26. AUGUST 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Cigarety, alkohol a 400 korun v drobnych minciach ukradol v noci z 12. na 13. augusta neznamy pachatel z predajne potravin v Podbrezovej. Majitelovi M. S. z Hornej Lehoty sposobil skodu za 12 000 korun a poskodenim zariadenia za 4000 korun.

...

Na ceste pred Raztokou 13. augusta dvadsat minut po druhej hodine nadranom vodic motocykla Honda 125 bez evidencneho cisla narazil do zvodidla. Vodic I. K. z Raztoky vyviazol s tazkym zranenim, na motocykli je skoda asi za 1000 korun.

...

Zo skladu dreva v Podkorenovej medzi 7. a 10. augustom zmizlo asi 36 metrov kubickych gulatiny priemeru 400 cm tretej A a B kvalitativnej triedy. Skoda sposobena Lesom mesta Brezno cini asi 72 000 korun.

...

O pol siestej podvecer 14. augusta vodic F. P. z Valaskej na ceste smerom z Hronca do Podbrezovej narazil do zadnej casti vozidla, ktore viedol P. J. z Handlovej. Vodici obisli bez zraneni, F. P. elektronicky merac ukazal 2,64 promile alkoholu.

...

V noci na 15. augusta vycinal v Lome nad Rimavicou autickar. Z parkoviska pred zakladnou skolou ukradol modru Skodu 120 ev. c. KEH 51-60, cim majitelke E. G. z Kosic sposobil skodu asi za 40 000 korun.

...

Na ceste v Piesku 15. augusta desat minut pred jednou hodinou vodicka osobneho auta, L. G. z Podbrezovej, zisla z pravej krajnice mimo vozovky, kde narazila do svahu a odtial ju odrazilo do protismeru a narazila do oplotenia. Pri nehode si zlomila pravu klucnu kost. Jej spolujazdci T. G. a J. S. z Brezna vyviazli s lahsimi zraneniami. Na aute je skoda asi za 50 000 korun a na plote a. s. ESPE Piesok asi za 2000 korun.

...

O pol deviatej vecer 16. augusta na ceste pri Novom Krame J. M. z Cierneho Balogu s konskym zaprahom presiel do protismeru. Zrazil sa tu s oproti iducim autom, ktore viedol P. L. z Brezna. K zraneniu nedoslo, elektronicky merac nameral pohonicovi 2,73 promile alkoholu v dychu. Skoda na osobnom aute je asi za 6000 korun.

 

...

Sedemnasteho augusta zistili totoznost neznameho chodca, ktory zahynul pri dopravnej nehode 15. augusta o strvtej rano v Lopeji. O zivot pri tejto nehode prisiel 32-rocny M. T. z Brusna - Ondreja.

...

Breznianski policajti zistili pachatelov kradeze vlamanim do rekreacnej chaty na Taloch Pod Brezinou. O tretej popoludni 6. augusta sa sem vlamali a ukradli magnetofon 25-rocny J. K. a 25-rocny E. F. z Brezna. Majitelovi M. D. z Banskej Bystrice tym sposobili skodu za 3000 korun.

...

Od 10. do 17. augusta v Brezne sarapatili vykradaci bytov. Kradez vlamanim do bytu M. M. na Ulici CSA hlasili 14. augusta. Majitela obrali o televizor Philips, cierny bicykel Joko a biely bicykel Author (skoda za 32 206 korun). Z bytu P. P. na Malinovskeho ulici medzi 8. a 15. augustom ukradli nahrdelnik, nausnice, privesky, retiazku, prstene, panske a damske hodinky, videorekorder, zosilnovac, CD prehravac, radio JVC, videokameru, fotoaparat, cestovne kufre a 1000 US dolarov (skoda asi za 227 000 korun). Dve rezacky na dlazbu, vodovaha, 60 metrov stvorcovych dlazby a odevy zmizli medzi 14. a 17. augustom z bytu V. S. na Nalepkovej ulici (skoda za 29 654 korun). Sedemnasteho augusta cas medzi 21.15 a 22.30 stacil zlodejovi na to, aby z bytu D. B. na Malinovskeho ulici ukradol farebny televizor Oravan a videoprehravac Funai (skoda za 22 500 korun).

(mv)

...

Pod ruskom noci 17. augusta mali nezelanu navstevu na novostavbe rodinneho domu v Ciernom Balogu. Zlodej si odniesol zachodovu misu, 18 metrov stvorcovych dlazby, 23 metrov stvorcovych keramickeho obkladu. Skodu sposobenu M. T. z Cierneho Balogu odhadli na bezmala 17 000 korun.

...

Cigarety, alkohol, zuvacky, trzbu, satelit a mikrovlnnu ruru si v noci 17. augusta odnasal zlodej z restauracie Spolocenskeho domu v Zavadke nad Hronom. Skoda sposobena obecnemu uradu cini 20 794 korun a na zariadeni 11 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20. augusta

Majitelia bytu na Sladkovicovej ulici v Brezne museli vo stvrtok 13. augusta privolat poziarnikov, aby sa do bytu dostali, pretoze stratili kluce. Za zasah si zaplatili. Na druhy den otvarali byt na Clementisovej ulici, kde na sporaku ostal nedovareny obed a majitelka si zabuchla dvere. Zasiahli vcas, obed nezhorel. Patnasteho mali poziarnici starosti s cervenym kohutom. Ten "kikirikal" v Podbrezovej, kde z nezistenych pricin vyhorela velka cast rubaniska po kalamite. Pri haseni poziaru v Pohorelej im pomahali poziarnici z Drevokombinatu a dobrovolni poziarnici z Pohorelej a Polomky. Dohasit seno a slamu museli prist aj na druhy den. V nedelu 16. augusta na Sladkovicovej ulici otvarali byt, pretoze tiekla z neho voda a nik neotvaral. Majitela museli zobudit, lebo spal vo vani a voda vytekajuca z nej vytapala byt pod nim. Vecer susedia z Krculovej ulice nahlasili, ze z okna bytu sa vali dym. Pricinou bol hrniec na sporaku a majitel, ktory spal, moze dakovat susedom, ze sa nezadusil. Asi trinast hniezd divych os si naslo miesto na pojde rodinneho domu na Ulici B. Nìmcovej v Brezne, ktore sa v pondelok 17. augusta vyrojili. Majitelka dostala informacie, ako ich zlikvidovat. Okrem breznianskych poziarnikov prisli v pondelok hasit lesny poziar v Lopeji aj poziarnici zo Zavodneho poziarneho utvaru z Podbrezovej a lesni zamestnanci. V utorok husty dym znecistoval ovzdusie v Pohorelej. Povodcom bol poziar na skladke odpadu. Vecer vytahovali z priekopy na zakrute v Polomke madarske auto. Posadke ani autu sa nic nestalo.

Slovakisti mali dva vyjazdy - do Gasparova a na cestu smerom z Piesku do Bystrej. Pri nehodach boli dvaja lahko zraneni. Desatkrat odtahovali vozidla a Zlty anjel prisiel motoristom trikrat na pomoc.

Z dvadsiatich siestich vyjazdov sanitka RZP vystartovala k styrom nahlym prihodam srdca a obehu. V sobotu 15. augusta prislo nevolno 60-rocnej soferke, ktora sa lieci na srdce. S autom vletela do garadu v Piesku. Vsetci pasazieri, medzi ktorymi bola jej nevesta s tromi detmi, obisli bez vaznejsich zraneni. Dalej zasahovali pri troch mozgovych, dvoch brusnych prihodach, piatich urazoch, desiatich inych pripadoch a dvoch pacientov prevazali do B. Bystrice.

 

 

Anna Vlckova z Brezna, Maros Pribylina z Helpy, Veronika a Martina Duricove z Benusa, Daniela Cernakova z Myta pod Dumbierom, Simona Harvanova z Polomky, Kristian Pokos zo Zavadky nad Hronom, Nikola Kovacikova z Hronca, Jan Vetrak z Brezna, Silvia Talianova z Brezna, Denisa Giertlova z Cierneho Balogu, Lukas Pustaj z Brezna, Ivana Puskova z Valaskej, Janka Luptakova z Bravacova, Matej Chovanec z Lomu nad Rimavicou.

Jozef Bursa (50) z Brezna, Alzbeta Viznerova (55) z Brezna, Jozef Herich (92) z Cierneho Balogu, Emil Kobela (78) z Osrblia, Jan Kovacik (60) z Cierneho Balogu, Jan Giertli (49) z Brezna, Pavol Michalik (86) z Brezna, Elena Demianova (72) z Hornej Lehoty, Ludovit Harvan (63) z Cierneho Balogu, Jolana Horvathova (79) z Valaskej, Maria Kvietkova (86) z Cierneho Balogu, Koloman Eremias (45) z Brezna, Ing. Ferdinand Bevilaqua (71) z Hronca, Zaneta Svejdova (22) z Brezna, Milan Giertl (36) z Cierneho Balogu - Dobroce.

 

Spomienky

 

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi co je bolest a zial. h9834i.jpg (2275 bytes)Dna 22. augusta sme si pripomenuli nedozite patdesiate piate narodeniny Stanislava Marka z Valaskej.

S uctou spominaju mama, surodenci, deti a vnucata.

...

h9834j.jpg (2380 bytes)Dvadsiateho piateho augusta uplynul rok od smrti manzela, otca, stareho otca a zata Milana Brozmana z Brezna.

Spomina najblizsia rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali nikdy neprestanu na teba spominat.

h9834k.jpg (2175 bytes)Dna 26. augusta uplynie sedemnast rokov od smrti milovaneho manzela a otca Filipa Giertliho z Brezna.

Spominaju manzelka, dcera Zuzana s rodinou, synovia Ondrej a Filip s rodinami.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

h9834l.jpg (2209 bytes)Dna 28. augusta si pripomenieme trinaste vyrocie smrti nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca, brata, svagra Jozefa Resutika z Brezna, ktory nas opustil vo veku patdesiatdva rokov svojho zivota.

S velkou uctou a laskou na teba spomina

smutiaca manzelka Gizela, synovia Jozef a Ivan s rodinami, dcera Eva s rodinou a vnucata.

 

BARAN

Tajna laska vas pripravi o pokojny spanok a aj o chut do jedla. Z trapenia vas vytrhne stretnutie s davnym priatelom. Potesi vas a aj inspiruje k novej aktivite. Vzchopte sa a rychlo konajte, ale nikomu sa nezverujte.

BYK

Mali ste nedorozumenia s priatelmi? Urcite si ich vyjasnite a s radostou prijmete ich pozvanie. Konecne sa odhodlate povedat rozhodne slovo k navrhom, ktore ste nedavno dostali. Odlozte obavy, zmenam uz aj tak nezabranite.

BLIZENCI

Asi stretnete novu lasku. Ocarite ju intelektom, rozhladom a odzbrojujucou bezprostrednostou. Nevrhajte sa do vztahu bezmyslienkovite, ale doprajte mu pokojny priebeh. Idealnym partnerom by mohol byt Vodnar.

RAK

Zbytocne vidite veci z horsej stranky. Ak sa vam nieco nepodarilo, zacne sa to postupne obracat k lepsiemu. Obavy vam len brania v rozlete. Caka vas pozitivna zmena v lubostnych vztahoch. Potesi to najma mladsich Rakov.

LEV

Nacerpana energia vam pomoze zbavit sa problemov, ktore sa nahle objavili a robia vam starosti. Nesmiete vsak nariekat nad nepriaznou osudu, ale hladajte, kto by vam mohol byt uzitocny. Niekto pozorne sleduje vase spravanie.

PANNA

Fantasticke obdobie! Vsetko vas bude tesit a vzrusovat. Tvoriva nalada a skvele napady vas budu prenasledovat od rana do noci. Mali by ste davat pozor na koncatiny. Ak sa vrhnete do viacerych povinnosti, hrozi vam uraz.

VAHY

Niektori ludia vo vasom okoli vas podozrievaju, ze mate nieco proti nim. Mali by ste sa zacat spravat srdecnejsie a priatelskejsie. Mozno mate starosti, ale druhych nezaujimaju a asi o nich ani nevedia. Pomoze vam rozhovor s Rakom.

SKORPION

Vase spravanie je nekonvencne a vdaka nemu ziskate novych priatelov a obdivovatelov. Pristup k osobam opacneho pohlavia vsak bude nevyvazeny. Niektori si vyberu uplne obratene a narobia si tak zbytocne starosti.

STRELEC

V tomto tyzdni vas bude rusit partner, ktory bude mimoriadne aktivny a prekvapi vas mnozstvom napadov. Urcite bude ziadat, aby ste prejavili nadsenie a pomahali mu. Mohla by vas zachranit vtipna vyhovorka alebo priatelia.

KOZOROZEC

Vyhybajte sa dramatickym vystupom s partnerom a aj na pracovisku. Ak vase okolie nebude ochotne pristupit ku kompromisom, prejavi sa u vas sklon k egoizmu a sebalutosti. Chcete dosiahnut ciel? Konajte opatrne a nenapadne.

VODNAR

Spravajte sa ako doteraz a len zdaleka pozorujte to, co vas zaujima. Len co rozsirite okruh najblizsich priatelov a dostanete sa z izolacie, najdu sa aj prirodzene moznosti zoznamenia. Porozumenie najdete u vsetkych v okoli.

RYBY

Asi vam stupnu do hlavy niektore mensie uspechy a pochvala nadriadenych. Budte pozornejsi, dobre vam poradi osoba, ktoru tvrdohlavo odmietate pocuvat. Urcite si overite platnost prislovia, ze menej je niekedy viac.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT