6. SEPTEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Policia v Brezne vysetruje tragicku dopravnu nehodu, ktora sa stala 28. augusta v skorych rannych hodinach v obci Valaska, cast Chvatimech. Vodic motocykla Honda, ktory jazdil v smere Banska Bystrica - Brezno, presiel do protismeru a celne narazil do osobneho motoroveho vozidla VAZ. Doposial nezisteny vodic z miesta nehody usiel. Pri havarii osadka motocykla 22- a 24-rocni muzi z Podbrezovej utrpeli tazke zranenia. Starsi v popoludnajsich hodinach v nemocnici zraneniam podlahol. Komunikacia s mladsim muzom z motocykla nie je pre zranenia mozna, majitel motocykla ani osoba, ktora ho viedla, nie je zname. Podla zaistenych stop z vozidla policia zistila, ze jeho poslednym uzivatelom je 55-rocny muz z Valaskej, ktoremu vozidlo v noci na 28. augusta ukradli spred domu. Skoda na motocykle je odhadnuta na 40 000 korun.

...

Vysetrovatel v Brezne 1. septembra obvinil z trestneho cinu lupeze 19-rocneho Jana zo Zavadky nad Hronom, ktory v tento den vo vecernych hodinach v kuchyni rodinneho domu fyzicky napadol 90-rocnu majitelku. Pastami ju bil po hlave a pytal od nej peniaze. V jeho konani mu zabranil nahodne okoloiduci 55-rocny muz, ktory ho zadrzal az do prichodu policajnej hliadky. Poskodena utrpela poranenia, ktore si vyziadali lekarske osetrenie s doposial neurcenou dobou liecenia. Obvineny je v policajnej cele a vysetrovatel spracuje podnet na vzatie do vazby.

V case od februara do konca augusta v Benusi neznamy pachatel vykradol lesny tazobny stroj. V objekte lesneho zavodu bez znamok nasilia demontoval a ukradol zo zaparkovaneho stroja zn. Harverstor palubny pocitac, riadiacu jednotku, dva ovladacie panely, tlaciaren, vakuovu pumpu, hydraulicke a vstrekovacie cerpadlo. Leasingovej spolocnosti z Prahy sposobil skodu za 600 000 korun.

...

Breznianska policia patra po pachateloch trestnych cinov kradeze, ktori v dvoch obciach okresu sposobili skodu za viac ako 1 222 000 korun. Do rana 30. augusta zlodej vosiel cez neuzavrete okno do budovy Obecneho uradu v Sihle. Vylomil dvere na sklade, z ktoreho ukradol dve rucne motorove pily, monitor k pocitacu a vrtacku, a na kancelarii, z ktorej si odniesol prirucnu pokladnicku s financnou hotovostou. Kradezou naradia, penazi a poskodenim zariadenia sposobil skodu spolocenstvu a dvom obecnym uradom za 145 200 korun. Dalsi pachatel sa v case od 25. do 30. augusta vlamal do hospodarskej budovy vo dvore rodinneho domu v Telgarte. Odcudzil hydraulicky agregat, elektrocentralu, rezacku na beton a asfalt, dve cerpadla, hydraulicke kladivo, 80 m stvorziloveho elektrickeho kabla, dve bandasky s 30 l benzinu a dalsie veci. Firme zo Sobraniec vznikla skoda za viac ako milion korun.

(Podla informacii hovorkyne K PZ v B. Bystrici)

Co sa udialo v tyzdni od 29. jula do 5. augusta
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Ema Nepsinska z Brezna, Sofia Rosikova z Brezna, Miroslav Svantner z Brezna, Emma Gergelova z Polomky.

 

 Opustili nas_image 

 

 

Maria Puskova (50) z Piesku, Maria Batisova (79) z Brezna, Margita Giertlova (80) z Brezna, Stefan Muransky (75) z Brezna, Viliam Demian (78) z Myta pod Dumbierom, Terezia Kvietkova (78) z Cierneho Balogu, Olga Bartoskova (73) z Nemeckej, Julia Breckova (85) z Brezna, Olga Cibulova (71) z Pohronskej Polhory, Pavol Siraky (64) z Brezna.

 

Co sa udialo v tyzdnoch od 19. do 26. augusta

150

Hasici zlikvidovali viacero poziarov - sena a travy v Brezne a na Krpacove, lesneho porastu v Pohorelej, ktory odstranili tamojsie jednotky v spolupraci s breznianskymi a dobrovolnikmi z Polomky, Sumiaca a zo Zavadky nad Hronom, uhasili horiacu hospodarsku budovu vo Valaskej. V predposledny augustovy piatok v Brezne vytiahli z Hrona utopenu osobu a na druhy den vystartovali do Podbrezovej, kde osobne auto zrazilo cyklistu. Zaevidovali dopravne nehody - v Benusi, Brezne, v Pohorelej, kde poskytli predlekarsku pomoc zranenemu vodicovi, vo Valaskej doslo k zrazke motocykla s osobnym vozidlom, pricom sa tazko zranili dve osoby.

 

155

Lekari absolvovali neuveritelnych 83 vyjazdov, z toho 15 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, 5 k mozgovym prihodam, 12 k urazom, 35 k inym pripadom, 1 ku gynekologickej prihode, 4 k umrtiam pred prichodom sanitky a 5 pacientov previezli do Banskej Bystrice. Posledna augustova nedela bola nestastnym a osudnym dnom pre dvoch mladych muzov, ktori vo Valaskej havarovali na motocykli, po tom, co celne narazili do iduceho osobneho vozidla. Vodic utrpel tazke zranena, spolujazdec po stabilizovani stavu bol prepraveny do nemocnice v Banskej Bystrici, kde zraneniam podlahol.

 

Cestna zachranna sluzba

6195326

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze sa stalo mnozstvo dopravnych nehod, ktore sposobilo nedanie prednosti v jazde ci neopatrnost vodicov. Vystartovali k havariam do Rohoznej, Gasparova, Cierneho Balogu, na Banisko ... Po naraze do stromu previezli z Pohorelej do Brezna Lanciu, po havarii sa postarali o Feliciu, ktoru odtiahli z Brezna do Banskej Bystrice. Je tu zaciatok skolskeho roka, preto treba zvysenu pozornost venovat hlavne na priechodoch pre chodcov ci na cestach v blizkosti skol.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V nedelu 21. augusta vo vecernych hodinach clenov Horskej zachrannej sluzby poziadali o pomoc dve slovenske turistky, ktore po celodennej ture vycerpane uviazli v oblasti vrcholu Palenice. V pondelok 29. augusta dispecing oblastneho strediska na Taloch prijal ziadost o patranie po 26-rocnej turistke, ktora v nedelu odisla do lesa v Mlynnej doline a v tento den sa ozvala naposledy v obednajsich hodinach s tym, ze ma problemy s orientaciou. Nastastie o 9. hodine sa turistka sama vratila domov a patracia akcia bola ukoncena.

 

Blahozelanie

K tvojej dalsej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!
Dna 13. augusta oslavi krasne sedemdesiate piate narodeniny nasa draha manzelka, mamka, stara a prastara mama

Antonia Rosikova z Brezna – Mazornikova.

Vsetko najlepsie zelaju manzel, dcery a synovia s rodinami a ostatna rodina.

SPOMIENKY

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni.
Dna 8. augusta uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Rudolf Krusinsky z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

Navzdy prestali pre vas hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre vas slnko hriat, ale ti, co vas milovali, nikdy neprestanu na vas spominat.
Dna 23. juna uplynulo dvadsattri rokov odvtedy, co nas opustil

Karol Medved

a dna 8. augusta uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila

Antonia Medvedova z Cierneho Balogu - Medvedova.

Spomina dcera s rodinou.

...

Odisiel si tisko z nasho zivota na vecny odpocinok spat, no spomienka a laska zostava navzdy v nas.
Dna 13. augusta sme si priromenuli prve vyrocie umrtia nasho otca, manzela a stareho otca

Emila Krejciho z Valaskej.

Spomina manzelka, dcera, syn, zat, nevesty, vnucata a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 20. augusta uplynulo smutne prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Mistrikovej z Predajnej - Kramlistia.

S uctou a laskou spominaju dcery Hana a Elena s manzelmi a vnucka Martinka s rodinou.

...

Nebolo mi dopriate s vami viac byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma v tichosti spat, vsak aj bez slz sa da spominat.
Dna 27. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy druh, brat, svagor

Jan Bubeliny z Brezna.

S laskou spomina druzka Anka, sestra Viera s manzelom a netere Vierka, Zuzana a Katarina s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 28. augusta si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho manzela, syna, brata, otca a stareho otca

Jaroslava Danielica z Hornej Lehoty.

S laskou spominaju rodicia, sestry, brat, manzelka, synovia Jaroslav, Marian, dcera Janka, nevesta Anicka a vnuci Jarko a Filip.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi uz nikto nenavrati.
Dna 29. augusta uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa dcera vo veku 38 rokov

Klara Brebtova, rodena Igrenyiova z Prahy, rodacka z Brezna.

S laskou a zialom spomina matka, brat Peter s rodinou, dcery Veronika a Miladka.
Kto ste ju poznali, spominajte s nami.

 

Podakovanie

Dakujeme pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 9. augusta nasej drahej

Marie Makusovej z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Ak budete ludom pomahat, budete pre nich viac priatelskejsi, dostupnejsi a pritazlivejsi. V laske sa tiez viac snazte a neprehanajte to s vasimi chutkami. Ak viac zaberiete, caka vas slusna odmena.

Byk
Snazte sa byt k okoliu mily a neprehanajte to s vasim sebavedomim, pretoze prilis “frajerske” spravanie by im pripadalo dost nevhodne. Nepustajte sa do zbytocnych hadok, ktore vam mozu velmi uskodit.

Blizenci
Budete uspesnejsi, ked si konecne uvedomite, co je pre vas najdolezitejsie, comu sa chcete naozaj venovat. Skuste novu pracu, novy kolektiv a tiez relax a vyskusajte novy sport.

Rak
Nazbierajte vsetky svoje sily a prekonate toto tazke obdobie. Verte viac svojmu instinktnu a nespoliehajte sa na vsetkych. Ak budete dost kreativny, vase napady neostanu neocenene.

Lev
Ste dost zaneprazdneny a vysileny. Ak to naozaj potrebujete, doprajte si oddych, relax s rodinou alebo vylet s kamaratmi do chaty. Oddychnete si a budete mat novy pohlad na svet.

Panna
Davaje si pozor na neprajnikov a zlych ludi, ktori vam chcu len uskodit. Vyhnete sa tak sklamaniu. Neverte vsetkemu, co vam kto povie. Vase davnejsie usilie vam teraz moze priniest uspechy.

Vahy
Budete vitalny a plny energie. Na vase okolie budete vplyvat velmi dobre. Venujte sa viac umeniu a cerpajte nove poznatky. Rozhodujte sa srdcom a v niektorych veciach si nechajte poradit.

Skorpion
Vytycte si ciele a chodte za svojimi planmi. Mozete si dovolit viac minat na seba, ale aj na darceky pre inych. Neberte si prilit k srdcu slova ludi, ktori vam vase uspechy zavidia.

Strelec
Pred vami je zaujimave obdobie, ktore vam umozni vyskusat nieco nove, nepoznane. Spravte si vylet a navstivte pre vas atraktivne krajiny a kultury. Mozete si zmenit vas byt ci dom. Mensia zmena neuskodi.

Kozorozec
Stojte si za svojimi nazormi a nedajte sa tak rychlo zmanipulovat. Budete uspesny a hrdy na to, co vsetko ste uz dokazali. Zabudnite na povinnosti a budte viac so svojimi blizkymi a priatelmi.

Vodnar
Ste dost pracovity a nevzdate sa skor, ako nesplnite svoje predsavzatie. Doprajte si nieco, co bude rozmaznavat vase telo i dusu. Ci uz to je masaz alebo vikend straveny s milujucou osobou.

Ryby
Budte pohotovy a hned sa chopte sance, ktora sa vam nuka. Moze to byt pozitivna zmena vo vasom zivote. V laske sa vam bude darit. Mozete rychlo nadviazat novu znamost a tiez ju rychlo pustit k vode.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT