3. JUN 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Tento tyzden je vhodny pre vas na pracu s peniazmi. Mozete smelo robit aj vacsie nakupy alebo investovat. Neodmietajte pritomnost partnera pri rokovaniach. Dobre napady si nechajte pre seba, lebo vasi protivnici by ich chceli vyuzit vo svoj prospech.

BYK

Nastavajuce dni vam neslubuju ani sny, ani lahko pristupne uspechy. Nevystacite iba instinktom, budete musiet pouzit rozum i silu, aby ste v bojoch obstali. Ale mozete si byt isti, ze na konci tejto zdanlivo nekonecnej cesty caka osviezujuca oaza.

BLIZENCI

Mali by ste si uvedomit, ze na pracovisku ruka v ruke s uspechmi spolu kraca a narasta pocet nepriaznivcov. Ked vydrzite ich tlak, inak vas nemusia zaujimat. Drobne nedorozumenia, ktore vzniknu v praci, sa ciastocne prenesu aj do sukromia.

RAK

Svoju typicku nervozitu najlahsie prekonate tak, ze sa sustredite na najnarocnejsie ulohy. Nevrhajte na sefa dvojzmyselne pohlady. Pocasie uz dovoluje, aby ste sa oddali konickom v zelenej prirode. Nadviazete novu znamost.

LEV

Nemyslite tak intenzivne na pomstu, lebo stracate schopnost sustredit sa na svoju pracu. Aj ked mate v spornej otazke pravdu, vyckajte. Cas vsetko vyriesi. Mali by ste prejavovat voci ludom viac tolerancie, pochopenia. Vasa tuzba po laske narasta.

PANNA

Dostanete dobry napad a podari sa vam vyriesit narocnu ulohu. Vdaka tomu sa zvysi vase sebavedomie, vasa fantazia dostane kridla, ktore slubuju vysku i slavu. Vzrusujuce chvile mate za sebou, teraz prichadzaju vsedne starosti, praca.

VAHY

Logicke a rychle myslenie vam pomoze odstranit vazny problem, ktory sa prekvapujuco objavil v dokoncovacej faze dolezitej akcie. Nerozhodnost nie je pre vas priznacna. Ked sa sustredite na cinnosti, z ktorych mate radost, pridete na nove optimisticke myslienky.

SKORPION

Vsetky svoje kroky uskutocnujete podla pripraveneho harmonogramu a podari sa vam prekonat aj necakane prekazky. Ale setrite svoje zdravie. Beriete vsetko az smrtelne vazne, najlepsie sa citite vo svojom tichom kute. Nieco vas trapi.

STRELEC

Clovek si lahko zvyka na dobre veci, lenze, zial, nic netrva vecne. Nastastie to plati aj opacne, a tak po neuspesnom starte pridu pre vas radostne zazitky. Aj pocas vikendu prezijete prijemne chvile. Poznamky kolegov nahravaju vasej domyslavosti.

KOZOROZEC

Z ust neprajnikov odzneju na adresu vasich zastancov zlomyselne poznamky. Nepustajte sa s nimi do otvoreneho boja, poradte si bez meca vyrovnanostou a vtipom. Co sa nepodarilo uskutocnit vcera, zajtra sa automaticky zrealizuje.

VODNAR

Nech sa akokolvek snazite sustredit na pracu, nemozete sa zbavit vplyvu Venuse, pricom citite aj zasah od Amora. Vo vasom veku nie je hanba byt zalubeni. Napriek tomu neprechadzajte chaoticky od jednej ulohy k druhej, ale sustredte sa na jednu.

RYBY

Chceli by ste znamym ukazat, co dokazete. To je v poriadku, ale nebudte naladovi, neukazujte svoju slabu stranku. Radsej zistite, ci ich ten pokus vobec zaujima. Po nejasnych vztahoch k svojim predstavenym zacnete vazne rozmyslat o zmene zamestnania.

Policajny servis

Na Hronskej ulici v Brezne o pol osmej vecer 21. maja R. P. nasiel svoje auto Skoda 100 SPZ BAL 63-77, ktore mu podla jeho predchadzajuceho oznamenia ukradli na Malinovskeho ulici v noci z 20. na 21. maja. Auto bolo neposkodene a patranie po nom odvolali.

...

Pol hodina medzi pol piatou a piatou hodinou rannou 23. maja stacila neznamym pachatelom na to, aby z parkoviska hotela Biotika v Krpacove ukradli Rakusanom tri motocykle Enduro: KTM ER 600 LC A4 svetlooranzovej farby za 100 000 korun, KTM 400 Super Competition oranzovej farby v kombinacii s ciernou za 300 000 korun, KTM typ 4 TSC 550 Super Competetion oranzovej farby v kombinacii so sivou za 300 000 korun.

...

Pod ruskom noci 23. maja vycinal na Ceste osloboditelov vo Valaskej autickar. Ukradol tu bielu Skodu 120 SPZ BBB 18-74, cim majitelovi V. H. sposobil skodu 33 000 korun. Po aute a pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Vodic traktora Zetor, R. C. z Jasenia, 23. maja o stvrt na devat predpoludnim narazil do zaparkovanych aut na ceste v Lopeji. Na Skode 120, ktoru tam zaparkovala J. H. z Podbrezovej, je skoda asi 5000 korun a na Citroëne Jumper 2,5 TD, ktory tam zaparkoval J. K. z B. Bystrice, je skoda asi 80 000 korun. Vodica traktora podrobili dychovej skuske, pri ktorej elektronicky merac ukazal 2,03 promile alkoholu a zadrzali mu vodicsky preukaz.

...

Do autobusu Carosa, ktory bol zaparkovany v Ciernom Balogu, sa ktosi vlamal v noci z 23. na 24. maja. V pokladnicke nasiel drobne mince za 368 korun, okrem toho odniesol aj styri audiokazety, cim SAD Brezno sposobil skodu za 578 korun.

...

Pocas vikendovych dni 22. az 25. maja v Materskej skole na Clementisovej ulici v Brezne vycinali zlodeji. Ukradli tu nakupnu lykovu tasku, dve flase dvojlitroveho oleja Raciol, pat kusov obycajneho masla, pat kusov masla Rama, tri kuchynske noze, okrem toho znehodnotili vyse pat kilogramov mrazeneho file a mrazeneho hrasku, ktore vyhadzali z mraznicky. V triedy zmizol farebny televizor TV Samsung, typ CW 5318, stereomagnetofon Tesla, typ SKR 700 a pat elektronickych hier. Dovedna s poskodenim dveri, okien skoda cini bezmala 20 000 korun.

...

O pol deviatej vecer 25. maja alkoholom potrudzeny (2,43 promile) P. P. zo Sihelneho so Skodou 125 L na ceste v Dolnej Lehote smerom do Krpacova narazil do autobusu, ktory bol zaparkovany vedla cesty. Na autobuse je skoda asi 2000 korun, na aute asi 3000 korun. Vodicovi zadrzali vodicsky preukaz.

...

Nezelanu navstevu mali v noci 26. maja v restauracii na futbalovom stadione v Helpe. Majitela J. D. zlodeji obrali o rozne druhy alkoholu a cigariet.asi za 76 000 korun. Na zariadeni je skoda asi za 4000 korun.

...

Na ceste v Benusi 25. maja o svtt na dve v noci doteraz neznamy vodic na aute nezistenej znacky pri jazde smerom do Brezna oslnil vodicku D. B. z Bacucha, ktora so Skodou 105 L vybehla mimo cesty do pravej strany, kde sa auto prevratilo na strechu a zacalo horiet. Vodicke a jej spolujazdkyni sa vozidlo nepodarilo uhasit, pomohli breznianski poziarnici. Zhoreli aj doklady vodicky, peniaze a mobilny telefon (skoda asi 15 000 korun). Obidve vyviazli s drobnymi modrinami.

...

Asi o 16. hodine 26. maja nasiel F. S. z Polomky v potoku tecucom cez dolinu Remzova v katastri Bacucha mrtveho J. L., z ktorym v tejto doline priblizoval na konoch drevo. Privolany lekar nezistil znamky nasilia a nariadil vykonat zdravotno-bezpecnostnu pitvu.

...

Ked 26. maja o siedmej vecer E. K. v Pohorelskej Masi tlacila rucny vozik nalozeny asi 8-metrovou drevenou zrdovinou, pri vchadzani do dvora sa vozik poskodil a jeho obsah padol na cestu. Prave v tej chvili don celnym sklom narazil VW Passat, ktory viedol J. M. z Ruskova. K zraneniu nastastie nedoslo, na aute je skoda asi 20 000 korun.

...

Spred zrubu v Krpacove o stvrtej rano 27. maja ukradli tmavomodre BMW 318 ev. cisla MAB-K40. Obcanovi SRN tym autickar sposobil skodu 560 000 korun. Po aute a po pachatelovi vyhlasili patranie.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. maja

150

V piatok 22. maja vyvolal poziarnikov plany poplach do Hornej Lehoty, kde mal horiet dom. Po prichode zistili, ze ide o zneuzitie, lebo ziadny poziar tu nebol. V pondelok 25. maja na hlavnej ceste v Benusi hasili poziar osobneho auta Skoda 105. Vozidlo sa dostalo mimo vozovku, prevratilo sa na strechu a vznietilo. Nastastie nik nebol zraneny. Po uhaseni auto vytiahli Tatrou 815.

154

Slovakisti mali pat vyjazdov s vyslobodzovacou technikou, pri ktorych nastastie ani jedna osoba nebola zranena. Napriklad len v piatok 22. maja boli tri nehody: v Helpe vodic so Skodou Forman vbehol do priekopy, vo Valaskej havaroval Fiat Punto a v noci v Pohronskej Polhore sa zrazili Skoda Favorit a Fiat Regata. Z ciest odtiahli sedem vozidiel, technicku pomoc vo svojom stredisku poskytli 14- krat a Zlty anjel pomohol na ceste jednemu vodicovi.

155

V poslednom case sa pod urazy podpisuju najma cyklisti. Uz viackrat si na dvojkolesoveho "tatosa" sadli starsi muzi podgurazeni alkoholom a skoncili v garade s urazmi hlavy. Nemali by zabudat, ze aj bicykel je dopravny prostriedok, i ked na vlastny pohon, a podnapiti nemaju na nom co robit. Stale pretrvava ucinok vykyvov pocasia a s tym suvisi zvyseny pocet mozgovych prihod. Ludia s vysokym tlakom krvi by nemali prehanat pobyt na slnku. Tolko z varovani lekarov. A ako vyzera statistika vyjazdov? Sanitka RZP vystartovala dovedna 21-krat, z toho 6-krat k mozgovym, 7-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k urazom, raz k brusnej, 3-krat k inym pripadom, raz prevazali pacienta do Banskej Bystrice a raz pacient umrel pred prichodm sanitky.

Uzreli svetlo sveta

Katarina Voletzova zo Sumiaca, Viktoria Buckova z Telgartu, Filip Duda z Brezna, Andrea Kubaliakova z Cierneho Balogu, Radka Longauerova z Brezna, Richard Vyrva z Brezna, Lucia Breckova z Brezna.

Opustili nas

Maria Kovacikova (79) z Cierneho Balogu - Dobroce, Margita Turnova (76) z Cierneho Balogu, Stefan Majkuth (65) z Pohorelej, Jozef Piliar (67) z Podbrezovej, Rudolf Rous (78) z Cierneho Balogu, Eva Miterpachova (61) z Hronca, Ferdinand Jirmer (68) z Brezna, Tomas Fararik (74) z Bravacova, Karol Sulej (54) z Pohorelej, Jan Svinciak (42) z Drabska, Anna Franova (92) z Podbrezovej.

Spomienky

Tridsiateho maja uplynulo pat rokov odo dna co nas vo veku sestdesiatri rokov, nahle bez slova a stisku ruky na rozlucku, navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Anton Medved

z Cierneho Balogu.

Ti, ktori ste ho poznali venujte nu tichu spomienku.

Manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Ked rozkvitol najkrajsi mesiac maj, po tragickej smrti si Ta povolal Pan. Bez prace nevedel si zit, tak bolo sudene, tak muselo byt.

V tichej sponmienke a v modlitbach sme si tridsiateho maja pripomenuli prve vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Stefana Rosika

z Noveho Kramu.

So slzami v ociach a zialom v srdci spomina manzelka, dcera a vnuk s rodinou.

Podakovanie

Dakujeme pribuznym a znamym, ktori na poslednej ceste 20. maja odprevadili

Ing. Mariu Cinovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Manzel s detmi a ostatna smutiaca rodina


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT