6. MAJ 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Pocnuc tymto dnom sa v priebehu niekolkych dni rozsiria vase spolocenske styky. Sustavne sa budete stretavat a nadvazovat kontakty so zaujimavymi osobami. Pridete na to, ze niekedy sa oplati byt stedrym. Vdaka tomu sa otvoria pred vami nove moznosti.

BYK

Pozivacne vstrebavate do seba vsetko, co je prirodzene, krasne a ludske a pritom aj vy rozdavate stastie formou vtipnych poznamok, slovnych hier a vypovedi. Uvedomujete si, ze vas chrani Venusa, ktora vam cestou milej osoby zabezpeci priliv lubostnych radovanok.

BLIZENCI

Uz davnejsie sa snazite vytvorit na pracovisku tvorivu atmosferu. Vasa vladnuca planeta moze tuto vasu snahu priaznivo ovplyvnit. Uspech mate na dosah ruky. Presvedcili ste sa o tom, ze byvaly partner na vas este nezabudol. Toto zistenie znasobuje vase sebavedomie.

RAK

Pre prislusnikov znamenia je priznacna pracovitost. Vdaka tejto vlastnosti mozete zarobit, ziskat peknu sumu penazi. Danu ulohu hravo, bez tazkosti zvladnete. Podari sa vam zlepsit svoje postavenie na pracovisku, ale budte stale opatrni a trpezlivi.

LEV

V tomto jarnom obdobi si viac vsimate svoje okolie, cistotu a poriadok na chodnikoch, cestach a v autobusoch. Pripominate pastiera, ktory kracajuc za svojim stadom oplakava travu. Pocas vikendu si mozete dovolit sladku necinnost, cize lenosit.

PANNA

Napriek tomu, ze by ste mohli odpocivat kdesi v tieni, respektujte prikaz hviezd a potreby svojho tela. Ved vy potrebujete stale pohyb, pracu, tvorbu. Vytvorili ste si cudnu predstavu o ludoch. Podla vas je kazdy karierista. Presvedcite sa, ze to tak nie je.

VAHY

Je to zle, ked ste nahnevani. Nedajte sa malickostami vyprovokovat. Nadychajte sa zhlboka, az potom dajte odpoved na vyzyvave poznamky. Alebo mlcte! V sobotu sa realizujte v zahrade alebo na plavarni - potrebujete pohyb.

SKORPION

Nemozno robit sucasne dve veci na serioznej urovni. Pracu nechajte bokom a venujte sa svojim najmilsim. Aj oni potrebuju pozornost. Tento tyzden hlavne pre mladsich Skorpionov prinesie vela novych zazitkov. Starsi prislusnici znamenia budu skor snivat.

STRELEC

Ani v najtazsej chvili nestracajte zmysel pre humor. Naopak, prave vdaka dovtipu sa vam podari prekonat komplikovanu situaciu. Ale porazeneho nezosmiesnujte. Tyzden sa nehodi na riesenie velkych planov. Stale vam nezaskodi ista davka opatrnosti.

KOZOROZEC

Odlozte vsetky dosial uzivane lieky do najspodnejsej zasuvky, pripadne ich vyhodte do kontajnera. Vyuzite blahodarny vplyv slnka a prirody na zdravie. Ked myslite na svoje zdravie, nezabudajte ani na oci. Kupte si elegantne slnecne okuliare.

VODNAR

Aj ked mate radi svoje domace prostredie, vikend prezite v lone jarnej prirody. Zavolajte na vylet najmilsich, partnera, pripadne dobrych znamych. Pomoze vam to v novom tyzdni prekonat slabost a uspesne sa pustit do plnenia pracovnych uloh.

RYBY

Mimoriadne mate zmysel pre humor. Ci ide o vaznu vec, ci o menej vyznamnu zalezitost, vsetko dokazete premietnut do sfery dovtipu. Mate vdacne obecenstvo. V sobotu sa vam nebude chciet vyliezt z postele. Neskor sa rozhodnete inak, ved vas cakaju rodinne povinnosti.

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 29. aprila

150

Styri vyjazdy zaznamenali poziarnici vo stvrtok 23. aprila. Dva boli k dopravnym nehodam - na Certovicu, kde sa zrazili tri osobne auta a do Polomky k zrazke dvoch automobilov. Dvakrat hasili - vypalovanu suchu travu na Zeleznicnej ulici v Brezne a dreveny pristresok na Banisku. Dva poziare travy hasili aj 24. aprila. Spolu s dobrovolnym poziarnym zborom a obcanmi Myta hasili v tejto dedine 26. aprila lesny poziar. Skoda vznikla urbaru Myta a Lesom mesta Brezna. Druhy poziar lesneho porastu bol 28. aprila v Pohronskej Polhore, kde opat pomahali domaci dobrovolni poziarnici. V nocnych hodinach hasili poziar predajnych stankov na Krpacove. Medzitym trikrat uhasili vypalovanu suchu travu. Tyzden ukoncili otvorenim zabuchnutych dveri na Krculovej ulici v Brezne.

154

Slovakisti poskytli 13-krat technicku pomoc vo svojom stredisku, dvakrat Zlty anjel na cestach. Pri dopravnych nehodach pomahali trikrat. Vo stvrtok 23. aprila sa na Mazornikove zrazili S 120 a S 1203. Pricinou bolo nedanie prednosti v jazde. Dve osoby sa zranili. V tento den bola trojnasobna zrazka na Certovici. Podobne to bolo aj 28. aprila na Stanicnej ulici v Brezne - pred sidlom zachranneho systemu. Retazove do seba narazili S 100, Oltcit a Fiat Uno. Z ciest pocas tyzdna zachranari odtiahli pat vozidiel.

155

Zachranka v utorok 28. aprila musela najskor prekonat dost nepristupny teren, aby mohla poskytnut prvu pomoc 54-rocnej zene, ktora lezala vedla zeleznicnej trate medzi Prednymi Halnami a Breznom. Rano o 7.30 h prechadzala tadeto pravdepodobne pod vplyvom alkoholu a zachytil ju osobny vlak. Utrpela vazne poranenia a po stabilizacii stavu pacientku sanitka previezla do banskobystrickej nemocnice. Za sledovane obdobie sanitka RZP vystartovala dovedna 28-krat, z toho 3-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po raze k dychacej, brusnej a gynekologickej nahlej prihode, 5-krat k mozgovym prihodam, 6-krat k urazom, 6-krat k inym pripadom a 5-krat prevazala pacientov do nemocnice v Banskej Bystrici.

Uzreli svetlo sveta

Dominik Stulajter z Brezna, Andrea Bartosova z Brezna, Karina Valigurova z Hornej Lehoty, Martin Turcin z Helpy, Marek Malega z Valaskej, Sabina Kovacikova z Brezna, Petra Bohacikova z Pohronskej Polhory, Patrik Rejzinger z Podbrezovej, Mario Miklos z Nemeckej, Romana Puskova z Brezna.

Opustili nas

Jan Muco (69) zo Zavadky nad Hronom, Juraj Sveda (82) zo Zavadky nad Hronom, Pavol Hruska (88) zo Zavadky nad Hronom, Amalia Turnova (72) z Cierneho Balogu, Pavel Mak (72) z Helpy, Martin Tazky (78) z Brezna, Maria Salingova (78) z Hornej Lehoty, Maria Hruskova (62) z Nemeckej, Juraj Siman (84) z Helpy.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori na poslednej ceste odprevadili mojho manzela, otca, stareho otca

Jozefa Auxta z Brezna.

Dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.
Manzelka, dcery a synovia s rodinami

Spomienky

Dna 4. maja uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany manzel, otec, svokor, stary otec, brat a svagor

Ladislav Gasperan z Bravacova.

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob je Ti domovom. Nic viac Ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a s laskou spominat.
S uctou a laskou smutiaca rodina.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi co je to bolest a zial.
Dna 4. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama

Ruzena Trajtelova z Brezna.

Spominame.

Manzel dcera a syn s rodinami.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Smutiaca rodina

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i Tvoj mily hlas, odisla si nahle bez rozlucky a Tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na Teba zostanu navzdy v nas.

Dna 6. maja uplynu tri roky od smrti nasej milovanej manzelky, mamy, starej mamy a pribuznej
Marie Sisiakovej z Brezna.
Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomienku.
S uctou a laskou spominaju rodicia, manzel, syn a dcera s rodinami a ostatna rodina

...

Dna 10. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama, stara mama, sestra a svagrina
Maria Jencova, rod. Hanesova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
S uctou a vdakou spominaju manzel, dcera, synovia s rodinami, sestry, brat s rodinami a ostatna rodina.

Policajny servis

Na skladke odpadu v Brezne 22. aprila o 8. hodine rano vodic nakladneho auta, D. P. z Lomu nad Rimavicou, pri cuvani zachytil zadnou castou zametaci voz, ktory tam zaparkoval P. K. z Brezna. Zraneny nebol nikto, doslo len k poskodeniu pravej prednej strany zametacieho voza (skoda asi 15 000 korun).

...

V noci z 22. na 23. aprila z parkoviska na Stiavnicke zmizla Skoda Favorit 135 LX (farba karibska zelena) SPZ BBH 10-54. Auto za 150 000 korun patrilo firme Simko RS Podbrezova - Stiavnicka. O dve noci na to vycinal autickar aj na Cernakovej ulici v Brezne, odkial zmizla tmavocevena Skoda 130 SPZ BBH 35-95. Skoda sposobena majitelovi I. K. z Brezna cini 80 000 korun. Po autach a pachateloch kradezi vyhlasili patranie.

...

O stvrt na desat predpoludnim 23. aprila doslo na Certovici k dopravnej nehode. Zapricinil ju S. J. z Hlohovca, ktory na Skode Favorit presiel do protismeru. Tu sa celne zrazil s protiiducou Skodou 120 L , ktoru viedol L. M. z Levic. Po zrazke Favorit otocilo a do lavych prednych dveri narazil za nim iduci Fiat Morea, ktory viedol F. H. z Teplicky. Po nehode vodica L. M. hospitalizovali v breznianskej nemocnici s predpokladanou praceneschopnostou jeden mesiac. Na Skode Favorit je skoda asi 30 000 korun, na Skode 120 L 30 000 a na Fiate asi 15 000 korun.

...

O pol svrtej popoludni 23. aprila J. K. z B. Bystrice na ceste v Polomke so Skodou Felicia presiel do protismeru, kde narazil do protiiducej Octavie VTM-011. Octaviu, ktoru viedol L. O. z Vranova, odrazilo mimo vozovky a tu sa prevratila na strechu. Pri nehode L. O. utrpel zranenie s predpokladanou praceneschopnostou do siedmich dni. Na Felicii je skoda asi 15 000 korun a na Octavii 50 000 korun.

...

Vodic Skody 120 L, P. V. z Brezna, 23. aprila o 19. hodine na Mazornikove narazil do zadnej casti pred nim iducej Skody 1203, ktoru viedol V. L. z Brezna. Vodici vyviazli bez zraneni, na Skode 120 L je skoda 3500 korun a na Skode 1203 asi tisic korun. Vodica V. L. podrobili dychovej skuske, pri ktorej elektronicky merac ukazal 0,50 promile alkoholu v dychu.

...

Na krizovatke pred hotelom Dumbier v Brezne bicyklista R. K. 23. aprila o pol piatej popoludni narazil do zelezneho zabradlia. Spadol pri tom na betonovy chodnik a so zraneniami si polezi asi desat dni.

...

Pod ruskom noci 24. aprila ktosi kradol v mastali, nachadzajucej sa v objekte firmy Polnospol, spol. s r. o., v Zavadke nad Hronom. Odniesol si sedem jahniat za 7000 korun.

...

Rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet, potravin a drobne mince ukradli zlodeji v noci z 24. na 25. aprila v potravinach v Pohorelej. Firme Univerzal, spol. s r. o., Nove Zamky sposobili skodu za 17 000 korun.

...

J. M. z Pohronskej Polhory nasiel v rodinnom dome napoludnie 25. aprila mrtvolu 70-rocneho P. M. Ohliadajuci lekar nezistil znamky nasilia, bola nariadena zdravotno-bezpecnostna pitva.

...

Nezelanu navstevu mali v noci na 28. aprila v potravinach v Nemeckej, odkial zlodeji ukradli liehove napoje, cigarety a potraviny. Skodu, sposobenu firme Univerzal Nove Zamky, odhadli na 20 000 korun.

...

Ked na viacere klopania 82-rocny J. S neotvaral svoj byt v Zavadke nad Hronom, 27. aprila o 13. hodine ho museli otvorit nasilim. Muza nasli na posteli mrtveho. Pri ohliadke mrtvoly lekar nezistil znamky nasilia.

(mv)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT