24. JANUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

       Sudca Okresneho sudu vo Zvolene vzal do vazby 49-rocneho Milana z Cierneho Balogu. Tohto uz strnastkrat sudne trestaneho muza policia v Krupine obvinila z precinu kradeze a porusovania domovej slobody. Vlani v novembri a v decembri sa v katastri obce Sebechleby vlamal do piatich chat, ktorych majitelom sposobil skodu dovedna za 8320 korun.

   Predpoludnim 16. januara neznamy pachatel neopravnene vnikol do bytu 61-rocnej zeny v cinziaku na Clementisovej ulici v Brezne. Policia tento pripad preveruje pre podozrenie zo spachania precinu porusovania domovej slobody.

   Sestnasteho februara 2005 vysetrovatel v Brezne zacal trestne stihanie pre trestne ciny podvodu a kratenia dane a poistneho, 10. marca 2005 vysetrovatel v Brezne zacal vysetrovanie pre trestny cin podvodu a 11. jula 2005 policia v Nitre zacala trestne stihanie pre trestny cin sprenevery, z ktorych je obvineny 50-rocny muz z Brezna. Tento konatel spolocnosti v Brezne sa vedome vyhybal trestnemu stihaniu a Okresny sud v Brezne v decembri 2005 vydal prikaz na jeho zatknutie. Sedemnasteho januara 2006 muza zadrzali, predviedli na Okresny sud v Brezne a sudca ho zobral do vazby.

      Vecer 18. januara vznikol poziar dreveneho rodinneho domu v Helpe. Podla vyjadrenia zistovatela pricin poziarov nestastie sposobil najomnik drevenice manipulaciou s otvorenym ohnom. Pri poziari sa nastastie nikto nezranil, skodu sposobenu majitelovi vycislili na 30 000 korun.

   Z ublizenia na zdravi a nebezpecneho vyhrazania vysetrovatel 18. januara obvinil 60-rocneho muza z Hornej Lehoty. Dopustil sa ho este 27. decembra, kedy v nocnych hodinach napadol svoju 54-rocnu druzku, ktorej nadaval a vyhrazal sa zabitim. Zena utrpela zranenia s praceneschopnostou, ktora stale trva. V noci 16. januara svoj utok opat zopakoval. Muza, ktory bol v minulosti styrikrat sudne trestany pre nasilnu trestnu cinnost, zadrzali a umiestnili do policajnej cely v Podbrezovej. Bol podany podnet na jeho vzatie do vazby, co sudca akceptoval.

   V noci z 18. na 19. januara na Nalepkovej ulici v Brezne vycinal vykradac aut. Zo Skody Octavie s breznianskym evidencnym cislom ukradol erbeg a autoradio s prehravacom. Dvadsatsedemrocnemu majitelovi auta z Brezna kradezou sposobil skodu za 14 000 korun a poskodenim vozidla 5000-korunovu skodu.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20.  januara

 
Uzreli svetlo sveta image

 

  

   Max Kandra z Brezna, Romana Bartosova z Brezna, Katarina Weissova z Brezna, Oxana Romanova z Valaskej, Michal Nikel z Brezna, Dusan Stancik z Hornej Lehoty, Roland Harvan z Telgartu, Michal Demian z Vajskovej, Viktoria Giertlova z Brezna.

 

 Opustili nas_image

 

  

         Anna Mittasova (59) z Brezna, Martin Bohus (53) z Brezna, Dorota Jasenska (89) z Brezna, Julius Schön (93) z Cierneho Balogu – Komov, Irena Pupavova (71) z Brezna, Dorota Poldaufova (87) z Valaskej, Magdalena Schreinerova (80) z Brezna, Jan Sladek (78) z Dubovej.

 

150

   V piatok trinasteho zaevidovali jeden pripad, na Mazornikove vysokym tlakom zlikvidovali poziar kontajnera na odpadky. Zaciatok pracovneho tyzdna sa nezaobisiel bez dopravnej nehody v Telgarte, kde sa na vozovke skrizili dve auta, ktore tvorili cestnu prekazku. Hasici vystartovali na Razusovu ulicu v Brezne a pomocou rebrika otvorili za uhradu dva byty. Jednotky z Pohorelej a z Brezna 2C prudmi lokalizovali poziar rodinneho domu v Helpe, predbezna skoda je nastastie len 30 000 korun. Obyvatelia Ulice Frana Krala  im nahlasili dymenie z bytu, po prichode na miesto zistili, ze na sporaku prihorelo jedlo.

 

155

   Lekari zhodnotili, ze v tychto januarovych dnoch nezaevidovali ziadne vaznejsie pripady. Dovedna je zapisanych 28 vyjazdov, z toho po 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, k dychacim prihodam, po 2 k urazom, umrtiam a k psychiatrickym pripadom, 4 k neurologickym prihodam a 8 k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Odtah Skody 120 so zlomenou zadnou polosou  z Podbrezovej do Valaskej, oprava zablokovanych kolies na Forde v Bystrej, tri dopravne nehody, z toho jedna so zranenim a dve so znacnou skodou na autach - tychto pat pripadov je zaznacenych v statistike vyjazdov zamestnacov Cestnej zachrannej sluzby.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali na zjazdovkach bezne urazy a poskytli pomoc dvom lyziarom s otrasom mozgu. Na Chopku sa v tychto dnoch uskutocnilo preskolenie lyziarskej zachrany.

 

 

Podakovanie

   Dakujeme rodine, pribuznym, znamym a vsetkym, ktori v decembri odprevadili na poslednej ceste nasu mamu, staru a prastaru mamu

Jolanu Malcekovu.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

        Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 14. januara uplynulo patnast smutnych rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany syn a brat

Pavel Pancik z Cierneho Balogu.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   S laskou spominaju rodicia, surodenci a cela rodina.

...

   Dna 15. januara uplynul jeden rok odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Ondrej Blahut z Valaskej.

   S laskou spominaju manzelka, deti a vnucata.

...

   Dna 15. januara sme si pripomenuli trinaste vyrocie tragickeho umrtia manzela, otca a stareho otca

Ing. Zoltana Faska z Valaskej.

   S uctou a laskou na neho spominaju manzelka, synovia Ivan, Igor, vnuci Ivko, Janko a cela rodina.
   Vy, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Uz stichli kroky zname, niet hlasu, co nas domov volal, niet uz cesty, ktora vedie k otcovi. Prazdno a ticho, bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar? Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas... Pre nas si vsak nezomrel, vzdy budes zit v nas.
   Dna 20. januara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Ing. Antona Vestfala z Dubovej.

   S laskou spominaju manzelka, syn s manzelkou, dcera s priatelom a vnucata Janka, Danka, Markus a ostatna rodina.

...

   Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostavat a budes stale s nami.
   Dna 24. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Juraja Pancika z Cierneho Balogu.

   S laskou spominaju manzelka a dcery.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 25. januara si pripomenieme tretie vyrocie umrtia draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Stefana Precucha z Cierneho Balogu – Janosovky.

   S laskou spomina manzelka, synovia, dcery, vnucata a pravnucata.

...

   Osud je obcas velmi kruty, nevrati co raz vzal... Zostanu iba spomienky a v srdci velky zial.
   Dna 28. januara uplynie pat rokov odvtedy, co navzdy dotlklo srdce

Margity Buvalovej z Polomky.

   S uctou a laskou spominaju manzel, deti Martin, Marek a Deniska, rodicia, svokrovci, surodenci s rodinami, svagrovia a ostatna rodina.

...

   Dna 29. januara uplynu styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Jolana Kupcova z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju manzel, synovia, pribuzna rodina a byvali spolupracovnici.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Pripravte sa na konflikt v rodine. Obrnte sa pevnymi nervami, najma ak mate dospievajuce deti. Relaxujte v prirode.

Byk
   Doma aj v zamestnani sa budete citit vyborne. Zdravie a vitalita dodaju vasim planom optimizmus. Nadriadeni vas budu chvalit a mozno ziskate aj malu odmenu.

Blizenci
   Tieto dni vam daju poriadne zabrat, a to tak v dobrom, ako aj v zlom. Zachovajte pokoj, cakaju vas narocne zalezitosti, ale vy si s nimi poradite.

Rak
   Zapamatajte si, ze sef, mama a partner maju vzdy pravdu. Nebudte tvrdohlavy a nezente nic do krajnosti. Niekedy je lepsie ustupit.

Lev
   Tento tyzden za vela nestoji. Zmierte sa s tym, ze sa za noc nestanete milionarom. Radsej nic nepodnikajte. Ste bez nalady. Vyberte sa do chaty, cerpajte energiu pri krbe.

Panna
   Tyzden vas zastihol v prijemnom rozpolozeni. Je to skratka pohoda, ktoru nemoze len tak hocico narusit. Nepokazte si povest dobreho pracanta.

Vahy
   V zamestnani ziskate uznanie z miest, na ktorych vam zalezi. Pozor, aby ste nespysneli, pripravili by ste sa o najlepsich priatelov.

Skorpion
   Pracovny tyzden odstartujete v plnej sile. Ked sa vyhnete klebetam a intrigam, budete uspesny. V sukromi zacinaju narastat problemy, budte opatrny.

Strelec
   Vsetci Strelci by si mali vyjst aspon na kratku prechadzku. Sediet za pecou nerobi dobre ani vasmu zdraviu, ani vasej psychike. Uvolnite sa, uspech pride.

Kozorozec
   Vyvarujte sa toho, aby vas kolegovia zneuzivali na vypracovanie vlastnych pracovnych zalezitosti. Vsimajte si vsetko, co je okolo vas. Budte optimista.

Vodnar
   Potrebujete byt chvilu sami so svojimi myslienkami a problemami. Vecer sa nanajvys spokojne ulozte do vane. Cez vikend by ste mohli pokojne ist tancovat.

Ryby
   Problemy v zamestnani vam trochu pokazia naladu. Zlepsit si ju mozete, ak stravite vecer v spolocnosti cloveka, ktory vas ma rad.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT