11. FEBRUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Hraci automat CASH Magic s financnou hotovostou a cigarety roznych znaciek zmizli 6. februara od tristvrte na dve do pol osmej rano z hostinca v Nemeckej. Neznamy pachatel sposobil majitelom skodu dovedna za 171 000 korun. Vysetruje OUJP PZ v Brezne ako trestny cin kradeze.

V priebehu hodiny vecer 7. februara z parkoviska v rekreacnej oblasti Tale z uzamknuteho boxu na prevoz lyzi, ktory bol na Volve 560, zmizli zelene lyze Nordica s viazanim Tirolia. Majitel z Madarska utrpel skodu za 12 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Deviateho februara hlasili kradez cerveneho nakladneho vozidla WV Caddy 9K/1Y evidencneho cisla BR583-AH, ktore bolo zamknute zaparkovane pred cinziakom na Krculovej ulici v Brezne. Po vozidle za 350 000 korun a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OUJP PZ v Brezne.

Od popoludnia 4. februara do nasledujuceho rana ktosi sarapatil v objekte stolarskej dielne v Polomke. Odniesol si vrtacku, striekaciu pistol, brusky, priamociaru pilu, uhlovu pilu, frezu a modulove frezy. Majitelovi vznikla skoda asi za 81 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela. 

Dvadsatpatcentimetrovy delostrelecky granat nasli 3. februara v objekte Zeleziarni Podbrezova. Siesteho februara tu nasli nevybuchnutu protitankovu naslapnu minu. Nalezy pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny zabezpecili proti manipulacii a zneskodnit ich prisiel pyrotechnik. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

Medzi pol jednou v noci a pol stvrtou rano 4. februara sa neznamy pachatel vlamal do kancelarie sidliacej na Nabrezi dukelskych hrdinov v Brezne. Ukradol pocitacovu zostavu, fax, kopirovacie zariadenie a ISDN telefon. Skodu vycislili na 62 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom piatej februarovej noci mali nevolanu navstevu v potravinach v Helpe. Chybaju odtial liehove napoje a cigarety roznych znaciek, mrazene kurcata, rastlinny olej a cukrovinky dovedna za 21 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Prichody do chat ich majitelom tento vikend zneprijemnili zlodeji. Siedmeho februara v Osrbli majitelke rodineho domu zo Svajciarska, ktoru obrali o zehlicku, skrinku satelitneho prijimaca, elektricku zubnu kefku, dva obrazy, sadu uterakov a o dve vkladne knizky, vsetko dovedna za 16 600 korun. Na druhy den v Hornej Lehote na Tajchu majitelovi chaty z Brezna, ktory je chudobnejsi o kavovar, keramicke taniere, dzbany, kalisky, pohare, drevenu vazu a o tri zimne vetrovky asi za 10 350 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 31. januara do 7. februara

 

Snehova vichrica, ktora zurila v tychto dnoch na Slovensku, sposobila mnozstvo dopravnych nehod. Najviac vyjazdov breznianski a pohorelski hasici absolvovali v stredu 5. februara, kedy snehom zaviata vozovka v horehronskych obciach robila starosti mnohym vodicom. Premavka bola neprejazdna v oboch smeroch hlavne za Telgartom, v Besniku a Pustom Poli, kde uviazlo sest aut, autobus s cestujucimi a dve posypacie vozidla. Hasici ich postupne vyprostili, k ziadnym zraneniam nedoslo. Zaevidovali este otvorenie bytu na Ulici CSA v Brezne pomocou specialneho naradia a falosny poplach v Nemeckej.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari vystartovali dovedna 21-krat, z toho 6-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 5-krat k mozgovym prihodam, po 2-krat k prihodam dychacieho systemu, ku gynekologickym prihodam a k urazom, 3-krat k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. S prichadzajucimi prazdninami deti zo Zapadoslovenskeho kraja pribudne aj mnozstvo lyziarov, preto lekari upozornuju na zvysenu opatrnost a ohladuplnost na svahoch, cim sa predide zbytocnym zraneniam.

0903 545988

Zmena sidla a telefonnych cisel odtahovej sluzby! Od februara mozete zamestnancov Cestnej zachrannej sluzby so sidlom v servise na Ulici Osloboditelov 21 v Brezne ziadat o likvidaciu nasledkov po dopravnej nehode, odtahovu, havarijnu a servisnu sluzbu na novych telefonnych cislach 0903 745988 alebo 16 154. V tychto dnoch odtiahli osem vozidiel, a to s poruchami motora, brzd, po dopravnej nehode, s poskodenym chladicom a z Martina do breznianskeho servisu doviezli novu Octaviu. O opravu zapalovania ich poziadal vodic Skody 120, na Certovicu priviezli naftu a prepravili pasazierov z Vysnej Boce do Banskej Bystrice.

hs.jpg (5636 bytes) Perinbaba bola stedra aj vo vysokohorskych oblastiach. V prvych februarovych dnoch zaznamenali na Chopku v priemere - 15°C. Na Kosodrevine sprevadzkovali novy vlek, co potesi milovnikov zimnych sportov. Clenovia Horskej sluzby upozornuju hlavne skialpinistov na lavinove nebezpecenstvo tretieho az stvrteho stupna na celom uzemi Nizkych Tatier. Prvu pomoc pri osetreni zlomeneho predkolenia a predlaktia poskytli lyziarom z Madarska a z Polska.

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Tomas Ridzon z Brezna, Stephanie Fatunova z Podbrezovej, Erik Pohlod z Valkovne, Dominika Tomkova z Nemeckej, Kristina Svitekova z Lomu nad Rimavicou, Roman Snopko z Brezna, Miroslava Kovacikova z Brezna, Vanesa Pistova z Brezna, Klaudia Harvanova z Telgartu.

 

Opustili nas_image 

 

Elena Vondercikova (88) z Brezna, Julius Marak (65) z Brezna, Jozef Cibula (77) z Brezna, Jolana Urbanova (59) z Brezna, Michal Janosik (73) z Brezna, Barbora Mihalova (93) z Piesku, Anna Mravikova (69) z Dolnej Lehoty, Mikulas Suja-Pumel (66) z Hronca, Stanislav Belko (62) z Brezna, Jan Luptak (65) z Bravacova, Jozef Caban (64) z Bacucha, Filip Mucha (63) z Pohronskej Polhory.

 

Blahozelanie_image

 

Dna 16. februara sa doziva vyznamneho jubilea nas citatel

Matej Chovanec.

K osemdesiatinam vsetko najlepsie praju pracovnicky mestskej kniznice.

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 24. januara odprevadit na poslednej ceste nasho

Viliama Mayera z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme, ze ste prisli vsetci dna 4. februara naposledy odprevadit nasho milovneho manzela, otca, brata a svagra

Juliusa Maraka.

Manzelka s detmi.

 

 

Spomienky

Mozno, ze zostanu uz navzdy usta neme, stiahnute krcom bezmoci, no spomienka v nasich srdciach neonemie, ta bude volat: syncek, bracek, chybas mi.

Dna 8. januara uplynulo sest rokov od tragickej smrti nasho syna a brata

Pavla Kovacika z Hronca.

Spominaju rodicia a brat

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo bit.

Dna 15. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas oustil manzel, otec, stary otec

Julius Turna z Cierneho Balogu.

Spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 23. januara sme si pripomenuli druhe vyrocie tragickej udalosti nasho syna a brata

Michala Pauculu zo Sumiaca.

Spominaju mama, otec, sestra Anna s rodinou, sestra Katarina s rodinou a ostatna rodina

...

Smrti si sa neubranil, hoc si este mlady bol, svojim drahym srdce ranil, necakany tazky bol. Utichol uz hlahol zvonov a ty stale tisko spis, necujes nas zalostny plac a viac sa k nam nevratis.

Dna 25. januara uplynul rok odvtedy, co nas vo veku styridsattri rokov opustil

Peter Svantner z Cierneho Balogu – Noveho Kramu.

S laskou spomina manzelka Zuzana, dcery Zuzana a Veronika a syn Peter a ostatna nemenovana rodina, ktorym velmi chyba.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 25. januara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Jozefa Zubora z Myta pod Dumbierom.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery, syn, zatovia, vnucata, pravnucata, sestra s rodinou a ostatna rodina

Odpocivaj v pokoji!

...

Po kratkych cestach chodili sme spolu. Na tu dlhu, odkial niet navratu, vydal si sa sam, bez rozlucenia.

Dna 26. januara uplynulo desat rokov odvtedy, co od nas odisiel syn a brat

Jozef Kovacik z Cierneho Balogu – Janosovky.

V modlitbach na neho spomina mama a sestry s rodinami

...

Hoci odisiel nahle, bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na neho zostavaju stale v nas.

Dna 4. februara sme si pripomenuli prve vyrocie smrti

Pavla Pancika z Podkorenovej.

S laskou na neho spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

S laskou si tiez 20. februara pripomenieme strnaste vyrocie smrti syna a brata

Pavla Pancika z Podkorenovej.

Matka, sestra a bratia s rodinami

...

Dva roky nesmierneho zialu, ale i prekrasnych spomienok si pripominame 11. februara, ked prehral boj so zakernou chorobou a z nasich radov odisiel drahy otec

Jozef Stulrajter z Cierneho Balogu – Dobroce.

Len ty vies, ze to bolo vitazstvo vykupenim sa z neznesitelnych bolesti, ale bez teba a tvojej neocenitelnej pomoci sa nas zivot stal sedivejsi, s mnozstvom tebe nevypovedaneho a pre teba nevykonaneho.

Spomina smutiaca manzelka a deti s rodinami.

Baran
Vasej vydrzi v praci aj v osobnom zivote malokto staci. V utorok a v stredu mozete partnera odplasit chladom, zaver tyzdna bude priaznivejsi. Okrem penazi ziskate priatelov, kontakty a lasky.

Byk
Narodeni v aprili maju prilezitost vyuzit styky a sarm. Vyhnite sa neznamemu prostrediu, nepokusajte sa o sexualne vystrelky! Nedajte na prvy dojem a rady “priatelov”, doplatite!

Blizenci
Niektori Blizenci nezvladnu tuzbu po moci, ini sa zahravaju s ohnom. Najma narodenych v strednej dekade moze cakat rozchod, ci iny otras v osobnom zivote. Obchody si radsej nechajte na druhu polovicu tyzdna.

Rak
Zodpovednym pristupom presvedcite nadriadeneho. Hviezdy vztahom praju; iskrou ozivia trvale a pomozu pri nadviazani novych. Presadite sa v spolocnosti, aj v obchodovani.

Lev
Viac sa venujte budovaniu kariery ci profesijnemu rastu. Naznacte partnerovi, ako ste radi, ze ho mate, mozno si s nim vyrazite do obchodnych domov ci butikov.

Panna
Nezahanajte zial ci neuspech prejedanim sa a alkoholom! Mozete sa zalubit, prezit eroticky romanik. Ak necakane zarobite, zastavte sa a doprajte si odmenu.

Vahy
Ak zistite, ze okolnosti su silnejsie ako vy, ustupte! Ratajte s citovymi vzplanutiami, aj s urcitou lahostajnostou voci ich pripadnym nasledkom. Dohodnete sa s kazdym, nachadzate aj moznosti zarobit si.

Skorpion
Budte pozorny a dolezite veci zacnite riesit az od stredy. Tu vasnivu a spalujucu lasku mozu zazit vsetci, romanticka caka len oktobrovych Skorpionov. Ani jednu prilezitost nenechate nevyuzitu a dobre zarobite.

Strelec
Ste obchodne zdatny, no skromnost by vam nezaskodila. Nezufajte, cez vikend si niekoho ”ulovite”. Nechcite vsak dominovat! Hviezdy vam tento tyzden dopraju nadpriemerne zarobky.

Kozorozec
Aby ste ziskali, budete ochotny aj neprimerane riskovat. Hviezdy v laske viac dopraju narodenym v prvej polovici znamenia. Neminajte zbytocne. Nepokusajte sa ani o vacsie obchody.

Vodnar
Zhodnotenim situacie dosiahnete uznanie a ziskate peniaze. V piatok vas cakaju flirty, zoznete obdiv aj potlesk. Nezostante sediet doma! Peniaze dokazete s chladnou hlavou zarobit, uputate vitalitou.

Ryby
Nejeden moze mat pocit, ze uz ledva dycha. V prvej polovici tyzdna sa znovu dostanete do zvycajnej formy, budete ziarit. Vyhybajte sa nakupom, mohli by ste nieco prehliadnut!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT