18. FEBRUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Hraci automat CASH Magic s financnou hotovostou a cigarety roznych znaciek zmizli 6. februara od tristvrte na dve do pol osmej rano z hostinca v Nemeckej. Neznamy pachatel sposobil majitelom skodu dovedna za 171 000 korun. Vysetruje OUJP PZ v Brezne ako trestny cin kradeze.

V priebehu hodiny vecer 7. februara z parkoviska v rekreacnej oblasti Tale z uzamknuteho boxu na prevoz lyzi, ktory bol na Volve 560, zmizli zelene lyze Nordica s viazanim Tirolia. Majitel z Madarska utrpel skodu za 12 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Deviateho februara hlasili kradez cerveneho nakladneho vozidla WV Caddy 9K/1Y evidencneho cisla BR583-AH, ktore bolo zamknute zaparkovane pred cinziakom na Krculovej ulici v Brezne. Po vozidle za 350 000 korun a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OUJP PZ v Brezne.

Od popoludnia 4. februara do nasledujuceho rana ktosi sarapatil v objekte stolarskej dielne v Polomke. Odniesol si vrtacku, striekaciu pistol, brusky, priamociaru pilu, uhlovu pilu, frezu a modulove frezy. Majitelovi vznikla skoda asi za 81 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela. 

 

Dvadsatpatcentimetrovy delostrelecky granat nasli 3. februara v objekte Zeleziarni Podbrezova. Siesteho februara tu nasli nevybuchnutu protitankovu naslapnu minu. Nalezy pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny zabezpecili proti manipulacii a zneskodnit ich prisiel pyrotechnik. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

Medzi pol jednou v noci a pol stvrtou rano 4. februara sa neznamy pachatel vlamal do kancelarie sidliacej na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne. Ukradol pocitacovu zostavu, fax, kopirovacie zariadenie a ISDN telefon. Skodu vycislili na 62 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom piatej februarovej noci mali nevolanu navstevu v potravinach v Helpe. Chybaju odtial liehove napoje a cigarety roznych znaciek, mrazene kurcata, rastlinny olej a cukrovinky dovedna za 21 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Prichody do chat ich majitelom tento vikend zneprijemnili zlodeji. Siedmeho februara v Osrbli majitelke rodineho domu zo Svajciarska, ktoru obrali o zehlicku, skrinku satelitneho prijimaca, elektricku zubnu kefku, dva obrazy, sadu uterakov a o dve vkladne knizky, vsetko dovedna za 16 600 korun. Na druhy den v Hornej Lehote na Tajchu majitelovi chaty z Brezna, ktory je chudobnejsi o kavovar, keramicke taniere, dzbany, kalisky, pohare, drevenu vazu a o tri zimne vetrovky asi za 10 350 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. februara

 

V tychto mrazivych februarovych dnoch hasici zaevidovali styri dopravne nehody - z Prednych Halan do nemocnice odtiahli vozidlo RZP, v Bystrej pozametali vozovku a regulovali premavku po naraze troch osobnych aut a zaevidovali dve zrazky chodcov na hlavnej ceste v Podbrezovej a v Zavadke. Pomocou lana napravili dva kamiony skrizene cez cestu a vytiahli Aviu, ktora bola mimo vozovky. Na Razusovej ulici v Brezne pomohli lekarom nalozit do sanitky muza, ktory lezal na chodniku, a na Valentina pred druhou rano im nahlasili vytapanie bytov na Krculovej ulici. Po prichode na miesto zistili, ze majitelka zabudla zastavit vodu, ktora uz tiekla z umyvadla.

 

155.jpg (4763 bytes) V piatok o deviatej vecer hospitalizovali v breznianskej nemocnici so zranenym predkolenim a vnutornymi poraneniami 42-rocneho muza, ktoreho v Podbrezovej zrazilo osobne auto, neskor ho previezli do Banskej Bystrice. Prvu pomoc pri osetreni zlomeniny dolnej koncatiny poskytli v pondelok patrocnemu ,,lyziarikovi" z Madarska. Dovedna vystartovali 25-krat, z toho 11-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 4-krat k urazom a k mozgovym prihodam, po raze k umrtiu este pred prichodom sanitky, k brusnej a k plucnej prihode, 2-krat k inym pripadom a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

CESTNA ZACHRANNA SLUZBA SCK

0903 745988, 16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby, ktorych si mozete od februara ziadat na novych telefonnych cislach 0903 745988, 16 154, odtiahli az jedenast vozidiel. Najdlhsiu trasu absolvovali z Podbrezovej, cast Stiavnicka, do Presova pri odtahu Citroëna po havarii. Postarali sa o vozidla po dopravnych nehodach, s poruchami elektriky, zapalovania, startovania a pomohli pri oprave defektu na Renaulte. Upozornuju vodicov, aby nepodcenovali zimu a pred jazdou si skontrolovali, ci maju v poriadku bateriu.

hs.jpg (5636 bytes) 6195326

Krasne zasnezene hory navstivilo mnoho turistov a pri spoznavani kras prirody im prialo aj slnecne pocasie. Dobre podmienky su na skialpinizmus, ale treba byt opatrni, pretoze nadalej pretrvava lavinove nebezpecenstvo tretieho az stvrteho stupna na celom uzemi Nizkych Tatier. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali u lyziarov desat urazov dolnych koncatin.

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Lukas Kunstar z Cierneho Balogu, Patricia Kucerakova z Hronca, Patrik Vrbata z Telgartu, Martin Melko z Brezna, Matus Gigala z Dolnej Lehoty, Matej Turna z Cierneho Balogu, Simona Gabrisova z Pohronskej Polhory, Erik Belko z Cierneho Balogu, Alzbeta a Richard Polomsky z Brezna, Kristina Ocelova z Brezna, Maros Jagercik z Polomky.

Opustili nas_image 

 

Zuzana Roncakova (88) z Lomu nad Rimavicou, Juraj Vrana (80) z Brezna, Antonia Kostialova (75) z Cierneho Balogu - Dobroce, Terezia Blazeniakova (71) z Cierneho Balogu – Dobroce, Jaroslav Pita (70) z Predajnej, Jolana Leitnerova (73) z Osrblia, Jozef Daxner (37) z Brezna, pplk. v.v. Martin Kucera (88) z Valaskej, Jozef Hroncek (86) z Predajnej, Julius Butora (77) z Bravacova, Milan Luptak (71) z Podbrezovej, Jozef Durica (42) z Helpy, Jozef Martinec (61) z Helpy, Alzbeta Gordanova (83) zo Sumiaca, Jan Tokar (80) z Polomky.

Blahozelanie_image

 

Dna 18. febrara oslavi sedemdesiate piate narodeniny

Ladislav Cibula z Rohoznej.

Prajeme ti stastie, lebo vieme, ake je krasne. Prajeme ti zitie, lebo vieme, ake je kratke. Prajeme ti zdravie, lebo vieme, ake je vzacne.

Dcera Anna, vnucata Katarina a Ondrik, dcera Elena, zat Ondrej, vnucata Ondrik, Misko, Lenka, syn Jan, nevesta Evka, vnucata Anicka, Patrik, prastarkeho bozkava Davidko a Andrejko. K blahozelaniu sa pripaja ostatna rodina.

...

Pri tvojom krasnom vyroci, slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho otec medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 21. februara oslavi sestdesiate narodeniny

Stefan Kovacik z Brezna.

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia praje manzelka, syn Miroslav, dcera Monika a syn Marek s rodinami.

 

 

Podakovania

Dakujeme pribuznym, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli 8. februara odprevadit na poslednej ceste nasho milovaneho manzela, ocka a starkeho Stanislava Belka z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

 

 

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme mali radi, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti “brat”, za vsetkych nas.

Dna 16. januara sme si pripomenuli nedozite sestdesiate piate vyrocie narodenia a 16. februara druhe vyrocie umrtia nasho brata

Vladimira Kohutika z Dolnej Lehoty.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku a modlitbu spolu s nami.
Bratia a sestra s rodinami

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 17. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Dusana Vetraka zo Sihly.

S bolestou v srdci spomina manzelka, dcera a syn s rodinami a vnucata.

...

Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial. Za lasku ti uz nic nemozeme dat, len kyticku s modlitbou na tvoj hrob a spominat.

Dna 27. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas ocko, svokor, starky a prastarky

Jozef Giertl z Brezna.

Dcery, zatovia, vnuci, vnucky a pravnucata Petka, Simonka, Lubosko, Silvinka
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Dakujeme.

...

Dna 29. januara sme si s hlbokym smutkom v srdciach pripomenuli prve vyrocie necakaneho umrtia

Jolany Kupcovej z Brezna.

S laskou, vdakou a nesmiernou uctou spomina manzel, synovia, cela rodina, kolegovia, kolegyne a vsetci, co ju poznali.

...

Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 1. februara uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec

Stefan Rosik z C. Balogu – Kramu.

S laskou spomina dcera Anna a syn Jan s druzkou

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 11. februara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil

Ing. Miroslav Bielik z Jasenia.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe som mala, to mi osud vzal.

Dna 17. februara sme si pripomenuli tretie vyrocie, co nas nahle, bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Ladislav Vlcek z Pohronskej Polhory.

S laskou a bolestou v srdciach spominaju manzelka, syn, dcery, zat a vnucata Lacko, Matko a Lenka
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom, dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, nestihol si ani povedat: ”Zbohom, rodina moja, odchadzam od vas”.

Dna 19. februara uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustil nas drahy manzel, otec, stary otec a svokor

Vojtech Vlcek z Lopeja.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina

...

Najvacsia laska na svete zomiera, ked syn oci navzdy zaviera. Ta rana v srdci ostava a hrozne boli, nikdy nikde sa nezahoji.

Dna 20. februara uplynie smutne piate vyrocie odvtedy, co vo veku devatnast rokov tragicky zahynul moj syn a brat

Martin Hlasnik z Dolnej Lehoty.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S uctou a laskou spomina mama, sestra, neter a ostatna rodina.

Baran

Ste uspesny na pracovnych cestach a vyletoch za poznanim. Zaciatkom tyzdna budete vitalny. Ak budete opatrny, zarobite, nechcite vsak privela!

Byk

Budete mat co robit, aby ste povinnosti zvladli bez uhony. Prekvapte partnera romantickou vecerou a uvidite, ako potom prekvapi on vas!

Blizenci

Hravo si poradite s necakanymi situaciami. Vydobyjete si vyssie postavenie a ziskate priatelov. Peniaze: nevymyslajte a neriskujte, vystacte s tym, co mate!

Rak

Nedavajte si velke ciele, nepochodite! Venujte sa radsej laskam. Peniaze zarobite zaciatkom tyzdna, junovi Raci aj v ine dni.

Lev

Smahom ruky mozete pokazit nieco, co ste dlho budovali. Neplytvajte financiami v marnej snahe udrzat si partnera! V strede tyzdna uplatnite novatorske riesenia.

Panna

Ziskate perspektivnu pracu. Budete ustretovejsi a zmyselnejsi, iste si dohovorte rande! Nepokazte si obchody chladnokrvnou vykalkulovanostou.

Vahy

Vsetkych presvedcite svojim zanietenim. Partnerov si najdu najma narodeni v poslednej dekade. Vyuzijete vsetky sance, vybavite si aj lepsi plat.

Skorpion

Nepremeskajte prilezitost uplatnit organizacny talent. Vzniknu vasnive lasky, ale nepretrvaju. Mozete prerobit, nieco zle kupit, alebo predat pod cenu.

Strelec

Tyzden je mierne nepriaznivy, nic nepodpisujte! Uplatnite intuiciu a umelecke citenie, uputate aj opacne pohlavie. Neminajte zbytocne v snahe oslnit partnera.

Kozorozec

Prehnanymi narokmi mozete vela pokazit. Vo vztahu s kolegami, s partnerom a najblizsimi sa viac ovladajte! Dokazete zurocit znamosti a pemenit ich na financie.

Vodnar

Niektori Vodnari mozu vyhladavat romaniky, januarovi ich preziju len vo fantazii. Na obchody a nakupy vyuzite priaznivy stred tyzdna.

Ryby

Nepomylite sa, ked si vyberiete ”zlatu” strednu cestu! Neobavajte sa zmien, dobre dopadnu a prinesu vam osoh!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT