19. JUN 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



 

      Karin Medvedova z Brezna, Sofia Tazka z Hronca, Veronika Spevakova z Brezna, Kevin Hanuska z Brezna, Terezia Srokova z Hnuste.

 

 

    Opustili nas_image

     

 

      Anton Plichta (51) z Podbrezovej, Margita Kralikova (73) z Brezna, Anton Banik (69) z Valaskej, Konstantin Rohal (70) z Brezna, Jan Kukol (70) z Brezna.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasici mali rusny tyzden. V piatok po zrazke chodca so Skodou 120 na Ceste osloboditelov v Brezne do prichodu rychlej zdravotnej pomoci odpojili z auta akumulator a prekontrolovali jeho prevadzkove tekutiny. V sobotu si technicky zasah hasicov vyziadala neprejazdna cesta z Benusa do Bacucha. Vozovku v jednom jazdnom pruhu blokoval spadnuty strom. Prepilili ho a odsunuli z cesty. V nedelu nadranom odstranovali nasledky dopravnej nehody v Podbrezovej. Cestu zasypali vapexom a vycistili od zbytkov, kontaminovany material odviezli na regionalnu spravu ciest. V pondelok rano zasahovali pracovnici z Pohorelej pri havarii dvoch aut v Zavadke nad Hronom, pri ktorej sa z deviatich ucastnikov nehody pat zranilo. Dve tazko zranene osoby pomohli nalozit do sanitiek RZP. Napoludne si technicky zasah hasicov vyziadala dopravna nehoda na statnej ceste c. 529 v Ciernom Balogu, v casti Kram. Ta sa nastastie obisla bez zraneni. Po zabraneni uniku kvapalin z vozidla cestu zasypali vapexom a vycistili. Cez linku 112 ich vo stvrtok privolali do Pohronskej Polhory, kde sa vylial potok Rohozna, zaplavil prilahle polia a hospodarsku budovu patriacu miestnemu obcanovi. Priblizne pol kilometra nad zaplavenym miestom hasici museli uvolnit nanosy z koryta potoka a prehradit cestu. Voda sa po zasahu vratila spat do Rohoznej, a tak precerpavanie nebolo nutne. V rovnaky den, ale vecer, na prechode cez Vagnar pomahali odstranit z vozovky Skodu Fabia, ktora po naraze do zvodidiel zadnou castou branila prejazdnosti cesty.

 

155

   Rychla zachranna sluzba z Brezna startovala 35-krat, z toho 13-krat k srdcovo-cievnym prihodam, 7-krat k neurologickym pripadom, raz k umrtiu pred prichodom lekarov, raz k brusnej prihode, 5-krat k urazom a 8-krat k inym pripadom. Lekari z Bystrej mali tentokrat 18 vyjazdov, z toho po tri k neurologickym prihodam a k havariam, patkrat sekundarne prevazali pacientov do Banskej Bystrice. Zaznamenali jeden uraz, rovnako jednu srdcovo-cievnu prihodu a poruchu dychania, gynekologicku prihodu, zneuzitie, vyjazd k umrtiu a raz iny pripad. V Lome nad Rimavicou zaevidovali jeden epilepticky zachvat, tiez kolapsovy stav a uraz. Jedneho pacienta s tachykardiou previezli na interne oddelenie do breznianskej nemocnice a dvoch pacientov sekundarne prevazali do Banskej Bystrice. Helpianski lekari spolu s kolegami z Bystrej pomahali zranenym po dopravnej nehode v Zavadke nad Hronom. Na konte maju 14 vyjazdov. Volali ich trikrat k neurologickym pripadom, styrikrat k urazom, dvakrat k srdcovo-cievnym prihodam, raz k bolesti brucha a styrikrat k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Cez vikend zamestnanci cestnej zachrannej sluzby technicky zabezpecovali preteky automobilov do vrchu vo Vydrovskej doline, odkial odtahovali havarovane pretekarske vozidla. Nasledujuci tyzden ich poziadali o premiestnenie nepojazdneho auta Renault Megane z Jarabej do Piesku. Dalsie styri vozidla prevazali po dopravnych nehodach. Skodu Octaviu previezli z Banskej Bystrice do Brezna, Skodu Fabia z Gasparova do Helpy, Citroën z Hornej Lehoty do Banskej Bystrice a Skodu Octavia z Revucej do Valaskej. Na vrakovisko do Banskej Bystrice sa dostali dve stare Skody 120 a tam ich zlikviduju.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Dobrovolni clenovia Horskej zachrannej sluzby sa zucastnili na skoleni od piatka 15. do nedele 17. juna na Dumbieri.

 

Blahozelanie

    Coze je to sestdesiatpatka, aka je to vysina? Na smutok a na unavu nie je vazna pricina. Len ty objim svet – to starobu zaklina!
   V tomto obdobi oslavil 65. narodeniny

Stefan Donoval z Brezna – Mazornikova.

   Zo srdca ti blahozelame a prajeme vela krasnych a stastnych chvil, pevne zdravie, vela elanu a dobrej nalady.
   S laskou manzelka Gitka a dcery Janka, Gitka a Katka s rodinami

 

Podakovania

    


Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

   Dna 2. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, mama a stara mama

Maria Rudnayova z Podbrezovej.

   S laskou na nu spominaju manzel Pavel, dcera Renata, synovia Peter a Pavol, vnucky Gabika, Majka, Nikolka a Norika.

 . . .

   Dna 16. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Helena Stierankova z Lopeja.

   S laskou a uctou spominaju synovia Vladimir, Jan, Rudolf s rodinou, dcera Elena s rodinou, nevesta Iveta s dcerami a ostatna rodina.

 . . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 17. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Marian Bercik z Cierneho Balogu.

   S laskou a uctou spominaju manzelka Viera, syn Peter a dcera Alena s rodinou.

 . . .

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.
   Dna 18. juna uplynuli styri roky od umrtia mamicky

Katariny Sreinerovej.

   Dna 20. jula uplynie desat rokov od umrtia otca

Jana Sreinera.

   Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.
   Deti, vnuci a pravnuci

 . . .

   Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.
   Dna 18. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara a prastara mama

Terezia Svantnerova.

   S laskou a uctou spominaju dcery a synovia s rodinami.

 . . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 22. juna uplynu tri roky odvtedy, co nas opustila manzelka, matka, stara matka

Anna Baliakova z Bravacova.

   S laskou spomina manzel, dcery a synovia s rodinami.

 . . .

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
   Dna 24. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Miroslava Serveja z Brezna.

   Spomina manzelka a synovia s rodinami.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Do ozajstneho leta je uz len par dni, takze by sa patrilo, aby vase telo nebolo obalene ,,pneumatikami!. Preto sa vyberte na navstevu fitnescentra, zabehat si, alebo skuste nejake cviky doma. Ale robte to pravidelne!

 Byk
   Nezamyslajte sa velmi do buducnosti, ale kazdy den si uzivajte naplno! Nehadajte sa s vasimi blizkymi a najma s partnerom! Vyhra druha strana!

 Blizenci
   Napata situacia bude najma vo vasej praci. Musite byt  dostatocne trpezlivy a mat pochopenie pre ostatnych ludi.

 Rak
   Nesmiete byt uponahlany, pretoze budete stale na nieco dolezite zabudat a pri takom chaose mozete lahko nieco stratit. Vzdy sa zariadte tak, aby ste mali dostatok casu na vsetko. Nic nerobte na poslednu chvilu!

 Lev
  Budete uz letne naladeny, no naladu vam mozu skazit este nejake starosti a financne problemy. Pokuste sa nejako si privyrobit, aby ste mali cez leto menej prace.

 Panna
   Musite sa viac venovat rodine a zrieknut sa prace, aj ked  sa vam peniaze teraz najviac zidu. Pokuste sa to skombinovat, aby vasi najblizsi nepocitili, ze ste skoro stale v praci.

 Vahy
   Studenti by si mali davat pozor na skusky. Mozu sa pritrafit nespravodlivi profesori a pokazit znamky. Vahy maju v tomto tyzdni priaznive obdobie v laske.

 Skorpion
   Netrapte sa pre tych, ktori vam len zavidia, a preto vas ohovaraju. Setrite peniaze a nerozhadzujte len na oblecenie!

 Strelec
   Uz dlhsi cas sa vam niekto paci, len sa to  bojite   vyjadrit. Nebudte nesmely a risknite to! Mozno z toho bude nejaky pekny vztah!

Kozorozec
   Davajte si pozor na zdravotne problemy. Ak sa  citite zle, nesilte sa a chodte na kontrolu. Praca pocka!

 Vodnar
   Po zdravotnej stranke budete v poriadku, len vas casto  bude pobolievat hlava a budete unaveny. Mali by ste viac spavat. Spanok vam urcite pomoze!

 Ryby
   Neprejedajte sa a radsej si kupujte zdrave a nizkotucne jedla, hlavne zeleninu a ovocie! Dostatok vitaminov vas dostane do skvelej formy!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT