29. JUL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   V noci z 22. na 23. jula neznamy pachatel na Hronskej ulici vo Valaskej poskodil zamky na dverach garaze, odkial ukradol biely enduro motocykel Girella, tricko, nohavice, rukavice a ladvinovy pas. Majitelovi K. M. sposobil skodu za 18 100 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Na Hronceku v katastri Zavadky nad Hronom 24. jula R. O. a L. T. z Helpy ukradli sest smrekov. Zlodeji kradezou piatich metrov kubickych Pozemkovemu spolocenstvu v Zavadke nad Hronom sposobili ujmu za 10 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Trojlistok Breznanov - E. O., S. P. a malolety P. A. - z Ulice MPCL v Brezne v case od 22. do 23. jula ukradol VAZ 2101. Breznianski policajti auto nasli a vratili majitelovi. Okrem toho tito autickari maju na rovasi aj kradez vozidla rovnakej znacky z Malinovskeho ulice v Brezne, ktorej sa dopustili v skorych rannych hodinach 11. jula. Previezli sa do Polomky, kde auto opat neopravnene pouzivali. Na ,,vaze" sposobili skodu za 5000 korun a kradezou veci majitelovi K. V. 3000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Damska kozena kabelka, okuliare a karta poistenca zmizli z Volkswagenu Passat, ktory bol 23. jula zaparkovany pri restauracii Salmo v Brezne na Bujakove. Skodu, ktoru utrpela obcianka SRN, vycislili na 26 700 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom dvadsiatej osmej junovej noci sa S. Z. vlamal do stolarskej dielne v Zavadke nad Hronom a ukradol 1260 korun. Tohto Zavadcana usvedcili aj z trestneho cinu kradeze, ktoreho sa dopustil zaciatkom juna, ked nasilim vosiel do rekreacneho domu a odniesol si zosilnovac, CD prehravac a tuner, cim majitelovi S. L. sposobil skodu dovedna za 13 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Do garaze v Podbrezovej - Stiavnicke sa z 24. do 25. jula vlamal neznamy pachatel, ktory z nej ukradol dva panske horske bicykle zn. Merida Viper a Superior a damsky bicykel zn. Joko. Majitelovi ukradnutych veci vznikla skoda za takmer 43 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Financna hotovost vo vyske 15 000 korun a cigarety roznych znaciek za 1830 korun zmizli v noci 26. jula z pohostinstva v Ciernom Balogu. Tento lup ma na svedomi neznamy zlodej, ktory pri kradezi poskodil aj zariadenie, a tak majitelke z Cierneho Balogu - Kramu sposobil celkovu skodu za 20 830 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Podbrezovski policajti vysetruju kradez motorovej pily zn. STIHL, ktoru v case od 19. h 25. jula do 20. h 26. jula ukradol z pivnice rodinneho domu v Hronci neznamy pachatel. Majitelovi pily vznikla skoda za 17 000 korun.

Zlodeji zemiakov sarapatia aj na Horehroni. P. S. z Polomky 24. jula policii oznamila, ze spoluobcania V. S., M. F. a M. A. jej z pola ukradli 40 kilogramov zemiakov. Vysetruje OO PZ Pohorela.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25. jula

  150

Hasici v tychto julovych dnoch zaznamenali sest dopravnych nehod - v Polomke, v Ciernom Balogu, cast Vydrovo a v Drabsku vytiahli na cestu osobne vozidla a traktor, vycistili vozovku, po havarii Nissanu v Dolnej Lehote nalozili do sanitky RZP zraneneho vodica, v Pohronskej Polhore zaevidovali zrazku Favorita s BMW a v Ciernom Balogu po nehode na bicykli pomahali pri osetreni zeny a dvojrocneho dietata. Poziar travy a lesneho porastu na Mazornikove, v Jarabej a v Pohorelej uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami a vodou. V pondelok vystartovali do Cierneho Balogu, kde horela rekreacna chata, predbezna skoda je asi 300 000 korun. V pekarni v Hronci doslo k vybuchu propan-butanovej nadrze, pri ktorom sa zranili dve osoby.

 

155

Lekari v tretiu julovu nedelu o 15. hodine po havarii v Dolnej Lehote do breznianskej nemocnice prepravili muza stredneho veku s vyluxovanou stehennou kostou a o 18. hodine vystartovali do Cierneho Balogu, kde po nehode na bicykli poskytli prvu pomoc zene s mnohopocetnymi zraneniami a jej vnukovi, ktory utrpel otras mozgu. Vo stvrtok v pekarni v Hronci doslo k zraneniu dvoch muzov, ktorych zachranari neskor previezli do nemocnice v Saci v Kosiciach - jedneho pacienta vo velmi vaznom stave a druheho s mensou plochou popalenin. Dovedna je zapisanych 29 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, po k 3 k zneuzitiam a k mozgovym prihodam, 6 k urazom, po jednej k brusnej a ku gynekologickej prihode, 7 k inym pripadom a tri prevozy.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli dve osobne vozidla po dopravnych nehodach - Skodu 120 z Bacucha do Polomky, Renault z Vydrova do Stiavnicky, Feliciu z Certovice do Brezna s poskodenou olejovou vanou a previezli z Valaskej do Brezna Favorit bez SPZ. Vymenili klinovy remen v Lade 2105 a spojkovy valcek v Lade 1200, na Taloch otvorili skodovku, v ktorej si majitel zabuchol kluce, a z osobneho vozidla vycerpali pohonne hmoty.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Miroslav Prc z Hronca, Andrej Weisenbacher z Jasenia, Milan Uhrin z Banskej Bystrice, Juraj Jedlicka z Banskej Bystrice, Filip Trunek z Osrblia, Dominik Harvan z Piesku, Michal Pokos zo Sumiaca, Veronika Duchlanska z Hronca, Zdenko Olah z Brezna, Anete halakova z Pohorelej, Ladislav Eremias z Pohorelej, Viktoria Bartosova z Cierneho Balogu, Maros Conka zo Zavadky nad Hronom.

 

Opustili nas_image

 

Alexander Stubna (86) z Valaskej, Jan Fur (45) z Valaskej, Stanislav Martinko (50) z Valaskej, Frantisek Hermanek (69) z Brusna, Ladislav Holeci (82) z Hronca, Anna Budzinova (90) z Lopeja, Jan Dvorsky (69) z Helpy.

 

Podakovania

S hlbokym zarmutkom oznamujeme vsetkym znamym, ze po tazkej chorobe nas dna 12. jula navzdy opustila moja milovana manzelka, mama, stara a prastara mama

Anna Giertlova rodena Svantnerova z Brezna – Prednych Halan.

Zaroven dakujeme vsetkym, ktory ste ju na poslednej ceste odprevadili a svojou ucastou a kvetinovymi darmi zmierili nas hlboky zarmutok.

Manzel Jozef s detmi a rodinou

...

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 15. jula odprevadit na poslednej ceste nasho draheho otca, stareho a prastareho otca

Jana Fedora z Brezna.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 27. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Dezider Lopusny z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, syn a dcera.

...

Na vecny odpocinok odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Bez teba slnko nesvieti, ked slzy zastru krasy neba, kamkolvek oci pozru, hladaju otec nas len teba. Prazdny a smutny je nas dom, smutno je manzel moj bez teba v nom.

Dna 27. jula uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec a manzel

Michal Figlus z Cierneho Balogu – Kramu.

Spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami.

...

Odisiel si nahle, necakane, na rozlucku nebol cas, tvoj odchod zabolel vsetkych nas.

Dna 28. jula uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel a otec

Ivan Trnavsky z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia Ivan a Peter s manzelkou.

Dakujeme za tichu spomienku.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 29. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas milovany otec a stary otec

Stefan Svantner z Brezna.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

V srdci mam velku bolest a na dusi zial, to najdrahsie co sme mali, nam uz osud vzal. Hoci odisiel si tisko a uz ta niet medzi nami, v nasich srdciach zijes stale s nami a ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas. I ked telo v zemi zhasne jak slza na tvari, ale spomienka na teba otecko jak hviezda zaziari.

Dna 30. jula si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia nasho draheho otca a stareho otca

Augustina Tokara z Michalovej.

S laskou a uctou spomina dcera Vierka s Vladimirom a vnucky Inga a Tatiana.

...

Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 30. jula uplynie osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Pavol Giertl z Brezna.

Spominaju manzelka Anna, synovia Pavol, Peter a dcera Zuzana s rodinami.

...

Co ti mozeme v den tvojich sestdesiatin dat, len sviecku zapalit, kyticku polozit a tichou motlidbou pri hrobe spominat. Uz skoro tri roky lezis v ciernej zemi, ale v srdciach nasich vzdy ostavas s nami.

Dna 1. augusta si pripominame nedozite sestdesiate narodeniny nasho draheho

Jana Skladaneho z Helpy.

S uctou a v motlidbach spominaju manzelka, deti Gitka, Jan a Stanislav s rodinami, mama, surodenci a ostatna rodina.

Baran
Narodeni v aprili by mali ovladnut tuzbu mat vzdy pravdu. Mozete byt prehnane zmyselni, vyhladavat romaniky a zanedbavat pracu. V strede tyzdna mozete zarobit, ale len bez rizika!

Byk
Najma na konci tyzdna si mozete polepsit do buducnosti. Mnohi si najdu noveho partnera, inych cakaju aj neporozumenia. Niektori prilezitostne zarobia, ini si najdu novu pracu.

Blizenci
Pozitivne vplyvy v strede tyzdna sa snazte maximalne vyuzit. Ste dostatocne prakticky, aby ste vedeli realne zhodnotit situaciu. Ak si date zalezat, dosiahnete neuveritelne vysledky.

Rak
Pri svojich cinnostiach lahko uplatnite vsetko nove. Pred ruchom spolocnosti dajte prednost partnerovi, neobanujete. Penazi ziskate dost, len Raci z konca znamenia mozu prerobit.

Lev
Najviac si polepsia ti, ktori maju v tieto dni narodeniny. Budete romanticky a nezny, presne taky, akych vas vas partner chce mat. Pocuvnite rady priatelov a vyhnete sa velkym problemom s financiami.

Panna
V strede tyzdna ocakavajte spolocensky vzostup a povysenie. Vhodnou komunikaciou napravite partnerske vztahy a najdete noveho partnera. Augustove Panny ziskaju peniaze skivnostou a vyrecnostou.

Vahy
Ak vhodne sklbite originalitu s tuzbou presadit sa, ziskate. Pondelok, streda a stvrtok su pre lasku ako stvorene. Uplatnite aj svoje umelecke citenie.

Skorpion
Budte druzny a vesely. V spolocnosti to nalezite ocenia. Ozivte stare vztahy, vyuzite prilezitost a v sobotu si vytvorte nove. Vyckajte, peniaze pridu. Nechcite vsak viac, ako vam prinalezi.

Strelec
Ste schopny zodpovedne pracovat. A zlepsi sa vam aj zdravie. Lepsie pochodia ti z prvej polovice znamenia: budu neznejsi a vasnivejsi. Ak vyuzijete originalitu, pridete k peniazom.

Kozorozec
Vela veci zariadite a vybavite, nic vsak neprehanajte! Lasku ziskate najma schopnostou vytvarat okolo seba harmonicke prostredie. K peniazom pridu ti, ktori s na obchodi pripravili.

Vodnar
Presadite sa cielavedomostou a citom pre obchodovanie. V stredu vas cakaju nove zoznamenia, priatelstva, lasky aj kulturne vyzitie.

Ryby
Vyrazne pokrocite v osobnom zivote aj v budovani kariery. Budte ustretovejsi, snaha napravat chyby partnera nemusi dopadnut dobre. Ryby z prelomu mesiacov znamenia, neinvestujte!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT