20. MAJ 2003 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 27. maja do 3. juna

Kino Fabova hola Polomka

31. so - DEVCATKO (CR, MP/12, 20.00) - Vesela tragedia.

Kino Panorama Podbrezova

31. so - BOMBAKSEFT (USA, MP/12, 19.00) - Pat chlapov, jeden trezor, ziadny mozog. Akcna komedia. Premiera.

Kino Trangoska Valaska

28. st - AUSTIN POWERS V ZLATOM UDE (USA, MP/12, 18.00) - Blazniva komedia.

Kino Mostar Brezno

 

27. ut - FK: ZVACSENINA (/VB, 19.30) - Pribeh modneho fotografa.
30. pia, 31. so, 1. ne - SLZY SLNKA (USA, MP/15, 19.30) - Vojnova drama.

Kam za kulturou

Obec Helpa a Zakladna skola v Helpe pozyvaju do tamojsieho prirodneho amfiteatra a na namestie na 4. rocnik detskeho folklorneho festivalu KOLOVRATOK
sobota 31. maja - 19.30 Vitajte medzi nami - vystupenie DFS Helpancok z Helpy a DLH Jastierka z Helpy, 20.00 Prisli sme vas pozdravit a zabavit - vystupenie popularnej skupiny Drislak
nedela 1. juna - 10.00 slavnostna svata omsa v rimskokatolickom kostole, 11.00 ziva pozvanka ucinkujucich ulicami obce a na namesti, 14.00 Zahrajme sa spolu - ucinkuju: DFS Telgartcok z Telgartu, Sumiacanik zo Sumiaca, Helpancok z Helpy, Klasok z Podbrezovej, Strbiancek zo Strby, DFSK Smeriecok zo Zavadky nad Hronom, hostia: DSSK zo Sunavy a DFS Zazrivcek zo Zazrivej
Nebude chybat ani tombola: 1. cena horsky bicykel, 2. cena kolieskove korcule, 3. cena futbalova lopta.
Sprievodne akcie: detsky horehronsky jarmok, vystava tkanych kobercov, Pamodaj stastia lavicka - sutaz v autorskej rozpravke, Malovany svet - tvoriva aktivita deti v oblasti vytvarneho spracovania folklornych motivov, Palicka pomocnicka - tvoriva aktivita deti v oblasti manualnej zrucnosti v praci s drevom, Ludovy rozpravac - tvoriva aktivita deti v oblasti hovoreneho slova.

Stredoslovenske osvetove stredisko Banska Bystrica a obec Valaska v nedelu 1. juna pozyvaju na Namestie 1. maja vo Valaskej na 32. rocnik regionalneho festivalu dychovych hudieb Valaska 2003
Program: 13.15 - 13.45 sprievod dychovych hudieb obcou, 14.00 festivalovy koncert dychovych hudieb, ucinkuju male dychove hudby: Horehronka Valaska, Poziarnicka Slovenska Lupca, Mostarenka Brezno, Konzervatoria J. L. Bellu B. Bystrica, Cementon B. Bystrica, Selcianka B. Bystrica, host: Big Band Vojenskej hudby Vzdusnych sil, velke dychove orchestre: Dychova hudba Valaska, Dychovy orchester mesta Brezno, Dychova hudba Zeleziarni Podbrezova, Vojenska hudba Vzdusnych sil B. Bystrica, moderator: Pavol Sperka.
Po koncerte v Letnej zahrade hra folkova skupina Tucna Anca z Valaskej.
Informacie: SOS B. Bystrica, c. tel: 4125206, internet: www.slovanet.sk/sosbb.

Pri prilezitosti Medzinarodneho dna deti vas pozyvame:

Obcianske zdruzenie ELLIS v spolupraci s Okresnou radou Zdravotne postihnutych v Brezne, Mestskym kulturnym strediskom v Brezne a s aktivnou pomocou sponzorov v piatok 30. maja od 14. h v areali Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne organizuje pre vsetky deti okresu Velkolepe podujatie. Program: mnozstvo hier, hudby, zabavy, sutazi, spevu, tanca, ukazok, prekvapeni. Nebudu chybat ani odmeny a sladkosti. Co este? Vyhodnotia a odmenia sutaz Pomozem ti! Uvidite: umenie majstra sveta v cyklotriale, mozete jazdit na konoch. A co viac? Predsa velke prekvapenie: pridu ti - co si ich tak zelate - ti nasi (boli aj vlani). Tak nevahajte a pridte vsetci, aj ti starsi, ved to prekvapenie je aj pre vas. Nezabudnite si doniest dobru naladu. Podujatie sa uskutocni v kazdom pocasi.

mr djghmj

...

Klub Slovenskych turistov - odbor turistiky MSK Brezno, Divadelny subor Jana Chalupku, Detske divadelne studio v sobotu 7. juna pozyvaju na Cestu rozpravkovym lesom (nad nemocnicou) v kazdom pocasi. Vstup je od 9. do 12. h, ucastnicky poplatok je 70 korun za dieta. Predaj vstupeniek je v Turisticko-informacnej kancelarii v Brezne a v kazdej skolke (pocet je obmedzeny - 400 listkov), informacie na c. tel: 6116213 - p. Benackova.

...

Obcianske zdruzenie Jasienok Zadne Halny v sobotu 31. maja pozyva malych, mladych aj starsich na Otvorenie leta 2003 so zaciatkom o 9.30 h na parkovisku pred Motorstopom Zadne Halny. Spestrenim kulturno-sportoveho programu urceneho vsetkym vekovym kategoriam bude motokrosovy pretekar Peter Belko z Polomky, ucastnik medzinarodnej sestdnovej sutaze v Spanielsku. Do tanca hra Tucna Anca.

...

SOP SR, Sprava Narodneho parku Nizke Tatry, Zakladna organizacia Slovenskeho zvazu ochrancov prirody a krajiny Nizke Tatry, clenovia straze prirody NAPANT, obcianske zdruzenie TREND v Polomke a obec Polomka pozyvaju vsetky deti, ale aj rodicov a starych rodicov oslavit sviatok deti do prirody.

 

V Zdiarskej doline nad obcou Polomka sa v sobotu 31. maja uskutocni podujatie RANGERSKY DEN so zaciatkom o 9.30 h. Program v Zabavnom lese pocas Rangerskeho dna: * cesta strazcov prirody (rangerov) * vystupenie sokoliarov z CVC Junior * ukazky historickeho sermu * environmentalne hry * sutaze o zaujimave ceny * beseda o praci strazcov a o ochrane prirody
Odporucame priniest si so sebou dobru naladu. Podujatie bude za kazdeho pocasia. Oslavte Medzinarodny den deti s nami!

...

Zakladna skola a Materska skola v Dolnej Lehote v sobotu 31. maja srdecne pozyvaju vas a vase deti na Chodnik rozpravkovym lesom. Predaj vstupeniek je v tamojsich skolach do stvrtka 29. maja. Startovne je 30 korun.

...

Mestsky sportovy klub Brezno v spolupraci s ekologickou neziskovou organizaciou Slovensky hucul klub Lom nad Rimavicou pozyva vsetky deti v sobotu 31. maja od 9. do 12. h a od 13. do 17. h na futbalovy stadion v Brezne na Den deti. Program: sportove sutaze - hod loptou do kosa, kop do brany, skakanie vo vreci a ine, korculovanie na kolieskovych korculiach na betonovej ploche zimneho stadiona, Slovensky hucul klub oboznami deti s chovom plemena koni Hucul, predvedie ukazky jazdenia v sedle, bez sedla, pouzitie indianskej podusky, sutaze v strelbe z luku do terca, v pripade zaujmu ponuka vozenie deti na konoch.

 

Obcianske zdruzenie ELLIS oznamuje vsetkym citatelom, ze sa blizi uzavierka sutaze Pomozem ti, vyhlasenej za ucelom pomoci postihnutym detom v ramci okresu Brezno, zaradenej do Humanitneho cinu roka. Pokial viete o niekom, kto pomohol, alebo vykonal zasluzny skutok (ci uz ako jednotlivec, alebo skupina) pri pomoci postihnutym detom a myslite, ze si jeho cin zasluzi povsimnutie, dajte nam vediet. Mate poslednu moznost do stvrtka 30. maja do 14. hodiny prist do kancelarie obcianskeho zdruzenia Ellis na Razusovej 7 v Brezne, alebo mozete zatelefonovat na c. tel: 0905 924394.

 

Mestske kulturne stredisko v Brezne v ramci Breznianskeho kulturneho leta pozyva:

- od 27. maja do 20. juna do mestskeho domu kultury na predajnu vystavu obrazov Jany Vozarikovej, venovanu vsetkym, ktori nezabudli byt detmi
- v piatok 30. maja o 16. h na namestie (v pripade nepriazniveho pocasia do mestskeho domu kultury) na jarne hry a tance v podani DFS Stastne detstvo
- v piatok 6. juna o 19. h do mestskeho domu kultury na beneficny koncert, ktoreho organizatorom je mestsky mladeznicky parlament - v programe okrem skvelych umeleckych vykonov nebude chybat modna prehliadka, vstupne je dobrovolne
- v sobotu 7. juna o 19. h do mestskeho domu kultury na reprizu divadelnej hry A. P. Cechova Pytacky - Konske priezvisko - Medved v podani Divadelneho suboru Jana Chalupku Brezno.

 

Dakujeme...

V mene Obecneho zastupitelstva v Hronci, ako aj v mene svojom, dakujem za pomoc a spolupracu pri zorganizovani sportoveho podujatia 5. rocnika polmaratonu Sokolov Hronec v sobotu 10. maja organizovaneho ako Majstrovstva Slovenskej republiky v polmaratone muzov a zien.
Dakujem clenom Obecneho hasicskeho zboru Hronec, clenom komisii pri Obecnom zastupitelstve v Hronci, ako aj obcanom obce. Podakovanie si zasluzia: Jozef Gres z Kosic, RZ Poniklec Hronec - Ing. Juraj Srogon, ZLH, a. s., Hronec, Modelaren, s. r. o. - Ernest Konkolovsky, Satbar - Peter Siman, potraviny Vtacnik - Eva Balcova, COOP Jednota Brezno, Pavol Gramblicka, Mgr. Juraj Smrecan, obce Podbrezova, Valaska, Osrblie.

Igor Nemky,starosta obce Hronec

...

Najkrajsie slova uprimnej vdaky adresujem lekarskemu timu chirurgickeho oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Brezne. Ked ma 24. aprila priviezli do nemocnice, mala som pred sebou dve hodiny zivota. Vdaka okamzitemu zasahu lekarov na cele s primarom MUDr. P. Mrazom sa im podarilo navratit ma z narucia smrti. Moje slova vdaky patria aj vsetkym sestrickam, ktore s laskou pristupuju k svojim povinnostiam a nesetria usmevom ci milym slovom k pacientom aj napriek tomu, ze ich praca je narocna, nedavaju to najavo. Este raz dakujem vsetkym, ktori mi zachranili zivot. Prajem im mnoho pracovnych, osobnych uspechov a tiez, aby ich praca bola patricne honorovana a korunovana uspechom u vsetkych pacientov.
Moje dakovne slova patria aj internemu oddeleniu, kde som sa citila velmi dobre vdaka starostlivosti MUDr. V. Zvarikovej a velmi milych sestriciek, ktore si tiez svedomito plnia svoje povinnosti.

Pacientka Marta Fritzmanova z Brezna

...

Starsi clovek je ako tenka nit. Lahko sa potrha a myslime uz len na koniec zivota. Ale nie je to tak. Mame este obetavych ludi, ktori ma vo Velkonocny pondelok v noci operovali. Dakujem primarovi MUDr. P. Mrazovi, jeho manzelke Eve, MUDr. F. Lesakovi, MUDr. J. Mackinovi, MUDr. J. Tkacikovi, ostatnym lekarom a sestrickam anesteziologickeho a chirurgickeho oddelenia breznianskej nemocnice, ktori sa o mna starali. Maticka Sedembolestna, aj Tebe dakujem, ze si mi pomahala niest ten tazky kriz. Som stastna, ze som sa vratila do kruhu mojej rodiny.

Este raz dakuje Maria Sanitrova z Jasenia.

...

Dakujem personalu interneho oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Brezne za prikladnu starostlivost o mojho manzela Vladimira Faska.

Manzelka Eva  


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT