12. JUN 2007 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Hokejbalova horehronska liga

   V piatok 15. juna v dohravke 1. kola play off porazil tim Wanderers Valaska Mazornik Piccolo Dewils 14:4 a postupil tak do semifinale. V nom v nedelu 17. juna vyhral Wanderers Valaska nad dobre hrajucimi Victors v napinavom suboji
v pomere 8:5 a „Fialky“, teda Wanderers sa stali prvymi finalistami 1. rocnika HBHL.
   Dalsie semifinale medzi Hbk Dogy a Damix Brezno je na programe v piatok 22. juna o 18.00, resp. 19.00 na „zimaku“. Suboj o tretie miesto potom o tyzden 29. juna o 18.00 a finale o historicky prveho vitaza HBHL ten isty den o19.00. Pridte povzbudit svoj tim.

Libor Kvak

 Futbalovy turnaj Salerno in Primavera 2007

   Tohto roku dostalo druzstvo mladsich ziakov FO ZP Sport Podbrezova pozvanku na 23. rocnik medzinarodneho futbaloveho turnaja Salerno in Primavera 2007, ktory sa uskutocnil v dvestotisicovej juhotalianskej metropole Salerno. Od 3. do 9. juna startovalo druzstvo mladsich ziakov (rocnik narodenia 1994) pod vedenim trenera Pavla Kajabu s veducim druzstva Andrejom Smekalom na tomto velkolepom turnaji, na ktorom sa zucastnilo 72 futbalovych druzstiev z Talianska, Slovenska, Slovinska, Bulharska, Rumunska. Turnaj bol organizovany pre kategorie od starsich ziakov az po pripravky. Vacsina zucastnenych druzstiev je rovnako ako futbalovy oddiel ZP Sport Podbrezova zapojena v projektoch Inter Campus.
   V kategorii mladsich ziakov hraci Podbrezovej v zapasoch v skupine nenasli premozitela a do semifinale postupili jednoznacne z 1. miesta, zvitazili nad Nuova Salerno 2:0 a nad Salerno Primavera 5:2. V zapase o postup do finale zdolali hracov Scuola Calcio Baronissi 2:1. Vo finalovom zapase, ktory sa uskutocnil na Stadio Comunale ARECHI v Salerne, ich cakalo domace druzstvo Salernitana, ktoremu podlahli 0:4. Druzstvo mladsich ziakov FO ZP Sport Podbrezova pocas celeho turnaja predvadzalo oku lahodiaci utocny futbal s mnozstvom sanci a pri odovzdavani medaili ich odmenili potleskom pocetne zaplnene tribuny talianskych fanusikov tohto sportu. Okrem sportovej casti tento turnaj sprevadzalo niekolko spolocenskych akcii. Vsetci zahranicni ucastnici stravili chvile oddychu v modernom Aqua parku ci na plazach pri mori. Vecerne programy boli vyplnene koncertom, diskotekou a prezentaciou celosvetovych projektov Inter Campus.

(as)

 Bleskovy rozhovor

s juniorskym majstrom Slovenska v kulturistike Michalom Pobisom

   V sobotu 9. juna sa v Dubnici nad Vahom uskutocnili juniorske Majstrovstva Slovenska v kategoriach bodyfitness juniorky, klasicka kulturistika a kulturistika juniorov. V kategorii do 70 kg zvitazil Michal Pobis z Cierneho Balogu sutaziaci za VTJ Technika Liptovsky Mikulas, ktoremu sme polozili par otazok:

Kedy ste zacali s kulturistikou?
  
- S kulturistikou som zacal, ked som mal patnast rokov.

Co vas ovplyvnilo pri vybere tohto sportu?
  
- Moj brat Jaro, ktory ma prvykrat zobral do posilnovne, a aj to, ze som chcel mat svaly a peknu postavu.

Kde ste zacali cvicit?
  
- V malej posilnovni u nas v dedine. Nebolo to ziadne luxusne fitnes centrum, ale domacky zriadena posilnovna.

Kto je vasim trenerom?
  
- Reprezentacny trener Ing. Lubomir Hecko z Liptovskeho Mikulasa.

Kolko trvalo, kym ste sa prvykrat postavili na podium?
  
- Trvalo to dva roky. Prvy raz som sa na podium postavil ako 17-rocny student 2. rocnika Lesnickej skoly v Liptovskom Hradku, kde si ma vsimol moj trener a dal mi takyto navrh.

Ktore partie su pre vas dominantne a ktore naopak?
  
- Myslim si, ze u mna su dominantne bicepsy a naopak, mal by som viac popracovat na nohach, ktore su narocne na trening aj na vybudovanie svalovej hmoty a objemu.

Ktora je vasa oblubena partia a ktora nie?
   - Moja oblubena partia su biceps a prsia a neoblubena - ako som uz povedal - nohy, lebo ich trening je narocny.

Aka je vasa sutazna a mimosutazna hmotnost?
  
- Moja sutazna hmotnost je 68 kg, cize kategoria do 70 kg a mimosutazna 78 kg.

Ktore je vase oblubene jedlo a napoj v diete?
  
- Tak v diete je to trochu tazsie, ale rad si pochutnam na kuracich prsiach s ryzou a moj oblubeny napoj je protein.

Ako vas podporuje okolie?
  
- Velmi dobre. Podporu dostavam hlavne od mojej rodiny a priatelov, za co sa im chcem aj touto formou podakovat. Vzdy mi verili a drzali palce.

Vase plany a ambicie do najblizsieho obdobia?
   - Na jesen by som sa chcel pripravit na nominacne preteky na majstrovstva sveta. Tym sa skoncia moje juniorske sutaze, kedze juniorka je len do dvadsatjeden rokov a ja budem mat v januari dvadsatdva. Potom by som chcel mat rok alebo dva prestavku v sutazeni, lebo prechadzam medzi muzov a musim nabrat svalovu hmotu. No predovsetkym si musim oddychnut psychicky aj fyzicky.

(pr)

  Z kolkarskej drahy

Finalovy turnaj majstrovstiev SR v sprinte

   V sobotu 16. juna sa v Bratislave konali finalove turnaje Majstrovstiev Slovenska v sprinte muzov, dorasteniek a dorastencov. Podbrezovski hraci sa opatovne v slovenskej konkurencii nestratili. Svoju dominanciu v tejto discipline potvrdil Tomas Herich ziskom majstrovskeho titulu. Muzi zo ZP Sport Podbrezova: 3. Milan Tomka, 5. Radoslav Foltin, 7. Ondrej Kyselica. Dorastenky: 3. Nikola Kurpasova, 4. Dominika Kyselicova. Dorastenci: 1. Tomas Herich.

(ks)


 

Vikendove futbalove zrkadlo

V. liga sk. C.

26. kolo 17. juna
P. C. Balog – D. Niva 0:0
, rozhodca: Beno, 400 divakov.

   Domaci potrebovali bod na definitivu udrzania sa v V. lige. Svoj ciel splnili, aj ked kvalita hry bola tymto faktorom nepriaznivo ovplyvnena. Prejavilo sa to najma na nervozite pri rozohravke, viazla kombinacia a hlavne mladici Medved a Auxt zahadzovali vyborne golove prilezitosti. Z druzstva hosti treba pochvalit vyborneho brankara, ktory sa najviac pricinil o ich ciste konto. V druhom polcase hraci Partizana zvysili usilie, ktoreho vysledkom bolo vytvorenie si mnozstva golovych prilezitosti, ale uz spominany brankar a nepresnost muzstva domacich nedovolili im radovat sa zo streleneho golu. Mlademu kolektivu domacich spolu so starsimi borcami (M. Turna, P. Stulrajter, Klesken) treba podakovat za dobre vykony pocas jarnej casti sutaze a popriat vela chuti do pripravy na novy sutazny rocnik v V. lige.

(vk)

   Kovacova - Nova Bana 1:3, Dudince - Radvan 4:1, Vyhne - Ziar n/Hr. B/L. Vieska 3:0, Zarnovica - H. Nemce 3:2, Sasova  Hrochot 5:0, Stiavnicke Bane - Priechod 3:1.

1. Nova Bana      26     20     2       4       89:21                   62

2. Dudince          26     15     2       9       56:45                   47

3. Sasova           26     12     6       8       66:28                   42

4. Radvan           26     12     5       9       51:50                   41

5. Ziar n./Hr. B    26     11     6       9       40:32                   39

6. Zarnovica        26     10     9       7       45:38                   39

7. Hrochot          26     11     4       11     37:38                   37

8. Kovacova        26     9       6       11     47:49                   33

9. P. C. Balog     26     8       9       9       38:46                   33

10. S. Bane        26     10     3       13     43:52                   33

11. H. Nemce     26     9       4       13     37:59                   31

12. D. Niva         26     7       7       12     26:56                   28

13. Priechod       26     8       3       15     28:48                   21

14. Vyhne          26     4       6       16     16:57                   18                                                                       

 I. trieda

26. kolo 17. juna
Tajov – Hronec 3:5
(1:3), goly hosti: Cibula 2, Pisoja, Jan Sarvas, Halka, rozhodca: Caban, 70 divakov.

   V poslednom stretnuti odohrali hostia dobry zapas a boli lepsim muzstvom. Hrali uvolnene a goly, ktore sa zrodili po peknych kombinaciach, potesili hrstku divakov. Aj ked mnozstvo sanci nedokazali premenit, vysledok je zasluzeny. Chlapcom treba podakovat za dobre vykony pocas celeho sutazneho rocnika.

Ivan Gromus

 Sl. Lupca - Benus 1:1 (1:0), gol hosti: M. Bosko, rozhodca: Weiss, 120 divakov.

   Posledne kolo v sutaznom rocniku zacali lepsie domaci, mali castejsie loptu na svojich kopackach, no hostia ich do vylozenych sanci nepustali, az na 34. minutu, kedy po nepresnej nahravke isla Lupca do vedenia. Stretnutie v uvode druheho polcasu poznacilo neprijemne zranenie brankara hosti, ked ho z ihriska vyniesli na nosidlach. Nahradil ho hrac z pola Radoslav Janko, ktory podrzal muzstvo a do konca stretnutia nic nepustil za svoj chrbat. Naopak Benus po rychlej akcii v 69. minute vyrovnal na 1:1. Hostia boli do zaverecneho hvizdu lepsi, no golovo sa nepresadili. Hracom a realizacnemu timu treba podakovat za obetavost a dobre reprezentovanie obce Benus. Brankarovi zelaju skore uzdravenie.

Peter Podhorsky

 Myto - Lucatin 1:1 (0:1), gol domacich: Danis, rozhodca: Golian, 120 divakov.

   Aj napriek vyraznej hernej prevahe domaceho muzstva sa divaci v poslednom jarnom kole vitazstva domaceho celku nedockali.

(ks)

 Nemecka - T. C. Balog 2:1 (1:1), goly: Jablonsky, Snirer - Kovacik, ZK: 0 - Sitarcik, CK: 0 - Sitarcik, rozhodca: Hlacik, 170 divakov.

   Aj v poslednom zapase sezony hraci Nemeckej ukazali velku silu na domacom ihrisku. Mali raketovy nastup, ked uz v 4. minute Jablonsky dotlacil loptu do siete brankara hosti a otvoril skore zapasu. Hra bola vyrovnana, domaci ohrozovali branu hosti peknymi strelami, ale po nedoraze v sestnastke hostia peknou strelou vyrovnali na 1:1. Aj druhy polcas bol vyrovnany, no prebiehal v nervoznejsej atmosfere. V 70. minute striedajuci Ivan Snirer si pekne obhodil obrancu hosti a hlavickou preloboval aj ich brankara, bol to rozhodujuci gol zapasu. Tri body si hraci Nemeckej zasluzili, prejavili vacsiu snahu po vitazstve a v konecnej tabulke sa posunuli o dalsie miesta vyssie. Podakovanie od hracov a vedenia muzstva patri aj ich vernym fanusikom za povbudzovanie pocas celej sezony.

(chr)

 Jasenie - Helpa 4:1 (2:1), goly: H. Weisenbacher 3, J. Wesenbacher - J. Durajda, ZK: Cizmar, Demeter - J. Durajda, Mak, J. Kukula, Belan, CK: 0 - Belan, M. Kukula, rozhodca: Gajdos, 130 divakov.

   Futbalisti Helpy prisli do Jasenia s jasnym umyslom pomstit domacu kontumacnu prehru z posledneho jesenneho kola, ktoru si vsak sposobili sami svojou administrativnou nepozornostou. Prekypovali surovou hrou, na co doplatil domaci brankar Havran, ktory musel vyhladat nemocnicne vysetrenie. Etika futbalu, o ktorej sa snazil hovorit veduci Helpy p. Durajda, dostala poriadne na frak. A tak narastal pocet kariet a skore zapasu samozrejme v neprospech hracov Helpy. Domaci hraci sa konecne presadili aj strelecky a nebyt zbrkleho zakoncenia niektorych akcii, mohlo byt skore este vyssie. Vybor dakuje vsetkym fanusikom, ktori pocas celej sezony podporovali svojimi hlasivkami muzstvo, aj ked nie vzdy sa mu darilo, a samozrejme aj hracom za dosiahnute vysledky.

Milan Strecok

Salkova - Jakub 4:4.

1. Badin             24     22     2       0       95:18                   68

2. T. C. Balog     24     15     3       6       70:40                   48

3. Sl. Lupca        24     11     3       10     42:44                   36

4. Benus            24     10     5       9       47:43                   35

5. Salkova          24     10     4       10     59:47                   34

6. Hronec           24     10     4       10     49:40                   34

7. Myto              24     10     4       10     60:43                   34

8. Jakub             24     9       4       11    46:64                   31

9. Nemecka       24     10     1       13     44:72                   31

10. Jasenie        24     8       5       11     28:44                   29

11. Helpa           24     9       2       13     33:47                   29

12. Lucatin         24     6       3       15     29:55                   21

13. Tajov            24     5       2       17     33:78                   17

   Pri rovnosti bodov rozhodli o poradi v tabulke vzajomne zapasy.

M. Schüsser


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT