29. APRIL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Tri cestovne tasky s roznym prevazne zimnym oblecenim, dva fotoaparaty, dva elektricke holiace strojceky Philips, susic vlasov Braun, prislusenstvo k pocitacu, batoh s ucebnicami a tri cestovne pasy ukradol ktosi z batozinoveho priestoru Skody Octavie. Kradez sa stala na prave poludnie 22. aprila na parkovisku pri motoreste v Lopeji. Majitelom ukradnutych veci vznikla skoda za 35 000 korun a bratislavskej firme kradezou instalacneho CD softveru G04 a hardloku asi za 50 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Tri kompletne kolesa zo zadnej napravy a jedno koleso nakladneho auta Praga V3S z priestoru na ulozenie rezervy zmizli v case od 17. do 22. aprila v Polomke. Obecnemu uradu zlodej touto kradezou sposobil skodu asi za 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Desat minut pred piatou popoludni 19. aprila straznik pily v lokalite Gudronove jamy v katastri Predajnej vyrusil zlodejov, ktori sa vlamali do brusiarne a do pristaveneho dodavkoveho vozidla s evidencnym cislom ZLA 91-74 prave nakladali dvojkotucovu brusku s diamantovym kotucom, motorovu pilu Stihl, rucnu elektricku uhlovu brusku Black&Decker a zvaraci agregat na CO2. Straznikovi sa z auta podarilo vybrat zvaraci agregat a uhlovu brusku, s ostatnym lupom pachatelia usli. Breznianska firma kradezou utrpela skodu asi za 18 500 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V noci z 19. na 20. aprila v katastri Jasenia sarapatil pytliak. V lokalite Hacky zastrelil dve jelenice a zvysky z nich - ratice a vnutornosti - ukryl v krovi. Polovnemu zdruzeniu Cierny Diel v Raztoke nedovolenym odstrelom sposobil skodu za 16 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Desat minut po polnoci 24. aprila sa na miestnej komunikacii na Svermovej ulici v Brezne stala dopravna nehoda. Vodic osobneho motoroveho vozidla znacky BMW z neznamych pricin presiel na lavu stranu cesty, kde narazil do betonoveho mura. Vodic usiel, ale bez auta, na ktorom je skoda asi za 15 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ v Brezne.

V presne nezistenom case od roku 2001 do 14. marca tohto roku ktosi bez pouzitia nasilia vosiel do neobyvanej horskej chaty na Certovici a ukradol zariadenie na bezdrotove spojenie telefonov CTA 211 a tri adaptery AD 8457. Slovenskym telekomunikaciam sposobil ujmu za 25 000 korun. Eviduje OO PZ Brezno.

Polhodina vecer 27. aprila stacila zlodejovi na kradez vlamanim do Skody Octavie, ktora bola zaparkovana pred penzionom Grand v Bystrej. Kradezou autoradia Sony XPLOT 900 neznamy pachatel majitelovi H. P. sposobil skodu vo vyske 13 000 korun a poskodenim auta 4000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Nepritomnost majitela bytu na Ulici CSA v Brezne 23. aprila popoludni medzi stvrt na desat a tristvrte na jedenast vyuzil zlodej. Obohatil sa o financnu hotovost, dve retiazky zo zlteho kovu, tri pary nausnic zo zlteho kovu, prsten zo zlteho kovu s fialovym ockom a prsten zo zlteho kovu s bielym ockom, vsetko dovedna priblizne za 30 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Prislusnici kriminalnej policie vypatrali zlodeja, ktory v objekte Rudnych bani Banska Bystrica vo Vajskovej ukradol elektricky kabel a medene cievky za 54 600 korun. Je nim 20-rocny Jan S. z Dolnej Lehoty. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 25. aprila

 

 

Najvacsi pocet vyjazdov absolvovali k odstraneniu poziarov, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov, a to v Brezne, Valaskej, Zlatne, Pohorelej, Bacuchu, Ciernom Balogu, Piesku, Predajnej... V sobotu vystartovali do Vagnara, kde bola o zvodidla opreta cisterna s mliekom, ktorej hrozilo spadnutie do potoka. Do prichodu dalsej cisterny ju zabezpecili lanami a po odcerpani mlieka havarovane vozidlo napravili na cestu pomocou autozeriavu. Na Velkonocnu nedelu v Bujakove regulovali premavku po zrazke Mazdy 626 s Trabantom, ktory neskor nalozili na auto odtahovej sluzby. Otvorili dva byty - na Krculovej ulici v Brezne, v ktorom sa nachadzalo malolete dieta, a na Ulici CSA, kde ich o pomoc poziadala policia. Na Zeleznicnej ulici v Brezne 1C prudom uhasili horiaci kontajner a v stredu dva kilometre ,,pesovali" k poziaru rekreacnej chaty v Hronci.

155.jpg (4763 bytes)

Den po Velkej noci nebol velmi stastnym pre 58-rocneho muza, ktory v Pohorelej havaroval na motorke, zachranari ho s poraneniami hlavy previezli do breznianskej nemocnice. Dovedna zaevidovali 25 vyjazdov, z toho 6 k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k neurologickym prihodam, po 3 k urazom a k inym pripadom, 2 k prihodam dychacieho systemu, po raze k umrtiu este pred prichodom sanitky, k brusnej prihode a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby mali tento tyzden rusny a neoddychli si ani pocas dni pracovneho pokoja. Odtiahli pat vozidiel po dopravnych nehodach, Octaviu s rozbitou olejovou vanou, na cestu vytiahli Nissan, ktory bol mimo vozovky, a pomocou autozeriavu vyprostili Mercedes. Na Certovici a v Brezne otvorili Fabiu a Feliciu, v ktorych si majitelia zabudli kluce, vystartovali do Maluzinej, kde opravili palivovu sustavu vo Favorite a vo Valaskej sa postarali o dobijanie vo Fiate.

hs.jpg (5636 bytes)

 

Pocas sviatkov jari luce slniecka prilakali do hor mnoho pesich turistov a skialpinistov. V strede tyzdna sa uz pocasie zmenilo a od 1500 metrov napadol sneh. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadny uraz, v stredu a vo stvrtok sa zucastnili na leteckom vycviku na Taloch, kde nacvicovali vysadzovanie, zlanovanie a lietanie v podvese.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Lucia Bacusanova z Brezna, Jozef Klimko z Pohorelej, Radka Ridzonova z Michalovej, Emma Racakova z Brezna, Matej Kostial z Brezna, Viktoria Schwarzbacherova z Pohronskej Polhory, Kristian Reisinger z Podbrezovej, Rene Viliam Luptak z Michalovej.

 

Opustili nas_image

 

Julia Svantnerova (82) z Bacucha, Stefan Benedik (71) z Pohronskej Polhory, Kvetusa Teslarova (67) z Valkovne, Jan Benus (67) z Bujakova, Stefan Vozar (89) z Brezna, Ondrej Kliment (34) z Valaskej, Ludovit Schön (76) z Hronca, Rudolf Tomajka (74) z Bacucha, Jan Tomcik (52) z Brezna, Milan Kostial (61) z Hornej Lehoty, Rastislav Ridzon (57) z Michalovej, Maria Kerkesova (76) z Brezna, Jan Stulajter (73) z Brezna, Maria Kovacikova (94) z Cierneho Balogu, Katarina Kocanova (84) z Helpy.

 

 

Spomienky

Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na valastianskom cintorine ostane tvoj vecny sen.

Dna 21. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas vo veku patdesiatpat rokov opustil

Jan Sintaj z Valaskej.

S laskou spominaju mama, manzelka Veronika, dcera Veronika, syn Michal a ostatna rodinka a znami.

...

Neplacte, ze sme odisli, ten klud a mier nam prajte, len vecne svetlo spomienky si na nas zachovajte.

Dna 21. aprila uplynul mesiac a 24. aprila uplynul rok odvtedy, co navzdy odisli nasi drahi rodicia, stari a prastari rodicia

Stefan a Maria Medvedovci z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou, uctou a vdakou spomina osem deti s rodinami.

...

Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 30. aprila si pripomenieme piate vyrocie odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama

Maria Strmenova z Brezna.

S uctou a laskou spominaju dcera s rodinou a synovia s rodinami.

...

Najvacsia laska na svete zomiera, ked syn oci navzdy zaviera. Ta laska v srdci ostava a boli, nikdy sa nezahoji.

Dna 30. aprila uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil v sestnastom roku zivota nas syn a brat

Ivan Kutik z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Blahozelanie_image

 

K dalsej tvojej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!

V uplynulych dnoch sa znama podnikatelka a nasa sefka

Martuska Kostialova z firmy PE-MA v Brezne

dozila zivotneho jubilea.

Jej oficialna oslava, ktora sa konala 29. marca, bola vo vecernych hodinach sprevadzana bohatym ohnostrojom a romskou kapelou z Cierneho Balogu.

Este raz vsetko najlepsie praje kolektiv zamestnancov firmy PE-MA.

...

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo, zelame ti, aby sa ti z tych darov co najviac dostalo.

Dna 29. aprila oslavi sestdesiatsedem rokov nasa draha mama a stara mama

Valeria Zahorcova z Filipova.

Zelame jej vela zdravia do dalsich rokov, stastia a vela krasnych dni stravenych s rodinou.

Dcera s manzelom, vnucata a ostatna rodina

Baran
Konecne po dlhom case sa aj na vas usmeje stastie vo forme financnej vyhry. Pozor na neprajnikov, mohli by vas nahovorit na zbytocne vydavky.

Byk
Nestastie vas neminie, ak si nedate pozor na nepriatelov. Ti, ktori chcu na vas zbohatnut, maju jedinecnu sancu. Na lepsie casy nesvita.

Blizenci
Coho sa dotknete, premenite na zlato a peniaze. Len budte opatrny. Menej je niekedy viac. V laske sa vam dari, vas partner je ten pravy. Drzte sa ho!

Rak
Vas partner si vas nevie vynachvalit. Podaril sa vam skvely obed, zarobili ste kopu penazi a okrem toho, pokusate sa o nove sexualne vystrelky. Len tak dalej!

Lev
Zachmurene pocasie vam nepraje. Usmievajte sa viac, a to ostatne pride same. Peniaze vam nechybaju a dlho chybat nebudu.

Panna
Po chorobe, ktoru ste prekonali, mate vybornu kondiciu. Je ten spravny cas podniknut nieco, co vzpruzi vas i vase okolie. Vas stastny den: streda.

Vahy
Rozvaha vam nechyba, ale pozor na mylne rozhodnutia. Ovplyvnit vas moze partner, a to nespravne. Pouvazujte, ci je ten pravy.

Skorpion
Zdravie vam nesluzi tak, ako by malo. No musite si prevziat financny obnos, ktory ste ziskali. Nemusite sa obavat, mate tolko priatelov, ze ich mozete rozdavat.

Strelec
Fakt, ze ste na mizine, vas trapi, no nemal by. Su dolezitejsie veci ako peniaze. V laske sa vam bude vynikajuco darit a tesite sa aj dobremu zdraviu.

Kozorozec
Sef sa na vas nahneva, no neopravnene. Vysvetlite mu to a on to vsetko pochopi. Bude uvazovat nad vasim financnym ohodnotenim. Usmievajte sa.

Vodnar
Samota boli a najma prvu dekadu znamenia. Nezufajte, laska je tu, len sa treba dobre poobzerat. Nedivajte sa na peniaze a dovolte si nieco prepychove.

Ryby
Nemate dovod smutit. V laske sa vam dari, v praci tiez a peniaze pre vas nie su velmi dolezite. Ste usmiaty a dodavate energiu aj druhym. Vedzte, ze oni si to pamataju.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT