17. JUN 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   V presne nezistenom case od 31. maja do 2. juna 18-rocny Matej S. z Banskej Bystrice a o rok starsi Stefan M. z Podbrezovej z garaze na Kolkarni v Podbrezovej ukradli dva bicykle. Bicykel znacky Author podbrezovski policajti u pachatelov nasli, ale pansky bicykel uz stihli predat, pricom cast penazi uz minuli a zvysok u nich zaistili. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Hodina predpoludnim 3. juna stacila zlodejovi na to, aby v Helpe zo zaparkovanej a zamknutej Skody Fabie ukradol autoradio s CD prehravacom znacky Pioneer, hnedu kozenu kabelku s osobnymi dokladmi, nabijackou, sluchadlo s mikrofonom na mobilny telefon, vizitkar, zapisovacie bloky s adresami a hnedu kozenu penazenku, v ktorej bolo 5000 korun. Skodu sposobenu majitelke z Helpy vycislili asi na 20 000 korun. V ten isty den v priebehu desiatich minut vykradli aj Skodu Octaviu zaparkovanu na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne. Z auta chyba cierny kozeny kufrik na zips, v ktorom boli rozne doklady, fotokopia zivnostenskeho listu, firemna peciatka Premost, fotokopia vypisu z obchodneho registra firmy Bene, fotokopia opravneni vykonavat montaz, demontaz a revizie zdvihacich zariadeni, kalkulacka Sharp, vkladna knizka SLSP, devizova vkladna knizka SLSP, vkladna knizka PKB, cestovny pas, vodicsky preukaz a karta poistenca. Majitelovi vznikla skoda asi za 3600 korun.

Vecer 4. juna v sluzobnom obvode Okresneho riaditelstva Policajneho zboru v Brezne bola vykonana preventivno-bezpecnostna patracia a dopravna akcia zamerana na eliminaciu trestnej cinnosti v suvislosti s rasovou neznasanlivostou, podporou a propagaciou hnuti smerujucich k potlacaniu prav a slobod obcanov a na patranie po hladanych osobach a veciach pochadzajucich z trestnej cinnosti. Zamerali sa na vybrane zabavne podniky a zariadenia v Brezne a vo Valaskej. Pocas akcie zaznamenali podozrenie zo spachania trestneho cinu prechovavania omamnych a psychotropnych latok, jedov a prekurzorov.

Od 14. aprila je nezvestna 19-rocna Eva Skodova, trvale bytom Brezno, Sladkovicova ulica c. 5. Dievcina je 160 - 165 cm vysoka, ma stihlu postavu, ovalnu tvar, kratke cierne vlasy, zelene oci. V case odchodu mala oblecene nohavice zvonoviteho strihu, pestrofarebne tricko s dlhymi rukavmi, ciernu tristvrtovu bundu, obute mala cierne kozene snurovacie topanky. Eviduje OO PZ Brezno.

V ustave pre vykon vazby skoncil trojlistok Dolnolehotanov, ktory sa v maji vlamal do chaty v katastri Dolnej Lehoty. Dvadsatpatrocny Radovan Ch., o rok mladsi Juraj D. a dvadsatrocny Milan T. tam ukradli elektricky konvektor, parozie z daniela a jelena, cim majitelovi z Bratislavy sposobili skodu za 4300 korun. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Dva prehravace na CD a doma vyrobeny reproduktor ukradli z chaty nachadzajucej sa pri chate Poniklec v katastri Osrblia, kde zlodej vnikol tesne po polnoci 8. juna. Skodu sposobenu majitelovi z Novych Zamkov vycislili na 16 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Od osmej hodiny rano do stvrt na pat popoludni 8. juna neznamy pachatel z Renaultu Thalia na parkovisku Trangoska v katastri Hornej Lehoty ukradol autoradio Kenwood, predny airbag z volantu, vodicsky preukaz a preukaz o evidencii vozidla. Majitel zo Zvolena utrpel skodu za 32 100 korun. V tom istom case tu vykradli aj Skodu Fabia, z ktorej chyba autoradio Sony, penazenka s 3000 korunami, lekarnicka, osvedcenie o evidencii vozidla, obciansky, vodicsky preukaz a karta poistenca. Majitel z Bratislavy touto kradezou prisiel asi o 13 600 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Druheho juna pohorelskym policajtom oznamili kradez vlamanim do rodinneho domu v Polomke. Zlodej tu sarapatil 20. maja predpoludnim a ukradol mobilny telefon Nokia 3510 s nabijackou a sto korun. Pachatelom tohto trestneho cinu kradeze vlamanim a porusovania domovej slobody je 16-rocny Zdenko S. zo Zavadky nad Hronom. Vysetruje OO PZ Pohorela.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 13. juna

 

Tropicke teploty zrejme vplyvali aj na vodicov, v tomto tyzdni je zaevidovanych az sest dopravnych nehod. Vo vacsine pripadov doslo k zrazkam, a to dvoch skodoviek v Brezne, motocyklistu s autobusom vo Valaskej, Felicie s Volkswagenom v Lopeji, Daewoo s Favoritom v Brezne - Bujakove, hasici pomahali pri osetreni zranenych osob, regulovani premavky a pri likvidacii nasledkov po havarii. V Lopeji a v Brezne - Kulbovej vytiahli na cestu osobne auta, ktore boli mimo vozovky. V Podbrezovej uhasili poziar garaze pre parnu lokomotivu, v Polomke v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi a zo Zavadky zlikvidovali rozsiahly poziar hospodarskej budovy, predbezna skoda je asi pol miliona korun.

 

155.jpg (4763 bytes) V utorok vo vecernych hodinach poskytli prvu pomoc motocyklistovi, ktory sa vo Valaskej zrazil s autobusom, v breznianskej nemocnici mlady muz pocetnym zraneniam podlahol. Lekari upozornuju ludi na dodrziavanie pitneho rezimu a hlavne tych, ktori maju problemy so srdcom, aby sa vyhybali priamemu pobytu na slnku a zdrziavali sa v klimatizovanych miestnostiach. Dovedna vystartovali 26-krat, z toho10-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 6-krat k urazom, 5-krat k inym pripadom, po raze k neurologickej prihode, k umrtiu este pred prichodom sanitky a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Nepozornost vodicov na cestach spojena s velkou horucavou sposobila styri dopravne nehody, po ktorych zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli dve skodovky, Renault, motocykel a Daewoo s poruchou motora. Opravili zapalovanie v Skode 100, na Tale doviezli benzin, ktory sa minul vo Fiate, a na osobnom vozidle Daewoo zalepili pneumatiky.

 

hs.jpg (5636 bytes) 6195326

Lanovka zo Srdiecka na Kosodrevinu zatial netaha, takze krasy vysokohorskej prirody obdivuju vacsinou len ti zdatnejsi turisti. V horucich letnych dnoch treba byt opatrni, hlavne v popoludnajsich hodinach, kedy sa mozu vyskytnut burky z tepla. Clenovia Horskej zachrannej sluzby pripravovali material na zimne tycove oznacenia a zucastnili sa na dvoch metodickych skoleniach.

 

Uzreli svetlo sveta imagePaulina Roskosova z Banskej Bystrice, Tomas Vanco z Brezna, Darius Pecovsky z Michalovej, Nikola Blazeniakova z Cierneho Balogu, Miroslav Brozman z Polomky, Alexnadra Harvanova z Telgartu, Adrian Chovanec z Brezna, Michal Kacer z Brezna, Terezia Fedorova z Polomky, Lucia Plichtova z Podbrezovej, Beata Bialikova z Pohorelej, Tomas Marcok z Nemeckej.

 

Opustili nas_image

 

Miroslav Luptak (70) z Myta pod Dumbierom, Ladislav Adamek (65) z Brezna, Jan Ircha (67) z Valkovne, Jan Habovcik (90) z Myta pod Dumbierom, Anna Spisiakova (79) z Valaskej, Ivan Tomko (48) z Brezna, Tomas Smutny (25) z Lopeja, Karol Drgona (74) zo Slovenskej Lupce, Jaromir Tomko (62) z Brezna, Rudolf Daxner (70) z Brezna, Stefan Kucerak (81) z Cierneho Balogu, Jan Schwarzbacher (56) z Osrblia, Jan Repka (46) z Brezna.

 

Blahozelame

Chceme ti sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude ti milsou. Na stole sedemdesiatpat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.

Dna 13. juna sa dozila krasnych sedemdesiatich piatich rokov zivota nasa draha mama

Anka Spacova z Brezna.

Pri tejto prilezitosti ti vyprosujeme pevne zdravie a ochranu Panny Marie, spokojnost, lasku v rodine. Za tvoju starostlivost ti dakuju dve dcery Janka, Katka, syn Janko, nevesta Vierka, zat Jozko a sedem vnucat, najmladsi Janik starku bozkava. Blahozelaju ti aj tri priatelky Katka, Maria a Margita.

...

My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to, ktore by sme vam k narodeninam chceli zazelat. Aby vas zivot bol krasnym snom, aby vela lasky a stastia bolo v nom.

Dna 20. juna sa nasa draha manzelka, mama a stara mama

Antonia Michaliskova zo Zavadky nad Hronom

doziva krasnych sedemedesiatych piatych narodenin.
Vsetko najlepsie jej zela manzel, dcera Katka s manzelom, vnukovia Zdenko a Lubko.

 

 

Podakovania

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 10. juna navzdy odprevadili na poslednej ceste po kratkej, ale nezdolatelnej chorobe nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Jaromira Tomku z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Spomienky

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 6. juna sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jana Dubinyho z Brezna – Prednych Halan.

S laskou spomina smutiaca rodina.
Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni.

Dna 15. juna sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny nasej mamy, starej a prastarej mamy a sestry

Julie Faskovej, rodenej Zibrinovej z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami a brat.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 16. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Evka Krahulcova z Brezna.

Po roku spominaju manzel Milan, dcera Monika s Martinom, syn Michal s manzelkou Lubicou, dcera Eva s Janom, dcera Martina s manzelom Andrejom, vnucata Igorko, Monika, Misko, Andrejko a Matusko, mama Etela, sestry Magda, Alena s manzelmi Jozefom a Zdenkom a ostatna pribuzna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 16. juna uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil nas syn, otec a brat

Michal Gaspar z Brezna.

S laskou a uctou spominaju rodicia, deti Michalka a Michal, brat Pavol s rodinou.

...

Nezomrel ten, kto ostava v ludskych srdciach.

Dna 16. juna sme si pripomenuli piate vyrocie smrti nasej drahej mamy, starkej a prastarkej

Marie Pobisovej

a dna 18. augusta uplynie tridsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec

Rudolf Pobis.

S laskou na drahych rodicov spominaju deti s rodinami.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 17. juna uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas

Milan Potkany z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou spomina manzelka, dcera, syn, matka a ostatna rodina.

...

Ked v junove rano slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom citorine spis svoj vecny sen.

Dna 18. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama a stara mama

Terezia Svantnerova z Brezna.

S laskou a uctou na nu spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sama. Tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas, my v tebe, nie sme sami.

Dna 18. juna uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara a prastara mama

Maria Bullova z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.
Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

 

Podakovania

Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom, znamym a vsetkym tym, ktori prisli dna 6. juna odprevadit na poslednej ceste nasu drahu mamu, staru a prastaru mamu, sestru a svagrinu

Paulu Zajakovu z Pohronskej Polhory.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi ste zmiernili nas zial.
Dakuje dcera s rodinou.

...

Dna 8. juna nas po tazkej chorobe opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Rudolf Daxner z Brezna.

Vsetkym, ktori ho odprevadili na poslednej ceste, dakujeme.
Smutiaca rodina

Baran

Polepsite si v zamestnani, v osobnom aj partnerskom zivote. V strede tyzdna ratajte s flirtom, ktory moze prerast do vazneho vztahu.

Byk

Ratajte s narastom vitality, ustupia zdravotne problemy. Nejeden sa bude hriat v lucoch obdivu opacneho pohlavia, no nemal by to zneuzit!

Blizenci

Zazente obavy, vase sance uspiet sa kazdym dnom zlepsuju. Cakaju vas zoznamenia, vztahy aj romaniky. Nie vsetky sa dobre skoncia.

Rak

Vytazit nieco pre seba dokazete dokonca aj z chaosu. Dosiahnete vela, nezanedbajte vsak pre lasku pracovne povinnosti.

Lev

Stred tyzdna bude pre vas priaznivy, vybavite vsetko, co treba. Pokial ide o peniaze, nebojte sa spenazit svoje napady, lahko mozete aj zbohatnut!

Panna

Pravdepodobne sa vsetko neskonci tak, ako si pradstavujete. Kazda zlomyselnost sa vam nevyplati. Urobte si bilanciu v prijmoch a neminajte privela.

Vahy

Lahko najdete riesenie osobneho problemu, ktory vas dlho trapil. Ziskate vplyv aj financie. A cakaju vas aj prekvapive nove lasky.

Skorpion

Skorpioni z druhej polovice znamenia, nerobte unahlene rozhodnutia! Niektori sa zamiluju, ale moze to narusit ich doterajsi zivot. Zarobite slusne peniaze.

Strelec

Lahko mozete doplatit na prehnanu razantnost. Nevymyslajte, vazte si to, co mate! Niektori partnera vymenia za vhodnejsieho. Cakaju vas financne neuspechy.

Kozorozec

Pokojne si robte svoje a uspech na seba neda dlho cakat. Novi priatelia a vasnive romaniky cakaju narodenych hlavne v prvej polovici znamenia.

Vodnar

Aj z malej vymeny nazorov moze vzniknut nedorozumenie. Lahko nadviazete novu znamost. Niektori preziju aj eroticky romanik a niektori dostanu dar.

Ryby

Chvilu vydrzte, pridu lepsie casy, vsetko si vynahradite. Nevyjde vam nieco, co pokladate za iste, ini vyvolaju hadku pre malichernost.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT