20. MAJ 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Mrtvu 45-rocnu A. K. z Brezna v byte vo Stvrti Ladislava Lovomeskeho v Brezne po privolani jej otcom nasla policia, ktorej pri otvarani asistovali hasici. Zena lezala v posteli prikryta perinou a bola uz v stadiu rozkladu. Pricinou smrti bola zlomenina klenby lebecnej a krvacanie do mozgu. Ci smrt zeny chorej na cukrovku zavinila ina osoba, urci znalecky posudok z odboru sudneho lekarstva. Cas umrtia predbezne stanovili na piatok 9. maja.

Pravdepodobne pod ruskom patnastej majovej noci sa neznamy pachatel vlamal do budovy zdravotneho strediska v Ciernom Balogu. Z lekarne ukradol psychotropne lieky roznych znaciek a sumive vitaminy. Majitelke lekarne vznikla kradezou skoda asi za 5000 korun a na zariadeni asi 2000 korun. Obecny urad utrpel skodu asi za 1000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Styri zdvihacie zariadenia zo stlpovych zeriavov a indigatorove hodiny s drziakom z dvoch skriniek zmizli niekedy medzi 13. a 15. majom z objektu firmy nachadzajucej sa v priestoroch byvalej Mostarne Brezno. Skodu vycislili na 27 050 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Predpoludnim 15. maja od stvrt na osem do pol jednej sa ktosi vlamal do Skody Fabie, ktora bola zaparkovana na Mladeznickej ulici v Brezne. Z vozidla ukradol autoradio Sony a z batozinoveho priestoru pneumatiku s diskom, cim lizingovej spolocnosti z Bratislavy sposobil skodu za 13 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Tri stromy smreka obycajneho s obvodom pna od 142 do 263 cm vyrubal ktosi do 12. maja pri turistickej ubytovni v katastri Myta pod Dumbierom. Skodu vycislili na 211 500 korun, v com je zahrnuta aj spolocenska hodnota vytazenych stromov pre ministerstvo zivotneho prostredia. Vysetruje OO PZ Brezno.

Predpoludnim 18. maja na Skode Octavii zaparkovanej na parkovisku v rekreacnej oblasti Krpacovo poskodili lave predne zrkadlo a celne sklo a ukradli vsetky styri kolesa s hlinikovymi diskami. Majitelka z Dolnej Lehoty utrpela skodu asi za 80 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova

Nevybuchnuty granat pochadzajuci z druhej svetovej vojny nasli 12. maja v Zeleziarnach Podbrezova a. s. Rovnaky nalez oznamil na druhy den obcan Hronca, ktory granat objavil pri potoku za zahradou rodinneho domu. V obidvoch pripadoch municiu zabezpecili proti manipulacii a poslali ziadost o pyrotechnicky zasah. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

Vysetrovanim policajtov Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Pohorelej bol zisteny pachatel trestneho cinu kradeze. Je nim 32-rocny nezamestnany Jozef D. z Helpy, ktory sa v noci 25. aprila vlamal do predajne stavebnin v Helpe a za sebou nechal skodu za 8930 korun.

V case od 1. maja do desiatej predpoludnim 2. maja sa doteraz neznamy pachatel vlamal do rodinneho domu v Hronci, odkial ukradol bezmala 90 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Breznianski policajti 14. maja usvedcili 16-rocneho Petra P. a 18-rocneho Jozefa B. z Brezna, ktori od 6. do 7. aprila na Sladkovicovej ulici v Brezne z kocikarne ukradli detsky horsky bicykel asi za 2100 korun. Okrem tejto kradeze maju na svedomi aj vlamanie do drevarne vedla rodinneho domu v Brezne, kde ukradli horsky bicykel za 1000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Strnasteho maja bolo vznesene obvinenie proti 16-rocnemu Jozefovi V. z Valaskej, ktory v predchadzajuci den predpoludnim z komory rodinneho domu vo Valaskej ukradol sest poharov zavaraniny, sest balickov cestovin, devat kilogramov muky a ine potraviny, okrem toho aj radiomagnetofon a tri audiokazety, vsetko dovedna asi za 4000 korun. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Na sidlisku Stiavnicka v Podbrezovej asi v noci z 15. na 16. maja ktosi sarapatil v pivnicnych priestoroch v suterene cinziaka. Odniesol si horsky bicykel Merida striebornej farby a oranzovu motorovu pilu Stihl. Ich majitelke vznikla skoda dovedna aj s poskodenim zariadenia za 27 850 korun. Nasledujucej noci z hospodarskej budovy v Michalovej ukradli zlty moped Jawa 210 vyrobeny v roku 1986.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. maja

 

V tomto tyzdni zlikvidovali tri poziare, v Pohorelej horela skladka odpadov, v Ciernom Balogu drevenica a v Brezne opustena budova. V nedelu po prietrzi mracien cerpadlom odstranili vodu z pivnicnych priestorov domu na namesti v Brezne a na Kuzmanyho ulici zaznamenali udajny unik plynu. Z policie ich v stredu poziadali o otvorenie bytu na Ulici SLN v Brezne, kde po vniknuti dovnutra nasli mrtvu majitelku. Zaevidovali styri dopravne nehody - na Mazornikove pomohli pri osetreni motocyklistu, ktory sa zrazil so Skodou 120, na Certovici odstranili vytecenu naftu z havarovaneho Liazu, v Nemeckej vycistili vozovku po zrazke skodoviek a na Razusovej ulici nalozili na auto odtahovej sluzby dve havarovane osobne vozidla.

 

155.jpg (4763 bytes) Sobotnajsi majovy vecer nebol stastnym dnom pre 25-rocneho motocyklistu, ktory sa na Mazornikove zrazil s osobnym vozidlom. Lekari ho s mnohopocetnymi zraneniami previezli do breznianskej nemocnice, neskor do Banskej Bystrice. Dovedna je zapisanych 23 vyjazdov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k mozgovym prihodam a k inym pripadom, 4 k urazom, po raze k brusnej prihode, k umrtiu este pred prichodom sanitky a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli Renault s odtrhnutym prednym kolesom z Bystrej do Podbrezovej, Feliciu s poruchou motora z Chvatimecha do Brezna, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou z Brezna do Polomky a postarali sa o motocykel a skodovku po havariach. Vo Felicii opravili zapalovanie, na Skode 120 vymenili pneumatiky a v Brezne otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabudol kluce. Nadalej upozornuju vodicov na zvysenu opatrnost na cestach, pretoze v poslednom case dochadza k vaznym dopravnym nehodam.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

6195326

V piatok v nocnych hodinach v Krizianskej doline, oblast Snina hladali 75-rocnu cesku turistku, ktora sa pri prechadzke vysokohorskou prirodou stratila dvom priatelkam. Patnast clenov Horskej zachrannej sluzby a sest zachranarskych psov v patrani pokracovali v sobotu rano. Patracia akcia dopadla uspesne, ,,obdivovatelku hor" nastastie stretli cestou. Pocasie sa vyrazne zmenilo, zaznamenali minusove teploty a do piatka rana na Chopku a na Dumbieri napadol sneh.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Ivan Harvan z Polomky, Martin Bizub z Brezna, Eduard Pista z Velkej Lomnice.

 

Opustili nas_image

 

Anna Sperkova (72) z Bravacova, Bozena Slavikova (72) z Podbrezovej, Dezider Markus (51) z Brezna, Ivan Nosko (46) zo Zavadky nad Hronom, Frantisek Fasko (61) z Brezna, Alena Kovacikova (45) z Brezna, Anna Grafikova (96) z Hornej Lehoty, Maria Korytiakova (77) z Brezna, Emilia Kamenska (83) z Cinobane.

 

Blahozelanie_image

 

Dozila si sa prekrasnej chvile, presla si zivotom predlhe mile. Presla si krajinou bolesti, lasky, dovol nam pohladit postriebrene vlasky. Z tvojej lasky, srdca, dlani, vzdy k nam prudi stastia tok. Nech i dalej po nasom priani Boh ti zehna kazdy krok.

Dna 15. maja sa dozila krasnych sedemdesiatych narodenin

Magdalena Locekova z Brezna.

K vzacnemu zivotnemu jubileu jej zo srdca blahozelaju dcery Eva a Kvetoslava, synovia Jan a Karol s rodinami a Vojtech.

...

Cas plynie, roky tisko pribudaju... Do dalsich rokov radost, lasku, stastie a vsetko prijemne a krasne!

K vzacnemu zivotnemu jubileu nasej krstnej mame

Olge Lukacinovej z Predajnej

zo srdca blahozelaju krstne deti Andrea, Michal a kmotrovci.

...

Krasnych sedemdesiatych piatych narodenin sa doziva

Olga Beraxova z Predajnej.

K vzacnemu zivotnemu jubileu jej zo srdca blahozela a do dalsich rokov zivota vsetko najlepsie praje rodina Sojkova.

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, znamym, priatelom a susedom, ktori sa na poslednej ceste prisli rozlucit s nasim drahym synom

Antonom Meclom z Brezna – Mazornikova.

Zvlast sa chceme podakovat vsetkym, ktori pomohli pri jeho tragickej nehode. Nase uprimne podakovanie chceme vyslovit i fararovi D. Mesikovi za zaopatrenie a dostojnu rozlucku s nasim drahym synom.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina  

Spomienky

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 5. maja uplynulo druhe vyrocie umrtia

Marty Smrekovej z Brezna.

S laskou spomina manzel, dcery, matka, sestra a ostatna smutiaca rodina.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 6. maja uplynulo osem rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, dcera, stara mama, svagrina, sestra

Maria Sisiakova z Brezna.

Ti, co ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 7. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas milovany syncek, bracek, vnucik a pravnucik

Jakubko Macula.

S laskou na neho spominaju rodicia, sestricka, stari a prastari rodicia a ostatna smutiaca rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 10. maja sme si pripomenuli pat rokov odvtedy, co nas opustila

Maria Vajcikova z Brezna.

Vsetci, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S laskou spomina Evka s vnucikom Igorkom, manzel Viktor, syn Igor, dcera Lenka, rodina Krahulcova a rodina Komiskova

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 13. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany

Robert Kosiciar z Brezna.

S laskou na neho spomina manzelka a synovia Andrej a Robert.

...

Hoci si odisla, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes a budes stale s nami. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine ostane tvoj vecny sen.

Dna 18. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas vo veku sestdesiatjeden rokov opustila

Blazena Rudnayova, rodena Jergelova z Brezna.

S laskou spominaju syn Milan, syn Jaro s rodinou a ostatna rodina a znami.

...

V srdci bolest, v dusi zial, to najdrahsie nam uz osud vzal. Aj ked uz nie si medzi nami, v nasich srdciach si stale s nami. Cas plynie, ale bolest v srdci a spomienka na teba stale zostava.

Dna 19. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa milovana dcera, sestra a vnucka

Bibka Citterbergova z Filipova.

Ti, co ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Spominaju mama, brat, stari rodicia a znami.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohol dalej zit.

Dna 21. maja si pripomenieme 25. vyrocie umrtia

Stefana Katrencika z Brezna – Mazornikova.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

V modlitbach s uctou spomina cela rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam mama za vsetkych nas.

Dna 25. maja uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara a prastara mama

Anna Stulajterova z Brezna.

S laskou spominaju dcera, syn a vnuci a vnucky s rodinami.

 

Podakovania

Dna 9. aprila nahle a navzdy odisiel drahy manzel, otec, brat, byvaly kolega, priatel i znamy

Ing. Jan Ocel.

Vsetkym tym, ktori ho odprevadili na poslednej ceste a vazia si jeho pamiatku, vyjadruju uprimnu vdaku a uctu

manzelka Maria, syn Roman a sestra Anna.

...

Nahle dotlklo srdiecko nasho milovaneho syna, brata, manzela a starostliveho ocka

Milosa Sedivku z Brezna,

ktory nas opustil vo veku nedozitych styridsiatich rokov.

Dakujeme vsetkym smutiacim, ktori ho dna 2. maja odprevadili na jeho poslednej ceste, a za kvetinove dary.

Dakuju rodicia a najblizsia smutiaca rodina.

Baran
Je sice pravda, ze osud tento tyzden nesmelych Baranov povzbudzuje a poslusnych iba sprevadza, dolezite vsak je, ze opraty mate pevne v rukach.

Byk
Neraz sa stalo, ze ste dokazali mudro poradit inym, no sam sebe casto pomoct nedokazete. Nestracajte vsak hlavu, je tu niekto, kto vam rad a dobre poradi.

Blizenci
Vdaka vasej schopnosti empatie dokazete pruzne reagovat na pozitivny prislub nasledujucich dni. Na zaciatku vikendu sa vam bude darit hlavne vo vecernych hodinach.

Rak
Citovo zalozene prislusnicky tohto znamenia by sa nemali stat obetou extremnych pokuseni. Muzi by zase nemali zavahat, ked budu mat vyhliadky na realizaciu svojich erotickych predstav.

Lev
Mate pred sebou stretnutia, ktore na isty cas vyrazne ovplyvnia vas zivot. Z tohto dovodu by ste mali v najblizsom obdobi konat tak, aby ste nezranili partnerove city.

Panna
Mate radost zo svojich pracovnych uspechov, ale najradsej by ste uz mali pracovny tyzden za sebou. Je len prirodzene, ze sa neviete dockat dalsich pozitkov lasky.

Vahy
Mierne vas moze vyviest z rovnovahy takmer nevinna sefova poznamka. Ak sa to da, radsej sa nad nou ani nezamyslajte. Pocas vikendu aj vy, aj on na vsetko zabudnete.

Skorpion
Dostanete sa do centra pozornosti, vas vsak bude zaujimat spolocnost, v ktorej sa to stane. Uputa vas jeden pohlad, ktory vam pripomenie vonavy jarny vanok. Zeby to bola laska?

Strelec
Konecne si mozete vydychnut, zbavite sa vaznych starosti hmotneho charakteru. Dostanete cely rad prislubov, ktore by ste vsak mali brat s istou rezervou.

Kozorozec
Ked sa na vas niekto prilepi len preto, ze nestaci na svoje starosti, dajte mu dobru radu do zivota, ale nepreberajte jeho zataz. Nech si kazdy zije svoj vlastny zivot.

Vodnar
Niekedy si myslite, ze nikto nema viac starosti ako vy, nakoniec vsak zistite, ze je to iba zdanie. Nemali by ste sa sustredovat vylucne na starosti.

Ryby
Este dnes vam z posledneho stretnutia u zubara beha po chrbte mraz. No tesi vas, ze vas uz netrapi ziadna neprijemna bolest. A zimomriavky strachu mozete utopit vo vine.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT