21. JANUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Naslapnu minu z obdobia druhej svetovej vojny nasli 13. januara v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. Rovnaky nalez zo srotoveho pola hlasili aj 15. januara. V obidvoch pripadoch municiu zabezpecili proti neodbornej manipulacii a privolali pyrotechnika na zneskodnenie nalezu. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Dvadsatsedemrocny S. M. z Brezna 14. januara o jedenastej vecer neopravnene vnikol do oploteneho nezamknuteho rodinneho domu v Brezne. Vosiel do kuchyne, kde sa prave nachadzal majitel, ktoreho bezdovodne fyzicky napadol. Muz musel vyhladat lekarske osetrenie, ktore si nevyziadalo jeho praceneschopnost. Nasilnika vypatrali policajti OO PZ v Brezne.

...

Modrozelena Skoda Favorit s evidencnym cislom BR-884AJ, vyrobena v roku 1992, zmizla v noci zo 14. na 15. januara z Ulice CSA v Brezne. Neznamy pachatel sposobil majitelovi auta skodu asi za 150 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo 15. januara popoludni na majitela chaty v Ciernom Balogu na Fajtove, ktory tu nebol od 1. januara. V chate totiz sarapatil zlodej, ktory si odniesol lyze Fischer s viazanim, dva pary lyziarskych topanok a styri flase alkoholickych napojov. Okrem toho na dverach hospodarskej budovy pri chate poskodil dva visiace zamky. Skodu vycislili na 10 270 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

 

Na krizovatke ciest pri Filipove o tristvrte na pat rano 16. januara zo zatial neznamych pricin doslo k dopravnej nehode. Sestdesiatdevatrocny vodic Skody Felicie z Hronca pri odbocovani vlavo z hlavnej cesty na vedlajsiu si nevsimol na ceste leziaceho cloveka a vozidlom po nom presiel. Vodicovi, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz. Bola nariadena sudna pitva. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Brezne 17. januara D. A. z Brezna oznamila, ze v predchadzajuci den o pol piatej popoludni na Svermovej ulici v Brezne na parkovisku pred Billou jej synovi ukradli mobilny telefon Nokia 3310 za 6200 korun. Policajti coskoro zistili, ze telefon z chlapcovho vrecka vytiahli E. A. a G. M., obaja z Brezna. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

O pol desiatej predpoludnim 19. januara v Brezne pred rodinnym domom na Bujakove nasli leziaceho G. J., ktory uz nejavil znamky zivota. Privolany lekar konstatoval smrt podchladenim bez zavinenia inej osoby a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu justicnej policie v Brezne vzniesol obvinenie z trestneho cinu kradeze voci mladistvym G. M. a R. R. z Brezna. Tito 19. januara popoludni v rekreacnej oblasti Tale po predchadzajucej dohode spred restauracie pri lyziarskom vleku zo stojana na lyze ukradli lyze znacky Rossignol T - Power s viazanim Rossignol 100. Majitelovi z Madarskej republiky kradezou lyzi sposobili skodu najmenej za 16 000 korun. Vysetruje OUJP Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. januara

 

V piatok rano o siestej na hlavnej ceste v Benusi doslo k zrazke osobnych aut, o dvesto metrov dalej havarovali Seat a Octavia a o deviatej uz hasici vystartovali do Hronca, kde z priekopy vytiahli osobne vozidlo. Na druhy den za zeleznicnym priecestim na Kuzmanyho ulici sa zrazili Toyota s Fiatom, nastastie k zraneniam nedoslo, a v nocnych hodinach v Brezne uhasili osem horiacich kontajnerov, ktore zapalili neznami vandali. Dopravne nehody zaznamenali aj v Bacuchu, kde do dopravnej znacky narazilo Audi, vo Filipove nadvihli Skodu 120, ktorej vodic zrazil chodca a v Pohorelej vytiahli na vozovku Aviu. Poziar udiarne v Helpe v utorok zlikvidovali pohorelski hasici v spolupraci s miestnymi dobrovolnikmi. V stredu ich z Hronca poziadali o pomoc pri odstraneni poziaru kotolne rodinneho domu. Zaevidovali aj tri vyjazdy k otvoreniu bytov na uliciach 9. maja, CSA a na MPCL v Brezne.

 

155.jpg (4763 bytes) Lekari upozornuju obcanov: Ak vidite na chodniku alebo pri domoch leziacu osobu a chcete privolat rychlu zdravotnicku pomoc, v prvom rade sa presvedcte, ci je pri vedomi a ci potrebuje rychlu pomoc, pripadne osetrenie. Zachranari velakrat vystartuju na zbytocny vyjazd a moze sa stat, ze prave v tom case bude treba zachranit ludsky zivot na inom mieste. Dovedna absolvovali 20 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k mozgovym prihodam, 6 k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam, po raze k urazu a k prihode dychacieho systemu a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

V rannych a vecernych hodinach je vozovka zladovatela, preto v tomto case treba na cestach venovat jazdeniu zvysenu pozornost. Clenovia NAMK odtiahli sest vozidiel, a to po dopravnych nehodach, s poruchou startera, s rozbitym diferencialom, s poskodenym motorom a jedno auto vytiahli na vozovku. Opravili dobijanie v Skode 120 a vo Felicii, vodicovi Avie poskytli pneumatiky a na Tale doviezli majitelovi opraveny Opel Omega.

 

hs.jpg (5636 bytes) Aj ked sa v uplynulych dnoch oteplilo, lyziari mozu navstivit napr. Krupkovu alebo Srdiecko –Kosodrevinu, kde je dostatok snehu. Na hrebeni Nizkych Tatier su tiez dobre podmienky pre skialpinizmus. Clenova Horskej sluzby upozornuju na lavinove nebezpecenstvo 2. stupna, preto treba vyuzivat len zjazdne lyziarske trate a chodniky so zimnym znacenim.



Uzreli svetlo sveta image

 

Martin Hruska z Predajnej, Zofia Turnova z Cierneho Balogu, Alexandra Rybianska z Lomu nad Rimavicou, Natalia Slamkova z Brezna, Daniela Stulajterova z Brezna, Radoslav Franko zo Zvolena, Laura Vojtkova z Brezna, Filip Sitarcik z Brezna, Gustav Klucka zo Zavadky nad Hronom, Daniel Bartos z Cierneho Balogu, Dominik Berky z Brezna, Matus Bohal z Helpy, Tomas Kovalcik z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image 

 

Jan Hronsky (68) z Bacucha, Alexander Peniak (79) z Valaskej, Lydia Daucikova (73) z Nemeckej, Stefan Bosela (48) z Helpy, Slavomir Fogel (44) zo Sihly, Dobromila Kanzelsbergerova (79) z Hronca, Maria Pruknerova (91) z Hronca, Frantisek Odelga (43) z Pohronskej Polhory, Maria Kosturova (79) z Brezna, Dusan Fortiak (59) z Predajnej.

 

Blahozelanie_image

 

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho otec medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 24. januara oslavi sestdesiate piate narodeniny

Jozef Ocenas z Cierneho Balogu – Dobroce.

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia praje manzelka, tri dcery, dvaja synovia s rodinami a pravnucka Kristinka.

SPOMIENKY

Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 6. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Anna Noskova zo Zavadky nad Hronom.

S uctou a laskou spominaju synovia, dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 9. decembra uplynul rok odvtedy, co nas vo veku patdesiatdva rokov navzdy opustila nasa dcera a sestra

Luba Lukacovicova.

Rok ubehol, bolest a smutok zostava. Nikdy na teba nezabudneme.

S laskou spominaju rodicia a sestry Mirka, Katka s rodinami.

...

Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a spominat, ako si nas mal rad.

Dna 18. decembra uplynulo pat rokov odvetdy, co nas opustil nas drahy otec, stary otec, brat

Jozef Svintek z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Dcery a synovia s rodinami

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamicka za vsetkych nas.

Dna 22. decembra uplynul rok od umrtia nasej drahej mamicky

Jolany Selcanovej z Brezna.

S laskou spomina dcera s manzelom, vnucata a pravnucata.

...

Na vecny odpocinok odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Zhasli tvoje oci, ktore nam boli take drahe, dotlklo srdce, ktore sme mali tak radi. Bez teba slnko nesvieti, ked slzy zastru krasy neba, kamkolvek oci pohliadnu, vsade hladaju len teba. Prazdny a smutny je nas dom, smutno je bez teba v nom.

Dna 27. decembra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas nahle vo veku tridsatsedem rokov opustil syn

Igor Muransky z Hronca.

Spomina mama, bratia Stefan a Frantisek s rodinami.

...

Ten smutny januarovy den ten v srdci stale boli. Rana z tvojej straty sa nikdy nezahoji. Smutny a prazdny je nas dom, velmi nam chybas syn moj v nom.

Dna 1. januara uplynuli dva roky odvtedy, co od nas navzdy odisiel moj syn

Marian Nather z Hronca.

S bolestou v srdci na neho spomina mama a ostatna rodina. Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz davno prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 2. januara sme si pripomenuli treti rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Dusan Pastorok z Brezna.

S uctou a laskou spomina sestra a svagor, Ivetka a Anika s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 2. januara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasej manzelky, matky, starej a prastarej matky

Anny Fedorovej

Spomina manzel, dcery a syn s rodinami.

Baran

Potrebovali by ste podporu vplyvnej osoby. Mozete vyvinut aktivitu v tomto smere. Vyhladajte svojich dovernych znamych a porozpravajte sa s nimi o svojich zameroch.

Byk

V domacom prostredi ratajte s ,,nervakmi” a podrazmi. Nikto nebude citit pevnu podu pod nohami a u vas sa mozu prejavit agresivne reakcie. Sebaovladanim vsetko prekonate.

Blizenci

Na vase vsetky kroky bude mat vyrazny vplyv Merkur a Pluto. Prvy podpori vase myslenie, najma spolocensku angazovanost. Druhy vnesie do vasho zivota komplikacie.

Rak

Vasa roztrzitost moze byt prekazkou aj pri realizacii rodinnych planov. Nepresadzujte svoje zamery za kazdu cenu. Zbytocne mozete prist o autoritu, na ktorej trvate.

Lev

Zaver tyzdna vyuzite na stretnutie s priatelom, ktory vam ponukol dobru vec. Pripravte akciu, ktora bude prospesna nielen vam dvom, ale potesi aj ludi vo vasom okoli.

Panna

Respektujte viac zakernost pocasia a krehkost svojho zdravia. Vypocujte si odporucania meteorologov a obliekajte sa tak, aby ste nemuseli srkat caj s acylpyrinom.

Vahy

Vo vasej hlave neprestajne prudia predstavy o romantickom stretnuti s vysnivanou osobou, na pracovisku sa vsak stretavate s tvrdou skutocnostou. Bojujte za svoje sny.

Skorpion

Nezvycajne naroky budu vyzadovat mnozstvo serioznych informacii, aby ste mohli odhadnut mieru rizika, ktoru beriete na seba. Nekonajte unahlene.

Strelec

Vam nakloneny Merkur priaznivo posobi na vytvaranie novych znamosti, vdaka ktorym sa dostanente v povolani zase o kusok dopredu. Zaver tyzdna vyuzite pre seba.

Kozorozec

Hviezdy zodpovedne za vas osud sa pekne usmievaju, budete mat prijemne, az prekvapive zazitky. Potesi vas sef, ked kladne oceni vasu pracu.

Vodnar

Kozmobiologicke vplyvy budu pre vas skoro nulove, o to viac budu na vas posobit spolocenske udalosti. Neberte to tragicky, budete mat vacsi priestor pre aktivitu.

Ryby

Dajte si pozor na cestach, v dopravnych prostriedkoch i pri praci, skratka budte opatrny. Okolo vas bude stale cihat nebezpecenstvo v rozlicnych podobach.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT