4. MAREC  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V presne nezistenom case od oktobra 2002 do 22. februara neznamy pachatel bez zjavnych znakov nasilia z bytu na Stvrti Laca Novomeskeho v Brezne ukradol dve retiazky s priveskami a dva damske prstene zo zlteho kovu. Majitelke T. J. sposobil skodu za 11 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Kvoli balicku cigariet a zapalovacu ktosi sposobil 15 000-korunovu skodu na osobnom motorovom vozidle Hyundai Sonata. Auto bolo zaparkovane v rekreacnej oblasti Nizke Tatry-juh v Bystrianskej doline na pristupovej ceste nad parkoviskom Trangoska a zlodej sa don vlamal 2. marca medzi pol jednou a stvrtou popoludni. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Zo Stvrte Laca Novomeskeho v Brezne 26. februara zmizol vodovodny protipoziarny liatinovy hydrant. Policajti coskoro usvedcili E. I. z Brezna, ktory sa ku kradezi priznal. Hydrant uz stihol rozbit na mensie casti a predat vo vykupni zbernych surovin za 80 korun. STVAKu Banska Bystrica, zavod 01 so sidlom v Brezne, vsak sposobil skodu za 8000 korun.

O tretej popoludni 26. februara nic netusiacej P. M. z Brezna, ktora prechadzala po Nalepkovej ulici, neznamy muz vytrhol z ruky tasku a usiel. Zena sla prave z obchodu, a tak v taske mala potraviny za 260 korun a financnu hotovost 650 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Trestneho cinu porusovania domovej slobody sa v noci na prelome februara a marca dopustil tridsatsedemrocny P. S. z Brezna. Neopravnene vnikol do dvora rodinneho domu v Brezne a odniesol si dvanastlitrove vedro, ziarovku a tri litre mlieka. Pachatela coskoro odhalili policajti OO PZ Brezno.

Dvadsiateho stvrteho februara M. A. z Predajnej oznamila, ze jej 39-rocny syn Jan Muka je nezvestny. Vlani v marci odisiel pracovat do Kralup v Ceskej republike. Naposledy telefonoval v juni a odvtedy o nom nemaju ziadne informacie. Nezvestny je 180 cm vysoky, stihlej postavy, ma podlhovastu tvar, tmavohnede mierne zvlnene vlasy po plecia, hnede oci, rovny nos, nosi fuzy, chodzu ma vzpriamenu. Ziadne zvlastne znaky nema. Dovod nezvestnosti J. Muku nie je znamy. Eviduje OO PZ Podbrezova.

O tretej popoludni 2. marca sa v Krpacove v katastri Dolnej Lehoty stala dopravna nehoda. Vodici oprotiiducich vozidiel Skoda Felicia a Volkswagen Golf sa vo vyjazdenych zladovatelych kolajach pravdepodobne nedostatocne vyhli a zrazili sa. Na Felicii je skoda asi za 100 000 korun a na Golfe asi za 3000 korun. Nehoda skoncila bez zraneni, ale blokovymi pokutami. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

Radiomagnetofon, otvarac na konzervy, tri popolniky, kuchynsky noz, par gumovych ciziem, sest konzerv, dve flase alkoholu - toto vsetko zmizlo z rekreacnej chaty na Chlipnackach v katastri Lomu nad Rimavicou. Nevolana navsteva tu sarapatila niekedy od 2. do 28. februara, cim majitelovi z Banskej Bystrice vznikla skoda dovedna bezmala za 6000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

O tristvrte na sedem rano 25. februara vodic Skody Favorit v Ciernom Balogu pravdepodobne neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky. Neubrzdil a v dosledku toho narazil do autobusu, ktory na zastavke v Janosovke odstavil jeho vodic. Nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, sa obisla bez zraneni. ,,Doplatil" na nu Favorit so skodou asi za 20 000 korun, autobus za 10 000 korun a nepozorny vodic, ktory musel zaplatit blokovu pokutu. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. februara

 

V poslednych februarovych dnoch zaznamenali az strnast dopravnych nehod, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. Na cestu vytiahli osobne auta, ktore boli mimo vozovky, regulovali premavku, a to v Piesku, Benusi, Bystrej, Zlatne, Brezne, Podbrezovej, vo Vydrove. V utorok v Ciernom Balogu, Dobroci vodic Skody Favorit narazil do zadnej casti linkoveho autobusu, cim mu poskodil olejovy filter, z ktoreho na miestnu komunikaciu vytieklo asi dvadsatpat litrov oleja. Hasici ho zasypali Vapexom a dali do zbernych nadob. Vo stvrtok nalozili na vozidlo NAMK Peugeot po naraze do stlpa na Chalupkovej ulici v Brezne. Zaevidovali aj poziar Octavie na Sramkovej ulici v Brezne, ktoru si majitel uhasil sam.

 

155.jpg (4763 bytes) V statistike vyjazdov RZP je zapisanych sestnast vyjazdov, z toho 3 k plucnym prihodam, po raze k nahlej prihode srdca a obehu, k neurologickej prihode, k urazu, po 4 k umrtiam este pred prichodom sanitky, k inym pripadom a dva prevozy pacientov do Banskej Bystrice, lekari ziadny vaznejsi uraz nezaznamenali. V tomto chripkovom obdobi netreba zabudat na zdrave stravovanie a otuzovanie sa prechadzkami zimnou prirodou.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK upozornuju vodicov na opatrnost na cestach hlavne v skorych rannych hodinach, kedy je na vozovke namraza. Najdlhsiu trasu absolvovali pri odtahu Mitshubishi z Benusa do Bratislavy, postarali sa o vozidla s odlomenym cepom, poruchou motora, poskodenou spojkou a po dopravnych nehodach. Vo Valaskej otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, a v Myte pod Dumbierom vymenili sviecky v Skode 105.

 

hs.jpg (5636 bytes) V sobotu hladali stratenych snoubordistov na Certovici, ktori nastastie stretli skialpinistu, a ten ich nasmeroval na turisticky chodnik. V pondelok od siedmej vecer patrali po dvanastrocnom a strnastrocom skolakovi na Tresniku v Telgarte. Obaja ,,mladici" sa zatulali a nevedeli najst spravnu cestu do chaty. Clenovia Horskej zachrannej sluzby konstatuju, ze dobre podmienky na lyzovanie su v zadnej Deresskej mulde a v Krupovej. Prvu pomoc poskytli na Srdiecku lyziarovi, ktory si rozbil nos. V nasledujucich dnoch ocakavaju zmenu pocasia.

 

 
Uzreli svetlo sveta image
Oliver Precuch z Brezna, Patrik Fülöpi z Brezna, Diana Berkyova z Polomky, Martin Kosiciar z Brezna, Partin Paxa z Brezna, Martin Kopcan z Brezna, Peter Giertli z Brezna.

 

Opustili nas_image Michal Martinec (52) z Helpy, Gizela Jancova (79) z Bacucha, Frantisek Majercik (56) z Polomky, Stefan Ridzon (78) z Drabska, Anna Sojakova (74) z Nemeckej, Ivan Alberty (69) z Michalovej, Jaroslav Sebo (57) z Dolnej Lehoty, Maria Sanitrova (52) z Jasenia, Jan Barutiak (63) z Brezna, Maria Ticha (96) z Brezna, Ladislav Krupa (55) z Kremnicky, Klara Bartosova (47) z Brezna, Anna Ginicova (63) z Helpy.

 

Podakovania

Dna 12. februara nas nahle a necakane vo veku tridsatsedem rokov opustil nas drahy syn, otec, brat, svagor, ujo a priatel

Jozef Daxner ml. z Brezna.

Smutiaca rodina dakuje pohrebnej sluzbe LK Company v Brezne za dostojne a bezproblemove vybavenie pohrebu, vsetkym pribuznym a znamym za ucast na pohrebe, kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi ste zmiernili nas hlboky zial.

Mama, sestry a brat s rodinami

...

Uprimne dakujem blizkej i vzdialenej rodine, priatelom, susedom a znamym, ktori dna 13. februara odprevadili na poslednej ceste nasu drahu manzelku, mamu, staru mamu, sestru

Jolanu Leitnerovu.

Vsetkym dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym susedom a znamym, ktori prisli odprevadit na poslednej ceste mojho manzela, otca a stareho otca

Jaroslava Pitu z Predajnej.

Manzelka s rodinou

 

 

Spomienky

Zil skromny vo svojom zivote, velky vo svojej laske a dobrote.

Dna 31. januara uplynul rok nesmierneho zialu i prekrasnych spomienok , navzdy dotlklo slachetne srdce draheho manzela, otecka a starkeho

Jozefa Nepsinskeho z Pohronskej Polhory.

S laskou spomina manzelka, dcerka a syn s rodinou.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.

Dna 2. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Alojz Pavlovsky z Predajnej.

Spomina smutiaca rodina

...

Dna 3. februara uplynulo sedem rokov od umrtia otca, stareho otca, brata

Jana Svantnera z Cierneho Balogu - Fajtova.

Spominaju dcery s rodinami, sestra a svagor a byvala manzelka.

...

Dna 8. februara sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia

Jozefa Kostiala z Cierneho Balogu.

Spomina manzelka, synovia Jozef, Miroslav, Jaroslav a dcera Marta s rodinami.

...

Koho bohovia miluju, zomiera mlady.

Dna 9. februara uplynulli dva roky od tragickej smrti

Borisa Bohusa zo Zavadky nad Hronom.

S bolom v srdci, s laskou a uctou spominaju rodicia, brat, priatelka Zuzka, cela rodina a priatelia.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 10. februara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Petra Meresa z Brezna.

Spomina manzelka Emilia, syn Pavol s rodinou, dcery Zuzana a Marika s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 11. februara sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Antonie Turnovej z Brezna.

Spomina manzel s rodinou a syn Stanislav a dcera Lenka s rodinami.

...

Je taka chvila, skonci sa zivot, zacne spomienka, spomienka ozivi v pamati ludske ruky, nejeden davno zabudnuty okamih, oci cloveka, ktory nas mal rad.

Dna 13. februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec, stary otec

Jan Babic z Brezna.

S uctou a laskou smutiaca rodina

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 13. februara uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Belkova Z Cierneho Balogu – Fajtova.

Spominaju synovia a dcera s rodinami

Blahozelanie_image

 

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo jej je malo, zelame ti, aby sa ti z tychto darov co najviac dostalo.

Dna 8. marca oslavi patdesiate piate narodeniny

Viera Maculova z Podkorenovej.

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia praje manzel, synovia s rodinami, dcera, mama, sestry a brat s rodinami. Vnucatka posielaju starej mame vela bozkov.

Baran
Zaciatkom tyzdna doplatite na povysenectvo a zvelicovanie! Na partnerov si najdu cas najma narodeni v strede znamenia. Mozete ziskat dobre platene a atraktivne zamestnanie.

Byk
Ocenenie caka iba narodenych v posledne aprilove dni. Vasnivostou uputaju Byci zo stredu znamenia. V sobotu presvedcite vyrecnostou, alebo urobite dobry obchod.

Blizenci
Stastny tyzden, mierne tazkosti vas cakaju len v piatok. Niektori sa zalubia, ini najdu v sebe umelecke vlohy a uplatnia ich. Zarobite, no ratajte, ze nie vsetko vyjde na prvykrat.

Rak
V pondelok budte rozvazny a vyhnite sa alkoholu. Vo stvrtok moze vas vztah prejst zatazkavacou skuskou, ini doplatia na intrigy. Peniaze raznostou ziskaju najma narodeni v strednej dekade.

Lev
Caka vas nova znamost ci stretnutie so znamou osobnostou. Najdete si cas na lasky, na legalne, aj na tie tajne. Neodlozte vsak zdravy rozum! Peniaze vam prinesie len to, co mate rozpracovane z minula.

Panna
V pondelok vam nebude nic nemozne. Presadite sa a zarobite. Hviezdy vam dopraju lasku len cez vikend a v pondelok. Venujte sa radsej profesii. Ak nepolavite, k peniazom mozete prist zaciatkom tyzdna.

Vahy
V tieto dni si dorieste, co ste uz dlhsi cas odkladali. Budete pritazlivy, nie vsetkym sa vsak podari vytvorit novy vztah. K peniazom pridu septembrove Vahy, ostatni vyuzite piatok.

Skorpion
Nepokazte nevhodnymi vyrokmi nieco, co ste dlho budovali! Neohrozte si zavahanim stabilny vztah, ostante radsej pri nevinnom flirte. Ak vhodne sklbite podnikavost s rozvahou, zarobite.

Strelec
Nesnazte sa vsetko si vydiskutovat hned ”za horuca”! Nove lasky cakaju najma narodenych v strednej dekade. Ostatni preziju dni harmonie. Zaciatkom tyzdna neobchodujte, vyhnite sa aj slubom.

Kozorozec
Az do stredy mozete ratat so stastnymi nahodami aj ziskami. Zoznamite sa s novymi partnermi a prezijete romanticke rande. Ustretovostou a razanciou dosiahnete viac penazi ako inokedy.

Vodnar
Vyuzite vsetky prilezitosti na spolocenske napredovanie. Narodeni v strede znamenia by sa mali viac venovat trvalym vztahom. Uplatnite kombinacne schopnosti a ziskate peniaze.

Ryby
Nepolihujte pred televizorom do neskorych nocnych hodin. Uputate objekt svojich tuzob. Nedajte vsak partnerovi dovod ziarlit. Cez vikend vyuzite komunikativnost a obchodnu zdatnost.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT