18. MAREC  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Pri prepocitavani trzby od 5. do 9. marca z pohostinstva v Medzibrode nasli bankovku nominalnej hodnoty 200 korun, ktora vykazovala znamky falsovania. Bankovka c. E33278706 je tmavsej farby, na strane s vyobrazenou castou mesta chyba jej lava cast, pricom na pravej casti je prazdne miesto, tlac je posunuta, chybaju aj znaky viditelne pri zlozeni bankovky proti svetlu. Vysetrovatel Okresneho uradu justicnej policie Policajneho zboru v Brezne zacal trestne stihanie pre trestny cin falsovania a pozmenovania penazi a cennych papierov. Dvestokorunacku zaslali na skumanie do NBS v Bratislave. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

V noci zo 6. na 7. marca sa neznamy pachatel vlamal do potravin v Piesku. Ukradol Prima a Easy karty, cigarety, tabak a alkoholicke napoje, cim majitelke sposobil skodu asi za 56 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu zistili, ze 22-rocny B. M. niekedy od novembra do marca v katastri Cierneho Balogu ukradol 18 metrov kubickych drevnej hmoty. Lesom SR, Odstepny zavod Cierny Balog, sposobil skodu za 10 800 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Zlodej autoradia z auta v garazi rodinnemu domu v Predajnej, kde sa vlamal 6. marca, sa zo svojho lupu dlho netesil. Devatnastrocneho K. R. z Jasenia coskoro vypatrali podbrezovski policajti. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Z diskoteky v Ciernom Balogu 5. marca chudobnejsia o mobilny telefon Nokia 8310 sivo-tmavomodrej farby za 20 000 korun odchadzala jeho majitelka. Zlodej jej mobil ukradol z kabelky, ktoru mala volne polozenu na stole. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom trinastej marcovej noci v Podbrezovej sarapatil vykradac aut. Zo Seatu Ibiza GLD ukradol autoradio, cim majitelovi vozidla z Brezna sposobil skodu vo vyske 5300 korun. Z vedla odstavenej Skody Favorit chyba autoradio MTC a obsah lekarnicky, cim majitel z Cierneho Balogu utrpel skodu asi za 4500 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Cez vikend dopravni policajti zaznamenali len dve dopravne nehody. Patnasteho marca desat minut pred siestou podvecer na ceste I. triedy vodic osobneho vozidla VAZ 2103 v smere z Vernara do Telgartu sa plne nevenoval situacii v cestnej premavke a scasti presiel do protismeru. Oprotiiduci vodic Fordu Mondeo v snahe vyhnut sa zrazke strhol vozidlo do priekopy, kde narazil do krikov. Nehoda si vyziadala len hmotnu skodu na Forde a blokovu pokutu 2000 korun. O druhej v noci 16. marca na ceste II. triedy medzi Lomom nad Rimavicou a Ciernym Balogom vodic Fordu Orion z Brezna pravdepodobne v mierne lavotocivej zakrute neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky a na zvyskoch posypoveho materialu dostal smyk. Skoncil vo svahu vpravo vedla vozovky. Aj tato nehoda sa obisla bez zraneni, jej vinnika caka 1500-korunova blokova pokuta .

Od 1. marca je zruseny rozsah strankovych dni a hodin Okresneho dopravneho inspektoratu v Brezne, ktory bol zavedeny kvoli vymene starych vodicskych preukazov vydanych do 31. decembra 1992 (nie 2002, ako bolo omylom uvedene v minulom cisle).

Dvadsattrirocny K. A. z Brezna v januari spred vchodu bytu v Brezne ukradol farebny televizor, videorekorder, sijaci stroj, vysavac a automaticku pracku. S vozidlom, na ktorom boli tieto spotrebice nalozene, odisiel na nezname miesto. Kradezou veci sposobil majitelke skodu bezmala za 32 000 korun a kradezou osobneho auta 18 000-korunovu skodu. Eviduje OO PZ Brezno.

 

Prve vypalovanie travnatych porastov v tomto roku zaevidovali vo stvrtok v Brezne na Vrchdolinke, kde vzniknuty poziar zlikvidovali jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Mnohym vodicom poskytli pomoc po dopravnych nehodach na Taloch, v Polomke, Brezne, Ciernom Balogu, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. V skorych rannych hodinach v utorok na Chvatimechu odstranili z cesty mnozstvo napadanych kamenov a na druhy den vysokym tlakom uhasili horiaci Opel Cadet v budove cestnej dopravy v Brezne.

155.jpg (4763 bytes) V prvy marcovy stvrtok pred osmou rano lekari previezli do breznianskej nemocnice tridsatsestrocneho muza, ktory si pri praci s drevom v Ciernom Balogu sposobil pomliazdeniny brucha a zlomeninu panvy, neskor ho previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. Dovedna vystartovali 18-krat, z toho po 4-krat k mozgovym prihodam, brusnym prihodam a k urazom, 2-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 5-krat k inym pripadom, po raze k prihode dychacieho systemu a k otrave.

0903 545988

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby SCK odtiahli tri vozidla po dopravnej nehode, Feliciu s poskodenou prednou polosou, Volkswagen s poruchou spojky, Renault s poruchou chladiacej sustavy. Vymenili snimac otacok v skodovke, klinove remene v Skode 120, otvorili Feliciu v Myte pod Dumbierom, v ktorej si majitel zabuchol kluce, a do Lopeja doviezli benzin. Vodici musia byt nadalej opatrni, pretoze drobne skalky na cestach mozu sposobit smyk vozidla.

hs.jpg (5636 bytes) Pocas prazdnin skolakov stredneho Slovenska clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali mensi pocet turistov ako v predchadzajucich dnoch. V nizsie polozenych lyziarskych strediskach - na Taloch, Certovici, Srdiecku a v Myte pod Dumbierom si slnecne a bezveterne pocasie vychutnavali hlavne lyziari. V tomto tyzdni k ziadnym vaznejsim urazom nedoslo.

 
Uzreli svetlo sveta image
Barbora Harvanova z Valkovne, Alexandra Faskova z Bravacova, Patrik Oracko z Piesku, Michal Pokos zo Sumiaca, Michal Bartos z Brezna, Matus Vraniak z Brezna, Marek Licko z Benusa.

 

Opustili nas_image Margita Pohlova (89) z Brezna, Etela Budajova (81) z Myta pod Dumbierom, Anna Pitlovicova (89) z Michalovej, Dusan Bohacik (63) z Michalovej, Margita Medvedova (87) z Brezna.

Blahozelanie_image

 

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim: Zi dlho maminka medzi nami, kym teba mame, nie sme sami. K dalsej tvojej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym tonom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!

Dna 17. marca oslavila krasne sedemdesiate narodeniny

Elena Fararikova z Bravacova.

Ku gratulacii sa pripajaju synovia, dcery, vnukovia, vnucky a ostatni pribuzni.

...

Strieborne nitky pretkavaju tvoje vlasy, na cele hlbia sa nove vrasky. Starosti pribudaju s rokmi, cas kraca milovymi krokmi. My by sme chceli zastavit ten cas a povedat ti, otec nas, aby si nikdy, nikdy neodisiel od nas a setri sa, ved mas este nas.

Dna 19. marca sa doziva krasnych sedemdesiatych narodenin

Jozef Svantner z Cierneho Balogu – Dobroce.

K vzacnemu zivotnemu jubileu mu zo srdca blahozelaju a do dalsich rokov zivota vsetko najlepsie praju manzelka Margita, syn Vladimir, synovia Jozef, Ivan, Jan, Miroslav a Peter s rodinami, dcery Margita, Viera a Anna s rodinami. Ku blahozelaniu sa pripaja aj ostatna nemenovana rodina.

...

Podakovanie a blahozelanie Pavlovi Bercikovi (Zafrudlove) z Mazornikova

Ved ty si ani nezostarol, otec nas, to len datum narodenia -prvy jarny den roku 1928 v minulom storoci - dosviedca, ze sa dozivas sedemdesiatich piatich rokov, v sile a chuti do zivota, ktoru ti mozu zavidiet aj o polovicu mladsi. Ty si nezil roky, ale zivot. Zivot plny tvrdej roboty, este aj v tomto veku.

Za to, ze si nas viedol zivotom a nebolo to lahke, ti dakujeme a zelame si, aj tebe, aby si este dlhe roky v zdravi rozdaval optimizmus a pohodu.

Manzelka, sest deti, vnuci, pravnuci a cela pocetna rodina.
Mame ta vsetci radi.

 

Spomienky

Dna 17. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas vo veku osemdesiatdva rokov opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Rosik z Cierneho Balogu.

S uctou a stalou spomienkou spomina manzelka, syn s rodinou, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 20. februara sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Mateja Makuchu z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, synovia, nevesta a vnucikovia Danko a Matko.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 1. marca sme si pripomenuli nedozitych devatdesiat rokov

Alberta Hrnciarika z Pohronskej Polhory.

Spominaju synovia, nevesty, vnucata a ostatna rodina.

...

Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi..

Dna 3. marca uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila

Anna Kurekova zo Sihy.

S laskou spominaju deti s rodinami a vnucata.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 8. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Margity Janostiakovej z Pohronskej Polhory.

Spominaju dcery, zatovia, vnucata a kmotrovci.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 11. marca uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila

Vlasta Kamenska.

Spominaju matka, synovia, nevesta, vnukovia a ostatna rodina.

...

Bol jeden clovek, ktory mal vzacny dar. Vedel pocuvat, pohladit dusu, vyliecit srdce, dat nam novu silu. Uz nie je medzi nami, chyba nam ...

Dna 20. marca uplynie sest rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec a dedko

Jan Motycka z Brezna.

Vdaka patri tym, ktori sa na chvilu pozastavia a spomenu si.  S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera Janka s rodinou a syn Peto s rodinou.

...

Hoci odisiel nahle, bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na nebo zostavaju stale v nas.

Dna 20. marca si pripomenieme druhe vyrocie smrti nasho manzela, otca a stareho otca

Jaromira Repku.

Spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 22. marca si pripomenieme desiate vyrocie umrtia

Jozefa Janostiaka z Pohronskej Polhory.

Spominaju dcery, zatovia, vnucata a kmotrovci.

Baran

Zodpovednejsimi pristupmi k zavazkom mozete len ziskat. Niektori narazia na nepochopenie partnera, ini si nechtiac vyrobia trapas. K peniazom pridu ti z prvych dni a zo stredu znamenia.

Byk

Nepustite sa do veci, s ktorymi nemate ziadne skusenosti. Ratajte s tym, ze v zavere tyzdna niekoho ocarite, ocakavajte aj vasen. Dobre zarobite na napadoch, pomozu aj priatelia.

Blizenci

Cakaju vas tvorive dni. Sami sa budete cudovat, co vsetko dokazete. Laska bude priat najma narodenym v poslednej dekade, ale na svoje si pridu aj ostatni. V sobotu budte pri vacsich investiciach opatrnejsi.

Rak

Svoje predsavzatia dosiahnete neobycajne lahko. Vasmu caru nikto neodola. Chodte za svojim a odmietnite to, co vam nevyhovuje. Vase penazenky mozu dostat zabrat iba v pondelok.

Lev

Budete nielen mimoriadne priebojny, ale aj prezieravy. Ziskate kontakty, priatelov i lasky. Najuspesnejsi budete pocas vikendu! Stastie sa na vas usmeje, dobre zarobite.

Panna

Viac-menej uspesne budete zapasit s impulzivnostou. V sobotu budte ostrazity, aby vas niekto z rodiny nevtiahol do nezmyselnej hadky. Lepsie pochodia v tieto dni ti, co nechcu privela penazi.

Vahy

Dobre zarobite, dosiahnete aj spolocensky vyznamne miesto. V pokoji prehodnotte svoje snazenia, najma tie, za ktorymi idete stoj co stoj!

Skorpion

Podari sa vam skoro vsetko, do coho sa pustite. V trvalych zvazkoch sa bude viac darit Skorpionom z druhej polovice znamenia. Peniaze ziskate v podnikani, ak necuvnete pred miernym rizikom.

Strelec

Vyuzite stastny vikend; zarobite aj napravite, co sa da. Ocakavat privela by od lasky nemali narodeni v prvych dnoch a v druhej polovici znamenia. Peniaze ziskate, ak vymenite zamestnanie za tvorivejsie.

Kozorozec

Mali by ste zodpovednejsie pristupovat k svojim zavazkom. Vsetky problemy zazehnate, ak si ich uz v zarodku dokazete v pokoji vydebatovat. Nevymyslajte, lahsie peniaze zarobite o niekolko tyzdnov.

Vodnar

Nepodlahnite tlaku okolia a nerozhodujte sa bez pripravy. V zavere tyzdna budete nezny i zmyselny, mnohi vsak daju prednost kulture pred laskou.

Ryby

Vo stvrtok a v piatok budete jednoducho neprehliadnutelny. Mnohi ziskaju priatelov ci milencov, dalsi uspesne pokracuju vo vztahoch. Peniaze vytazite z kazdej situacie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT