11. MAREC  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Popoludni 5. marca medzi stvrt na tri a tristvrte na styri zo stola spred rekreacnej chaty v rekreacnej oblasti Tale neznamy pachatel ukradol dve volne polozene cestovne tasky. Majitelovi z Nitry sposobil skodu asi za 14 900 korun a majitel druhej tasky z Velkeho Zaluzia prisiel o 8100 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Na prave poludnie 7. marca sa 29-rocny P. R. dopustil trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Po slovnej hadke so svojou matkou poskodil dvere bytu v Brezne a odisiel prec. Coskoro sa vsak vratil, vchodove dvere vykopol a matku fyzicky napadol, skrtil ju a krical, ze ju zabije. Sposobil jej zranenie, ktore si vyziadalo lekarske osetrenie bez praceneschopnosti. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo 4. marca na majitela chalupy v Hornej Lehote, ktory tu nebol od januara. Ktosi totiz poskodil dvere a okno na chalupe i na drevenej bude vedla chalupy a ukradol dva panske horske bicykle a prenosnu lampu, vsetko dovedna za 6100 korun. Podbrezovski policajti zistili, ze kradeze vlamanim sa dopustili 30-rocny A. J. z Valaskej a 26-rocny P. E. z Hornej Lehoty, ktori ukradnute veci predali za dve tisicky. Bicykle nasli a zaistili. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Podbrezovski policajti vypatrali pachatelov, ktori v prvu marcovu noc niekedy od stvrt na dvanast do pol stvrtej z volne polozenej kabelky na sedacke boxu v motoreste v Podbrezovej ukradli mobilny telefon. Majitelku z Lopeja o zlatistohnedy mobil Nokia 6510 bezmala za 8000 korun obrali 20-rocny G. M. z Podbrezovej a o tri roky mladsi P. J. z Hornej Lehoty. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Siesteho marca v case od piatej rano do pol siestej vecer ktosi vnikol do garaze pri rodinnom dome v Predajnej. Odniesol odtial cierne autoradio Kenwood KRC-179R4B (vyrobne cislo 303893) a dva cierne reproduktory Kenwood KFC-6905 (vyrobne cislo 304092). Skodu sposobenu R. I. vycislili dovedna na 8100 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Farebny televizor OVP Orava 2121 TXT a pocitac Libra Gamestar 2003 vyniesol ktosi z bytu vo Valaskej. Kradez vlamanim sa odohrala pod ruskom osmej marcovej noci, pri ktorej majitelka bytu utrpela skodu za 27 000 korun, na zariadeni nechal zlodej 1500-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Alkoholicke napoje, cigarety a cukrovinky roznych znaciek zmizli v noci zo 4. na 5. marca z pohostinstva v Bravacove. Kradezou vznikla majitelke skoda za 30 000 korun a poskodenim zariadenia 500-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Niekolkokrat sudne trestany 61-rocny H. M. zo Ziliny sa v marci vydal na ,,lupezny chodnicek" do Hronca, za co je momentalne vo vazbe. Siesteho marca hlasili kradez vlamanim do chaty v Jancovej doline a na druhy den v lokalite Jamina, ktore ma na svedomi tento zlodej. V prvom pripade nechal za sebu skodu za tisic korun a z druhej chaty odniesol dva litre palenky a dva litre vina, co spolu s poskodenim zariadenia predstavuje skodu za 5600 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

V presne nezistenom case od 3. do 4. marca v lokalite Tri vody v Osrbli sarapatil pytliak. V doline Prostredna zastrelil patrocneho jelena, ktoreho zbytky schoval za spadnuty strom. Odstepnemu zavodu Lesov SR so sidlom v Ciernom Balogu vznikla skoda asi za 20 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova. 

Co sa udialo v tyzdni od 28. februara do 7. marca

 

Prve vypalovanie travnatych porastov v tomto roku zaevidovali vo stvrtok v Brezne na Vrchdolinke, kde vzniknuty poziar zlikvidovali jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Mnohym vodicom poskytli pomoc po dopravnych nehodach na Taloch, v Polomke, Brezne, Ciernom Balogu, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. V skorych rannych hodinach v utorok na Chvatimechu odstranili z cesty mnozstvo napadanych kamenov a na druhy den vysokym tlakom uhasili horiaci Opel Cadet v budove cestnej dopravy v Brezne.

155.jpg (4763 bytes) V prvy marcovy stvrtok pred osmou rano lekari previezli do breznianskej nemocnice tridsatsestrocneho muza, ktory si pri praci s drevom v Ciernom Balogu sposobil pomliazdeniny brucha a zlomeninu panvy, neskor ho previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. Dovedna vystartovali 18-krat, z toho po 4-krat k mozgovym prihodam, brusnym prihodam a k urazom, 2-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 5-krat k inym pripadom, po raze k prihode dychacieho systemu a k otrave.

0903 545988

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby SCK odtiahli tri vozidla po dopravnej nehode, Feliciu s poskodenou prednou polosou, Volkswagen s poruchou spojky, Renault s poruchou chladiacej sustavy. Vymenili snimac otacok v skodovke, klinove remene v Skode 120, otvorili Feliciu v Myte pod Dumbierom, v ktorej si majitel zabuchol kluce, a do Lopeja doviezli benzin. Vodici musia byt nadalej opatrni, pretoze drobne skalky na cestach mozu sposobit smyk vozidla.

hs.jpg (5636 bytes) Pocas prazdnin skolakov stredneho Slovenska clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali mensi pocet turistov ako v predchadzajucich dnoch. V nizsie polozenych lyziarskych strediskach - na Taloch, Certovici, Srdiecku a v Myte pod Dumbierom si slnecne a bezveterne pocasie vychutnavali hlavne lyziari. V tomto tyzdni k ziadnym vaznejsim urazom nedoslo.

 
Uzreli svetlo sveta image
Simon Simko z Valaskej, Tomas Holka z Predajnej, Lilly-Ella Sajgalova z Brezna, Milan Fizola zo Zavadky nad Hronom, Marek Krnac z Osrblia, Lenka Strukanova z Brezna, Michal Kostial z Valaskej, Ema Kovacikova z Cierneho Balogu, Adrian Mestan z Helpy, Gabriela Galikova z Pohorelej, Viktoria Pohancanikova z Polomky, Matus Harvan z Polomky, Katarina Durcikova z Brezna.

Opustili nas_image Juraj Demian (56) z Dolnej Lehoty, Maria Vojtekova (88) z Valaskej, Maria Kovacikova (79) z Cierneho Balogu, Gizela Chamkova (88) z Nemeckej, Michal Svitac (41) z Helpy, Jozef Fasko (62) z Brezna, Ing. Jaroslava Polacekova (40) z Brezna, Anna Nitrianska (94) z Valaskej, Jozefina Susova (91) z Nemeckej, Juliana Pindiakova (79) z Pohronskej Polhory.

 

Blahozelanie_image

 

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 8. marca sa krasneho zivotneho jubilea, osemdesiatich rokov, dozila nasa mama, stara mama

Paula Giertlova z Brezna – Mazornikova.

Vsetko najlepsie, vela stastia a zdravia praje dcera Zuzana s rodinou, synovia Ondrej a Filip.

...

Chceme ti sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude ti milsou. Na stole patdesiatpat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.

Dna 28. februara oslavila svoje patdesiate piate narodeniny Anna Masarykova z Hronca.

Vela stastnych dni jej zelaju manzel, syn, dcery, zatovia, nevesta. Starkej blahozelaju aj Angelika, Kristinka, Rastik, Veronika, Petka, Nikolka, Terezka a Barborka.

...

Postoj, postoj putnik a obzri sa spat, v kazduckom kroku jeho vykvitol kvet, bo takychto ludi vo svete vela niet, rodia sa raz za sto liet. Zdravie a este raz zdravie, lebo kde je zdravie, tam stastie, kde stastie, tam laska a on ju rozdava plnym priehrstim, ako ked zrno sejes.

Dna 24. februara sa dozila sedemdesiatich rokov

Maria Ridzonova zo Sihly.

Vsetko dobre zelaju manzel Jozef, dcery Elena a Alzbeta s manzelmi, vnucata Ivana, Rudo, Lubo, Sona, Lena, Dodo, Matej a pravnucata Lukasko a Tomasko starku za vsetkych bozkavaju.

...

Vsetko najlepsie k super okruhlinam “TIK-arke”

Eve Schererovej

zelaju kolegyne Milada a Alena.

 

Spomienky

Dna 8. februara uplynulo desat rokov od smrti nasej milovanej mamy a starej mamy

Zity Kochanovej z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Dcery a syn s rodinami

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 18. februara uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Medved z Brezna.

Smutiaca rodina

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 23. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Tomas Filo z Helpy.

S laskou a uctou spomina manzelka, syn Tomas, Marek s rodinou a dcery Jana a Jozefina s rodinami.

...

Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas – my v tebe, nie sme sami.

Dna 26. februara sme si pripomenuli nedozitych devatdesiat rokov dlhorocnej veducej Okresnej a Mestskej kniznice v Brezne,

Marie Petranskej.

S vdakou na nu spominaju knizniciarky (knihovnicky) sucasne, ale najma dochodkyne.

Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomienku.

...

Dna 26. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, svokor, stary otec

MUDr. Juraj Sigotsky.

S laskou a uctou spominaju manzelka a deti s rodinami.

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 1. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Julius Molcan.

Spominaju manzelka, dcery, vnucata a pravnucata.

...

Cas plynie, ale spomienky a bolest ostavaju.

Dna 5. marca uplynulo pat rokov od tragickej smrti nasho syna

Milana Schreinera z Podbrezovej.

Smutiaca rodina

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 8. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co nas vo veku styridsatosem rokov opustil nas syn, manzel, otec a stary otec

Milan Stankovic z Brezna.

So smutkom v srdci spomina manzelka Jozefina, synovia Milan a Miroslav, dcery Lubomira a Zuzana s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 13. marca si pripomenieme tretie vyrocie smrti

Katariny Marekovej z Brezna.

S laskou spomina syn Daniel s rodinou.

 

Podakovanie

Srdecne podakovanie patri vsetkym, ktori 4. marca odprevadili do vecneho kralovstva nasu

Gizku Chamkovu (od Holikov) z Nemeckej.

Dychova hudba Zeleziarni Podbrezova tiez prispela k dostojnej rozlucke.

Smutiaca rodinka

Baran
Aj z malej vymeny nazorov moze vzniknut nedorozumenie. Nadviazete novu znamost, niektori preziju i eroticky romanik. Sobota, nedela a utorok su na nakupy najvhodnejsie.

Byk
Budete plny energie, vyuzite ju vsak na spravne ciele! Prve dni tyzdna budu bohate na udalosti. Do vasni moze prerast nevinne priatelstvo. Pokojne investujte a nakupujte, stastie je pri vas!

Blizenci
Ak skombinujete intelekt a rozvahu, uspech vas neminie. Zaciatkom tyzdna sa mozete stretnut s neustretovostou partnera. Razancia vam nechyba, mozete si trufnut aj na viac!

Rak
Zistite, ze zamery vam vychadzaju, hoci sa nesnazite. Okrem pondelka budu ostatne dni pre vztahy stastne a napravite, co ste zbabrali. Vyuzite priaznive vplyvy hviezd, zarobite i vela zariadite.

Lev
Dolezitejsie veci vybavte radsej hned v prve dni tyzdna. Caka vas romantika, neha a vasen, v sobotu tiez zvyseny zaujem o kulturu. Peniaze zarobia najma Levi z prvych dvoch dekad znamenia.

Panna
Ak nespomalite, stretnete sa s problemami na kazdom kroku. Panny zo strednej dekady uspeju v spolocnosti, daju si do poriadku aj svoj vztah. Mozete doplatit na nestastne podnikatelske rozhodnutia.

Vahy
Najma narodeni v septembri by sa nemali razne presadzovat. Vahy zo strednej dekady budu mat uspech skor v podnikani ako v partnerskom vztahu. Mozete podlahnut vidine rychlych ci bezpracnych ziskov.

Skorpion
Presadite sa, aj dobre zarobite, ale len v prve dni tyzdna. Na nedostatok priazne hviezd sa nestazujte, prihraju vam to, po com tuzite. Nevyplati sa vam kazdy pokus ziskat nieco podvodom.

Strelec
Hviezdy dopraju trochu viac iba Strelcom z poslednej dekady. Uspesni budu len ti, ktori sa vyhnu rizikovym vztahom a budu sa venovat stalym partnerom. Nejake peniaze ziskate; ini si pripravia podmienky do buducnosti.

Kozorozec
Cakaju vas prinosne dni, nic vas nevyvedie z povestneho pokoja. Narodeni v strede znamenia by mali pocitat s komplikaciami v laske. Urobte si bilanciu v prijmoch a neminajte privela.

Vodnar
Mnohym sa odhalia skryte vztahy a suvislosti okolo nich. Vylepsite si stagnujuci vztah, dalsi daju prednost spolocenskym akciam. Sobota a nedela nie su na investovanie najvhodnejsie.

Ryby
Okrem stastnej soboty sa setrite a robte len bezne veci. Napravite si vztah s partnerom, mnohi preziju v spolocnosti nezabudnutelny vecer. Peniaze: dobre si uvedomte svoje moznosti a nechcite privela.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT