15. JUL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Chladnicku Calex z obyvacej izby rodinneho domu v Cervenej Skale vyniesol ktosi v case od 4. do 7. jula. Kradezou vlamanim vznikla majitelovi z Brezna skoda asi za 13 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

V noci zo 7. na 8. jula sa neznamy pachatel vlamal do Skody Fabie, ktora bola zaparkovana pred rekreacnou chatou v Krpacove. Z vozidla ukradol autoradio a reproduktory Pioneer, zadny ,,tapacirung", z ulozneho priestoru rezervne koleso s pneumatikou Matador a naradie na udrzbu auta. Okrem toho ukradol aj kolesa s pneumatikami Matador, stierace, autoantenu, dva predne reflektory a poskodil predny spojler. Majitelka z Podbrezovej utrpela skodu asi za 39 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Dvadsattrirocny Marcel B. z Benusa 7. jula popoludni vnikol do rodinneho domu v Benusi, kde ukradol dva mobilne telefony s nabijackami, plynovu pistol a 900 korun. Majitelovi tak sposobil skodu asi za 11 400 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Hodina a pol popoludni 6. jula stacila zlodejovi na to, aby z rodinneho domu na Luckach v Brezne ukradol farebny televizor. Majitelovi kradezou a poskodenim zariadenia vznikla skoda vo vyske asi 8000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

O jednej popoludni 8. jula na Trangoske zadrzali 39-rocneho Mariana M. a rovnako stareho Ivana A. z Bratislavy. Policajna hliadka im prekazila umysel ukradnut autoradio z osobneho motoroveho vozidla. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dvoch dvadsattrirocnych mladencov Oldricha D. a Mariana M. z Banskej Bystrice policajna hliadka zadrzala 5. jula popoludni na parkovisku Trangoska v rekreacnej oblasti Nizke Tatry-Juh. Za odmontovanie pneumatik so zliatinovymi diskami za 40 000 korun z osobneho motoroveho vozidla Rover 414i celia obvineniu z trestneho cinu kradeze formou spolupachatelstva. Vysetruje OO PZ Brezno.

Tridsat metrov kubickych ihlicnatej smrekovej gulatiny osem a dvanast metrov dlhej ukradol neznamy pachatel z Dielika v katastri Pohronskej Polhory. Zlodej tu sarapatil niekedy od 4. do 7. jula, cim Odstepnemu lesnemu zavodu Cierny Balog sposobil skodu za 60 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Nie najkrajsie spomienky na dovolenku na Slovensku si odnesu styria Cesi, ktorym v noci z 8. na 9. jula z Fordu Tranzit, zaparkovaneho v rekreacnom kempe v Pohorelej, ukradli veci za 18 070 korun. V lupe neznameho pachatela boli tri mobilne telefony, 1000 ceskych korun, damske tenisky Adidas a nausnice z bieleho kovu. Eviduje OO PZ Pohorela.

V priebehu hodiny popoludni 10. jula bez zjavnych znamok nasilia otvoril kufor na Skode Octavii a ukradol dve tasky, v ktorych sa nachadzal fotoaparat Canon, diskmen Orion a kamera Panasonic. Takto si pocinal zlodej na Cintorinskej ulici v Brezne, ktory majitela z Ceska obral asi o 33 200 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Motorova kosacka, CD magnetofon, penazenka s 5000 korunami, dva privesky, jeden z ruskeho zlata, druhy zo zlteho kovu, podobne ako hruba hladka obrucka, par nausnic a prsten zmizli z rodinneho domu v Predajnej. Kradez vlamanim, pri ktorej majitelka domu utrpela skodu asi za 41 600 korun, sa odohrala medzi 7. a 10. julom. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Dopravna nehoda s tragickymi nasledkami sa stala 11. jula rano pred tristvrte na sest. Dvadsatdvarocny vodic z Banskej Bystrice viedol Skodu Forman v smere z Podbrezovej do Bystrej a za Pieskom pri predchadzani autobusu celne narazil do oprotiiducej 49-rocnej cyklistky z Podbrezovej. Zena utrpela pocetne poranenia celeho tela, na nasledky ktorych na mieste nehody zomrela. Dychova skuska vodica, ktoremu zadrzali vodicsky preukaz, dopadla s negativnym vysledkom. Vysetrovatel zacal voci nemu trestne stihanie pre trestny cin ublizenia na zdravi. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. jula

  150

V prvych julovych dnoch hasici zaevidovali styri dopravne nehody - v Bacuchu a v Pohronskej Polhore, cast Zbojska z priekopy vyprostili Nissan a Opel, v Pohorelej po zrazke Seatu s Mercedesom sorpcnou latkou Vapex zasypali vyteceny olej, pozametali vozovku a po druhykrat v Bacuchu poskytli pomoc vodicovi Peugeotu, ktory bol jednou stranou na streche a druhou na zeleznicnej trati. Na Sturovej a na Mliekarenskej ulici v Brezne zlikvidovali poziar kontajnera na odpadky, uhasili horiace stare pneumatiky, vystartovali do Pohorelej, kde horela skladka odpadov a na Razusovej ulici v Brezne odstranili poziar, ktory vznikol vo dvore rodinneho domu. V utorok pomocou specialneho naradia otvorili byt v Domove dochodcov na Ulici Frana Krala v Brezne.

 

155

Lekari v piatok rano pred siestou absolvovali vyjazd do Bystrej, kde osobne vozidlo zrazilo cyklistku stredneho veku. Po prichode na miesto uz len s polutovanim oznamili umrtie na mieste nehody. Dovedna vystartovali 23-krat, z toho 6-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3-krat k urazom a k mozgovym prihodam, 7-krat k inym pripadom, 2-krat k brusnym prihodam a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze pocas dovolenkovej sezony su cesty preplnene vozidlami, takze treba byt opatrni, aby nedoslo k zbytocnym dopravnym nehodam. Tentokrat po havariach odtiahli tri vozidla, a to Seat z Pohorelej do Brezna, Peugeot z Bacucha do Banskej Bystrice a Mercedes z Pohorelej do Kezmarku. Technicku pomoc poskytli raz, a to na Taloch otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pocasie vo vysokohorskom prostredi v tychto dnoch nebolo velmi priaznive, od 1800 metrov fukal silny severny vietor, v stredu namerali len okolo 0 stupnov Celzia. Navstevnost turistov je slaba, najviac obdivovatelov hor prichadza zo severnej casti hrebena Nizkych Tatier. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadne patranie a ani uraz.

 

Uzreli svetlo sveta image Simona Zemanova z Predajnej, Vanesa Bukovska zo Zavadky nad Hronom, Vanesa Pokosova z Brezna, Erik Puska z Brezna, Klaudia Cunderlikova z Predajnej, Simon Jech z Brezna, Samanta Pokosova z Brezna, Roman Gabris z Telgartu, Laura Pokosova zo Sumiaca, Alexandra Brazdova z Helpy, Lukas Pacan zo Zavadky nad Hronom.

 

Opustili nas_image Jana Butorova (36) z Bravacova, Anna Sebova (82) z Lopeja, Jan Medve (46) z Revucej, Pavol Precuch (47) z Pohronskej Polhory, Ferdinand Nikel (48) z Bacucha, Alzbeta Rolkova (77) z Podbrezovej, Milan Olsiak (50) z Podbrezovej, Ema Hrnciarikova (72) z Pohronskej Polhory, Ivan Schön (69) z Brezna, Jolana Molnarova (93) z Predajnej, Jozef Divok (77) z Brezna, Kristina Harvanova (novorodeniatko) z Telgartu, Bozena Kolajova (74) z Valaskej, Ludovit Bobak (90) z Michalovej.

 

Blahozelanie_image

 

Mamka nasa, kym sa stretne cela nasa rodina, prijmi vins a priania pekne od dcery a od syna.

Dna 8. jula oslavila krasne sestdesiate piate narodeniny nasa draha mama, starka, svokra a svatka

Melania Vetrakova z Jasenia.

Vsetko najlepsie praju dcera Alena s manzelom Ferkom, syn Vladimir, svatka Gitka, vnucatka Matko a Monika.

...

Viem, ze sa vdacnosti sotva dost najde, za roky radosti, za stastie dopriate, za roky lasky, za ruky zodrate, aj tak prijmi dnes kyticu vdaky. Zi dlho medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 17. jula oslavi svoje sedemdesiate sieste narodeniny nasa draha mama, stara a prastara mama

Margita Majchutova z Brezna.

Vsetko najlepsie, hlavne vela zdravia, lasky a spokojnosti zelaju dcery s rodinami, vnucata a pravnucata.

 

Spomienky

Hoci opustil si nas necakane, my vsetci na teba nezabudame. Modlitby tiche za teba odriekame a v srdci ta stale mame.

Dna 8. jula uplynie sest rokov od smrti manzela, otca a stareho otca

Gregora Vetraka z Jasenia.

S uctou a laskou spomina manzelka Melania, dcera Alena s rodinou, syn Vladimir, vnucatka Matko a Monika, svatka Gitka.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.

Dna 17. jula uplynie rok od umrtia nasho otca

Jozefa Belku z Cierneho Balogu – Dobroce.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Dcery a syn s rodinami

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, to muselo sa stat.

Dna 17. jula si pripomenieme druhe vyrocie smrti nasej drahej mamy, dcery, sestry, svagrinej, druzky a tety

Evky Michalkovej zo Zadnych Halan.

S laskou spominaju deti, rodicia, sestry, druh, svagrovia, netere a synovci.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

 

Dna 17. jula si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Frantiska Majchuta z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

So smutkom v srdci si dna 18. jula pripomenieme nedozite patdesiate narodeniny

Janka Stulajtera – Tupaka z Brezna – Prednych Halan.

Smutiaca rodina

...

Odisli ste tisko z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budete zit v srdciach tych, co vas mali radi.

Dna 19. jula uplynie tridsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustili nasi drahi rodicia

Antonia Medvedova a Jan Medved z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou na drahych rodicov spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

Bol jeden clovek, ktory mal vzacny dar. Vedel pocuvat, pohladit dusu, vyliecit srdce, dat nam novu silu. Uz nie je medzi nami, chyba nam.

Dna 20. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas milovany

Jozef Urban z Predajnej.

S laskou v dusi a uctou v srdci spominaju dcera Marta s manzelom Jozefom a vnucata Palko a Peto.

Ti, ktori ste ho poznali, zastavte sa a venujte mu hlboku spomienku.

Podakovanie

Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamym, ktori prisli dna 7. jula odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Ivana Schöna z Brezna.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavene sustrasti.

Smutiaca rodina

Baran
V strede a na konci tyzdna budete neprehliadnutelny. Barani z poslednej dekady ziskaju lasku originalitou a pritazlivostou. Z kazdej situacie vytazite a pridete k peniazom.

Byk
Vyuzite cas, pripravte si koncepcie do buducnosti. Mnohi ziskaju novych priatelov, dalsi pokracuju v uz zacatych vztahoch. Zrealizujte svoje napady, na niektorom z nich zarobite!

Blizenci
Okrem dni v strede tyzdna by ste nemali konat unahlene. V nedelu si odmeranym pristupom narobite vo vztahoch viac skody ako osohu. Nemyslite si, ze mozete ziskat nieco napoly zadarmo.

Rak
Upevnite si spolocenske postavenie, ci nadobudnete vyssie. Ziskate kontakty a priatelov. Narodeny v strede zanemenia, nechcite privela! Vasa praca a prinos budu ocenene, aj dobre honorovane.

Lev
Nepustite sa do veci, s ktorymi nemate ziadne skusenosti. Narodeny v strede znamenia investujete energiu viac do rodinnych vztahov. Najuspesnejsi budete pocas vikendu, nepremarnite ho!

Panna
Vyuzite priaznivy stred tyzdna na nacerpanie novych sil. V jeho zavere budu sklamani najma lovci, hladajuci partnera na jednu noc. Nevymyslajte, peniaze lahsie zarobite o niekolko tyzdnov.

Vahy
Nepodlahnite tlaku okolia a nerozhodujte sa bez pripravy. Cez vikend budete zmyselny, mnohi vsak daju prednost kulturnemu vyzitiu. Septembrove Vahy, dajte ruky prec od velkych investicii!

Skorpion
Mozete ratat s tymto, aj s dalsimi uspesnymi tyzdnami. Noveho partnera si nenajmu len ti, ktori chcu ostat sami. Narodeni v prvej polovici znamenia zarobia sikovnostou.

Strelec
Plodny tyzden. Ocakavajte dni plne dynamiky a vzrusenia. Na svoje si pridu Strelci zo stredu znamenia. Narodeni na konci znamenia, neprehanajte! Dobre zarobite na svojich napadoch, pomoze vam Byk.

Kozorozec
Neurobte nic unahlene v snahe na seba upozornit. V nedelu budte ostrazity, aby vas partner nevtiahol do nezmyselnej hadky. Januarovi Kozorozci pridu k peniazom predsa len lahsie.

Vodnar
Neustupte, no nepresadzujte svoje riesenia za kazdu cenu. Najma narodeni v strednej dekade by mali partnera viac pocuvat. Zarobite; sikovnostou ziskate aj nejake peniaze navyse.

Ryby
Chodte uz za svojim a odmietnite to, co vam nevyhovuje. Narodeny v poslednej dekade vsak moze doplatit na excentrickost. K peniazom lahsie pridu Ryby z prvej polovice znamenia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT