19. AUGUST 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Rozbil sklenenu vypln na vyklade predajne IZ-MODA na Ulici CSA v Brezne a ukradol z neho leginy, vesty a spodnu bielizen. Takto si v noci z 15. na 16. augusta pocinal zlodej, ktory majitelke z Brezna sposobil skodu za 24 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

V rannych hodinach 16. augusta v Pohorelskej Masi v rekreacnom zariadeni Gindura neznamy pachatel vosiel do nezamknutej chatky a ukradol mobilny telefon Samsung a 6500 korun. Lekara z Bratislavy touto kradezou pripravil o 31 500 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

O tristvrte na jednu v noci 17. augusta breznianska policajna hliadka v Lome nad Rimavicou zadrzala zlodejov Ivana S. a Pavla B. z Brezna. Tej istej noci pred patnastimi minutami v Lom doline z osobneho motoroveho vozidla Seat Ibiza patriaceho prazskej firme odmontovali tri kolesa za 15 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 11. na 12. augusta mali nevolanu navstevu v predajni rozlicneho tovaru v Podbrezovej. Neznamy pachatel, ktory sa sem vlamal, ukradol rozne mrazene a mliecne vyrobky, alkoholicke napoje, cukrovinky a 1500 korun. Skodu sposobenu majitelke vycislili na 8500 korun a majitelovi budovy asi na 5000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

 

Obvineniu z trestneho cinu poskodzovania cudzej veci celi 23-rocny Vladimir C. z Bystrej. Dopustil sa ho 12. augusta o pol osmej vecer v rodinnom dome v Bystrej. Ked mu matka odmietla dat peniaze, zlost si vylial na zariadeni, na ktorom sposobil skodu asi za 40 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Tridsatsedem videokaziet, devat DVD, tri fotofilmy a 3865 korun si odniesol zlodej z videopozicovne v Pohronskej Polhore. Kradez vlamanim sa tam odohrala pravdepodobne pod ruskom tmy z 12. na 13. augusta. Majitelovi vznikla skoda bezmala za 51 500 korun a tamojsiemu obecnemu uradu poskodenim zariadenia asi 1500-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Z hospodarskej budovy v Bystrej v noci z 11. na 12. augusta zmizlo sedem jelenich parohov hmotnosti osem kilogramov, ktore boli pripevnene na ozdobnych listach. Majitelovi tak vznikla skoda vo vyske asi 11 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

V case od jedenastej hodiny vecer 11. augusta do pol osmej rano nasledujuceho dna v Zavadke nad Hronom doslo ku kradezi vlamanim do miestneho pohostinstva. Pachatel zo skladu ukradol cigarety roznych znaciek, sudove vino, rozne pochutiny a cukrovinky, cim majitelovi pohostinstva vznikla skoda asi za 12 500 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. augusta

150

V tomto tyzdni hasici zlikvidovali mnozstvo poziarov, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov v Podkorenovej, v Hronci, na Luckach, uhasili horiaci odpad v Brezne, vo Valaskej a pneumatiky na Mliekarenskej ulici v Brezne. V piatok pred tretou popoludni v Helpe odstranili naftu, ktora vytiekla z kombajna, na druhy den v Bystrej rucne prevratili na vozovku a provizorne opravili havarovany Fiat Punto. V nedelu vo vecernych hodinach im nahlasili, ze vo Valaskej spadol do Hrona muz, nastastie islo len o falosny poplach. Po dopravnych nehodach v Cervenej Skale, v Lopeji vycistili cestu a odpratali spadnute stromy na Banisku a na Nalepkovej ulici v Brezne.

155

V nedelu o jednej rano z Cierneho Balogu do breznianskej nemocnice previezli s otrasom mozgu, poraneniami hrudnika a brucha dvoch mladych muzov, ktori havarovali na motocykli. Streda trinasteho nebola velmi stastnym dnom pre tridsatstyrirocnu zenu z Bujakova, ktora spadla zo strechy a utrpela otras mozgu. Zachranari dovedna vystartovali 29-krat, z toho 12-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5-krat k mozgovym prihodam, k urazom, po raze k prihode dychacieho systemu, k brusnej prihode, po 2-krat k inym pripadom, k umrtiam este pred prichodom sanitky a jedneho pacienta prepravili do nemocnice v Banskej Bystrici.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o pat vozidiel po dopravnych nehodach v Ciernom Balogu, Cervenej Skale, Medzibrode, Brusne a v Polomke, pricom jedna skoncila so smrtelnym zranenim. Odtiahli Octaviu s poruchou mazania motora, dva Volkswageny s unikom chladiacej kvapaliny a poskodenou spojkou a Feliciu s pokazenymi brzdami.

HORSKA ZACHRANNA SLUZBA
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby v sobotu poskytli pomoc muzovi, ktory pri paraglidingu spadol s padakom v Prednych Deresoch, s poraneniami chrbtice ho vrtulnikom prepravili do nemocnice v Banskej Bystrici. Pocasie prialo, idealne bolo hlavne na hrebenove tury. Najviac turistov obdivujucich krasy vysokohorskej prirody prichadza z Ciech a z Polska.

Uzreli svetlo sveta image

 

Eliska Eremiasova z Podbrezovej, Martin Gasperan z Brezna, Timea Janacova z Pohronskej Polhory, Petra Compelova z Valaskej, Adrian Syc z Cierneho Balogu, Jakub Dordak z Brezna, Peter Haraburda z Bacucha, Richard Blazecka z Helpy, Tobias Kubica z Bravacova, Matej Vransky z Cierneho Balogu, Viktor Vojtas z Brezna, Ivana Faskova z Gasparova.

Opustili nas_image

 

Katarina Mojzisova (81) z Valaskej, Blazej Srnka (51) z Myta pod Dumbierom, Jozef Svitek (64) z Drabska, Paulina Pustajova (77) z Brezna, Jan Kahun (84) z Brezna, Rudolf Pastorek (50) z Brezna, Ivan Huna (73) z Lopeja, Irena Villimova (76) z Pohronskej Polhory, Anna Mravcova (75) z Dolnej Lehoty, Stefan Kan (76) z Bacucha, Jozef Peniak (75) z Michalovej, Marian Pokos (42) z Brezna, Rudolf Oravkin (68) z Helpy, Ondrej Klimko (46) z Helpy, Jan Bodnarik (70) z Helpy.

Blahozelanie_image

 

V tychto dnoch si v Jarabej pripominaju vzacne zivotne jubileum – devatdesiate narodeniny svojho spoluobcana

Emila Rohaca.

Obcania, starostka Maria Hrasna a vsetci chatari touto formou chcu zablahozelat oslavencovi a popriat mu vsetko dobre, hlavne vela zdravia a stastia v kruhu svojej rodiny. K blahozelaniu sa pripajaju manzelka Matilka a dcery Emka a Irka s manzelmi Janom a Pavlom. Vnucata Mirko, Janik, Zuzanka a Lenka svojho starkeho vrelo objimaju a bozkavaju.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 4. augusta odprevadili na poslednej ceste nasho draheho

Vladimira Weisenbachera z Hronca.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

Spomienky

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 15. augusta uplynulo pat rokov od smrti

Jana Giertliho zo Zadnych Halan.

Spomina dcerka Michalka a Janka, krstny syn Jan, sestra Olga a ostatna rodina.

...

Dna 16. augusta sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasej drahej manzelky a mamy

Alzbety Viznerovej z Brezna.

S laskou spominaju manzel a syn s rodinami.

...

Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj krasny sen.

Dna 18. augusta sme si pripomenuli sestnaste vyrocie smrti nasho draheho

Klementa Daxnera z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Cas plynie, ale smutok a bolest v srdci ostavaju.

Dna 21. augusta uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil nas milovany

Milan Makusa z Brezna.

Milovali sme ho, on miloval nas, tu lasku v nasich srdciach neznicil ani cas.

Smutiaca rodina

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 22. augusta si pripomenieme piate vyrocie smrti nasej drahej manzelky, mamy, starej a prastarej mamy

Frantisky Gildeinovej z Valaskej.

S laskou spomina smutiaca rodina. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie. V srdci bolest ostala a tiche spominanie.

Dna 28. augusta uplynu dva roky od tragickej smrti

Ladislava Takaca   z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcerka, matka, svokrovci, brat, sestra, svagor a svagrina s rodinami.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Podakovania

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme dna 9. augusta navzdy odprevadili na poslednej ceste po kratkej, ale nezdolatelnej chorobe nasu drahu mamu, staru mamu a krstnu mamu

Elenu Tomkovu z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 8. augusta naposledy odprevadili mojho milovaneho manzela

Stefana Simana z Valaskej

a pomohli mi zmiernit moj zial. Vyslovujem uprimnu vdaku za prejavy sustrasti.

Smutiaca manzelka

Baran
Zmatky sa vyriesia bez vasho pricinenia. Do nicoho nezasahujte a nechajte ludom okolo vas viac slobody ako obycajne. Budete skusat, kam az mozete zajst a o buducnost sa nestarate.

Byk
Zaostavate za svojimi moznostami, ale momentalne vam to bude jedno. Ci ste v praci, ci dovolenkujete, vsade vyvolavate konflikty. Okolo vas sa zacne sirit napatie. Nedajte sa strhnut k osobnemu osocovaniu.

Blizenci
Uz v pondelok sa ocitnete na razcesti, lebo sa pred vami otvoria nove moznosti. Ak si zachovate rozvahu, podari sa vam pochopit ponuky. Od najblizsich budete vyzadovat chvalu a v laske preto zavladne mierny zmatok.

Rak
Ustupte z verejnej sceny a v uzadi vychutnavajte vyhody novej pozicie, ktoru ste ziskali. Pracovne cesty pocas dovoleniek su menej caste, ale vam by mohli priniest zisk. Nehanbite sa a poziadajte o radu skusenejsich kolegov.

Lev
Vyuzijete vsetky prilezitosti, len aby ste ukazali, ze ste disciplinovany a rozhodny. Z rovnovahy vas vyvedie nejake netradicne pozvanie. Dlho vsak nevahajte a konajte. Ak ste mali v minulosti konflikty, ratajte s tym, ze sa vam niekto ospravedlni.

Panna
Najvacsie stastie budete mat v laske, len sa s nou nezahravajte. Ohrozit by ju mohla ziarlivost. Mate naplanovane pracovne stretnutie? Ak budete postupovat diplomaticky, skonci sa uspesne. Vyhybajte sa obchodom!

Vahy
Davajte pozor, aby ste nieco neprehliadli. Partner vam neostane nic dlzny, len aby ukazal, ze aj on ma na to. Neprijemnu situaciu v rodine date do poriadku pomocou humoru a priatelskeho spravania. Deti vas prekvapia cudnymi napadmi.

Skorpion
Asi dostanete spravu, na ktoru ste uz dlho cakali. Poriadne vam daju zabrat starosti s pribuznymi, ale nemajte strach zo zmeny zivotneho stylu. Ciel je sice daleko, ale ak vydrzite, podari sa vam ho v tomto tyzdni priblizit.

Strelec
Romanticka dovolenka alebo profesionalne kontakty vnesu do vasho zivota vzrusenie. Neprepinajte sily a neslubujte veci, na ktore nestacite. Ak podlahnete stresu a zlej nalade, aj najblizsi stratia chut do zivota.

Kozorozec
Este ste nedovolenkovali? Uz tak urobte, lebo v tomto tyzdni vasa praca nebude stat zavela. Ozvu sa vam znami so ziadostou o pomoc. Neodmietnite, budete mat radost z pomoci.

Vodnar
Dostanete sa do situacie, v ktorej bude okolie ostro sledovat vase pracovne vysledky. Porovnavanie vyjde vo vas prospech. Ocitnete sa v spolocnosti, kde spoznate zaujimavych ludi. Nove znamosti mozu viest k dlhodobejsim vztahom.

Ryby
Atmosferu okolo vas zneprijemni clovek, ktory vam zavidi. Obrnte sa trpezlivostou a tvarte sa, ze nepocujete jeho poznamky. Dostanete nejake pozvanie. Nevahajte, asi sa splni vasa dlhorocna tuzba.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT