15. JUL 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

HOROSKOP

BARAN

Shakespeare mal zrejme pravdu, ked povedal, ze cely svet je divadlo a kazdy clovek je hercom. O vas to naplne plati. Ale niekedy by ste mali ukazat svoju pravu tvar. Nadychali ste sa optimizmu, neviete, co to bolo za kuzlo, ale zostala len krasna spomienka.

BYK

Niekto sa uz dlhsi cas snazi dostat do vasej pozornosti. Teraz sa mu to asi podari. Mesiac vam totiz slubuje novu znamost, co zlepsi vase spolocenske postavenie. Mali by ste sa niekomu zdoverit. Dajte ale pozor na emocie, lahko by ste mohli urobit chybny krok.

BLIZENCI

Ratajte s necakanou navstevou, ktora vam vsetko narusi, ale nesposobi problem. Cez vikend sa vam bude chciet dlhsie lenosit v posteli. Mate k tomu dovod a mozete si to aj dovolit. Ale pritom nezabudnite ani na vecerne prechadzky s partnerom.

RAK

Nevzdavajte sa, aj ked schodzka nedopadla najlepsie. Nenahovarajte si, ze v laske vas prenasleduje nestastie. Mali by ste sa zriect egoizmu. V sobotu chcete ist k vode, ale nechajte svojich najmilsich, aby sa vyjadrili samostatne. Lepsie prijmu vas navrh.

LEV

Pre vas cestovanie prinasa vzdy iste napatie a vzrusenie. Teraz to plati dvojnasobne, ved cestujete na dovolenku do - zatial - neznameho prostredia. Mate vsetky objektivne i osobne dovody, aby ste ju prezili spokojne. Tentoraz bude platit, ze "najlepsie" nie je doma.

PANNA

Uz sa citite ovela lepsie, zbavili ste sa vaznych starosti. Teraz uz ani rodinne problemy nepovazujete za neriesitelne. Vasu tvorivu fantaziu ktosi obohacuje. Uzite si radosti leta, krasy prirody v kruhu svojich najmilsich, dovernych priatelov a znamych.

VAHY

Vyuzite priaznive postavenie hviezd na realizaciu istych krokov a rozhodnuti. Vypocujte aj nazor lubostneho partnera, konajte vsak podla vlastneho presvedcenia. Medzi priatelmi a spolupracovnikmi sa citite najlepsie vtedy, ked nemyslite na svoju karieru.

SKORPION

Ste nesmierne vdacni svojmu partnerovi za to, ze aj v tazkych chvilach zivota stoji pevne pri vas. Urobte si spolocny program. Chvile dovolenky vyyuzite na utuzenie a prehlbenie vasho vztahu. V spomienkach zabludite do mladsich cias.

STRELEC

Nepoznate ziadne prekazky, vsetko hravo prekonate a zdolate. Je vsak tiez dolezite, aby ste dokazali prekonat seba sameho. Svoje slabosti a skodlive zvyky. Vikend prezijete v kruhu svojich najmilsich. A vy budete radi, ze prejavia zaujem o vase zivotne pravdy.

KOZOROZEC

Napriek tomu, ze ste neraz uplne bezradni, chcete davat rady do zivota inym. Vypocujte svojho partnera, prijmite jeho rady a budete mat aj relax aj pokoj. Drzte sa hesla: menej rozpravat, viac konat. Iba tak mozete zvacsit svoje sance na uspech a postup.

VODNAR

Nemyslite na pracovne povinnosti, mozete si dovolit aj lenosit - nastal pre vas cas dovolenky. Urobte vsetko preto, aby sa zachovala v pamati vsetkych vasich blizkych ako prijemny a krasny cas. Ved ste sa na nu pripravovali ako na krasnu rodinnu udalost.

RYBY

Konecne sa na vas usmieva Stastena. Zatial sice iba skupo, ale pre zaciatok to staci. Dokazete presadit svoje nazory, ktore niekto povodne povazoval za prismele. Vasi najblizsi vas podporia, preto ich nesmiete sklamat.

Policajny servis

Po polnoci 2. jula na autobusovej zastavke na namesti v Brezne skupina piatich muzov lupezne prepadla V. M. z Brezna, ktory cakal na autobus do Banskej Bystrice. Vyzvali ho, aby im dal vsetko, co ma pri sebe. Ked to odmietol urobit, fyzicky ho napadli a sposobili mu rozne zranenia, ktore si neyziadali praceneschopnost. Okradli ho rozne osobne veci v celkovej hodnote 3200 korun.

...

Spred chaty v rekreacnej oblasti Krpacovo v noci z 1. na 2. jula zmizli dve auta zahranicnych turistov. Majitelovi M. H. zo SRN kradezou osobneho motoroveho vozidla zn. Mazda 626 typ J, modrej metalizy, ev. c. SPN-AB113 sposobili skodu za 280 tisic korun. Druhym okradnutym je L. D. taktiez zo SRN. Prisiel o cerveny VW Golf, ev. c. SPN-HS64 za 320 tisic korun.

...

V noci z 1. na 2. jula sa neznamy pachatel vlamal do prirucneho skladu, ktory sa nachadza vo dvore domu v Jaseni. Ukradol dve vrtacky, dva diamantove kotuce, 30-metrovu predlzovacku na 220 V a rozny elektroinstalacny material. Firme Energostav s. r. o. Banska Bystrica vznikla skoda za 80 tisic korun.

...

Breznianski policajti odhalili trojlistok pachatelov roznej trestnej cinnosti: K. M., C. V. a R. M. z Brezna, ktori sa v maji vlamali do objektu restauracie a plavarne na Mladeznickej ulici v Brezne, odkial zobrali kalkulacku za 1316 korun, ktora patrila SOU hutnickemu v Podbrezovej. Dalej 15. juna ukradli zo stavby rodinneho domu na Lesnej ulici v Brezne motorovu pilu zn. Husqvarna a vrtacku zn. Bosch, cim firme Stavokov s. r. o. Brezno sposobili skodu 10 300 korun. V ten isty den si z garaze Autoskoly Quatro na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne odniesli lup za 11 tisic korun. O den neskor sa vratili na Lesnu ulicu do rodinneho domu O. G., kde z garaze ukradli rozne veci za 18 700 korun. Z bytu J. F. z Brezna odniesli 30. juna rozne veci v celkovej hodnote 14 tisic korun.

...

Preverovanim dalej breznianski policajti zistili pachatelov trestneho cinu kradeze I. E. a M. S. z Brezna, ktori 22. juna vnikli do objetku firmu SVOS na Svermovej ulici v Brezne, odkial ukradli osemnastclankovy radiator za 3200 korun.

...

Elektroniku za 72 tisic korun ulupil neznamy pachatel z rodinneho domu na Brezenskej ulici v Brezne. Do domu R. A. z Brezna sa vlamal 5. jula v case od 10.15 do 13.15 hod.

...

Pod ruskom noci z 19. na 20. juna kradol neznamy zlodej v Podkorenovej. Zatial nezistenym sposobom zobral z garaze M. K. jeden bicykel zn. Author a druhy zn. Olpran Shimano, cim majitela poskodil o 13 800 korun.

...

V case od 4. do 6. jula ktosi na pile Kubicka v katastri obce Michalova ukradol z nakladneho motoroveho vozidla zn. Liaz autoprehravac, kotucovu brusku, sadu imbusovych klucov. Firme S-FLOW-MOLE s. r. o. Gelnica sposobil skodu za 16 tisic korun.

...

Lup za 79 500 korun si v case od 28. juna do 6. jula neznamy navstevnik odniesol z rodinneho domu v Myte pod Dumbierom. Ukradol sprchovacie a umyvadlove baterie, prietokove elektricke ohrievace a elektricky radiator, ktore patrili firme Novodom SBD Bratislava.

...

Zo zahradnej chatky v lokalite Pestovatelska v katastralnom uzemi Brezna chybaju rozne veci, ktore neznamy zlodej zobral v case od 30. juna do 7. jula. Ich hodnota predstavuje 21 400 korun.

...

Medzi Pohorelou a Helpou na ceste c. I/66 doslo 7. jula o 8.30 hod. k dopravnej nehode. Zapricinil ju vodic osobneho motoroveho vozidla zn. S 100 P. M. z Helpy tak, ze pri odbocovani vlavo na miesto leziace mimo cesty smerom od Pohorelej na Helpu nedal znamenie o zmene smeru jazdy. Vodicka A. S. z Helpy, ktora isla za nim, nedodrzala vzdialenost medzi vozidlami a narazila do zadnej casti S 100. Na oboch vozidlach su rovnake skody - po pattisic korun.

(pz)

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. jula

 

150

Takmer vsetky vyjazdy poziarnikov v tomto tyzdni smerovali k dopravnym nehodam. Vo stvrtok 2. jula havaroval Peugeot v Piesku. O dva dni sa na na hlavnej ceste v Podbrezovej zrazili Volkswagen Polo a Favorit. Dve osoby boli zranene, poziarnici cistili vapexom ropne produkty z vozovky. Vedlajsia poziarna stanica v Pohorelej 5. jula zasahovala pri dopravnej nehode v Zavadke nad Hronom. Vodic Skody 120 nezvladol riadenie vozidla a vbehol do priekopy. Nehoda skoncila bez zranenia. Siedmeho jula asistovali poziarnici pri prevratenom traktore vo Vagnari. Ropne produkty po dopravnej cistili vapexom aj 8. jula v Ciernom Balogu. Posledny vyjazd mali v tento den na Clementisovu ulicu v Brezne, kde pomocou automobiloveho rebrika otvorili zabuchnute dvere bytu, v ktorom ostalo malolete dieta.

154

Slovakisti sestkrat vystartovali k dopravnym nehodam. Do Bystrej 2. jula, do Podbrezovej 4. jula. Az trikrat zasahovali 7. jula. Rano v Piesku, smerom na Bystru na mokrej vozovke dostal smyk automobil Opel Astra s prievidzkou SPZ a prevratil sa na strechu. Vodicovi sa nic nestalo. Predpoludnim v Bujakove nezvladol vodic vedenie Citroenu a skoncil v priekope. Aj tento vodic vyviazol bez zranenia. Do tretice boli pri nehode vo Vagnari. V Ciernom Balogu 8. jula nadranom vodic Felicie dostal smyk a hoci z auta ostal len vrak, on mal stastie. Cestni zachranari odtahovali z ciest devat vozidiel, vo svojom stredisku poskytli vodicom pomoc 14-krat a Zlty anjel mal jeden vyjazd.

155

Z dvadsatjeden vyjazdov sanitky RZP spomenieme dve nehody, pri ktorych stal nad ich ucastnikmi anjel strazny. Vo stvrtok 2. jula okolo poludnia v Piesku dostalo smyk osobne auto. Prevratilo sa a narazilo do zahrady pri dome. V aute boli dve dospele osoby a tri deti. Len jedno dievcatko utrpelo otras mozgu a mensie trzne rany. Podla pritomnych nehoda dopadla az necakane dobre na to, ako vyzerala. Podobne stastne skoncil aj vodic traktora vo Vagnari. Vyskocil z prevracajuceho sa traktora. Nemal ziadne zlomeniny ani ine zranenia, v breznianskej nemocnici ostal na pozorovanie. Dalej lekari osetrili 2 nahle prihody srdca a obehu, 5 mozgovych, 4 urazy, jednu gynekologicku a dychaciu prihodu, 6 inych, jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice a jedenkrat bola pomoc RZP zneuzita.

Uzreli svetlo sveta

Daniel Pokos z Telgartu, Maria Fackova z Podbrezovej, Frantisek Piliar z Polomky, Maria Svinciakova z Brezna, Johana Bucekova z Brezna, Martina Tazka z Brezna, Diana Trnavska z P. Polhory, Patrik Markus z Brezna, Jan Bartos z Brezna.

Opustili nas

Dusan Starcok (56) z Brezna, Margita Malcekova (92) z Brezna, Jan Laubert (75) z Brezna, Anna Wickova (86) z Brezna, Anna Cervenkova (81) z Nemeckej, Jan Jakubec (60) z Nemeckej, Jozef Koziak (77) z Hronca, Imrich Kocmel (67) z Hronca, Ema Reinhardtova (85) z Brezna, Margita Lopusna (63) z Filipova, Jozef Stulrajter (74) z Brezna, Frantisek Jagercik (86) z Polomky, Maria Ujcova (42) z Hronca.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT