28. JANUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Breznianski kriminalisti vypatrali pachatelov trestneho cinu kradeze v objekte Pozemkoveho spolocenstva v Dolnej Lehote. Trinasteho a dvadsiateho prveho decembra tu sarapatili 24-rocny Ch. R. a 18-rocny V. L. z Dolnej Lehoty. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Tridsatpat minut popoludni 23. januara stacilo zlodejovi na vykradnutie Skody Felicie, ktora bola zaparkovana pri motoreste Tomi v Lopeji. Kradezou veci a roznych dokladov sposobil skodu dovedna za 9650 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Styri kradeze vlamanim a jeden neuspesny pokus so skodou dovedna za vyse 70 000 korun ma na svedomi 38-rocny R. J. z Cierneho Balogu, ktory sa zameral na materske a zakladne skoly. V materskych skolach v Benusi (rozne potraviny a fotoaparat) a v Bacuchu (rozne potraviny, zariadenie skolky, 100 korun, rychlovarnu kanvicu, obsah lekarnicky) kradol 21. novembra a 14. januara, v zakladnych skolach v Polomke (900 korun, rozne potraviny a drobne zariadenie) a v Helpe (rozne potraviny) 16. a 22. januara. Strnasteho januara sa pokusil vlamat do objektu Obecneho uradu v Bacuchu. O podnete na jeho vzatie do vysetrovacej vazby rozhodne sudca okresneho sudu. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

V rekreacnej oblasti Tale 12. januara kradli 15-rocny R. R. a 16-rocny G. M. z Brezna. Lyziarku z Nitry obrali o lyze Atomic za 14 500 korun. Malych zlodejov vypatrali breznianski policajti. Vysetruje OO PZ Brezno.

Sestnastrocny P. M. a o dva roky starsi A. A. sa v noci z 19. na 20. januara vybrali kradnut do slobodarne v Zavadke nad Hronom. Z jednej miestnosti ukradli jelenie parozie za 2400 korun, z ktoreho sa vsak dlho netesili. Coskoro ich vypatrali pohorelski policajti a svoj lup museli vratit majitelovi.

...

Niekedy od popoludnia 17. januara do rana 20. januara sa neznamy pachatel vlamal do objektu Odborneho ucilista vo Valaskej. Z dielne chyba drevoobrabaci stroj IE 60009 A, elektricka vrtacka Narex EV 16-S, stojanova elektricka bruska a rucna zavitorezna suprava. Skodu vycislili na 42 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Pravdepodobne pod ruskom noci z 25. na 26. januara sa neznamy pachatel vlamal do kocikarne na Ulici MPCL v Brezne, kde ukradol tri bicykle, Lincoln asi za 4390 korun, Admiral bezmala za 6500 korun a Kelly za 13 990 korun. Okrem toho na zariadeni nechal skodu asi za 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Jedenasteho decembra v byte na Ulici MPCL v Brezne kradol 44-rocny nezamestnany K. F. z Bravacova. Odniesol si videorekorder, fotoaparat, kufor, turisticky vak a 6 kg hovadzieho a bravcoveho masa. Trestu neujde pricinenim policajtov z Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne.

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. januara

 

V tomto tyzdni v Benusi, Sihle a v Telgarte vytiahli na cestu auta, ktore boli mimo vozovky, a v Zavadke nad Hronom po zrazke Mercedesu so Skodu 105 zaznamenali zranenie spolujazdkyne. V sobotu na Ulici MPCL v Brezne vysokym tlakom uhasili horiacu budu. Poziar rodinneho domu v Polomke v stredu odstranili v spolupraci s pohorelskymi hasicmi 4C prudmi, pripad je v setreni, predbezna skoda je asi 600 000 korun. V skorych rannych hodinach v piatok vystartovali do Cierneho Balogu, kde 2C prudmi lokalizovali poziar drevarne, z ktorej museli strhnut stresnu konstrukciu.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari zhodnotili, ze tieto januarove dni boli velmi pokojne. Dovedna absolvovali 21 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k mozgovym prihodam, po 2 k urazom, k inym pripadom, k umrtiam este pred prichodom sanitky a raz k brusnej prihode.

0903 545988

Clenovia NAMK pomohli dvom vodicom v Brezne, opravili spinaciu skrinku v Lade 1200 a otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce. Do Rohoznej doviezli naftu a v Lopeji vymenili olej v Octavii. Odtiahli Renault a Mercedes po dopravnej nehode, Opel do servisu v Banskej Bystrici, Daewoo a Feliciu s poskodenym blatnikom a pneumatikou. Opatrnosti nie je nikdy dost, preto jazdite pozorne, aby ste vzdy dosli do ciela.

hs.jpg (5636 bytes) V utorok clenovia Horskej zachrannej sluzby v ramci metodickeho dna nacvicovali spustanie a vytahovanie zranenych na severnej stene Dumbiera. Prvu pomoc poskytli lyziarovi, ktory si pri vychutnavani zimneho sportu zlomil clenok.
Konstatuju, ze velmi dobre podmienky na lyzovanie su v Krupovej. Zima este neskoncila, takze milovnici prirody nevahajte, a vikend si sprijemnite potulkami po zasnezenych horach.


Uzreli svetlo sveta image

 

Laura-Maria Medvedova z Brezna, Martin Mojzis z Michalovej, Anna-Maria Prekopova zo Zavadky nad Hronom, Alex Bais z Brezna, Dominik Babiak z Valaskej, Ludmila Gabrisova z Brezna.

Opustili nas_image 

 

Anna Adamekova (70) z Pohronskej Polhory, Julius Sepesi (80) z Valaskej, Jan Filipiak (59) z Brezna, Anna Mazaryova (78) z Brezna, Juraj Gondas (66) z Brezna, Frantisek Goceliak (53) z Pohronskej Polhory, Slavomir Steller (45) z Podbrezovej, Viliam Mayer (78) z Brezna, Maria Turosikova (79) z Bacucha, Sarlota Sperkova (72) z Benusa, Jozef Kucerak (45) z Cierneho Balogu.

Blahozelanie_image

 

Oneskorene, ale predsa prichadzame s blahozelanim pre

Elenu Budinsku,

ktora sa 27. decembra dozila krasneho zivotneho jubilea - devatdesiat rokov. Jesen zivota ju z Brezna vzdialila pod ochranne kridla syna a jeho rodiny do Ciech, no stale sa hlasi ako stara Breznianka k nasmu mestu. Svojimi spomienkami a fotografiami obohatila archiv Horehronskeho muzea v Brezne, a tak jej aj v mene pracovnikov muzea i v mene priatelov zo Ziveny, miestneho odboru Matice slovenskej a vsetkych znamych vela radosti na kazdy den zela Eva Svajdova.

...

Srdecne blahozelanie posielame k patdesiatym piatym narodeninam

Anne Kovalcikovej z Brezna a

k sestdesiatym narodeninam

Rozalii Ridzonovej z Drabska.

Mile sestricky, posielame vam kyticky kvetov , vela zdravia, stastnych krokov, slniecko nech krasne svieti na tie vase dalsie roky. Vsetko dobre vam praje sestra Magda s rodinou, otec, bratia a svagrina s rodinami.

 

Podakovanie

Vyjadrujeme srdecne podakovanie priatelom

Roberta Medzihradskeho,

ktori si pri prilezitosti tretieho vyrocia umrtia uctili jeho pamiatku stretnutim so spomienkou.

Vdacna manzelka a dcery

 

SPOMIENKY

Len ten pochopi, co je velka bolest a v srdci zial, kto strati tych, ktorych velmi miloval.

Dna 12. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia mojho manzela

Rudolfa Svantnera

a 3. januara druhe vyrocie umrtia nasho jedineho syna

Ing. Frantiska Svantnera.

S velkou bolestou a zialom spomina manzelka, matka a ostatna rodina.
Kto ste ich poznali a mali radi, venujte im prosim tichu spomienku.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 21. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Peter Medved   z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou spomina manzelka, synovia s manzelkami, dcera s manzelom a vsetky vnucata.

...

Najvacsia laska na svete zomiera, ked syn oci navzdy zaviera. Ta rana v srdci ostava a hrozne boli, nikdy sa nezahoji.

Dna 9. januara uplynul bolestny rok, ked nas navzdy opustil drahy a milovany syn, brat a svagor

Jaroslav Cheben z Podbrezovej.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 10. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jana Gregora z Hronca.

S uctou a laskou spomina manzelka a dcera s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 16. januara uplynul rok plny bolesti a smutku odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Marak z Brezna.

S vdakou a laskou spomina manzelka, dcera, synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

Srdce unavene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol zit. Cas plynie, zivot ide v dial, nam po tebe ostala len velka bolest a zial.

Dna 20. januara sme si pripomenuli desiate vyrocie od chvile, co nas navzdy opustil

Jozef Luptak zo Zadnych Halan.

Spomina manzelka, synovia, dcera, nevesta, zat, vnucata a ostatna rodina.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 30. januara si pripomenieme nedozitych sedemdesiat rokov

Jana Dvorskeho z Brezna,

ktory nas opustil 4. januara pred siedmimi rokmi.

S laskou spomina manzelka Helena, syn Jan, dcery Darina a Lubica s rodinami.

...

Dna 30. januara si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho draheho otca, svokra, stareho otca a dedka

Mikulasa Leichenbergera z Hronca,

ktory nas opustil vo veku sedemdesiatsedem rokov.
Prosim, venujte mu tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju dcery Anna a Maria s rodinami, syn Vladimir s rodinou, vnucata, pravnucata.

Baran
Caka vas obdobie novych startov a iniciativ. Skor, ako sa niekomu zaviazete, dobre si vsetko premyslite a pozistujte, ktore cesty su schodnejsie.

Byk
Ulohy, ktore ste minuly tyzden odlozili, by ste mali zvladnut bez akychkolvek tazkosti. Pri vlaznych stretnutiach nedavajte prilis najavo svoju lahostajnost.

Blizenci
Dost vas trapi vedomie, ze svoj dusevny potencial musite podrobit potrebam kazdodennej vycerpavajucej praci. Lenze prave praca podporuje vase postavenie a sebavedomie!

Rak
Dajte vsetky drobne starosti i ulohy nabok a venujte sa iba svojej specifickej tvorivej praci. Mate dobre predpoklady, aby ste vytvorili nieco, co ma hodnotu.

Lev
Aj ked mate kralovske znamenie, ani vam nepadne vsetko len tak do lona. Skusenosti vas presvedcia o tom, ze aj za skromnejsie uspechy treba viest zapasy.

Panna
Ak mate otvorene oci, zistite, ze cely rad istych priznakov svedci o vasom bliziacom sa stasti. Zmeny na vasom pracovisku pre vas nebudu nevyhodne. Podporujte ich.

Vahy
Snazite sa dokazat svoje pozitivne a najma ludske kvality. Zalezi na vas, ci budete mat viac uspechov doma alebo na pracovisku. Taketo snahy su vsade vitane.

Skorpion
Nie je vylucene, ze svoje zasobniky zivotnej energie budete mat prazdne. Tento stav by vsak nemal viest k zufalosti. Mate okolo seba dost spolahlivych zdrojov.

Strelec
Stale budete mat na mysli, ze riesenie problemu, kvoli ktoremu ste prebdeli tolko noci, bolo na dosah ruky. Urobte krok dopredu, aby ste mali lepsi prehlad.

Kozorozec
Az styri planety budu vplyvat na vase znamenie, musite preto ratat s tazkostami osobneho i spolocenskeho charakteru. Snazte sa maximalne uplatnovat rozum a logiku.

Vodnar
Do vasho srdiecka sa nastahovali velmi intenzivne hlboke a krasne city. Maju z toho radost vsetci ludia vo vasom okoli. Ste totiz veselsi a otvorenejsi ako predtym.

Ryby
Mate pred sebou dost narocny tyzden, ale nemajte strach. Vyzera to tak, ze vy sa i v narocnych situaciach zachovate spravne a vo vsetkych oblastiach sa vam bude darit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT