1. APRIL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Neprijemne prekvapenie cakalo 25. marca podvecer na majitelku chalupy v Predajnej, kde nebola od 7. marca. Zlodeji za tento cas odtial povynasali dva jelenie zhody, sest flias alkoholu, dva parfumy, kavu, slaninu, dva antialergicke paplony, volkmen Panasonic, elektricku vrtacku, zverak, sadu zavitnikov, dve sady gola klucov, sadu skrutkovacov, mikrometer, susic vlasov Philips, radio Grundig a strunovu kosacku Black Decker. Skodu kradezou dovedna aj s poskodenim zariadenia vycislili na 93 350 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Zvaraci agregat FK MIG 300 zmizol z prirucneho skladu bratislavskej lizingovej spolocnosti v Brezne. Kradez vlamanim sa odohrala v case od 13. hodiny 22. marca do 8. hodiny 26. marca. Zlodej sposobil tejto firme skodu bezmala za 80 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Prislusnici Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Pohorelej 26. marca usvedcili pachatela kradeze autoradia Panasonic z osobneho motoroveho vozidla Skoda Felicia, ktore bolo zaparkovane na odstavnej ploche v Zavadke nad Hronom. Nocnu kradez z 18. na 19. marca ma na svedomi 19-rocny A. A. zo Zavadky.

...

Pod ruskom 24. marcovej noci ktosi sarapatil v pohostinstve vo Valaskej. Poskodil tam vyherny a hraci automat, z ktorych ukradol kovove mince v hodnote 5000 korun. Poskodenim zamku na biliardovom stole a kradezou firme Barbot sposobil skodu dovedna za 6000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Popoludni 24. marca hlasili kradez v objekte byvaleho podniku Mostaren Brezno. Z kovovej skrine nachadzajucej sa v dielni neznamy pachatel ukradol rozne suciastky ku kovoobrabacim strojom (nozovu hlavu SV 18R, otocny hrot Morse 4, nastrckovy hrot na upinanie nozov, nastrckovy kluc nozovej hlavy), cim Strednemu odbornemu ucilistu v Brezne vznikla skoda za vyse 5000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dva az osem rokov hrozi patici pachatelov - trom Horehroncom a dvom mladym vojakom zo zilinskeho vojenskeho utvaru - za trestny cin nedovoleneho ozbrojovania. Skupinu zadrzala policia v polovici marca v Polomke. Pri domovych prehliadkach u nich objavili bohaty arzenal zbrani, nabojov, ale aj granaty ci dymovnice. Niektore zo zadrzanych zbrani pochadzaju este z 19. storocia. Podla policajnych expertov vacsina zbrani je funkcna a cast velmi kvalitne upravena.

...

Breznianski policajti zistili pachatela, ktory niekedy od 21. do 26. marca z vyrobnej haly Mostarne Brezno ukradol zvaraci agregat. Voci patdesiatsestrocnemu zlodejovi M. S. z Brezna, ktory agregat vratil v neposkodenom stave, bolo vznesene obvinenie. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Rozne druhy vina a pracich praskov ukradol neznamy pachatel z predajne potravin v Nemeckej. Kradez vlamanim, pri ktorej majitelka utrpela skodu za 23 810 korun, sa odohrala pravdepodobne pod ruskom dvadsiatej deviatej marcovej noci. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

V poslednu marcovu nedelu dopravni policajti zaznamenali dve dopravne nehody. Prvu o pol druhej popoludni vo Valaskej na krizovatke cesty prvej triedy a miestnej komunikacie v smere do starej casti obce. Vodic Fordu Escort viedol auto od Brezna a pri odbocovani do lava nedal prednost v jazde Skode Forman, ktora smerovala do Brezna. Pri nehode, ktora sa obisla bez zraneni, neuradoval alkohol, odniesli si ju auta - Ford so skodou asi za 30 000 korun a Forman za 40 000 korun. Nepozornemu vodicovi zadrzali vodicsky preukaz. Druha nehoda sa stala o stvrt na dvanast v noci v Podbrezovej, kde oproti motorestu Suny v Lopeji do jazdnej drahy Alfy Romeo necakane vbehol zajac. Zviera nehodu neprezilo, na aute je poskodena lava predna cast asi za 70 000 korun. Prvu nehodu eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno, druhu preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. marca

 

Neskutocne velke mnozstvo vyjazdov absolvovali hasici k odstraneniu poziarov, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov, a to v Brezne, Mazornikove, Ciernom Balogu, Chvatimechu, Valaskej, Dubovej, Hornej Lehote a v mnohych horehronskych obciach. Zaznamenali aj rozsiahly poziar lesa v Pohorelej, cast Krivy diel, kde sa ohen siril korunami stromov, v Hronci horela drevena kolna a na Ulici CSA v Brezne kontajner na odpadky. V nedelu do servisu odtiahli Mercedes a v stredu ich z dispecingu breznianskej nemocnice poziadali o pomoc pri nalozeni pacienta do sanitky.

155.jpg (4763 bytes) V poslednu marcovu stredu pred siestou vecer vystartovali do Pohorelej, kde resuscitovali postreleneho 52-rocneho muza, ktory i napriek velkej snahe breznianskych lekarov zraneniam podlahol. Dovedna je v statistike vyjazdov zapisanych 28 vyjazdov, z toho 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, 10 k mozgovym prihodam, po 2 k urazom a k umrtiam, 6 k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

0903 745988

Na cestach vladol pokoj, nejaku vaznejsiu dopravnu nehodu zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby nezaevidovali. Odtiahli pat vozidiel, a to Volkswagen so zlomenou prednou napravou, Audi s poruchou palivovej sustavy, Peugeot po havarii, Seat so zlomenym zadnym loziskom a z Brezna, cast Draksiar previezli na policiu rezervnu pneumatiku, ktora vypadla z nakladneho auta. Vymenili polos v Skode 120, brzdove oblozenie vo Favorite a v Brezne otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

hs.jpg (5636 bytes) Krasne slnecne pocasie, ktore v tychto poslednych marcovych dnoch prevladalo na horach, prilakalo len velmi malo turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby skonstatovali, ze podmienky na lyzovanie su este dobre. Vazne urazy nezaznamenali, len bezne osetrenia. Popri kazdodennych povinnostiach nezabudajte na svoje zdravie a aspon vikend si sprijemnite potulkami vysokohorskou prirodou.

 
Uzreli svetlo sveta image
Veronika Vistanova z Brezna, Iveta Pokosova z Telgartu, Michal Podrazka z Brezna, Peter Zajak z Michalovej, Alexandra Vlcekova z Pohronskej Polhory, Monika Turnova z Brezna, Jan Pokos z Brezna, Danka Madelova z Pohronskej Polhory, Elias Motyka z Cierneho Balogu, Alexandra Belkova z Brezna, Lukas Puska z Cierneho Balogu, Daniela Misurdova zo Sumiaca, Simon Andrejka z Hronca, Janka Stulrajterova z Cierneho Balogu.

Opustili nas_image Emilia Petrova (77) z Brezna, Hana Pobisova (48) z Bravacova, Emil Caban (66) z Brezna, Jan Kosec (76) z Jasenia, Stefan Tazky (39) z Cierneho Balogu, Stefan Medved (83) z Cierneho Balogu, Zlata Kruzliakova (59) z Brezna, Katarina Svinciakova (93) z Drabska, Jan Brozman (47) z Brezna, Maria Moravcikova (80) z Banskej Bystrice, Anna Pobisova (79) z Bravacova, Miroslav Lustiak (48) z Michalovej, Margita Tomlainova (81) z Brezna, Maria Haribanova (75) z Brezna, Judita Pruzinova (75) z Hronca.

Blahozelanie_image

 

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho otec medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 6. aprila sa doziva krasnych sedemdesiatych narodenin

Stefan Turna z Mazornikova.

Vsetko najlepsie, vela zdravia a stastnych dni do dalsich rokov zelaju manzelka, deti, vnucata a ostatna rodina.

...

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo jej je malo, zelame ti, aby sa ti z tychto darov co najviac dostalo.

Dna 7. aprila oslavi sedemdesiate narodeniny

Maria Smolova z Pohronskej Polhory.

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia praje manzel, dcery a syn s rodinami. Sedem vnucat starku srdecne bozkava.

...

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 19. marca odprevadit na poslednej ceste nasu drahu manzelku, mamu, staru a prastaru mamu

Emmu Trepacovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

Spomienky

Stvrteho marca uplynul rok od umrtia

Magdaleny Sreinerovej.

S bolestou v srdci spomina smutiaca rodina.

...

Dna 17. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Anny Babnicovej zo Zavadky nad Hronom.

Spominaju synovia Jan a Frantisek s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 17. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Stefan Kukol z Brezna.

S laskou spominaju manzelka Margita, dcera Anna s detmi a syn Marian s rodinou.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 21. marca sme si pripomenuli patnaste vyrocie umrtia

Juliusa Pobisa z Brezna.

Spomina syn Lubo s rodinou, dcery Viera, Janka a Anna s rodinami.

...

Dna 24. marca uplynulo dvadsatpat rokov od umrtia nasej mamy

Amalie Belkovej , rod. Zemkovej z Cierneho Balogu – Dobroce.

Dakujeme tym, ktori jej venuju tichu spomienku.

Dcery a syn s rodinami

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a na teba spominat.

Dna 24. marca uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama a stara mama

Rozalia Schvarcbacherova.

S laskou spominaju syn Leopold a Miroslav s rodinou.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe som mala, to mi osud vzal.

Dna 28. marca sme si pripomenuli prve vyrocie odvtedy, co nas nahle, bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Rudolf Svantner z Brezna – Mazornikova.

S lasku a bolestou v srdciach spominaju manzelka, deti, vnucata a brat Anton.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 29. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila

Anna Hrubosova z Brezna.

Spomina mama, sestra, brat, traja synovia a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Tento rok sme si pripomenuli nedozitych osemdesiat rokov

Michala Simku z Brezna – Podkorenovej,

ktory nas opustil 30. marca pred desiatimi rokmi.

S vdakou a laskou spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami.

 

 

Baran
Vsetko nasvedcuje tomu, ze vas cakaju dni pohody a stastia. Vystrihajte sa toho, aby ste sa bezhlavo zalubili. Pozorne sledujte, co sa okolo vas deje, inak prerobite!

Byk
Nedajte sa zaskocit necakanym zvratom situacie a zmenami. Kontrolujte svoje vyroky na adresu partnera! Dokazete spenazit kazdy originalny napad.

Blizenci
Uspesne dotiahnete do konca vsetko, na co siahnete. Presvedcite sa o tom, ze laska na prvy pohlad jestvuje. Dobre zarobite, ale este viac miniete.

Rak
Pred vami su priaznive dni na budovanie kariery. Pod vplyvom spalujucej vasne by ste mohli vyparatit pariadnu hlupost. Co takto vyskusat stastie v loterii?

Lev
Opat vo vsetkom prehanate, ale vas asi nic nezmeni. Niektori sa pre impulzivnost rozidu so svojou lasku. Peniaze: Mozno by ste mali riskovat. Mozno...

Panna
Nedavajte si velke ciele a riesenie dolezitych veci odlozte. Nerobte unahlene zavery o partnerovi, dopustili by ste sa osudovej chyby. Zratajte si, kolko mate na ucte a az potom spekulujte.

Vahy
Sklamania vas cakaju na kazdom kroku, ale nevzdavajte sa. V laske mozete podlahnut chvilkovemu pobluzneniu, ale rychlo vytriezviete. Venujte sa niecomu inemu nez peniazom, zabudnite, ze nejake jestvuju!

Skorpion
Nikdy sa nespoliehajte na druhych, tentoraz to plati dvojnasobne. Uprimny vztah vam zazracne pomoze prekonat tazkosti. Nezodpovedne invesaticie su odsudene na neuspech!

Strelec
Neodporujte sefovi, aj ked ste presvedceny, ze problemu rozumiete viac. Lahkomyselnost a rychlost sa v laske neoplaca! Peniaze: Aj tu plati to iste, co v laske.

Kozorozec
Najvyssi cas nabit si baterie, pretoze uplynule dni boli v znameni napatia. Prezijete sice sklamanie v laske, ale aspon sa mnohe veci vyjasnia. Okolnosti vas donutia siahnut na uspory.

Vodnar
Ludia s tvorivymi profesiami zaziju inspirativne dni. Z nevinneho flirtu moze vzniknut osudovy vztah! Obchodne sa vam moze konecne zacat darit.

Ryby
Nasledujuce dni vas budu stat velmi vela energie. Mimoriadnu pozornost by ste mali venovat naznakom vasho partnera. Vystrihajte sa investovat peniaze do cohokolvek. 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT