23. APRIL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Pravdepodobne pod ruskom strnastej aprilovej noci ktosi na Ceste osloboditelov v Brezne ukradol cervene osobne motorove vozidlo znacky Suzuki Samurai 1,3 bez evidencneho cisla. Auto asi za 55 000 korun s cervenou laminatovou strechou a ciernymi naraznikmi bolo v case kradeze zamknute a zaparkovane na volnom priestranstve pri rodinnom dome. Vysetruje OO PZ Brezno.

V noci zo 14. na 15. aprila z murovanej nezamknutej mastale v oplotenom objekte Polnohospodarskeho druzstva v Sumiaci zmizli 100- a 125-kilogramove zltobiele telata plemena slovenske strakate. Zlodej touto kradezou sposobil druzstvu skodu asi za 15 420 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Na Javorinach v katastri Sumiaca neznamy pachatel poskodil zariadenie zrubovej chaty tym, ze inicioval vybusninu umiestnenu pri vchodovych dverach. Okrem znehodnotenia vchodovych dveri doslo k ciastocnemu poskodeniu dvoch dveri, vyplni okna, stola, odpadnutiu omietky a k poskodeniu drevenej terasy. Stalo sa to medzi 4. a 15. aprilom, cim Odstepnemu lesnemu zavodu Benus vznikla skoda asi za 26 400 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Sestnasteho aprila bolo vznesene obvinenie z trestneho cinu sprenevery voci 21-rocnemu B. M. z Brezna. Mlady muz si este 7. februara od B. A. z Valaskej pozical videorekorder bezmala za 12 700 korun a namiesto vratenia ho zalozil v breznianskej zalozni. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V objekte banskobystrickej firmy vo Vajskovej niekedy medzi 8. a 16. aprilom sarapatil zlodej. V jednej z budov odpilil a ukradol 42-metrovy elektricky kabel CYKY 3x240-120 a vylomil plechove dvere do velina, kde z transformatora ukradol medene cievky. Skodu sposobenu kradezou vycislili na 54 600 korun a poskodenim zariadenia na 2500 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Trestneho cinu kradeze vlamanim do rekreacnej chalupy v Benusi sa 16. aprila vecer dopustil 45-rocny bezdomovec V. J. Odniesol odtial paplon, ,,mikinu", dyku, kovove svietidlo, plastove hodiny a kavovar, vsetko dovedna aj s poskodenim zariadenia za 3250 korun. Pohorelski policajti zlodeja coskoro vypatrali, ukradnute veci unho zaistili a vratili majitelke.

 

Nalez municie 19. aprila v Obvodnom oddeleni Policajneho zboru v Podbrezovej oznamila L. K. z Banskej Bystrice. Delostrelecky granat pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny nasli pri chate v rekreacnej oblasti Krpacovo. Privolany pyrotechnik nalez zneskodnil.

 

Jedenastrocny F. I. z Brezna bol 19. aprila usvedceny z trestneho cinu kradeze. Dopustil sa jej tyzden predtym v Prednych Halnoch, kde preskocil oplotenie rodinneho domu a z nezamknutej pivnice ukradol horsky bicykel CYBER za 5000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Osemnasteho aprila popoludni na parkoviskach v Podbrezovej a v Piesku vycinali vykradaci aut. V prvom pripade ktosi na Skode 120 L poskodil reproduktor, elektricke vodice pod spinacou skrinkou a z priestoru za zadnymi sedadlami ukradol sadu naradia. Majitelovi z Valaskej vznikla skoda za 6000 korun. Zo Skody 105 S, ktora bola zaparkovana pri autobusovom nastupisti v Piesku, chybaju doklady od vozidla a od privesneho vozika. Majitelovi z Hornej Lehoty tak vznikla skoda za 500 korun a poskodenim auta za tri tisicky. Na vedlajsej Skode Felicii poskodili panel autoradia, vytrhli elektricke kable zo spinacej skrinky a poskodili dvere. Majitel z Brezna utrpel skodu za 10 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 17. aprila

 

 

Prvy vyjazd v tomto tyzdni absolvovali az v pondelok 14. aprila, kedy odstranili poziar vzniknuty vypalovanim travnatych porastov v Hronci. Horiacu suchu travu uhasili aj v castiach Brezna - Chamarovej, na Ceste osloboditelov, Banisku a v Bacuchu. V skorych rannych hodinach v utorok ich poziadali o otvorenie brany na oploteni rodinneho domu na Razusovej ulici v Brezne. V Polomke po zrazke traktora s osobnym autom Kia Sephia vycistili vozovku od ropnych produktov. Vo stvrtok vecer pomocou piesku uhasili horiace sadze v komine rodineho domu na Dolnej ulici v Brezne. Upozornenie: Podla zakona 315/2001 NR SR o hasickom a zachrannom zbore v zmysle § 7 ods. 2 je prislusnik hasicskeho a zachranneho zboru opravneny otvorit byt alebo uzavrety priestor a vstupit do neho len v pripade, ak neznesie odklad a je dovodna obava, ze je ohrozeny zivot, vazne ohrozene zdravie osoby, alebo hrozi znacna skoda na majetku. Zneuzitie jednotky je trestne!

 

155.jpg (4763 bytes)

 

Zachranari vystartovali dovedna 23-krat, z toho 9-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 8-krat k mozgovym prihodam, po 2-krat k urazom a k inym pripadom, raz k umrtiu este pred prichodom sanitky a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Bicyklistov a korculiarov upozornuju na zvysenu opatrnost, cim predidu roznym neprijemnym padom a zraneniam, ktore v niektorych pripadoch mozu mat aj trvale nasledky.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze i napriek predsviatocnemu ruchu na cestach prevladal pokoj. Technicku pomoc poskytli trom vodicom - na Taloch otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, vo Valaskej vymenili rozdelovac v Skode 120 a v Brezne opravili brzdy v Avii. Odtiahli Volkswagen a Fabiu po dopravnych nehodach, Feliciu s poruchou motora a Mazdu 626 s poskodenou prednou polosou.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

 

6195326

V druhy aprilovy vikend ,,zasluhou" dobrych snehovych podmienok na horach nebola o lyzovacku nudza. V nedelu clenovia Horskej zachrannej sluzby asistovali pri poslednych skialpinistickych pretekoch na Chopku, ktore usporiadali ZP Sport, a. s., Podbrezova. Dvom lyziarom poskytli pomoc pri osetreni clenku a kolena.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Daniel Berky z Polomky, Alexandra Musukova z Cierneho Balogu, Erik Refka z Pohorelej, Laura Zacharova z Brezna, Vanessa Kamzikova zo Sumiaca, Timotej Kliment z Nemeckej, Roman Conka zo Sumiaca, Peter Javorcik z Benusa, Jakub Ridzon z Brezna, Magdalena Citterbergova z Telgartu, Kasandra Pustajova z Telgartu, Dominika Klimkova z Helpy.

 

Opustili nas_image

 

Jan Stulajter (49) z Brezna – Prednych Halan, Jozef Pancik (62) z Cierneho Balogu – Medvedova, Anna Krbylova (77) z Valaskej, Angela Bubelinyova (79) z Bacucha.

 

Blahozelanie_image

 

A zrazu plecia tuhsie citia tarchu, co rocik s rockom zbiera, dokial sa na snurocke zitia zajagalo patdesiat peral.
Dna 22. aprila oslavila svoje patdesiate narodeniny byvala ucitelka hudby v Ludovej skole umenia vo Valaskej

Viera Pala, rodena Auxtova z Podbrezovej.

Vsetko najlepsie a vela vsetkeho praju surodenci Marika, Jan a Miroslav s rodinami a vsetci ti, ktori ju maju radi.

...

Nech pan Boh da a pozehna na svete takych dobrych otcov a starych otcov, ako je ten nas

Jan Svantner z Bacucha,

ktory sa 27. aprila doziva krasnych osemdesiat rokov.
Vsetko najlepsie praje dcera Vierka s rodinou a pravnucatka Victoria a Enrico posielaju velku pusu..

Spomienky

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 19. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia syna, brata

Mariana Medveda z Cierneho Balogu - Medvedova.

S uctou a laskou spominaju rodicia, surodenci s rodinami a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 21. aprila uplynulo prve vyrocie umrtia

Margity Kovacikovej z Brezna.

Spomina smutiaca rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
Dna 21. aprila uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sestdesiatstyri rokov opustila nasa draha manzelka, mama, stara mama, sestra, svagrina a krstna mama

Eva Semancikova z Valaskej.

S laskou spomina smutiaca rodina a znami.

...

Ta rana v srdci velmi boli a zabudnut nedovoli. V nasich srdciach zije a stale je s nami.
Dna 24. aprila uplynie desat rokov odvtedy, co tragicky zahynul vo veku nedozitych dvadsatjeden rokov nas drahy syn a brat

Rastislav Vraniak z Pohronskej Polhory.

S laskou na neho spomina mama, sestra a brat s rodinou.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 24. aprila si pripominame nedozite narodeniny nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Antona Medveda z Cierneho Balogu - Zavodia.

S laskou spominaju manzelka, dcera Marta s manzelom, vnuk Miroslav s rodinou.

...

Dna 25. aprila uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil

Pavol Pavliak z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka Anna, deti Peter, Olga a Eva s rodinami.

...

Dna 26. aprila uplynie tridsat rokov odvtedy, co nas opustila moja manzelka a nasa mama

Stefania Sevcikova z Brezna.

Spomina manzel, syn a dcera s rodinami.

...

V aprili si pripominame desiate vyrocie umrtia nasich rodicov a starych rodicov

Anny a Jana Cellarovcov z Michalovej.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.
Syn Lubko a dcera Alenka s rodinami

 

 

Podakovania

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, priatelom, susedom a znamym, ktori dna 11. aprila odprevadili na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca a brata

Hermana Trnika z Hronca.

Vsetkym dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

...

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 15. aprila odprevadit na poslednej ceste nasho

Jana Stulajtera z Brezna – Prednych Halan.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

Baran

Nasledujuce dni vas nebudu stat velmi vela energie. Mimoriadnu pozornost by ste mali venovat aj najmensim naznakom vasho partnera.

Byk

Ludia s tvorivymi profesiami zaziju inspirativne dni. Z nevinneho flirtu moze vzniknut velmi vazna laska! Obchodne sa vam zacne darit.

Blizenci

Mate cas dobit si baterie, pretoze v uplynulom obdobi bolo vela napatia. Prezijete sklamanie, ale aspon si ujasnite mnohe veci.

Rak

Neodporujte sefovi, aj ked ste presvedceny, ze problemu rozumiete viac. Lahkomyselnost a rychlost sa v laske neoplaca! To iste plati pri peniazoch.

Lev

Nikdy sa nespoliehajte na druhych, tentoraz to plati dvojnasobne. Uprimny vztah vam zazracne pomoze prekonat tazkosti.

Panna

Sklamania vas cakaju na kazdom kroku, ale nevzdavajte sa. Mozete podlahnut chvilkovemu pobluzneniu, ale rychlo vytriezviete.

Vahy

Nedavajte si velke ciele a riesenie dolezitych veci odlozte. Nerobte unahlene zavery o partnerovi, urobili by ste chybu. Vasim stastnym dnom je sobota.

Skorpion

Opat vo vsetkom zvelicujete, ale vas asi nic nezmeni. Niektori sa pre impulzivnost rozidu so svojou laskou. Mozno by ste mali riskovat. Tak trochu.

Strelec

Pred vami su priaznive dni na budovanie kariery. Pod vplyvom spalujucej vasne by ste sa mohli riadne popalit. Co takto vyskusat stastie v loterii a s hazardom?

Kozorozec

Uspesne dotiahnete do konca vsetko, na co siahnete. Presvedcite sa o tom, ze laska na prvy pohlad jestvuje. Dobre zarobite, ale ovela viac miniete.

Vodnar

Nedajte sa zaskocit necakanym zvratom situacie a zmenami. Kontrolujte vsetky svoje vyroky na adresu partnera! Dokazete spenazit kazdy originalny napad.

Ryby

Konecne by ste mali urobit to, s cim dlho otalate. Nespekulujte tam, kde nie je ziadna nadej a berte to, co sa nuka.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT