22. JUL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

O tristvrte na devat rano 16. jula breznianski policajti zadrzali nezamestnaneho 50-rocneho Dusana K. z Brezna, doposial dvakrat sudne trestaneho za trestny cin kradeze a utok na verejneho cinitela, za ktory je podmienecne odsudeny. Patnasteho jula vecer po poziti alkoholu a predchadzajucej hadke so svojou sestrou ju strcil zo schodov a sposobil zranenia, z ktorych sa bude liecit desat az strnast dni. Nasledujuci den sa jej dokonca vyhrazal zabitim, za co celi obvineniu z trestneho cinu ublizenia na zdravi a nasilia. V cele predbezneho zadrzania caka na rozhodnutie sudcu o jeho vzati do vazby. Vysetruje OO PZ Brezno.

Breznianski policajti vypatrali pachatelov trestneho cinu porusovania domovej slobody. Su nimi 15-rocny David Z. z Cierneho Balogu a o tri roky starsi Adam E. z Brezna, ktori 14. jula o druhej v noci neopravnene vnikli na oploteny pozemok pri rodinnom dome v Ciernom Balogu a v garazi z auta ukradli autobateriu Akuma. Vysetruje OO PZ Brezno.

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 15. jula vzniesol obvinenie proti 35-rocnemu nezamestnanemu uz raz sudne trestanemu Milanovi P. z Brezna z trestnych cinov ublizenia na zdravi a nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Patnasteho jula rano o osmej na dvore rodinneho domu napadol svoju manzelku, pricom sa jej aj dcere vyhrazal zabitim. Zenino zranenie si vyziadalo praceneschopnost sedem az strnast dni. Milan P. je umiestneny v cele predbezneho zadrzania, o navrhu na jeho vzatie do vazby rozhodne sudca okresneho sudu.

Od popoludnia 15. jula do nasledujuceho rana sa neznamy pachatel vlamal do budovy nachadzajucej sa pri lanovkovej drahe na Chvatimechu. Ukradol odtial motorovu pilu Husqvarna H 51 za 20 999 korun a uhlovu brusku S 1M/KE za 600 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Neprijemne prekvapenie v podobe kradeze vlamanim cakalo 16. jula na majitela rekreacneho domu v Telgarte, kde nebol od marca. Z domu chybaju vodovodne ventily, otocne rukovate, dva paplony a vankuse, pribor, dve chromovane stolicky a dve lopaty. Okrem toho zlodej z elektrickej rozvodnej skrine ukradol elektricke hodiny, vypinace a istice. Skodu vycislili bezmala na 12 300 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Desat minut tesne po polnoci 17. jula stacilo zlodejovi na to, aby v Michalovej v blizkosti lyziarskeho vleku ukradol bielo-cerveny motocykel Yamaha XT vyrobeny v roku 1987. Majitelovi z Pohronskej Polhory sposobil skodu asi za 30 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom noci z 19. na 20. jula spred hotela Biotika v rekreacnej oblasti Krpacovo zmizla Skoda 120. ,,Cierny nocny jazdec" sa na nej odviezol do Jasenia, kde auto majitela z Valaskej odstavil. Zo ,,skodovky" chybaju evidencne cisla BR-823AE, po ktorych bolo vyhlasene celostatne patranie. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

 

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. jula

  150

V tieto dni akoby sa pretrhlo vrece s dopravnymi nehodami a poziarmi. Jedenast dopravnych nehod a styri poziare hovoria same za seba. Takmer pri kazdej dopravnej nehode zasahoval Mercedes Sprinter. Lada v Bystrej, Skoda 110 v Pohorelej, Wartburg bez SPZ v Dubovej - Zamosti sa prevratili na strechu a skoncili v priekope. V Lade boli styri osoby, zranili sa dve, v Skode 110 to bolo pat ludi z toho jedno dieta a zraneni boli dvaja. Pri dopravnej nehode v Hronci Ford Escort narazil do motorky Jamaha, v Ciernom Balogu - Medvedove a v Dolnej Lehote - Krpacove bola poskytnuta predlekarska pomoc, zraneni boli nalozeni do RZP. Jednemu cyklistovi bola poskytnuta zdravotna pomoc pri benzinovej pumpe a druhemu v Dolnej Lehote - Krpacove, kde opat zasahoval Mercedes Sprinter. Cyklista sa ocitol mimo vozovky, osetrili ho do vakuovej dlahy a odviezli na RZP. V Brezne - Banisku sa zrazil Renault 19 so Skodou Felicia a jednemu zranenemu bola poskytnuta predlekarska pomoc. Opat v Brezne na Ulici Frana Krala sa tentokrat bez zraneni "stretli" Subaru Justi a Sebring Limited. Po vsetkych nehodach bola vycistena a pozametana vozovka. Jeden poziar lesneho porastu v Lopeji, kde horeli popod zem korene stromu si vyziadal hasenie vodou a genfo vakmi. Poziare v Pohorelej a v Drabsku boli hasene jednym C prudom, v Brezne smerom na Mazornikovo jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Horela sucha trava a kriky. Falosny poziarny poplach zaznamenali na Chvatimechu.

 

155

Vzhladom na velke mnozstvo dopravnych nehod, ani lekari tento tyzden nezahalali. Zaznamenali tri nahle mozgove prihody, devat prihod obehoveho systemu a srdca, sedemnast urazov, jeden prevoz do Banskej Bystrice a devat inych pripadov. Celkovo ich teda bolo styridsat. V piatok 11. jula o 5.38 hodine zrazeny cyklista podlahol zraneniam a na mieste nehody zomrel. Cyklista z Hronca bol hospitalizovany na ARO a neskor prelozeny na urazove oddelenie.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Ani cestni zachranari to nemali lahke. Patkrat odtahovali a styrikrat poskytli technicku pomoc. Medzi Certovicou a Breznom sa Skode 105 zlomila zadna poloos a Skode Felicia na trati Visna Boca - Brezno vymienali tlmice. V Brezne sa do servisu po dopravnej nehode dostala Skoda Felicia a v Pohorelej to bol Renault s poruchou motora. Oprava palivovej sustavy na Certovici sa robila Skode 105 a startera Renaultu v Brezne. Otvarali Skodu Favorit na Jarabej a Skodu Felicia na Krpacove. V stredu 16. jula v spolupraci s Cervenym krizom Banska Bystrica kontrolovali lekarnicky.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pri prechadzke po hrebeni sa jedna turistka posmykla a poranila si lave koleno. Prislusnici horskej sluzby ju zniesli zo sedla a transportovali do nemocnice. Pocasie prialo aj horam a tak sa pocet turistov zvysil.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Julia Banikova z Brezna, Kevin Pistol z Vysnej Slanej, Jozef Sizola z Polomky, Samuel Pohorelec z Michalovej, Tomas Oravec z Brusna, Ingrid Pokosova z Brezna, Matej Ridzon z Drabska, Patrik Sluch z Piesku, Emma Bercikova z Cierneho Balogu, Veronika Toranova zo Zliechova, Matej Hubert z Lopeja, Daniela Giertlova z Osrblia.

 

Opustili nas_image

 

Ivan Kovalcik (65) z Cierneho Balogu, Janka Dunajska (49) z Podbrezovej, Jan Citterberg (40) z Bravacova, Anna Giertlova (81) z Prednych Halan, Maria Gaborova (88) z Brezna, Emilia Matiskova (70) z Brezna, Jan Kaclik (80) z Filipova, Alzbeta Dibdiakova (62) z Michalovej, Jan Fedor (89) z Brezna, Paula Turnova (86) z Cierneho Balogu, Frantiska Saurova (82) z Podbrezovej, Pavla Banikova (90) z Brezna, Rehor Vraniak (59) z Pohronskej Polhory.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori 6. jula naposledy odprevadili nasu

Janku Butorovuz Bravacova

a pomohli zmiernit nas zial.
Manzel s rodinou

Spomienky

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 10. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec, svagor a brat

Jan Hrebicek z Brezna.

S laskou spomina manzelka a deti s rodinami.

...

Dna 12. jula uplynulo desat rokov od smrti

Ing. Konstantina Margetu zo Sumiaca.

Nevieme zabudnut...

Manzelka, deti, rodicia, svokrovci.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 17. jula uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, manzel a stary otec

Jan Racak z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, dvaja synovia s rodinami a pat vnucat.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 18. jula uplynul rok od umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho otca a syna

Vladimira Vozara z Brezna – Rovien.

S laskou a uctou spominaju manzelka Lydia, syn Peter s rodinou, synovia Vladimir a Jan a mama.

...

Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.

Dna 21. jula sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia nasho manzela, otca, krstneho otca, brata a svagra

Juraja Giertla z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcera, syn, kmotrovci a ostatna rodina.
Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 23. jula si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasej drahej mamy

Stefanie Danisovej

z Osrblia.
S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Dna 24. jula uplynu tri roky od tragickej smrti

Jana Bogdana z Valaskej.

Spominajme...

...

Hoci opustil si nas necakane, my vsetci na teba nezabudame. Modlitby tiche za teba odriekame a v srdci ta stale mame.

Dna 24. jula uplynie desat rokov od smrti manzela, otca a stareho otca

Ondreja Grancaya z Hronca.

S uctou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 28. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana mama, stara a prastara mama

Julia Faskova z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a ostatna smutiaca rodina. Ti, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Rodina Zibrinova

Baran

Vela dohodnete, vybavite, aj urobite. Nechcite vsak vsetko! Niektori z vas na lasku teraz ani nepomyslia, ini jej naopak venuju vsetku svoju energiu. Ak nepolavite, pridete k peniazom hned zaciatkom tyzdna.

Byk

Mnohym sa podari uspesne “zviditelnit”, aj dobre zarobit. Najdete si cas na lasky, na legalne, aj na tie tajne. Neodlozte vsak svoj zdravy rozum! V utorok a v stredu neriskujte, mozete prist o vela!

Blizenci

Presadia sa najma narodeni v maji a na konci znamenia. Hviezdy vam dopraju lasku len v nedelu a podnelok. V ine dni sa venujte radsej profesii. Vasa zivotaschopnost a intuicia vam iste prihra nejake peniaze.

Rak

Venujte sa dohodam, nakupom a zveladovaniu domova. Niektori si napravia vztahy s rodinou, ini sa zalubia. Dalsi oslovia tych spravnych ludi. Uplatnite kombinacne schopnosti a ziskate dost penazi.

Lev

Ak sa chcete vyhnut ,,trapasom”, drzte sa len pekne v uzadi! Niekomu prejde vztah krizou, ktora ho utuzi, formalne vztahy sa vsak mozu aj rozpadnut. Pozor, nemusi vam vyjst ani “tutovkovy” obchod!

Panna

Narodenym v druhej polovici znamenia pojde vsetko lahsie. Na partnerov si najdu cas najma narodeni v zavere znamenia. Vyuzite vikendove dni. Peniaze vam prinesie len to, co mate rozpracovane z minula.

Vahy

Pred vami su stastne dni, kriticke su iba utorok a streda. Na lasku mozete pokojne zabudnut, vasnive rande caka len niektore septembrove Vahy. Ziskate dobre platene a zaroven atraktivne zamestnanie.

Skorpion

Presadzujte iba to, o com ste presvedceny, ze je spravne! Zaziarite v kruhu priatelov, zoznamite sa s novou laskou, prezijete aj zmyselne rande. Mate sa naozaj na co tesit. Zarobite, aj vela vybavite.

Strelec

Mozete obhajovat zlu vec, a tak si narobit nepriatelov. Budete pritazlivy, najma ak ste narodeny na konci znamenia, nie vsetci vsak vytvoria novy vztah. Zarobite, no ratajte, ze nie vsetko vyjde na prvykrat.

Kozorozec

Vyuzite vasu zvysenu komunikativnost a obchodnu zdatnost. Rodine, trvalym vztahom, laskam a priatelom by sa mali viac venovat narodeni v januari. Uplatnite kombinacne moznosti v zivnosti, ziskate.

Vodnar

Nepokazte nevhodnymi vyrokmi nieco, co ste dlho budovali! Niektorych zaskocia problemy v rodine ci s partnerom, ini utrpia skor spolocenske straty. Nepustajte sa do podnikania, aj ked to vyzera idealne.

Ryby

Mnohym sa v tieto dni podari prelomit seriu neuspechov. Niektori si najdu novu lasku, ini priatelov, dalsi mozu mimoriadne zarobit. Ustretovostou aj razanciou dosiahnete viac ako inokedy.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT