25. MAREC  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Podbrezovski policajti vypatrali pachatela kradeze autoradii zo Seatu Ibiza a Skody Favorit, do ktorych sa vlamal v Podbrezovej 12. marca. Je nim 17-rocny P. M. z Piesku, ktory sa pokusil vlamat aj do dalsich troch aut. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Vlamanie do pohostinstva v Bravacove v noci zo 4. na 5. marca maju na svedomi 17-rocny K. M., 16-rocny S. J. a 14-rocny S. M., ktori tam ukradli tovar za 30 000 korun. Trestu neusli zasluhou pohorelskych policajtov.

V noci od pol tretej do deviatej rano 15. marca z Ulice 9. maja v Brezne zmizla Skoda Felicia evidencneho cisla 1A88784 (CZ), cervenej metalizy. Majitelovi z Drzkoviec vznikla skoda za 130 000 korun. Po motorovom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili celostatne patranie.

Sklokeramicka platna Gorenje, vstavana multifunkcna elektricka rura Gorenje, mikrovlnna rura Whirpool MT 244WH, farebny televizor Sony, domace kino Sony DAV-S300 a elektricka priklepova vrtacka Bosch SDS Plus boli v lupe, ktory si odniesol zlodej z rodinneho domu v Zavadke nad Hronom. Bez zjavnych znamok nasilia sem vnikol niekedy medzi 16. a 18. marcom. Skodu sposobenu majitelovi z okresu Senec vycislili na 106 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Obvodne oddelenie Policajneho zboru v Brezne 18. marca zacalo trestne stihanie z trestneho cinu naslia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a z trestneho cinu porusovania domovej slobody. O stvrt na sest popoludni 18. marca sa ich pod vplyvom alkoholu dopustil 37-rocny S. P. z Brezna, ktory sa vyhrazal zabitim a podpalenim domu dvom ludom.

Pravdepodobne v noci z 18. na 19. marca na odstavnej ploche v Zavadke nad Hronom sa ktosi vlamal do tam zaparkovanej Skody Felicie kombi. Ukradol radioprehravac Panasonic, cim majitelovi vozidla zo Zavadky vznikla skoda asi za 13 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Tristvrtehodina vecer 18. marca stacila zlodejovi, aby sa vlamal do Skody Fabie na Svermovej ulici v Brezne a z batozinoveho priestoru ukradol rozne oblecenie, kozmetiku, kluce od dveri, susic vlasov Rowenta, vystrazny trojuholnik z povinnej vybavy, nahradne ziarovky a lekarnicku. Majitelovi vozidla sposobil skodu asi za 10 950 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Popoludni 19. marca v lesnom poraste Pod Obrstinom v katastri Jasenia nasli zvysky asi dvojrocnej jelenice, ktoru zastrelil pytliak. Lesom SR, Lesny zavod Slovenska Lupca, sposobil skodu vo vyske 8000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V rychlom obcerstveni na namesti v Brezne pri kontrole trzby od 15. do 20. marca nasli stokorunovu bankovku, ktora nevykazovala ochranne znaky. Podozrivu stokorunacku zaistili a poslali na preskumanie do NBS v Bratislave. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

V Nemeckej o pol siestej podvecer 20. marca do jazdnej drahy Skody Felicie z pravej strany vbehol trojrocny chlapec. Vodic napriek brzdeniu uz nedokazal zabranit zrazke. Prednou castou vozidla narazil do chlapca, ktory sa z otrasu mozgu bude liecit asi tyzden. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. marca

 

Hasici v tomto tyzdni absolvovali sest vyjazdov. V piatok v Prednych Halnoch z Hrona odstranili drevo, ktore sa do rieky dostalo neznamym sposobom, a v Podbrezovej pomohli nalozit do sanitky zrazeneho chodca. Na druhy den specialnym naradim otvorili byt na Moyzesovej ulici v Brezne. Predbeznu skodu 500 000 korun zaznamenali po poziari satni na pile v Gasparove, pricom na uhasenie pouzili 2C prudy. V stredu ich lekari RZP poziadali o pomoc pri nalozeni pacienta s nadmernou hmotnostou a v bezvedomi do sanitky. Poslednykrat vystartovali do Piesku, kde v areali Strojarni sa dymilo. Po prichode na miesto zistili, ze ide o vypalovanie travy v objekte.

 

 

155.jpg (4763 bytes)

V piatok strnasteho previezli do breznianskej nemocnice s narazenym hrudnikom 52-rocneho muza, ktoreho pred siestou vecer v Podbrezovej zrazilo pri cuvani nakladne auto. Dovedna je v statistike vyjazdov zapisanych 30 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 11 k mozgovym prihodam, po 2 k inym pripadom, k plucnym prihodam a k umrtiam este pred prichodom sanitky, 3 k urazom a raz k brusnej prihode.

 

 

0903 745988

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Podla clenov Cestnej zachrannej sluzby vladol na cestach pokoj, odtiahli len jedno vozidlo po dopravnej nehode z Brezna do Nemeckej, Ladu 1200 so zlomenym cepom z Hronca do Valaskej, nepojazdnu Fabiu z Brezna do okolia a Feliciu s poskodenou olejovou vanou z Brezna do Helpy. Technicku pomoc poskytli styrikrat - opravili spinaciu skrinku a dobijanie v skodovkach, do Lopeja doviezli benzin, ktory sa minul v Lade 1200, a v Brezne otvorili Skodu 120, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

 

hs.jpg (5636 bytes)


6195326

Prevadzka lyziarskych vlekov bola v tychto dnoch prerusovana, pretoze na horach fukal silny vietor. Jasne pocasie sprevadzali teploty mrazu -10 az -15 stupnov Celzia. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa po dva dni zucastnili na skoleni leteckej zachrany a instruktori absolvovali preskolenie. Turistov bolo pomenej, urazy nastastie nezaevidovali.

 

 

 
Uzreli svetlo sveta image

Zuzana Potkanyova z Cierneho Balogu, Adriana Petrekova z Brezna, Ema Polakova zo Sumiaca, Kristina Durtova z Brezna, Ondrej Blahut z Valaskej, Leon Gardian z Brezna, Denis Dianiska z Brezna.

 

 

Opustili nas_image 

 

Milada Maculova (81) z Valaskej, Emil Grisnik (52) z Hornej Lehoty, Ondrej Cevar (82) z Jasenia, Pavel Medved (63) z Cierneho Balogu, Julia Kralikova (81) z Bystrej, Imrich Giertli (70) z Brezna, Emma Trepacova (87) z Brezna, Milan Bohac (67) z Bystrej, Emilia Fararikova (75) z Brezna, Jan Salat (85) z Brezna, Margareta Komorova (84) z Myta pod Dumbierom, Paulina Ginicova (83) z Helpy.

 

 

Blahozelanie_image

 

Tvoj den uz prisiel zas. Dnes vsak mas uz “60”. Nahlime sa zas zazelat ti viac, aby si stastna bola v pravy cas, aby ti laska nikdy nechybala, aby si usmev na perach mala a smutok nikdy nepoznala.
Dna 27. marca oslavi svoje jubileum - sestdesiat rokov

Vierka Cabanova z Brezna – Podkorenovej.

Vsetko dobre zelaju manzel Jan, dcery Maria a Viera s manzelmi Emilom a Janom, syn Miroslav s manzelkou Blankou, vnucata Michal, Lucia s manzelom Petrom, Majka, Janka, Mario, Lenka a za vsetkych posiela velku pusu pravnucka Lucka.

 

Spomienky

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba, ocko nas, zostanu navzdy v nas.
Dna 6. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas starostlivy a laskavy otec, stary otec, manzel

Anton Smetana z Lopeja.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami. Dakujeme za tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na vas spominat.
Dna 8. marca sme si pripomenuli siedme vyrocie smrti

Jana Zubora z Myta pod Dumbierom

a 10. aprila si pripomenieme desiate vyrocie smrti

Marie Zuborovej z Myta pod Dumbierom.

S laskou a vdakou spomina dcera Bozena a vnucata Radomir a Peter s rodinami.

...

Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdiach tych, co ta mali radi.
Dna 9. marca uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha maminka

Magdalena Ocelova z Polomky.

S laskou spominaju dcery Emilia a Anna s rodinami.

...

Len kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
Dna 14. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Juraj Riapos z Helpy.

Somina manzelka Maria, synovia a dcery s rodinami a ostatna rodina.

...

Ty si odisiel, no laska a spomienky zostavaju navzdy.
Dna 21. marca sme si tichou somienkou uctili desiate vyrocie umrtia nasho manzela a otca

Jozefa Jamricha z Cierneho Balogu.

Manzelka Anna, dcera Martina s manzelom, syn Peter a ostatna rodina.

...

Zivota kniha zavrela sa, pisana srdcom, krvou zo zily. Zapis v nej zlatym pismom hlasa, ze manzel zivot svoj cestne dozil. Nech jeho telo rodnej hrudi v pokojnom spanku odpociva. V pamatiach nasich ziarit bude pamiatka jeho stale ziva. Cas plynie, ale srdcia neprestavaju krvacat.
Dna 22. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, syn, brat, svagor a zat

Jaroslav Kovacik z Cierneho Balogu – Komova.

Smutiaca rodina

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 25. marca si pripomenieme nedozitych devatdesiat rokov nasho otca

Jozefa Stulajtera z Cierneho Balogu.

S laskou a vdakou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas.
Dna 29. marca uplynie pat rokov od smrti nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Petra Rohaca z Myta pod Dumbierom

S laskou a uctou spomina manzelka Bozena a synovia Radomir a Peter s rodinami.

...

Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.
Dna 31. marca si pripomenieme druhe vyrocie umrtia

Marie Belkovej z Cierneho Balogu.

Spominaju dcery s rodinami

Baran

Vela dohodnete, vybavite, aj urobite. Nechcite vsak vsetko! Niektori z vas na nu teraz ani nepomyslia, ini jej, naopak, venuju vsetku svoju energiu. Ak nepolavite, k peniazom pridete hned zaciatkom tyzdna.

Byk

Mnohym sa podari uspesne ”zviditelnit”, aj dobre zarobit. Najdete si cas na lasky, na legalne, aj na tie tajne. Neodlozte vsak svoj zdravy rozum! V utorok a v stredu neriskujte, mozete prist o vela!

Blizenci

Presadia sa najma narodeni v maji a na konci znamenia. Hviezdy vam dopraju lasku len v nedelu a v pondelok. V ine dni sa venujte radsej profesii. Vasa zivotaschopnost a intuicia vam iste nejake peniaze prihra.

Rak

Venujte sa dohodam, nakupom a zveladovaniu domova. Niektori si napravia vztahy s rodinou, ini sa zalubia. Dalsi oslovia tych spravnych ludi. Uplatnite kombinacne schopnosti a ziskate dost penazi.

Lev

Ak sa chcete vyhnut trapasom, drzte sa len pekne v uzadi! Niekomu prejde vztah krizou, ktora ho utuzi, formalne vztahy sa vsak mozu aj rozpadnut. Pozor, nemusi vam vyjst ani ”tutovkovy” obchod!

Panna

Narodenym v druhej polovici znamenia pojde vsetko lahsie. Na partnerov si najdu cas najma narodeni v zavere znamenia. Ostatni vyuzite vikendove dni. Peniaze vam prinesie len to, co mate rozpracovane z minula.

Vahy

Pred vami su stasne dni, kriticke su iba utorok a streda. Na lasku mozete pokojne zabudnut, vasnive rande caka len niektore septembrove Vahy. Ziskate dobre platene a zaroven atraktivne zamestnanie.

Skorpion

Presadzujte iba to, o com ste presvedceny, ze je spravne! Zaziarite v kruhu priatelov, zoznamite sa s novou laskou, prezijete aj zmyselne rande. Mate sa naozaj na co tesit. Zarobite, aj vela vybavite.

Strelec

Mozete obhajovat zlu vec, a tak si narobit nepriatelov. Pritazlivi budu najma narodeni na konci znamenia, nie vsetci vsak vytvoria novy vztah. Zarobite, no ratajte, ze nie vsekto vyjde na prvykrat.

Kozorozec

Vyuzite vasu zvysenu komunikativnost a obchodnu zdatnost. Rodine, trvalym vztahom, laskam a priatelom by sa mali viac venovat narodeni v januari. Uplatnite kombinacne moznosti v zivnosti, ziskate.

Vodnar

Nepokazte nevhodnymi vyrokmi nieco, co ste dlho budovali! Niektorych zaskocia problemy v rodine ci s partnerom, ini utrpia skor spolocenske straty. Nepustajte sa do podnikania, aj ked to vyzera idealne.

Ryby

Mnohym sa v tieto dni podari prelomit seriu neuspechov. Niektori si najdu novu lasku, ini priatelov, dalsi zasa mozu mimoriadne zarobit. Ustretovostou aj razanciou dosiahnete viac ako inokedy.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT