13. MAJ 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Pohorelski policajti vypatrali zlodeja, ktory sa vo februari v Zavadke nad Hronom vlamal do chalupy majitela z Martina. Styridsatosemrocny nezamestnany a doteraz netrestany Jan B. zo Zavadky sa tam ,,zasobil" 20 l domaceho ribezloveho vina, 2 kg slaniny, 30 konzervami, 4 klobasami, 5 kg fazule, 3 l palenky, okrem toho ukradol aj vzduchovku a zimny kabat, vsetko dovedna za 5350 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Dva farebne televizory, mikrovlnna rura s grilom, rychlovarna kanvica, satelitny prijimac, halogenovy ohrievac a mechanicky pisaci stroj zmizli z chalupy v Telgarte. Zlodej tu sarapatil v case od 24. aprila do 6. maja a za sebou nechal skodu dovedna za 46 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu zistili pachatela trestneho cinu kradeze, ktoreho sa dopustil 63-rocny Ivan M. z Cierneho Balogu. Vlani 15. decembra rano v potravinach z pultu pri pokladni soferovi autobusu ukradol penazenku s trzbou 15 000 korun a s vlastnymi 1500 korunami. Vysetruje OO PZ Brezno.

V lesnom poraste na Spisskom potoku v katastri Telgartu ktosi od 17. aprila do 2. maja vyrubal 81 stromov smreka obycajneho. Lesom SR, s. p., Odstepny lesny zavod Benus sposobil skodu asi za 100 000 korun. Eviduje OO PZ Pohorela.

Dve rekreacne chaty vo Valkovni sa v case od 3. do 5. maja stali tercom vykradaca. Z jednej z nich chyba sedacia suprava holandskej vyroby, starozitna skrina, starozitny pisaci stolik a dve starozitne zrkadla, z dalsej chaty masivna sedacia dubova suprava a dubovy stolik s mramorovou doskou. Majitelom z Nemecka a z Kosic vznikla skoda vo vyske asi 105 000 korun. Eviduje OO PZ Pohorela.

O 20 000 korun pripravil zlodej A. L. z Bravacova. Stalo sa tak 8. maja, kedy vnikol do jej domu. Peniaze nasiel v drevenej skrini v spalni. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Neprijemne prekvapenie cakalo 7. maja E. F. z Brezna po prichode do rekreacnej chalupy v Nemeckej, kde neboli od 3. maja. Navstivil ich totiz zlodej, ktory si odniesol televizor Tesla 343 s dialkovym ovladanim, dve plynove bomby, vrtacku Narex, uhlovu pilu Narex a elektricky mlyncek na maso. Skodu vycislili na 18 500 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Pod ruskom deviatej majovej noci sa ktosi vlamal do osobneho motoroveho vozidla Skoda Octavia, ktore bolo zaparkovane v Prednych Halnoch. Z batozinoveho priestoru chyba autoradio s CD prehravacom, cim jeho majitelovi z Brezna vznikla skoda za 12 000 korun. Vykradac aut v Brezne sarapatil aj nasledujucej noci, kedy na Padlickove z Lady ukradol autoradio Blaupunkt, modry ruksak s ciernymi riflami znacky Colins a s trickami a kozenu tasticku s penazenkou, v ktorej bolo 1900 korun, osobne doklady a doklady od vozidla. Skodu sposobenu majitelovi z Velkeho Krtisa vycislili na 11 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V case od 8. do 10. maja neznamy pachatel na Vrchdolinke v Brezne vykradol plechovu budu, v ktorej je sklad naradia. Zlodej si odniesol eletricku retazovu pilu Narex EPR 40, elektricke ponorne cerpadlo, styri krabice skrutiek do sadrokartonu, elektricky kabel, svietidlo a rozne rucne nastroje. Majitelovi z Podbrezovej vznikla skoda asi za 12 150 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Obvodne oddelenie Policajneho zboru v Podbrezovej vznieslo voci 47-rocnemu Miroslavovi M. zo Ziliny obvinenie z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Svojej matke v Hronci sa 19. aprila s nozom v ruke vyhrazal zabitim, co zopakoval aj 1. maja, kedy zo strachu pred nim musela ujst a vyhladat pomoc. Utocnika 11. maja umiestnili do cely policajneho zaistenia v Podbrezovej a bude vypracovany podnet na jeho vzatie do vazby.

(km)

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. maja

 

V prvy majovy piatok na Ceste osloboditelov v Brezne az do prichodu lekarov ozivovali zrazeneho chodca, ktory i napriek velkej snahe zachranarov zraneniam podlahol. V sobotu po dopravnej nehode v Bystrej poskytli pomoc zranenemu vodicovi a havarovane osobne vozidlo nalozili na auto odtahovej sluzby. Na druhy den im v skorych rannych hodinach nahlasili, ze na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne neznamy vodic narazil do odstaveneho auta, ale z miesta nehody usiel, pripadu sa ujala policia. Nedelnu pohodu v rodinnom dome v Polomke prerusil poziar televizneho prijimaca, od ktoreho zacali horiet zaclona a skrinka, majitelia ohen nastastie uhasili. Zaznamenali aj jedno otvorenie bytu na Razusovej ulici v Brezne a pat vyjazdov k poziarom, ktore vznikli vypalovanim travnatych porastov v Podkorenovej, Bujakove, Podbrezovej, Zavadke a v Rohoznej.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranarov v piatok poziadali o poskytnutie pomoci mlademu muzovi, ktoreho na Mazornikove zrazilo osobne vozidlo. Vzhladom na to, ze mal vazne vnutorne zranenia sa i napriek ozivovacim metodam a usiliu lekarov jeho zivot uz nepodailo zachranit. V utorok do breznianskej nemocnice previezli so zlomeninou lebky 63-rocneho muza, ktory spadol zo strechy rodinneho domu vo Filipove. Dovedna zaevidovali 27 vyjazdov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, 8 k inym pripadom, po raze k brusnej, gynekologickej prihode a 2 k urazom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

V tomto tyzdni clenovia Cestnej zachrannej sluzby odtiahli pat vozidiel, z toho styri po dopravnej nehode. Skonstatovali, ze vodici jazdia velmi rychlo, cim dochadza k zbytocnym zrazkam a vybehnutiu aut mimo vozovky. Styrikrat poskytli technicku pomoc - opravili palivovu sustavu v Skode 120, vymenili pneumatiku na audine, v Brezne otvorili Feliciu a na Certovici Fabiu, v ktorych si majitelia zabudli kluce.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa na metodickom dni v utorok venovali horolezeckej ture. Krasne slnecne pocasie prevladalo aj na horach, co mnoho turistov vyuzilo na prechadzky a obdivovanie prirody hlavne v okoli Chopku. V tomto tyzdni nezaznamenali ziadne urazy.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Viktoria Majercikova z Polomky, Matus Olah z Hronca, Stefan a Marek Dolinski z Brezna, Tomas Simcik z Hronca, Simona Babiakova z Valaskej, Oliver Kramla z Brezna, Ema Medvedova z Valaskej.

 

Opustili nas_image

 

Peter Dunajsky (54) z Brezna, Antonia Medvedova (81) z Cierneho Balogu – Dobroce, Maria Poliakova (90) z Podbrezovej, Anton Mecl (36) z Brezna, Anna Lehotska (79) z Brezna, Leonarda Vancova (59) z Podbrezovej, Ing. Jan Talarovic (45) z Valaskej, Katarina Petrova (64) zo Sumiaca, Jan Leitner (44) z Nemeckej, Jozef Priesol (79) z Medzibrodu, Alexander Adamovic (43) z Hornej Lehoty, Maria Vetrakova (84) z Jasenia. 

 

Blahozelanie_image

 

Chceme ti sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude ti milsou. Na stole sedemdesiatpat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.

Dna 16. maja oslavi svoje sedemdesiate piate narodeniny nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Simkova z Podkorenovej.

Vsetko najlepsie zelaju dcery Viera, Anna, Marta a syn Stano s rodinami.

Podakovania

Z uprimneho srdca dakujeme hasicom a ostatnym, ktori sa dna 23. aprila podielali na zabezpecovani pohrebu

Milana Kostiala,

velitela Obecneho hasicskeho zboru v Hornej Lehote, ktory nas necakane opustil.

Dakujeme vsetkym, ktori ho odprevadili na jeho poslednej ceste, dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Smutiaca rodina

Spomienky

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 10. maja uplynulo strnast rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec a svokor

Stefan Svantner z Brezna.

Zaroven si dna 26. maja pripomenieme jeho nedozite osemdesiate narodeniny.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Manzelka, synovia a dcera s rodinami

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 11. maja uplynuli tri roky odvetdy, co nas navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Ing. Jozef Turna z Cierneho Balogu – Dobroce.

Spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 11. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa milovana

Antonia Pancikova z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou spominaju manzel a synovia s rodinami.

...

Necakane si odisiel z nasho zivota, my zostali sme sami, no navzdy budes v srdciach nasich a tych, co ta mali radi.

Dna 13. maja uplynie pat rokov odvtedy, co tragicky zahynul vo veku nedozitych tridsatdva rokov nas syn, otec a brat

Roman Roncak z Brezna.

S laskou spominaju rodicia, syn a dcerka, sestra a brat s rodinou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 13. maja uplynie jedenast rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany

Milan Kucerak z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Ako ticho zila, tak tisko odisla. Skromna v zivote, velka v laske a dobrote. Dakujeme vam draha mama za lasku, za vsetko, co ste za zivota dali svojim detom tolkokrat.

Dna 15. maja si pripomenieme tretie vyrocie umrtia

Marie Ridzonovej z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery Maria, Margitka, Katka, Elenka, vnucata a ostatna rodina.

...

Dna 16. maja uplynie desat rokov od smrti

Jozefa Zemka,

ktory zomrel vo veku styridsatdevat rokov.

Dakujeme. Manzelka Margita, dcery Renata, Martina a syn Jozef s rodinami

...

Ta rana v srdci bol,i ani cas ju nezahoji.

Dna 17. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana manzelka, matka, sestra, svagrina

Ing. Maria Cinova.

S laskou a uctou spomina cela rodina.

...

Je taka chvila, skonci sa zivot, zacne spomienka, spomienka ozivi v pamati ludske ruky, nejeden davno zabudnuty okamih, oci cloveka, ktory nas mal rad.

Dna 17. maja si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia

Juliusa Kokavca v Brezna.

Spomina manzelka Jarmila, syn Julius s rodinou a syn Zdeno s rodinou.

Baran

Aj tvrdohlavy Baran moze casom zmudriet. Len aby sa nasiel niekto, kto bude na tom dosledne trvat, bude akymsi hnacim motorom v jeho zivote. Kto hlada, najde.

Byk

Neraz ste si povedali, ze partnerovi nebudete vzdy o vsetkom referovat. Lenze jazyk si neviete drzat na uzde. Caka vas faza vyhovoriek a vysvetlovania.

Blizenci

K svojim novym uloham pristupujte pokojne a najma s rozvahou. Impulzivne kroky by mohli mat za nasledok zbytocne komplikacie. Nemate sa co bat ani zlozitejsich uloh.

Rak

Pre vasu profesionalnu cinnost tento tyzden slubuje priaznive podmienky. V ramci uradneho rokovania dostanete fantasticku ponuku.

Lev

Stale sa nieco udeje, ale vacsinou opak toho, co ste cakali, alebo chceli. Dostanete signal vo forme precitlivenosti, pripadne bolenia hlavy, aby ste sa vyhybali konfliktnym situaciam.

Panna

Pri hodnoteni ponuk, ktore dostanete, opierajte sa o svoju intuiciu. Dlho vsak nevahajte, konajte pruzne, vasu nerozhodnost by si mohli vysvetlovat ako slabost.

Vahy

Neviete pochopit ludi, ktori dokazu iba vysedavat. Vy mate tolko starosti, ze ani neviete, co skor robit. To je dobre! Bolo by nacase, aby ste sa venovali otazke svojho byvania.

Skorpion

Vdaka svojmu pozorovaciemu talentu dokazete dopredu odhadnut svoje sance u opacneho pohlavia. Vase vyzyvave sebavedomie vsak moze tieto ocakavania narusit.

Strelec

Ak chcete, aby sa svet zdal byt mily a prijemny, prejavte viac srdecnosti zo svojej strany. Vase citove investicie budu pozitivne ohodnotene a vratene s urokmi.

Kozorozec

Psychicka stabilita ma vyrazny odraz vo vasom profesionalnom zanieteni. Mate dobre predpoklady na to, aby vam vasa vnutorna sila priniesla bohatu urodu v praci.

Vodnar

Chcete byt samostatny a nezavisly, no sucasne tuzite po takom pracovnom kolektive, v ktorom vladne vzajomna ucta a porozumenie. Pekny zamer, len aby ste ho presadili.

Ryby

Huzevnatost a vytrvalost vam umoznia prekonat vsetky prekazky spojene s novou metodou prace. Mate to v krvi, treba uvazovat striedmo a logicky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT