1. JUL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci z 19. na 20. juna ktosi z terasy za pohostinstvom Gol v Ciernom Balogu ukradol tri stoly, dvadsat stoliciek z umelej hmoty a tri slnecniky. Majitel S. M. z Banskej Bystrice touto kradezou utrpel skodu za 11 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Stopatnast eur a cestovny pas zmizli medzi 18. a 23. junom z bytu vo Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne. Zlodej, ktory do bytu vnikol bez znamok nasilia, majitelke T. J. sposobil skodu za 6000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Vecer 23. juna T. M. z Nemeckej sa v mieste svojho bydliska zabitim nozom vyhrazal P. P. z Predajnej, pricom ho aj hrubo urazal. Pachatela, ktory sa dopustil trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi, zadrzali podbrezovski policajti. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Sudca Okresneho sudu v Brezne 25. juna vzal do vazby 32-rocneho V. M. z Pohronskej Polhory, ktory sa dopustil trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a ublizenia na zdravi. Vo vecernych hodinach 23. juna M. V., ktory ,,je v podmienke", fyzicky napadol svoju manzelku, pastami ju udieral po tvari, cim jej sposobil zranenie s desatdnovou praceneschopnostou. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom noci z 26. na 27. juna neznamy pachatel ukradol 72 kusov presnych stavebnych tvarnic YTONG, ktore boli poukladane na drevenych paletach na zakladoch neoplotenej novostavby v Brezne. Majitelovi z Bravacova sposobil skodu za 27 360 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Breznianski policajti na ,,mieste cinu" zadrzali pachatelov trestneho cinu porusovania domovej slobody. Mladistvi Breznania R. R., M. R. a R. G. v noci 27. juna neopravnene vnikli do bytu, kde fyzicky napadli jeho majitela, nastastie mu nesposobili vaznejsie zranenie a na poskodenych dverach nechali skodu za 500 korun. Vysetruje OUJP v Brezne.

Na ceste v smere Brezno - Tisovec sa 27. juna stala dopravna nehoda. Vodicka M. M. z Banskej Bystrice sa v dostatocnej miere nevenovala riadeniu Skody Fabie, presla na pravu stranu cesty v smere jazdy, kde narazila do stromu. Nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, si nevyziadala ziadne zranenie. Na aute vznikla skoda za 40 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Dva pary lyzi a lyziarskych topanok, skialpinisticke palice, Primalex, kotlik a rybarske cizmy zmizli z pivnice v jednom z podbrezovskych cinziakov. Zlodej tu sarapatil niekedy od maja do 28. juna a za esbou nechal skodu dovedna bezmala za 28 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. juna

 

V poslednych junovych dnoch zaznamenali pat dopravnych nehod, ktore sa nastastie obisli bez zraneni - na namesti v Brezne Vapexom zasypali vyteceny olej na ceste, v Piesku z priekopy na vozovku vytiahli Skodu Favorit, vystartovali do Benusa, kde sa zrazili Mazda s Fiatom Ducatom, v Ciernom Balogu - Vydrove nalozili na auto odtahovej sluzby Skodu Fabiu a v Janosovke v potoku zachytili vyteceny olej a benzin z havarovanej Lady. Zaevidovali neohlasene palenie smeti za cintorinom v Bacuchu, zlikvidovali poziar rodinneho domu v Hornej Lehote, 1C prudom uhasili horiace gumy v Podkorenovej a vysokym tlakom odstranili poziar travnateho porastu na Mliekarenskej ulici v Brezne. Pomocou specialneho naradia a rebrika otvorili byty na uliciach Frana Krala, CSA a na Krculovej v Brezne. V utorok z cesty v Bujakove odstranili spadnuty strom, ktory branil premavke vozidiel.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari zhodnotili tento tyzden ako velmi pokojny. V statistike vyjazdov je zapisanych 19 pripadov, vystartovali 9-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, raz k neurologickej prihode, 2-krat k urazom, 6-krat k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Upozornuju hlavne skolakov, aby boli opatrni pri letnych sportoch, cim predidu roznym zbytocnym urazom pocas prazdnin.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze ruch na cestach este len pride, a to pocas dovolenkoveho a prazdninoveho obdobia. Odtiahli styri vozidla - skodovky po dopravnej nehode, s poskodenou zadnou napravou, so zlomenou zadnou polosou a na Taloch vytiahli z priekopy Renault. Opravili vyfuk vo Fiate, olejovu vanu v autobuse, brzdy v Skode 120, dva defekty a vo Favorite vymenili brzdove platnicky.

hs.jpg (5636 bytes)

6195326

Pocas tyzdna navstevnost turistov stupla. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa vo stvrtok zucastnili na kondicnych previerkach vo Vysokych Tatrach a caka ich asistovanie pri Behu hrebenom Nizkych Tatier z Trangosky na Donovaly. Zaznacili malo pripadov osetrenia beznych urazov.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Lukas Medved z Brezna, Lucia Herichova z Brezna, Matus Potancok z Hornej Lehoty, Oliver Keresteny z Brezna, Vanesa Melicherova z Cierneho Balogu, Jan Babusik z Brezna, Andrej Zilik z Brezna, Erik Bartos z Brezna, Erika Sarisska z Valkovne.

 

Opustili nas_image

 

Vojteska Ballova (64) z Liptovskeho Mikulasa, Anna Srnkova (66) z Dolnej Lehoty, Jolana Predajnova (80) z Raztoky, Lukas Palus (65) z Brezna, Michal Luptovciak (29) z Benusa, Stefan Stehlik (88) z Brezna, Elena Pampurikova (79) z Brezna, Ivan Zur (32) z Banskej Bystrice, Jan Blazecka (89) z Bujakova, Anna Muskova (77) z Polomky, Jan Kupcok (62) z Benusa.

Blahozelanie_image

 

Krasnych osemdesiatych piatych narodenin sa doziva v tychto dnoch

Peter Gonda z Filipova.

K tomuto zivotnemu jubileu mu zo srdca blahozelaju a do dalsich rokov zelaju vsetko najlepsie dcery Anna, Lydia a Elena s rodinami. Za vsetkych starkeho bozkava pravnuk Oliverko.

Spomienky

Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 27. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka, stara a prastara mama

Emilia Sasikova z Brezna.

S laskou spominaju dcery Eva s rodinou, Olga s rodinou a syn Laco s rodinou.
Ti, co ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 29. juna uplynulo strnast rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy ocko, manzel, stary a prastary ocko

Jozef Precuch z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, tri dcery a traja synovia s rodinami, tri vnucata a pravnucata.

...

Dna 1. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka, babicka a prababicka

Gabriela Pupisova z Helpy.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 12. juna sme si pripomenuli deviate vyrocie umrtia nasho otca a stareho otca

Stefana Vrbovskeho

a dna 24. jula si pripomenieme strnast rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama a stara mama

Anna Vrbovska.

Ti, ktori ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.
S laskou spomina smutiaca rodina.

 

 

 

Podakovania

Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamym, ktori prisli dna 21. juna odprevadit na poslednej ceste nasu drahu mamu, staru a prastaru mamu

Katarinu Sreinerovu.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi ste zmiernili nas zial.
Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 21. juna odprevadit na poslednej ceste nasho syna, manzela a otca

Pavla Motyku z Cierneho Balogu.

Matka, manzelka s detmi a ostatna rodina

 

Baran

Marcovi, trochu pribrzdite, vsetci ostatni bez obav. Vo stvrtok a v piatok moze nejeden z vas stratit aj rozum pre novu lasku. Cez vikend nieco dobre predate, alebo vyhodne kupite.

Byk

Na svoje si v tieto dni pridu najma aprilovi Byci. Zvladnite svoje konanie, inac si vybusnostou kazdeho odplasite. Ak budete opatrne investovat, zarobite dost penazi.

Blizenci

Pred nahananim lasok dajte prednost studiu a kariere. Venujte cas najblizsim. Narodeni v juni, nerieste partnerske vztahy!

Rak

Priptavne sa na dynamickejsi stred tyzdna. Cakaju vas podnikatelske uspechy, ozivenie v partnerskych vztahoch a v laske. Take priaznive dni ste uz davno nemali, vyuzite sance!

Lev

Ak zvolite v tieto dni stredne tempo budete uspesnejsi. Najma narodeni v prvych dnoch znamenia, neprezente svoju panovacnost. Dvakrat si vsetko premyslite, aby ste potom nebanovali!

Panna

Mali by ste viac zohladnit svoje moznosti a obmedzenia. Nespravajte sa necitlivo k opacnemu pohlaviu, ku kolegom ani k najblizsim. Cez vikend mozete nieco vyhrat, kupte si aspon zreb!

Vahy

Zvladnete pracu s novou technikou, aj chaos okolo vas. Zoznameniam, flirtom aj rafinovanemu zvadzaniu bude patrit najma zaciatok tyzdna. Dostanete zasluzenu odmenu alebo prislub povysenia.

Skorpion

Problemy budu kulminovat koncom tyzdna, budte opatrny. Narodeni v druhej polovici znamenia si pridu v laske na svoje, nemali by vsak byt taki radikalni. Vyhnite sa nakupu zbytocnosti!

Strelec

Ak nezvladnete nadbytok energie, vybusnostou si uskodite! Nahodna znamost nemusi pre decembrovych Strelcov zostat bez nasledkov! V utorok budte pri obchodoch a nakupoch ostrazitejsi!

Kozorozec

Najlepsie urobite, ak do chodu veci nebudete zasahovat. Neberte vsetko prilis vazne, nieco do seba maju aj nezavazne flirty!

Vodnar

Namiesto snah byt neustale stredobodom pozornosti sa radsej venujte partnerovi a rodine. Zaciatok a zaver tyzdna bude pre obchody najvhodnejsi.

Ryby

Pre narodenych v prvej polovici znamenia, nebude nic nemozne. Laska vsak viac oslovi Ryby z druhej polovice znamenia. Mierne nepriaznivy je len pondelok. Ziskate aj financie, s ktorymi ste uz prestali ratat.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT