na strednu deliacu ciaru do protismeru, kde bocne zachytil oprotiiduce Mitsubischi Montero. Po naraze Mitsubischi, ktore viedol M. Z. zo Stoky, zostalo v strede vozovky a Honda bocne narazila do oprotiiducemu Fiatu Bravo, ktore viedla M. S. z Prievidze. Honda po zrazke presla na pravu krajnicu v smere jazdy a zostala mimo vozovky. Tazkym zraneniam B. J. M. na mieste podlahol, podobne aj jeho 19-rocna spolujazdkyna B. A. D. Vodicka Fiatu vyviazla so zlomenym rebrom a nosom, jej spolujazdci V. A. so zlomenou rukou, E. M. s oderkami na nohach, J. M. s narazenym hrudnikom a H. M. so zlomenou nohou. V Mitsubischi nebol nikto zraneny. Na Honde je skoda asi za 150 000 korun a na ostatnych autach asi po 100 000 korun.

...

O pol siedmej rano 21. augusta P. G. zo Sumiaca v Helpe pri jazde smerom do Brezna so Skodou Favorit presiel za pravu krajnicu, kde narazil do stromu. Pri nehode utrpel zlomeninu panvovej kosti a nohy s dobou liecenia asi pol roka. Skoda na aute je asi za 70 000 korun.

...

Do potravin U Zvarov na Skolskej ulici vo Valaskej sa v noci na 22. augusta vlamal 26-rocny J. S. Odniesol si cigarety a alkoholicke napoje, cim majitelke V. Z. z Valaskej sposobil dovedna skodu za 15 600 korun. Pachatela vypatrali podbrezovski policajti.

...

V pravotocivej zakrute presiel za lavu krajnicu a havaroval. Stalo sa to vodicovi Fordu, P. B. z Budapesti, ktory 21. augusta napoludnie jazdil v smere z Brezna do Polomky. Pri nehode utrpel lahsie zranenia, s ktorymi si polezi 7 - 10 dni. So zraneniami s dobou liecenia 10 - 14 dni vyviazli jeho spolujazdci P. N. a K. W., tiez z Budapesti. Na aute je skoda asi za 50 000 korun.

 

...

Asi o pol siestej rano 23. augusta sa ktosi vlamal do Mercedesu Benz 300, ktory bol zaparkovany v chatovej oblasti Jasienok v katastri Jarabej. Majitela, obcana Nemecka H. P. Z., obral o videokameru Saba za 48 000 korun, fotoaparat Canon za 16 000 korun a o dalekohlad Swarovsky za 25 000 korun. Poskodenim dveri mu sposobil skodu za 40 000 korun.

...

Na ucelovej komunikacii medzi Podbrezovou a Hornou Lehotou 23. augusta o stvrt na desat predpoludnim havarovalo osobne auto znacky Iveco 35 - 10. Vodicovi J. V. vbehla do jazdnej drahy liska, dostal smyk a auto sa mimo vozovky prevratilo na lavy bok. Skoda, sposobena firme Family Frost Bratislava, cini 100 000 korun.

...

Medzi pol jedenastou a polnocou 24. augusta vycinal autickar na Sramkovej ulici v Brezne. Ukradol tu cervenu Skodu Octavia ev. c. VT-847AD, patriacu firme Skoda auto Vranov nad Toplou. V aute za 546 000 korun bola cierna kozena bunda, tri CD platne, sedem magnetofonovych kaziet (dovedna za 8600 korun), ktore boli majetkom M. S. z Nizneho Hrusova. Po aute a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Pod ruskom noci 24. augusta ktosi v Ciernom Balogu - Dobroci na Jilemnickeho ulici ukradol cervenu Skodu 120 LS ev. c. BR-827AC. Presiel asi 500 metrov do miestnej casti Sihla, kde auto nechal. Poskodenim vozidla sposobil majitelovi I. S. z Cierneho Balogu skodu asi za 2000 korun.

...

O stvrt na dve 26. augusta v Ciernom Balogu, cast Strakovo, vedla objektu polnohospodarskeho druzstva z nezistenych pricin zacal horiet 200-tonovy stoh volne ulozenej slamy. Cerveny kohut sposobil Polnohospodarskemu druzstvu Cierny Balog skodu asi za 120 000 korun. Pri poziari, ktory lokalizovali breznianski poziarnici, sa nikto nezranil.

...

V ohrade pastvy v katastri Nemeckej zabil kravu, vybral z nej vnutornosti a maso ukradol. Takto si v noci z 25. na 26. augusta pocinal zlodej, ktory tym majitelovi M. Ch. sposobil skodu za 30 000 korun.

(mv)

 

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. augusta

 

Pri troch poziaroch 20. augusta pomahali breznianskym poziarnikom vzdy aj dobrovolne poziarne zbory z obci. Najprv horela hospodarska budova vedla rodinneho domu v Polomke, potom v Hornej Lehote, cast Richtarovo hasili ohen, ktory vznikol vypalovanim po tazbe a odtial sa presunuli do Myta k poziaru rubaniska. V piatok mali vyjazdy k trom dopravnym nehodam do Helpy, Polomky, Dubovej. V sobotu otvarali byt na Ulici CSA v Brezne. Po dvoch kludnych dnoch 25. augusta vyprostili z priekopy v Polomke osobne auto do dopravnej nehode. Vypalovanim po kalamite vznikol poziar v Bujakove, ktory likvidoval Zavodny poziarny utvar z Podbrezovej, lebo brezniansky poziarnici hasili stoh slamy v Ciernom Balogu - Dobroci. Polnohospodarskemu druzstvu vznikla skoda asi 120 000 korun. Po polnoci 27. augusta vysokym tlakom zahasili kontajner na namesti v Brezne.

S dopravnymi nehodami akoby sa roztrhlo vrece. Slovakisti mali vyjazdy k 7 dopravnym nehodam. V piatok 21. augusta rano v Helpe narazil vodic do stromu, naobed po dazdi dostali v Polomke smyk madarski turisti a poobede tragicky skoncila nehoda blizko odpocivadla medzi Dubovou a Nemeckou. Tu bola aj odklonena doprava na "staru" cestu cez obec Dubova. Situacia sa zopakovala aj v nedelu, ked uz pol hodinu po polnoci vytahovali zeriavom auto z priekopy v Krpacove. Dalsie dve nehody boli v Piesku a Hornej Lehote. Posledna sa stala 24. augusta v Polomke. Odtahovali 19 vozidiel. Pomoc motoristom v stredisku poskytli 32-krat a Zlty anjel na cestach 5-krat. Vacsinou islo o motoristov z inych okresov, ktorym sa pokazilo auto pri navrate z dovolenky.

Aj RZP oznacila 21. august za kriticky den. Pri dopravnej nehode v Helpe si 24-rocny muz zlomil bedrovu kost. Tesne popoludni v Polomke traja mladi Madari skoncili bez vaznejsich zraneni, ale dvaja z nich ostali v nemocnici na pozorovanie. V Dubovej okrem dvoch mrtvych styri osoby utrpeli zranenia. Z 27 vyjazdov bolo 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5 k mozgovym prihodam a urazom, jeden k brusnej prihode, 8 k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

 

Marcela Haviarova z Valaskej, Iveta Gordulicova z Pohorelej, Boris Kosec z Jasenia, Paulina Pokosova z Podbrezovej, Lukas Dragosek z Brezna, Filip Frick z Nemeckej, Dana Görciova zo Zavadky nad Hronom, Lucia Turnova z Brezna, Marian Kindernay z Brezna, Branislav Janoska z Pohorelej, Patrik Kmet z Dolnej Lehoty.

Jan Halaj (51) z Dolnej Lehoty, Jan Tokar (51) z Polomky, Emilia Smolova (71) z Raztoky, Jan Ambroz (75) z Jasenia, Anna Kovacikova (84) z Cierneho Balogu - Dobroce.

Spomienky

Dna 27. augusta uplynul rok od poslednej rozlucky s nasou milovanou drahou mamickou, h9835j.jpg (3329 bytes)starkou Bozenou Brodzianskou, rod. Drozdovou,

 

ktora nas navzdy opustila vo veku sedemdesiatjeden rokov.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej spolu s nami tichu spomienku.

Kto v srdci zije neumiera...

Manzel Ladislav, syn Vladimir, dcery Magdalena, Elena a Bozena s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali,

klesli ruky, co pre nas pracovali,

zhasli oci, stichol hlas,

vdaka ti, otec, za vsetkych nas.

Dna 7. septembra uplynu dva roky plne h9835k.jpg (3384 bytes)spomienok na nasho manzela, otca a starkeho

Lubomira Luptaka z Brezna,

ktory nas nahle navzdy opustil.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina.

 

BARAN

Nove povinnosti vam zabrania venovat sa vasim zalubam. Asi to ponesiete velmi tazko a budete poriadne nervozni. Prestante sa trapit, tieto povinnosti vam prinesu aj stretnutie s niekym sympatickym. Venujte pozornost zdraviu.

BYK

V tomto tyzdni budte opatrni a nepustajte sa do ziadnych riskantnych podnikov. Vyhybajte sa najma vystrednym zabavam. Konkurencii dokazete celit len v takom pripade, ked budete v perfektnej fyzickej kondicii a vase svedomie bude ciste.

BLIZENCI

Niekto vam pokazi naladu, lebo vam pripomenie nedavne predsavzatia a sluby. Slabsi Blizenci sa dokonca nechaju vyprovokovat k hadkam. Zvazovat, ci je pre vas dolezitejsia praca alebo laska je vsak nezmyselne a predcasne.

RAK

Vazte si majetok a neminajte viac ako je to nevyhnutne. Vasa financna situacia je zatial sice skvela, ale zdravotne problemy niektoreho z clenov rodiny mozu obmedzit vasu zarobkovu cinnost. Hrozi nebezpecenstvo, ze sa uspokojite s malom.

LEV

Planujete vacsinu casu prezit v kruhu rodiny? Caka vas radostny tyzden. Najma mladsi Levi daju prednost rodine a partnerovi pred karierou. Ak mate vybavit nejake uradne zalezitosti, stretnete cloveka, ktoremu velmi zalezi na poriadku.

PANNA

Konecne sa pustite aj do niektorych dlhsie odkladanych povinnosti a zacnete horuckovito zhanat niekoho s vacsimi skusenostami, aby vam poradil. Inspirovat vas moze jeden z dlhorocnych priatelov.Vyuzite vsetky pozvania alebo osobne kontakty.

VAHY

Nedarilo sa vam? Netrapte sa, islo len o prechodny stav. Teraz budu uspesni ti, ktori dokazali na svoju prilezitost trpezlivo cakat a su dostatocne huzevnati. Partner oceni vasu snahu a vzda sa niektorych nerealnych poziadaviek.

SKORPION

Nezabudate na pribuznych? V tomto tyzdni sa im musite konecne ozvat. Zaujimave moze byt vikendove stretnutie. Vase vtipne repliky zaujmu a okolo vas bude plno ludi. Ak nemate staleho partnera, pravdepodobne ho ziskate.

STRELEC

Pracovny tyzden je kratky a nedostatok koncentracie moze negativne ovplyvnit vase pracovne vysledky. Velmi rychlo si to uvedomite a uvediete vsetko do poriadku. Dostanete ponuku na zaujimavu vedlajsiu pracu. Pocas vikendu zmenite plany.

KOZOROZEC

Pripravte sa, ze budete vela cestovat, lebo vsetky dolezite veci by sa mali odohrat mimo vasho domova. Vdaka sympatickemu vystupovaniu sa dostanete i tam, kde su pred ostatnymi zatvorene dvere. Dobrym spolocnikom by vam mohol byt Byk.

VODNAR

Davajte pozor na to, aby ste nestratili doveru osoby, na ktorej vam zalezi. Netradicna situacia vyzaduje odvazne postoje. Asi sa objavi niekto, komu ste uz viackrat povedali nie. Nove navrhy zaujmu, lebo budu konktetnejsie a atraktivnejsie.

RYBY

Nebojte sa riskovat a investujte do aktivit, ktore sa vam zdaju trochu blaznive. Vasa intuicia bude spravna a vas postreh takmer genialny. Pri nadvazovani kontaktov s opacnym pohlavim by ste mali hladat najma porozumenie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT