22. APRIL 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Vdaka priazni planet prezivate stupnujucu sa radost zo zivota a zvysuje sa vasa zivotna sila. Zoznamite sa so sympatickym clovekom. Napriek vacsim vydavkom budete mat pocit istoty a celkovo dobru naladu. V sukromnom zivote ziskate velmi prijemny uspech.

BYK

Vo vztahu k sefstvu i ku kolegom ste vyrovnani, lebo viete, ze vas uznavaju a podporuju. Pri roznych stretnutiach neraz ste az prilis stedri, co penazenka pociti. Ak ste sa narodili v tretej dekade a nechcete aby vas udalosti a javy zarmutili, nasadte si ruzove okuliare.

BLIZENCI

Urobte si inventuru v penazenke. Nenoste so sebou vacsie sumy penazi, nechavajte ich doma. Jedina investicia, ktora sa vam moze vyplatit je investicia do vlastneho tela. Sport ci zabava urcite urobia svoje. Pri novych priateloch nezabudajte na starych.

RAK

Ak sa zachovate diplomaticky a nepokazite si prilezitost nesikovne stylizovanou odpovedou ci reakciou, dostanete uznanie i odmenu, o akej sa vam ani nesnivalo. Nenechajte sa nahovorit na terminovane ulohy. Potrebujete uvolnenie, radosti, ktore ponuka priroda.

LEV

Nehrnte sa bezhlavo do plnenia aktualnych povinnosti. Mali by ste viac pocuvat a diskutovat. Nemalo by byt pre vas lahostajne, s kym budete pracovat. Planety varuju pred konfliktami na pracovisku, ale nesmiete kazdeho hned podozrievat.

PANNA

Uz ste zo vsetkeho otraveni, vycerpani. V tomto psychickom stave mohli by ste urobit vazne chyby, preto pozor! Vo vasej rodine je kazdy sustredeny na vyznamnu udalost, ktora ani vas neobide. Chvalabohu, aspon sa nemusite venovat bezvyznamnym formalitam.

VAHY

Tento tyzden pre vas predstavuje harmoniu. Ponuknu vam pracu, o akej prave snivate. Zavola vas nova laska. A do tretice vdaka vplyvnym znamostiam dostanete vyhodne informacie, ktore v najblizsich dnoch mozete vhodne zuzitkovat. Pozor, aby ste neprezradili informatora.

SKORPION

Ste z niecoho pdrazdeni, stale si domyslate, ze vas kolegovia za chrbtom ohovaraju. Ak sa chcete zbavit negativnych pocitov, ktore vas brzdia v praci, postavte sa pevne na vlastne nohy. Snazte sa podat dobre vykony, ktore vam vratia sebavedomie.

STRELEC

Osobe, ktora okolo vas uz dlhsi cas poletuje, ide v podstate iba o chvilkove pobavenie. Majte to na mysli, ked budete rozhodovat o spolocnom programe. Nebudte prchki, nekonajte neuvazete. Neskor by ste mohli niektore rozhodnutia lutovat.

KOZOROZEC

Budete mat prilezitost ukazat svoje dusevne imanie, ktore mate len vy. Sucasne uputate pozornost, vzbudite zaujem, co prinesie so sebou rad ponuk. Nech vam ponukaju akekolvek vyhodne zmluvy, prace, majte na mysli, ze na prvom mieste je vase zdravie.

VODNAR

Ci budete nieco kupovat alebo predavat, ale aj pri obchodnych rokovaniach budte velmi opatrni, aby ste sa nestali lahkou koristou a obetou modnych klamstiev. Konecne sa vam podari dat bodku za jednou komplikovanou zalezitostou. Mate pokoj.

RYBY

Postupne sa vytvara na pracovisku dobra atmosfera. Zvacsi sa zaujem o vase iniciativne kroky, o vas a niekolko ludi prejavi vysloveny zaujem spolupracovat s vami. Budete mat vela novych povinnosti, pricom ani starych sa nezbavite tak lahko.

Policajny servis

Prislusnici kriminalnej policie Okresneho riaditelstva PZ v Brezne zistili pachatela lupezneho prepadnutia, ktory 18. marca v Brezne fyzicky napadol P. B. zo Sumiaca. Je nim K. E. zo Zadnych Halan, ktory od svojej obete pod hrozbou zabitia vymamil tristo korun.

...

Pod ruskom noci na 8. aprila ktosi sarapatil v sklade krmiva polnohospodarskeho druzstva Dumbier v Brezne na Tisovskej ceste. Ukradol odtial krmny srot a susene mlieko, cim druzstvu sposobil skodu bezmala 9000 korun.

...

Kradez vlamanim do osobneho auta znacky Daevo, ktore bolo zaparkovane na Cernakovej ulici v Brezne, vykonal neznamy pachatel niekedy medzi 9. a 10. aprilom. Kradezou radioprehravaca a reproduktorov sposobil majitelovi P. C. z Brezna dovedna skodu za 6000 korun.

...

Elektricke kable a rozny elektroinstalacny material zmizol v case medzi 15. februarom a 10. aprilom z rekreacnej chalupy v Myte pod Dumbierom. Skodu sposobenu majitelovi S. M. z Banskej Bystrice, odhadli na 5100 korun.

...

Medzi pol druhou a stvrtou hodinou nadranom 11. aprila z parkoviska pred domom c. 15 na SLN v Brezne zmizla Skoda 100 L. Vozidlo nasli uz o pol piatej v katastri Slovenskej Lupce. Nasledkom poziaru, ktory vznikol z neznamych pricin, bol zniceny interier auta. Majitelovi D. M. z Martina vznikla skoda za 5000 korun.

...

Z garaze pri bytovke v Benusi akysi odvazlivec ukradol osobne vozidlo znacky VAZ. Stalo sa tak 11. aprila medzi 00.15 a 04.00 hodinou. Skoda sposobena majitelovi M. K. cini 73 000 korun.

...

Nezelanu navstevu mali v noci 12. aprila v predajni potravin v Sumiaci. Zlodeji si odniesli rozne druhy cigariet, alkoholu, potravin a peniaze v hotovosti. Majitelovi M. V. zo Sumiaca vznikla skoda za 9000 korun.

...

Do drevenej garaze v Podbrezovej sa ktosi vlamal v noci z 12. na 13. aprila a odniesol si motocykel znacky Suzuki. Majitelovi R. T. sposobil skodu v celkovej sume 190 000 korun.

...

V Mini-potravinach v Ciernom Balogu, cast Kram, vycinala skodna v noci na 13. aprila. Majitela A. M. z Brezna zlodeji obrali o rozne druhy potravin, alkoholu, kozmetiky a cigariet. Skoda cini 10 500 korun.

...

V case od 13.00 12. aprila do 6.30 14. aprila neznamy pachatel ukradol z neoploteneho dvora Lesnej spravy Dumbier v Bystrej lesny kolesovy traktor znacky Zetor. Napoludnie 14. aprila traktor nasli v Brezne na Rohoznej. Po obhliadke bolo zistene, ze je poskodena spinacia skrinka a chybaju dve 10-litrove bandasky (skoda za 1200 korun). V case kradeze mal traktor, patriaci Lesnemu zavoduv Ciernom Balogu, hodnotu 204 726 korun.

...

Pred pol deviatou rano 15. aprila nasla A. S. z Brezna na povale rodinneho domu obeseneho svojho manzela F. S. Lekar pri obhliadke mrtveho zistil, ze smrt nastala medzi 21. hodinou 14. aprila a 8. hodinou 15. aprila nasledkom udusenia bez zavinenia inou osobou. Bola nariadena zdravotno-bezpecnostna pitva.

(pl)

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. aprila

150

Poziarnici vo stvrtok 9. aprila dvakrat poskytovali vyskovu pomoc. Na budove SOU na Mazornikove odstranili opadavajucu omietku z komina a na Krculovej ulici pomocou autombiloveho rebrika otvarali byt. V budach pri cerpacej stanici Oktan uhasili drevo a odpad. Z poziaru na Skalke bol len plany poplach. V nedelu dvakrat pomahali pri dopravnych nehodach. Na hlavnej ceste pred ESPE Piesok im 13. aprila hlasili rozliaty olej alebo naftu. Skvrnu na ceste velkosti 3x2 metre vycistili vapexom. Nasledujuci den ich pomoc zneuzili, ked ich volali otvarat neexistujuci byt. V stredu v Lopeji, cast Celno zo zatial nezistenych pricin horel sennik. Ohen zachvatil aj vedla parkujuce automobily Volkswagen Polo, VAZ 1300 a Skodu 100 a sposobil skodu za asi 400 tisic korun.

154

Slovakisti pocas tyzdna odtiahli jedenast vozidiel. Technicku pomoc vo svojom stredisku poskytli 17-krat a Zlty anjel na cestach 3-krat. Z piatich vyjazdov spomenieme aspon niektore. Dve a pol hodiny po polnoci 12. aprila za Benusom vodic Zastavy presiel do protismeru a narazil do zabradlia mosta a stlpa. Dve osoby sa tazko zranili. V ten isty den vecer blizko strediska Slovakie vodic Skody 120 dostal smyk a prevratil sa. Vo Velkonocny pondelok vo Vydrove vpadol do betonoveho vykopu vedla cesty Volswagen Passat. Vodic vyviazol bez zranenia, odnieslo si to len auto.

155

Sanitka vystartovala z breznianskej nemocnice dovedna 26-krat. Jedenkrat jej pomoc zneuzili, ked 15. aprila hodinu po polnoci niekto zavolal (asi skusal bdelost zachranarov), ze na Svermovej ulici v Brezne je odpadnuty taxikar. Sanitka nenasla nikoho. Dalej 6-krat pomahala pri nahlych prihodach srdca a obehu, po 3-krkat pri mozgovych prihodach a urazoch, po jednom raze pri brusnej a gynekologickej prihode, 8-krat pri inych, a 3-krat prevazali pacientov do Banskej Bystrice. Jednym z nich bol pacient z dopravnej nehody v Benusi, ktoreho s mozgovym poranenim previezli na CT vysetrenie. S narazenym hrudnikom skoncil vodic, ktory po predchadzajucej oprave skusal svoj automobil 12. aprila vecer za malou zeleznicnou stanicou a prevratil sa.

Uzreli svetlo sveta:

Martin Kubajda z Polomky, Darius Kruzinsky z Pohorelej, Marek Sliacan z Valaskej, Marek Luptovciak z Brezna, Katarina Auxtova z Brezna, Eva Sulejova zo Zavadky nad Hronom, Matus Melko z Helpy, Martin Kosturik z Brezna, Veronika Bartosova z Cierneho Balogu, Petra Puskarova z Brezna, Mariana Puskarova z Brezna.

Opustili nas:

Maria Fondova (79) z Brezna, Cecilia Michalkova (76) zo Zavdky nad Hronom, Margita Olajcova (88) z Brezna, Vladimir Leschnitzky (73) z Brezna, Frantisek Stulajter (63) z Brezna, Stefan Kurilla (75) z Nemeckej, Maria Pancikova (94) z Cierneho Balogu, Jan Medved (75) z Cierneho Balogu - Dobroce, Pavlina Repkova (88) z Lomu nad Rimavicou.

Podakovanie

Dakujeme celej rodine, priatelom a znamym, ktori na poslednej ceste odprevadili

Jana Molcana

z Brezna.

Dakujeme aj za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Spomienky

Dotlklo dobre, ale chore srdce tvoje i tvoj mily hlas stichol navzdy, odisiel si bez rozlucky, nestihol si povedat dovidenia, neuvidime nikdy viac.

Dna 10. aprila uplynulo jedenast rokov odvtedy, co nas nahle opustil nas manzel, otec a stary otec

Ondrej Kizek.

Kto ste ho poznali, venujte mu minutu ticha.

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Cas nam nevrati, co nam osud vzal, zostali len spomienky a hlboky zial.

Dna 25. aprila uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, sestra, teta

Anna Cellarova, rod. Kyselova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Smutiaci manzel, syn Robert, sestra s rodinou

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i Tvoj mily hlas, odisiel si nahle bez rozlucky, drahy nas a Tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na Teba zostanu navzdy v nas.

Dna 25. aprila uplynie rok plny zialu a spomienok od smrti nasho milovaneho manzela, otca, stareho otca a pribuzneho

Ondreja Kocura

z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju manzelka, synovia,dcery s rodinami a ostana rodina


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT