8. JUL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Druheho jula predpoludnim v case od deviatej do tristvrte na dvanast v rekreacnej oblasti Chopok - Juh na parkovisku Trangoska neznamy pachatel vykradol styri osobne motorove vozidla znacky Skoda Felicia. Majitelovi z Bratislavy ukradol dva plecniaky Treksport - Patagonia, rozne oblecenie, knihu, dve nabijacky na mobilne telefony, osobne doklady a hygienicke potreby, cim mu vznikla skoda asi za 10 000 korun. Dalsiemu Bratislavcanovi chyba stan Ontario, solarny panel, nabijacka tuzkovych baterii, menic elektrickeho napatia, plecniak Treksport - Tibet, rozne satstvo a dve autonabijacky na mobilny telefon, vsetko dovedna asi za 17 000 korun. Majitelku z Majcichova zlodej obral o panel autoradia Sony, fotoaparat Minolta, dva mobilne telefony Nokia 3310 a Sony J-70, okrem toho poskodil centralne uzamykanie vozidla, cim jej sposobil celkovu skodu vo vyske asi 39 000 korun. Vodicka z Puchova je chudobnejsia o autoradio Kenwood 278 za 5000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Cierny horsky bicykel Specialized za 15 000 korun zmizol z panelaka na Ulici 9. maja v Brezne. Stalo sa tak niekedy od 22. juna a 6. jula. Zlodej za sebou nechal aj 500-korunovu skodu na zariadeni miestnosti urcenej na odkladanie bicyklov. Eviduje OO PZ Brezno.

Kradez prenosneho televizora ruskej vyroby, vzduchovej pistole kalibru 4,5 mm a dyky z rodinneho domu v Zavadke nad Hronom oznamili rano 3. jula. Zlodej, ktory tu sarapatil niekedy od 7. juna, majitelovi z Bratislavy kradezou sposobil skodu za 3800 korun a poskodenim zariadenia 200-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Pohorela.

V noci z 2. na 3. jula mali nevolanu navstevu v stolarskej dielni v Zavadke nad Hronom. Z priestorov kancelarie firmy zmizla poplasna pistol so 100 nabojmi, tri litre slivovice a jablkovice, pat piv a kluc od skladu. Majitel dielne touto kradezou utrpel skodu bezmala za 3000 korun. Pohorelski policati coskoro zistili, ze nevolanym navstevnikom v dielni bol 16-rocny Zdenko S. zo Zavadky, ktory sa priznal. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Pravdepodobne pod ruskom stvrtej julovej noci vykradli osobne motorove vozidlo Suzuki Jimny, ktore bolo zaparkovane pred domom v Nemeckej. Banskobystricku firmu zlodej obral o autoradio s CD prehravacom, cim jej vznikla celkova skoda za 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Od 27. do 30. juna ktosi sarapatil v objekte Polnohospodarskeho druzstva v Brezne. Z haly opravarenskej dielne ukradol brusky Narex a Bosch, dve rozbrusovacky, utahovacku Narex, dve golasady, sadu vidlicovych klucov, sadu ockovych klucov, vsetko znacky Tona a predlzovaciu 50-metrovu elektricku cievku. Skodu sposobenu majitelovi z Brezna vycislili bezmala na 33 300 korun.

Dvadsattrirocnych mladencov Oldricha D. a Mariana M. z Banskej Bystrice policajna hliadka zadrzala 5. jula popoludni na parkovisku Trangoska v rekreacnej oblasti Nizke Tatry-Juh. Za odmontovanie pneumatik so zliatinovymi diskami za 40 000 korun z osobneho motoroveho vozidla Rover 414i celia obvineniu z trestneho cinu kradeze formou spolupachatelstva. Vysetruje OO PZ Brezno.

O pol deviatej rano 2. jula sa na Chvatimechu stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil vodic Fiatu Tipo z Brezna. Pri predchadzani nakladneho vozidla LIAZ presiel do protismeru, kde sa bocne zrazil s oprotiiducim motorovym vozidlom R-tafic. Pri nehode sa nikto nezranil. U vodica R-tafica zo Spacic zistili pozitie alkoholu. Obidvom vodicom zadrzali vodicsky preukaz. Na vozidlach vznikla skoda vo vyske asi 50 000. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Trestneho cinu porusovania domovej slobody sa dopustil 60-rocny Frantisek K. z Cierneho Balogu, ktory sa od roku 2000 neopravnenie zdrziava na cudzom pozemku pri rodinnom dome. Prespava tam totiz v chlieve, ktory odmieta opustit. Okrem toho ukradol 500 korun a rozne osobne veci, za co bolo voci nemu vznesene obvinenie. Vysetruje OO PZ Brezno.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. juna

 

Uzreli svetlo sveta image Patrik Harvan z Telgartu, Lukas Gutta z Brezna, Sarah Salkovska z Raztoky, Ivan Nosal zo Zavadky nad Hronom, Dominika Bucekova z Pohronskej Polhory, Karolina Klincikova z Brezna, Nicolas Puska z Hornej Lehoty, Jakub Vlcek z Michalovej, Marcel Musuka z Cierneho Balogu, Nelly Harvanova z Telgartu, Frederika Sizolova z Polomky.

 

Opustili nas_image Jan Cernak (77) z Telgartu, Milan Puobis (71) z Brezna, Jozef Korytiak (84) z Pohronskej Polhory, Jan Jagercik (88) z Polomky, Pavel Majer (80) zo Strelnikov, Stefan Schön (71) z Cierneho Balogu, Dusan Gabis (41) z Brezna, Anna Piljarova (74) z Dolnej Lehoty, Anna Bystrianska (95) z Dolnej Lehoty, Maria Klimentova (78) z Brezna, Julia Havelkova (90) z Hronca, Jan Michalisko (75) zo Zavadky nad Hronom.

 

Blahozelanie_image

 

Dna 10. jula sa doziva krasnych sedemdesiatych narodenin nasa mama a stara mama

Emilia Vetrakova z Mazornikova.

Vsetko najlepsie zelaju synovia a dcery s rodinami.

...

Slavnostne je ovzdusie, atmosfera zvlastna, v tejto chvili si pripominame spolu s vami patdesiate vyrocie vasho sobasa drahi

Terezia a Julius Prepletani.

Patdesiat rokov spolocneho zivota predstavuje velku knihu, zlozity jedinecny roman, preto nech vas hreje pohlad na svoj zivot, vzajomnu uctu, lasku. Roky spolocneho zivota vytvaraju mozaiku tvorivo a statocne preziteho veku. Kracajte vzdy v laske vedno.

Zo srdca praju rodina Morongova a svagrine Gitka s rodinou, Malika s rodinou.

...

Vybor MFK VTJ Brezno, priatelia, spoluhraci, treneri a futbalova verejnost mesta Brezna praju vzacnemu jubilantovi

Ing. Karolovi Polakovi

vela zdravia, zivotnych a trenerskych uspechov s podakovanim za vsetko, co urobil na futbalovom poli v prospech futbalu a mladeze v meste Brezne.

 

Podakovania

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 1. jula navzdy odprevadili na poslednej ceste po kratkej, ale nezdolatelnej chorobe nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jana Michalisku zo Zavadky nad Hronom.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca manzelka a dcera s rodinou

Spomienky

Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes a budes stale s nami. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine ostane tvoj vecny sen.

Dna 8. jula uplynul rok od smrti nasho manzela, otca a stareho otca

Jana Plechu z Brezna.

S uctou a laskou spomina manzelka, syn Jozef s rodinou, syn Miroslav a ostatna rodina.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 10. jula uplynie rok odvtedy, co nas nahle a necakane opustil nas manzel, otec, syn, brat, svagor a kamarat

Roman Kramla zo Stiavnicky.

S laskou spomina manzelka Miroslava, dcerka Miska a syncek Samko, rodicia, svokrovci, brat Vlastimil s rodinou, svagor, svagrina, kamarati a ostatna rodina.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 11. jula uplynu styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Zemko z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzelka s detmi.

...

Len ten, kto vas mal nadovsetko rad, pocitil, co je to bolest a zial.

Dna 12. jula si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Antonie Kovacikovej z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju manzel, dcera Anna, synovia Jan a Stanislav s rodinami.

...

Kto zije v srdiach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 12. jula si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia nasho brata

Jozefa Giertliho z Vrchdolinky.

Spominaju sestry s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Osud nevrati, co vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 15. jula si pripominame prve vyrocie smrti mojho manzela

Stefana Miklovica z Brezna.

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku. Dakujem.

Manzelka s rodinou 

Baran

Mnohi si v tieto dni doriesia, co dlhsi cas odkladali. Budete pritazlivy, niektorym sa vsak aj napriek velkej laske nepodari nadviazat vztah.

Byk

Stastna bude sobota a zaver tyzdna, mnohi si polepsia. Vyvarujte sa nasilia, krizove situacie rieste s rozvahou! Budte opatrny, nerozvaznostou by ste mohli prist o vela.

Blizenci

Budete si musiet cim skor uvedomit svoje mantinely. Stastnu stredu venujte trvalym vztahom, laskam a priatelom. V stredu najdete peniaze aj tam, kde ostatni stratili.

Rak

Lahko vycitite sance, presvedcite v praci aj v spolocnosti. Ak date pred vztahom prednost firme, dokazete vela urobit pre jej rozvoj.

Lev

Levom zo stredu znamenia nevyjde vsetko podla planov. Niektori sa zalubia, dalsim sa rozpadne vztah pre nezvladnutu fantaziu. Vhodne obdobie na obchod.

Panna

V praci ci v rodine uplatnite kombinacne schopnosti. Mozete vsak zlyhat v komunikacii. Financny zisk cakajte cez vikend.

Vahy

Doplatite na povysenectvo a zvelicovanie. Nezahravajte sa s ohnom; venujte priazen stabilnemu partnerovi! Najdete vychodisko z neuspokojivej financnej situacie.

Skorpion

Pokojny tyzden preziju iba Skorpioni zo stredu znamenia. Nove lasky cakaju najma narodenych v oktobri. Strazte svoju nekonvencnost a davajte si pozor na financie.

Strelec

Ratajte s nepriaznou nadriadenych a kolegov v zamestnani. Na spolocenskych udalostiach budete neprehliadnutelny, vzbudite pozornost.

Kozorozec

Zaciatkom tyzdna vam zarucia uspech originalne napady. Narodeni na konci znamenia nedajte dovod na ziarlenie! Pozor na penazenku.

Vodnar

Vyuzite vsetky prilezitosti na spolocenske napredovanie. V pravy cas oslovite spravnych ludi a zlepsite si postavenie. Zarobite, no ratajte, ze nie vsetko vyjde na prvy raz.

Ryby

Mnohi zarobia, ini sa udobria a nadviazu nove kontakty. Niektori sa znovu zalubia, ini si partnerov odplasia nerozvaznym cinom. Do obchodov sa nepustajte.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT